‘Christenen doneren pakketten om nood in Suriname te verlichten’

22
'Christenen doneren pakketten om nood in Suriname te verlichten'

Donderdagochtend zijn er op het Bronsplein te Frimangron, 1.000 voedselpakketten gratis verdeeld. Elk pakket had een waarde van SRD 285 en bevatte o.a. 2 kg rijst, olie, sardines, suiker, en gele pesie. De pakketten werden gedoneerd door christenen die willen helpen om de nood in Suriname te verlichten.

Van tevoren werden er 1.000 tegoedbonnen verdeeld. Bij de distributie merkten de werkers reeds dat de nood heel groot is. Sommige distributeurs werden letterlijk gestalkt op straat. De mensen werden bij aankomst vanmorgen op het Bronsplein verwelkomt met muziek. 

“God wil ons helpen en als wij ons best doen komt het zeker goed in Suriname.” zei pastor Jozua Waakzaam van gemeente Gado Genade. Hierna werd er een dankgebed en zegenbede uitgesproken.  

De actie was initiatief van stg Weid mijn lammeren met ondersteuning van de buurtmanagers, Korps politie Suriname, Bronsplein beheerder van der Kust, het ministerie Sociale Zaken en  verschillende kerken en sociale instellingen. Gloria Lie Kwie Sjoe was de initiatiefnemer en algemeen coördinator.

“Met deze actie wilden we  1.000 mensen niet alleen voeding maar bovenal liefde en hoop geven. Door stress en frustratie kopen mensen Suribet of verkopen vrouwen hun lichaam. Geloof in God geeft hoop en kracht om goede keuzes te maken”, aldus Lie Kwie Sjoe.

De duizend pakketen werden vanmorgen binnen anderhalf uur verstrekt. Ruim dertig vrijwilligers en medewerkers waren hiervoor gemobiliseerd. Er waren twee aparte rijen voor de seniore burgers. Daarnaast waren er 7 wijkagenten aanwezig om ervoor te zorgen dat alles eerlijk, veilig en ordelijk verliep.

Marlene uit Flora leeft van haar maandelijkse AOV (1250 SRD): “Dit pakket is een hulp, ik ga nu naar huis om te koken.”

22 REACTIES

 1. En zieltjes winnen. Onze Lieve Heer heeft gezegd laat de rechterhand niet weten, wat de linkerhand doet. Aan de weg timmeren met liefdadigheid is onchristelijk . Daarbij zijn die Christenen hypocrieten en claimen ze een naam die ze niet exclusief toekomt, er zijn zoveel Christelijke nominaties, die ook hulp verlenen zonder daar een PR actie van te maken. Ook andere geloven als de Hindoes en Moslims doen dat in stilte.
  gemodereerd

 2. En ook hier weer hetzelfde beeld. Alleen een bepaalde bevolkingsgroep lijdt honger. Waar is de rest van Suriname?
  Waarom wordt hier zo de nadruk op het Christelijk geloof gelegd? Het waren de Christenen die voor zo veel ellende in Zuid Amerika heeft gezorgd. China gaf miljoenen aan Suriname, idem India en Arabische landen zonder de nadruk op het geloof te leggen. Hulp is welkom maar aub geef het uit het hart en niet uit je (Christelijk) zak!

  Christelijk hulp?
  Mi mars Papa !
  gemodereerd

 3. Ik zie de Christelijke bekeringsdrang weer boven op komen drijven. Wat is de deal die de behoeftigen hebben moeten sluiten?
  Steve zal een spier in zijn broek krijgen en verwijzen naar het Christelijk geloof hoe behulpzaam dit geloof is.
  Je moet je broek niet slijten aan de kerkbank maar helpen waar nood is.
  gemodereerd

 4. MENSEN DIE UIT NAAM VAN HUN GELOOF OF EEN OF ANDERE GOD ANDERE MENSEN HELPEN, ZIJN BEZIG MET EEN DUBBELE AGENDA. ONGELOOFWAARDIG !!
  gemodereerd

 5. Ai famiri, A3 ati brong. Omdat hij zelf niet in staat is zoiets te organiseren. Misschien een beetje Judas gevoel ?

  Gado de wi fesi mang.
  gemodereerd

 6. Goed werk iedereen die een handje heeft mee geholpen ( De Almachtige zal jullie allemaal zegeningen geven net als De BRAMHARTIGE SAMARITAAN 🙏💯%💘 speciale dank aan mvr: Gloria Lie Kwie Sjoe , jou was mijn schoolhoofd op Pontbuiten en op de Commenuis mulo school was jou broer Keesje was Directeur en Eric karate man was leerraar NATUURKUNDE & TEKKENEN, streng maar rechtvaardig ( VOETSPOOR) LIVE SAFER🤝🙏🇸🇷⚡️🖐🇸🇷🫂
  gemodereerd

 7. Wij sturen met regelmaat paketten naar SR
  Niet uit naam van God Of als Aalmoes, maar uit het hart en met liefde, vorige week een paar dozen schoolspullen en een doos paracetamol en ibuprofen
  gemodereerd

 8. Als je een pakket uitdeelt, wat heeft hier met een geloof te maken??? Je doet het of je doet het niet!!!
  gemodereerd

 9. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  ‘Christenen doneren pakketten om nood in Suriname te verlichten’.

  En deze zogenaamde ”WAARZEGGERS” gaan straks al deze 1000 personen oproepen om in hun laatste maandelijkse SRD inkomen in een collecte bus te deponeren. Dit onder het waakzaam oog van de pastor Jozua Waakzaam.

  En straks komt die STEVE MEYE WONDER naar buiten met zijn bericht van:
  Gelovigen en Ongelovigen, willen jullie in deze moeilijke tijden snel uw gave vouwen en ook nog verdubbelen voor mijn Heilige Kerk.

  De zogenaamde Voorgangers en Pastoors leven in weelde en geneugten.
  En de mensen blijven steeds in deze grappenmakers GELOVEN.

  Maar ik kan die 1000 mensen geen ongelijk geven.
  Die zijn slim genoeg om in deze moeilijke tijden veroorzaakt door jaren corruptie in het land, gebruik te maken van deze gelegenheid.
  gemodereerd

 10. Triest dat een land met zo’n grote oppervlakte, zo weinig mensen voedsel pakketten ontvangen.

  Hoe zou dat toch komen en hoe wil de regering hier een plan van aanpak van maken om dit op lossen?
  gemodereerd

 11. Mooie gebaar van de christen geloof aanhangers. Prijs de heer voor de lekkere spijzen laat mensen zeuren . In nl inflatie gaat wekelijks sterk omhoog straks wordt ook wachten op voedselpakketten in nl. Alles wordt onbetaalbaar in nl alleen maar gelul in de tweede kamer niets wordt gerepareerd .
  gemodereerd

 12. “God wil ons helpen en als wij ons best doen komt het zeker goed in Suriname.”

  Aangezien God niet ons heden het dagelijks brood geeft, zullen de mensen het moeten doen. En dan toch God danken, omdat je door je medemens geholpen wordt.

  Geef ons heden ons dagelijks brood en “vergeef ons onze schulden, zoals wij vergeven onze schuldenaren.” (Het brood geeft hij/zij niet en hij/zij moet ook nog eens een voorbeeld aan ‘ons’ nemen: “…’zoals wij’ vergeven onze schuldenaren.”)

  Tan bun
  gemodereerd

 13. Jullie hebben gelijk: Doe wel en ziet niet om. Geen reclame maken als je iets geeft, zoals bij bepaalde politieke partijen.Toch is het geven en reclame maken daaromheen, in mijn ogen, minder erg dan het leengedrag van vele Surinamers, die wel lenen maar nooit terugbetalen.

  Voor hun geldt:

  De zondaar vraagt te leen en brengt niet terug,
  de rechtvaardige geeft, uit mededogen.
  Psalm 37:21
  gemodereerd

 14. Wanneer ik zo de grotendeels ondankbare reacties lees, zou ik zeggen: Suriname, bekijk het maar in het vervolg, corrupte bende en ondankbare mensen.
  gemodereerd

 15. Mensen die niets voor hun medemens over hebben, zullen altijd wel kritiek hebben aan het adres van degene die wel iets voor hun medemens over heeft. Mensen zullen altijd negatief lullen en verdraaien het Woord van God. Bijbelse principes zoals geven en liefdegaven( doneren) worden verkeerd uitgelegd en geïnterpreteerd. Suriname heeft God, de Almachtige nodig in de eerste plaats. Het is goed om de minderbedeelden te helpen cq te ondersteunen. Het is ook goed om beruchtbaarheid aan te geven zodat zo’ n dergelijke actie een bredere draagvlak zal hebben en een grotere publiek geholpen kunnen worden. Sranang man lobi lul nanga ding movo.
  gemodereerd

 16. Die gristenen kunnen ook groente, fruitplantjes, zwarte aarde en cursussen voor zelfredzaamheid doneren.
  Leer de mensen zelf te hengelen voor vis en hoe ze zelf brood moeten bakken.

  Een pakket is slechts eenmalig. Het helpt die mensen maar voor een paar dagen. Groente en fruit is duur, zelf planten is duurzamer.
  gemodereerd

 17. Die $3 miljodn van Dubai, uitje van Rutte met rekening van 2,3 miljoen. Daar hadden vele armen van kunnen eten. Ik keek nr 1 vr 12. Hind familie, schoonvader ziek, schoonzus geestelijk ziek, echtenaat ziek, vrouw ziek. Huis bestaat uit half dak zonder muren.
  gemodereerd

 18. Als het pakketten gebeuren en geld stromingen uit het buitenland komen gaan ze het niet voelen en blijven ze thuis op hun gat zitten.
  Al deze dingen moeten stoppen dan gaan ze actief worden.
  gemodereerd

 19. @ Ramon Linger
  30 september 2022 Bij 21:14

  Ik vind jouw reactie buitengewoon kwetsend. Suriname heeft God helemaal niet nodig anders had men wel vrees voor deze God. Waarom leiden zoveel Surinamers een losbandig leven als het geloof zo een belangrijke rol in het leven zou spelen ? Steken, stelen, hoererij, gokken, alcoholgebruik, luiheid, moeheid, alles tref je onder het volk aan. Juist daarom is het gebaar van de Christenen een om zieltjes te winnen. Moslims en Hindoes en joden en niet gelovigen doneren ook zonder reclame voor het geloof te maken. Heeft niks met lullerij te maken maar met misbruik van een geloof.
  gemodereerd

 20. Debby
  30 september 2022 Bij 23:32
  Die $3 miljodn van Dubai, uitje van Rutte met rekening van 2,3 miljoen. Daar hadden vele armen van kunnen eten. Ik keek nr 1 vr 12. Hind familie, schoonvader ziek, schoonzus geestelijk ziek, echtenaat ziek, vrouw ziek. Huis bestaat uit half dak zonder muren.

  Ik hoor jou alleen maar over de uitgaven gedaan door ZE Santokhi. Over de snoepreisjes van de leden van de vorige facistische regering naar Cuba, China, Santa Domingo en Parijs hoor ik je nooit over. Ook niet over de miljarden die de fascisten naar het buitenland geloosd hebben.Enig idee hoe lang het volk met die miljarden onderhouden had kunnen worden?
  Maak daarover eens een berekening.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.