zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname krijgt goedkeuring van CDF voor energieprojecten

Suriname krijgt goedkeuring van CDF voor energieprojecten

-

Does Travel - naar Suriname

Het CARICOM Ontwikkelingsfonds oftewel CARICOM Development Fund (CDF) heeft op woensdag 5 juli energieprojecten voor Suriname goedgekeurd. President Chandrikapersad Santokhi heeft aan de zijlijnen van de 45ste Caricom Heads of Government Meeting, een ontmoeting gehad met de leiding van de CDF, waaronder Rodinald Soomer, Chief Executive Officer van het instituut.

De CDF is een instelling van de Caribische Gemeenschap met als mandaat financiële of technische bijstand te verlenen aan achtergestelde landen, regio’s en sectoren in de gemeenschap. Met het oog daarop is tijdens het onderhoud met de CDF-functionaris afgesproken dat Suriname financiële ondersteuning zal ontvangen van het instituut.

Een bedrag van 10 miljoen Amerikaanse dollars en nog eens vijfhonderdduizend Amerikaanse dollars is goedgekeurd voor energieprojecten in Suriname.

De 10 miljoen wordt gegeven in de vorm van een lening tegen een lage rente voor energievoorziening in het binnenland. Het bedrag van vijfhonderdduizend Amerikaanse dollars wordt vrijgemaakt als grant, en zal eveneens gebruikt worden voor energieprojecten.

Santokhi spreekt van een belangrijk moment voor de verbetering van de energievoorziening in het hele land

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. En dan hebben dedebe en zijn billenlikkers het lef om de zittende regering te beschuldigen van wanbeleid. Ze zijn vergeten wie de veroorzaker van deze ellende. Heks jenny wil weer in het machtscentrum komen. Geef me een grote brik. Als de domme stemrunderen het zover laten komen, gaan ze nog geen half pakket, waar ze het voor doen, krijgen. De huidige president heeft goede connecties met het buitenland. Als de ndp terug zou komen, is het gedaan met Suriname. Alle landen zullen zich terugtrekken en daar hebben ze alle macht voor. Suriname wordt een kopie van Haïti, Cuba, Venezuela, etc.


    gemodereerd
  2. ook met deze energie moeten we veel betalen want ebs duld geen concerentie , o ja leo mag zeker gratis zijn telefoon opladen


    gemodereerd
  3. Vreemd dat de fascistische beweging beweert dat het land failliet is en toch wilt die beweging in 2025 het land gaan leiden. Ben ik nu echt zo dim of zijn de fascisten van de NDP ware Farizeeërs? Wie wil nu een failliet land leiden? dan moet je knettergek zijn! Neen het stemvee volk wordt weer een dikke worst voorgehouden door Adhin en Simons. En helaas zal het deel dat nooit ontwikkeling heeft meegemaakt toch op de partij van Adhin en Jenny gaan stemmen.


    gemodereerd
  4. 3 jaar zitten jullie en krijgen jullue een lening van $10 miljoen en achterstallige contributie is ook $10 miljoen.
    Waar is ht geld van IMF gebleven. Oeps verdeeld . 50% vr al de rovers. Die $2 miljoen voor snoepreisje naar DUBAI ook weggegooit geld. Ik stem voor degene die deze rovers opsluit en alles terug neemt


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES