zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVan Dijk-Silos dreigt met rechtszaak als nieuwe kieswet uitblijft

Van Dijk-Silos dreigt met rechtszaak als nieuwe kieswet uitblijft

-

Does Travel - naar Suriname

De jurist Jennifer van Dijk-Silos overweegt een vordering bij de rechter in te stellen tegen de Staat Suriname en De Nationale Assemblee (DNA). De gewezen voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) vindt dat de president en de parlementsvoorzitter tot nu toe getoond hebben geen enkele moeite te willen maken om een nieuwe Kieswet goed te laten keuren.

“Elke persoon die nauw betrokken is geweest bij verkiezingen, weet dat nu op dit moment er verschrikkelijk veel werk is voor Binnenlandse Zaken en andere organisaties. Een jaar of anderhalf voor de verkiezingen is niet kielekiele op tijd”, stelt zij.

Van Dijk-Silos vindt dat autoriteiten de opdracht van het Constitutioneel Hof negeren en de zaak steeds op de lange baan schuiven. Los van de benoeming van commissies en een academische week, heeft zij verder weinig vooruitgang gemerkt.

Zij meent dat ook de president beloofd had in mei of juni een conceptwet naar het parlement te sturen. Al deze zaken werken stagnerend voor verkiezingsautoriteiten, waaronder ook OKB. In haar periode als OKB-voorzitter had dit verkiezingsorgaan anderhalf jaar nodig om alles goed voor te bereiden.

Er zijn momenteel drie modellen waaruit de wetgever zal moeten kiezen. Eén van deze concepten is zelf afkomstig van Van Dijk-Silos, die deze in maart door een groep activisten aan het parlement heeft laten overhandigen. Deze activisten gaven het parlement toen een ultimatum van een week alvorens zij met nieuwe actiemodellen zouden komen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
  1. silos , waarom nu pas , dus jij vertraagt ook de nieuwe kieswet , en denkt jij daar voordeel uit te halen met jou ndp , de ndp zal verdwijnen van het toneel , iedereen is jullie zat


    gemodereerd
  2. Ik denk dat deze goeie dame groot gelijk heeft. De huidige regering wil helemaal geen verkiezingen in 2025. Ze weten dat er de afgelopen drie jaar een heel slecht sociaal beleid is gevoerd en dat ze een flinke pak slaag gaan krijgen van de kiezers bij de komende verkiezingen. Het volk is verarmd. De kiezers gaan de family and friends beleid ten strengste afkeuren. De huidige coalitie lopen de kans om gehalveerd te worden als de verkiezingen doorgaan in 2025. Er is miljarden SRD afgeroomd bij het volk in de vorm van, afschaffen subsidies, verhoging van de benzine prijzen en invoeren van btw. Het volk krijgt een klein deel hiervan terug in de vorm van sociale steun. Door de stijging van de koers zijn de prijzen van de eerste levensbehoeften fors gestegen. Dit gaat het volk niet accepteren. Het Surinaamse volk is echt niet zo dom zoals enkelingen beweren.


    gemodereerd
  3. Ineens heeft van Dijk – Silos haast.
    Ze weet precies waar Suriname mee te kampen heeft maar ze probeert stress te veroorzaken.

    Beste landgenoten,
    wij hebben niet veel goede keuzes in de politieke arena. Het zou goed zijn als de diaspora meewerkt aan meer en betere keuzes in politiek Suriname.

    Wij willen ontwikkeling, vooruitgang en harmonie met mens en natuur.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    gemodereerd
  4. dora please je had een functie verwacht van C. je bent de godmother van die zogenaamde aktie-vissen, wat oefen je nog zo met je gewicht en leeftijd? hebt je niet genoeg gesnoept tijdens het reilen en zeilen van meneer de paarse hartenbreker? dora je neemt niks mee naar het hiernamaals, ga lieven genieten van je backup lipide bolletjes en van je buitenlandse reisjes waarop je verzot bent en graag op jouw eigen kosten (maar dat wil je niet heh). zo jong ben je ook weer niet.


    gemodereerd
  5. Na 10 jaar een regering die vreselijk druk en effectief was met stelen hebben we nu een regering die veel beloofde maar niets presteert. Zelfs de meest urgente, prangende zaken blijven liggen. De ergernis wordt steeds groter. Iedereen beseft dat ze een enorme uitdaging had maar dat is geen reden om essentiële zaken te laten liggen.


    gemodereerd
  6. Dora jij die vindt dat Suriname onder ZE Santokhi een politiestaat en of een dictatuur is gaat de gang naar de rechter bewandelen zogenaamd omdat je opkomt voor het belang van het volk ? Weet jij niet als voormalige minster van Juspol dat in een politiestaat de rechter niet onafhankelijk is ? Weet je niet dat de rechtspraak in een dictatuur er niet is om het belang van het volk te dienen dus wat heb jij bij de rechter te zoeken? Dit kan twee dingen betekenen, Suriname is geen dictatuur zoals jij zo vaak bij BT en de Craps van Culturu tv loopt te praten maar ja bij onderontwikkelde primaten doen dit soort beschuldigingen het altijd goed of je bent niet alleen een monster maar een leugenachtige monster . Jij houdt ervan om met leugens mensen op een dwaalspoor te zetten daarom werd je door de despoot Bouterse met een schop onder de kont eruit getrapt. Het volk moet niks meer van jouw soort hebben. Ja op kosten van het volk dure shoppingsreizen naar Miami maken zit er voorlopig niet meer in.


    gemodereerd
  7. Goed zo, mevrouw Silo’s. Ten eerste heb ik me inderdaad afgevraagd waar de actievoerders van het ultimatum gebleven zijn. En ten tweede , een kiesregeling moet er zijn. Zie maar dat het Bouterse was, die dit niet geregeld had. Dan waren Suriname en Nederland nu te klein.


    gemodereerd
  8. Niet praten maar doen. Alle politici beloven maar doen niks, alle ogen zijn naar jou gericht, dus stap aub naar de rechter.


    gemodereerd
  9. Het probleem van veel Surinaamse politici is, dat ze met hun onzin in de media veel maatschappelijke onrust veroorzaken. Blijkbaar hebben ze niks beters te doen.
    Ook geeft de Surinaamse media (bij gebrek aan beter) teveel zendtijd aan foute figuren.
    Het is m.i. ondenkbaar dat het advies van het Constitutioneel Hof niet opgevolgd zal gaan worden. Ik denk dat er achter de schermen wel degelijk hard gewerkt wordt aan een concept wetsvoorstel voor het aanpassen van de kieswet. Het is in het belang van land- en volk om dit nog voor mei 2025 te realiseren. Immers, het volk zit niet te wachten op een coalitie van ndp- abop, want dan leidt de lamme de blinde en is het gebeurd met Suriname.


    gemodereerd
  10. Je kan de staat voor het gerecht slepen en de rechtszaak ook winnen.
    En dan…als het om de één of andere reden de staat niet lukt om op tijd een nieuwe kieswet in te stellen, kan je op de grond gaan rollen maar er zal helemaal niets gebeuren.
    Het enige is dat er weer een godsvermogen zal worden uitgegeven aan proces kosten die weer zullen resulteren in sabotage van de oppositie..
    De huidige regering zal een kans missen om voor eens en voor altijd een einde te maken aan een systeem dat al volledig achterhaald is, met alle gevolgen van dien.


    gemodereerd
  11. Zij meent dat ook de president beloofd had in mei of juni een conceptwet naar het parlement te sturen
    =================
    De president is nu met andere belangrijkere zaken bezig, zoals lintjes knippen.


    gemodereerd
  12. het gaat nu om de verkiezingen he, niet om iets anders. weet je nog, verkiezingen, dezelfde die desie bouterse weggestuurd hebben. en chan geplaatst hebben. verkiezingen.


    gemodereerd
  13. goh , eigen+mening +die debby zijn verzot op die silos die door jullie baas ddb uitgescheten is , dit ruikt naar stront he , maar stank zijn jullie al meer dan 40 jaar gewent , jullie zullen wel wonen op de vuilstortplaats aan de meerkerkdreef holendrecht-reigersbos in amsterdam-zuidoost


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES