President Santokhi ontvangt Franse minister van Justitie

11
President Santokhi ontvangt Franse minister van Justitie

Op vrijdag 30 september 2022 heeft President Santokhi, Eric Dupond- Moretti, de minister van Justitie van Frankrijk ontvangen op het Presidentieel Paleis.

Daarbij waren aawezig de Ambassadeur van Frankrijk in Suriname, Nicolas de Lacoste; de Franse Advisor for International and Europa Affairs, Isabella Jegouzo; Deputy Director of Cabinet, Laureline Peyreffite en Chief of Cabinet, Marie Agnés Kikano.

De Franse minister is op uitnodiging van zijn collega minister Amoksi in Suriname om de relatie tussen beide landen verder te intensiveren op het gebied van Justitie en Veiligheid.

Er zijn reeds werkafspraken gemaakt tussen beide landen op diverse gebieden waaronder; drug trafficking, bestrijden van illegale goudwinning in het grensgebied tussen Suriname en Frans- Guyana, het tegengaan van corruptie, samenwerking op het gebied van gevangeniswezen en capaciteitsversterking.

Het staatshoofd is tevreden met de tot nu toe bereikte resultaten en kijkt uit naar het verder intensiveren van de samenwerking tussen Suriname en Frankrijk.

11 REACTIES

 1. HOE DANG……..De Franse ambassadeur spreekt alleen Frans terwijl Sandopie geen woord Frans kent behalve………”KNIPPA LIP A BONG”………..tok?
  gemodereerd

 2. Surinamers let op
  het Lawagebied, Marowinirivergebied in het zuidoosten is Surinaams grondgebied en hiernaar moet altijd naar verwezen worden.

  n het gebied van de Lawarivier en Marowinirivier werd veel goud gevonden en er ontstond onrust/ruzie tussen Nederland en Frankrijk over dit gebied.

  In 1891 was een internationale commissie onder leiding van de Tsaar Nicolaas II Aleksandrovitsj (1868 -1918) van Rusland die het gebied in het zuidoosten van Suriname aan Nederland toewees.

  Voor onze belangen moeten we opkomen en bereid zijn om voor te sterven.
  gemodereerd

 3. “Er zijn reeds werkafspraken gemaakt tussen beide landen op diverse gebieden waaronder; drug trafficking, bestrijden van illegale goudwinning in het grensgebied tussen Suriname en Frans- Guyana, het tegengaan van corruptie,”
  Ik lach me een enorme krul in m’n lul.
  Ik ben pas terug van 3 weken Suriname en moet zeggen dat het land één grote tering puinzooi is. Een ieder die daartoe de gelegenheid krijgt, verlaat dit godvergeten land met de meeste spoed.
  gemodereerd

 4. Voor onze belangen moeten we opkomen en bereid zijn om voor te sterven.

  Ha ha ha wat een mop zeg. Surinamers die voor hun land willen sterven. Zijn wij zo trots om Surinamer te zijn? Dan zouden we al lang een ontwikkeld land zijn ipv jarenlang te bedelen.
  gemodereerd

 5. Een Tolk, Engels, Internet/ Google Translate bieden goede mogelijkheden, zelf geheime codes/ ( inheemse/ marron ( wilde beesten) talen kunnen worden gekraakt door geheime diensten.

  Onderschat de Surinaamse Geheime Dienst/ Dalla Skowtu niet.
  gemodereerd

 6. Finally!

  Voor het eerst in de geschiedenis een samenwerking.
  De lijn loopt van any suri-dorp, via FG, naar Toulouse, etc en vervolgens crashen ze in België.
  Alle Europese justitiële hulp is nodig.
  De Fransen zullen hun grenzen bewaken net als de Dutchies op Curacao.

  Ooh, meneer met de krul.
  Kunt u wat tips en trics hier deponeren, over hoe u de jungle hebt overleefd.
  gemodereerd

 7. @ Globetrotter
  30 september 2022 Bij 23:26

  Leg mij eens uit wat de onafhankelijkheid waar de Afro zo voorstanders van waren ons heeft voortgebracht als wij het land verlaten moeten?
  Waarom voor de eenvoudigste weg kiezen en niet met hard werken iets neerzetten waar wij trots op kunnen zijn? Goed voorbeeld voor de generaties die na ons komen. En de teringzooi waarovet je het hebt wordt voornamelijk door een soort veroorzaakt. Laat dit soort maar oprotten en dan zal men zien hoe mooi dit land is.
  gemodereerd

 8. @Xavier,

  Elke Surinamer kent de Franse woorden kaka en pipi. Ook Santokhi.
  Dus toen die Fransman zei, ik wil Albina, zei Santokhi: kaka.
  Toen die Fransman zei, ik heb dorst, zei Santokhi: pipi.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.