Brunswijk: ‘Berichten over aanvraag grote lappen grond niet waar’

65
Ronnie Brunswijk

De vice-president van Suriname, Ronnie Brunswijk, heeft zojuist gereageerd op de berichtgeving over de grote stukken grond die hij zou hebben aangevraagd. “Ik weet dat het volk antwoord verwacht m.b.t berichten als zou ik grote lappen grond hebben aangevraagd tijdens deze zittingsperiode. Niets is minder waar” zei hij.

“Het is jammer te moeten constateren dat men willens en wetens een verkeerde draai wilt geven hieraan. Er zijn grotere problemen in het land waarop wij als regering ons nu concentreren. Ik zal uit mijn verantwoordelijkheid de gemeenschap binnen afzienbare tijd zo omstandig mogelijk informeren m.b.t deze kwestie”, aldus Brunswijk op zijn Facebook pagina.

Surinaamse media publiceerden vrijdag authentieke stukken waaruit blijkt dat een terrein van ruim 60 hectare als grondhuur aan hem is gegeven voor de uitoefening van landbouw. Een ander stuk grond van ruim 237 hectare is toegewezen aan de Stichting Woningbouw Coöperatie Marowijne, gevestigd op het adres van Brunswijk:

65 REACTIES

 1. De beschikkingen zijn daar, dus waarom liegen. De enige reden waarom deze mensen de macht willen hebben is om zichzelf en hun familie te verrijken. SU heeft dus toch niet zo slim gestemd.
  gemodereerd

 2. Brunswijk: ‘Berichten over aanvraag grote lappen grond niet waar’

  Tot de bodem uitzoeken en de onderste steen naar boven halen. De naakte waarheid moet zichtbaar worden.

  Dat wil het Surinaamse Volk, Goed Bestuur. Integere Bestuurders met Kennis (universitair, HBO) en Ervaring en een onbesproken gedrag.

  Het Algemeen Belang van het Volk (inter)nationaal.


  Maak melding

 3. =Kom maar met bewijsstukken, omdat Pokie zelfs heeft gezegd dat Brunswijk moet komen vertellen wat waar is.
  Waarom moet Pokie dan vertrekken?????

  In ieder geval is het einde van de ABOP


  Maak melding

 4. Let op hij zegt: Ik weet dat het volk antwoord verwacht m.b.t berichten als zou ik grote lappen grond hebben aangevraagd tijdens DEZE ZITTINGSPERIODE. Niets is minder waar” zei hij.
  Dus heeft hij in het verleden wel gronden aangevraagd en poki heeft dat nu toegekend.🤣🤣


  Maak melding

 5. Blufpoker.
  Zou de vp dit durven doen.

  Ik zal niet verbaast zijn als dit valt onder de categorie destabilisering. Idem dito het ‘geknipte’ filmpje van minister OW.
  Opmerkelijk dat alleen de revokranten hiervoor melden. Waarom de rest niet.

  Volgens de advocaat van minister Pokie, gaat hem een heel andere zaak (houtconcessies) en heeft de minister niets fout gedaan.

  Ik ben benieuwd 🤨


  Maak melding

 6. Het zou goed zijn in het belang van het onderzoek dat Z.E. VP Ronny Brunswijk met verlof gestuurd wordt in afwachting van de eind conclusie.


  Maak melding

 7. Inderdaad zijn de paarse djamoe edes er als de kippen bij om stampij te maken. beginnen jullie alvast werk te maken van waka Pasi en al de andere grote duistere zaken. Enne, waarom zijn er nog skalians en PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE? Begin de kruistocht tegen corruptie, die opa D in 2010 had aangekondigd, NU AAN TE VANGEN. Wij benne en blijve benieuwd .


  Maak melding

 8. Eens een dief altijd een dief en waar blijft de president zandanstokkie het folk wordt genaait met de kleren aan en ze vinden het nog lekker ook


  Maak melding

 9. Wel grappig dat Brunswijk bereidverklaringen vanuit 2014 kan overleggen.

  Het zegt een paar dingen:
  1>> Dat hij toen als machthebber gronden aanvroeg voor persoonlijke ondernemingen en of politieke doelen en verkregen heeft in een periode dat hij parlementariër was. Geen zuiver handelen.
  2>> Dat de regering Bouterse op dat vlak duidelijk maakt tegenstanders niet fair te behandelen ofwel de regering Bouterse was partijdig en ambtenaren/ ministers hadden alleen oog voor het eigen belang en dat van hun vrienden en familie.

  De feiten komen nu op tafel. Brunswijk zou er vanaf moeten zien.


  Maak melding

 10. “binnen afzienbare tijd”, betekent nu tijd kopen en tijd rekken om alle malversaties uit te wissen.

  Wat verwacht dat land nog van een VP die een drugsveroordeelde crimineel is, bankrover, verkrachter, moordenaar die op alle internationale opsporingslijsten prijkt.

  De gehele politieke kliek in Suriname bestaat al decennia lang uit veroordeelde, corrupte criminelen.

  45 jaar onafhankelijkheid en zelfstandigheid heeft van dit narcoland een complete FAILED STATE gemaakt zonder enig toekomstperspectief.

  Allemaal dankzij het hersenloze, lamlendige stemgedrag van een laaggeschoold en onderontwikkeld volk.


  Maak melding

 11. Allemaal zakkenvullers, plunderen het land maar leeg en t volk die maar eronder lijdt en voor alles moet boeten. Jammer daarom komt Suriname niet vooruit.
  gemodereerd

 12. Ik ga ervan uit de stukken die de kranten publiceerden authentieke documenten zijn. In 2015 kreeg Brunswijk een stuk grond dat onder beheer was van de katholieke kerk. De kerk wilde daar een internaat bouwen en een landbouwbedrijf opzetten. Bij de VHP is het geen haar beter. Parlementariër Jogi bezit meer dan 200 ha grond. Zijn grondbezit is nog steeds aan het uitbreiden terwijl het arme volk het maar met een beschikking moet doen dat ze ooit een stuk grond van hooguit 10 bij 20 meter zullen krijgen. Dat stukje grond zullen ze nooit krijgen, vooral onder deze regering. Het is allemaal Friends & Familie en eigen belang.


  Maak melding

 13. Een integer persoon als Santhokhi heeft het in zijn hoofd gehaald om met een crimineel in zee te gaan. Hoe integer ben je dan? Je hoeft geen raket geleerde te zijn om te weten dat een crimineel altijd een crimineel blijft. Blijkbaar niets geleerd van de afgelopen 10 jaar. En de criminele VP is medeverantwoordelijk voor de achteruitgang van Suriname. Immers, die heeft ook met DB geregeerd. Alleen op basis daarvan had Santhokhi nooit met hem in zee moeten gaan. Maar blijkbaar had Santhokhi alles voor over om koste wat kost president te worden.
  Ben benieuwd met wat voor een verhaal Santhokhi nu gaat komen. Waarschijnlijk welbekende mantel der liefde. En de lafaards zul je in de assemblee hierover niet horen. Ze schijten in hun broek als ze RB zien.
  gemodereerd

 14. Al vanaf het begin had de VHP kenbaar gemaakt liever niet met de ABop samen te willen werken want deze partij is onbetrouwbaar. Het blijkt weer op juiste feiten te berusten.
  gemodereerd

 15. Latour Posse, helaas, het is allemaal één pot nat, niemand onder de zgn politieke “toppers” wil achter blijven. Leden van deze regering ook niet, Dé é suku en tik ding kans, maakt niet uit van welke partij. Zo was het, zo is het vandaag de dag, het is alleen erg dat zij weinig oog hebben met het land goed te besturen. Als zij hun uiterste best doen voor land en volk, dan heb ik geen moeite mee dat zij proberen “iets”achterover te drukken, want dit kun je toch nooit voorkomen, geld en maatschappelijke positie geven gelegenheid tot ……

  Om bij Brunswijk te blijven. Hij is een veroordeelde drugshandelaar, hij heeft Domeingronden gekregen en heeft deze gronden uitgegeven als goud-en houtconcessie aan buitenlandse en binnenlandse bedrijven en is nu zeer rijk, (dit is illegaal verkregen rijkdom maar binnen de regels) en deze man gaan wij geloven omdat hij ergens een HBO opleiding heeft genoten en VP is. Die opleiding maakt hem nog geen oprechte persoon eerder gewiekster.
  Hij ging bij Bouterse op de koffie als oppositie lid, en hij gaat nog steeds bij Bouterse op de koffie als lid van deze coalitie terwijl Bouterse oppositie voert. Onbetrouwbaar!!!!!!


  Maak melding

 16. Brunswijk je kan niets meenemen in je graf gun de armen een stukje grond van 400 m2 om een huisje te bouwen en een menswaardig bestaan te leiden. Na dja joe o libie alla sani,,,,,Dit zelfde geldt ook voor de rest.
  THINK…!!!!


  Maak melding

 17. Diana Pokie zou een standbeeld moeten krijgen omdat zij een voorbeeldig bestuurder – minister is geweest en de staat juist voor allerlei ellende heeft behoed.
  Ronnie Brunswijk en zijn clan moeten aan de schandpaal worden gezet het zijn allemaal een stelletje:
  Rovers, overvallers, bankrovers, goudrovers, goudsmokkelaars, houtrovers, houtsmokkelaars, stelen spullen uit de stad en smokkelen het naar het binnenland om het vervolgens onvindbaar te laten zijn.
  er worden reguliere gouddelvers van hun oogst beroofd.
  de dorpshoofden hebben hun eigen deals met de partijen en benadelen zo hun eigen mensen.
  ik benijd Santokhi niet want hij leeft met een bushmaster slang dat hem elk moment kan bijten.
  Wat nu heel belangrijk is is dat Mr. Edward Belfort op Apintie of Stanvaste of Radio Tamara een college geeft hoe we dit moeten zien, begrijpen en moeten handelen.
  Kom Bellie, laat je horen.
  in welk rol was Ronnie Brunswijk toen hij Diana Pokie heeft aangevallen: was dat als Zijne Excellentie de VP of als Partijleider van de ABOP of als Ondernemer of als Rover.
  Kom Bellie, laat je horen.


  Maak melding

 18. En dus daarom vindt ik toekomstige leningen by de IMF ongeoorloofd,eerst onze binenlandse zaken op orde stellen,onze huiswerk is enorm en die moet geordend worden, dan hoefd er geen lening meer by,maar zolang wy zo doorgaan zullen we geen schulden terug betalen
  want de armen zyn al onder de armoede grens,en van een kale kip kun je niet plukken.
  de elite durft men niet aan,want men is bang voor gezichts verlies,want die hebben een advocaat .


  Maak melding

 19. Erg ja, al sinds de onafhankelijlheid jat de politieke elite de rijkdommen van het land. Ze mis- leiden het volk en stelen op slinkse wijze alle rijkdommen. Zelfs als dat niet genoeg is, zegenen ze zichzelf met riante privileges.

  Moderne slavernij in verkapte vorm is hier bezig.
  Nederland heeft buitenlanders uit Afrika, India, Java en China, hier gebracht en gelaten om dit mooi land te vernietigen.
  De aard van onze volken is, hoe pijnlijk dan ook, zeer slecht en indoctrinerend.
  Kijk naar Afrika, India, China, Indonesië, daar zie je ook een oneerlijke verdeling van welvaart.

  Hoe verwachten wij dan dat heersers als Bouta, Somo, Brunsie enz. zich zullen gedragen?

  Oplossingen zijn er genoeg hoor:
  – Geen concessies gratis, of tegen lage bedragen uitgeven.
  – Ministeries mogen niet autonoom concessies en andere rijkdommen van het land afgeven. Het moet via de krant gepubliceerd worden wie wat aanvraagt en een groot team van ministers moet samen na toetsing toestemming verlenen.
  – Concessie- aanvragen en dergelijken moeten per m2 aangevraagd en betaald worden in valuta. En de prijs moet hoog zijn. Heb je geen geld dan lukt het niet
  – Belasting op grondhuur enz. moet hoog worden per m2. Betaal je niet dan wordt het grond teruggevorderd
  – Politici mogen geen grond aanvragen!
  – Geen nepotisme meer, zodra een politicus een familielid of aanverwant benoemd in een functie wordt de politicus ontslagen
  – Geen tariefsverhoging voor staatsbedrijven zolang ze niet doorgelicht worden. EBS enz worden door de pokitiek kaalgeplukt en het volk moet betalen? Kijk naar naar de Sibilo Affaire.

  GEEN IMF taferelen zolang men het land niet eerst eerlijk bestuurd.
  Waar zijn de miljoenen die de vorige regering mogelijk gestolen heeft?
  DE PRESIDENT HEEFT BELOOFD OM DEZE GELDEN TERUG TE HALEN.
  WE VERMOEDEN INMIDDELS AL LANG DAT ER DEALS ZIJN GESLOTEN OM DIE GELDEN LEKKER DAAR TE LATEN.

  WAAROM DAN 600 MILJIOEN LENEN BIJ IMF ALS JE 1 MILJARD GESTOLEN GELD BIJ DE DIEVEN LAAT?

  DIT LAND HEEFT EEN LANGE WEG


  Maak melding

 20. Daarom pleit ik al een tijdje voor een algeheel corruptieonderzoek vanaf 1975 ZONDER AANZIENS DES PERSOONS OF POLITIEKE KLEUR. Want het verarmd surinaams volk heeft al MEER DAN GENOEG GELEDEN. De zg lijders hebben hun schaapjes op het droge en de mofina wangs niet eens een moismoisie. Ze moeten nou eens een keer ballen tonen en doorpakken. Want nog steeds de grote vraag:PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE?


  Maak melding

 21. Daniel 14 mei 2021 At 16:49
  Waar zijn de miljoenen die de vorige regering mogelijk gestolen heeft?
  ==================================

  Dat blijft een raar verhaal. Ik geloof best dat er flink wat geld is verdwenen naar bevriende aannemers en er zal goed geleefd zijn van geleend geld. Maar de suggestie dat er een miljard zou zijn gestolen moet eerst nog maar bewezen worden. Let wel. De vorige regering heeft sociaal beleid gevoerd waar geen geld voor was. Dat is fout maar dat verklaard wel waarom er nu zoveel schulden zijn. Als je de AOV verhoogd. Ziektekosten subsidieert. Stroom en water subsidieert en niet bezuinigd op je ambtenarenapparaat. En je doet dat 10 jaren lang van geld wat niet binnenkomt dan bouw je vanzelf een megaschuld op. Maar is dat gestolen geld? Of gewoon meer opmaken dan je verdiend.
  Het is denk ik belangrijker om nu te zien hoe je die schuld weer af weet te bouwen. Maar daarvoor zijn andere politici nodig. We zien nu al dat de NDP er een potje van heeft gemaakt. Waarschijnlijk hebben ze gegokt om op tijd olie inkomsten te hebben. De huidige regering doet in principe hetzelfde. Goed zorgen voor friends and familie. Ondertussen het volk uitknijpen in de hoop dat ze op tijd geld krijgen uit de olie. En dat laatste moeten we nog maar zien. De miljarden van de diaspora blijven uit en er is opeens niet zoveel belangstelling voor de olie consessies.
  Puinhoop dus.


  Maak melding

 22. “Ik weet dat het volk antwoord verwacht m.b.t berichten als zou ik grote lappen grond hebben aangevraagd tijdens deze zittingsperiode. Niets is minder waar” zei hij.

  Ai Bravo je denkt met domkoppen te maken te hebben noh. Misschien in Marron kampoe ma an no dja inie Paramaribo. Alhoewel delen van Paramaribo lijken thans op Marron kampoe’s.

  Lees het artikel daar spreekt men over een aanvraag gedaan in 2017. Natuurlijk is het dus niet in deze zittingsperiode.
  Suma yu dinkie law? A burikie nosoe a ston asie

  Ira,
  In ieder geval is het einde van de ABOP
  Neen het is niet “het einde van de ABOP maar het einde zijn van de coalitie”


  Maak melding

 23. Brunswijk legt uit dat het om een terrein gaat waar hij geboren en opgegroeid is. Zijn moeder had hem indertijd aangeraden om het terrein aan te vragen. De vp zegt dat hij als burger de aanvraag had gedaan.

  Heb jij Brunswijk als burger zo een groot stuk grond nodig?
  Heb jij Brunswijk toen je daar geboren bent ook geboren op zo een groot stuk grond?
  Heb jij Brunswijk ook weet van dat honderd duizenden ook een stuk grond willen welke duizenden maal kleiner zijn dan wat jij hebt aangevraagd?

  Shame on you Brunswijk. Dat je dom bent is 1 ding maar Brunswijk denk niet dat anderen zo dom zijn zoals jij eruit ziet.


  Maak melding

 24. Vieze vuile oplichter.
  Profiteur
  Nooit heb jij belasting betaald op al dat goud.
  Wie moet al die kwik opruimen kloot, zeker de belastingbetaler moeten voor kosten opdraaien.
  Zakka zakka
  gemodereerd

 25. #Robles heb u begrepen.
  Door de lage ontwikkeling van vele burgers en van sommige Leiders, gebeuren er zeer veel onetische zaken.
  Men wil goedpraten dat men tientallen hectares grond heeft aangevraagd? Waar blijft de eer en het Geweten?

  Men verdeelt en Heerst, men houdt het volk arm en dom en maakt zich rijk. Men maakt het volk afhankelijk.
  Gewoon verbieden dat politici grond aanvragen.

  Of erger nog, geen gronden meer uitgeven groter dan 2000m2 en als het wordt aangevraagd, nogmaals liever eerst publiceren wie wat aanvraagt en geen enkele minister autonoom de bevoegdheid geven grond af te geven.

  Dit systeem riekt naar corruptie en alleen in arme landen gebeurt dit.

  Ga maar 10 ha in Nederland aanvragen, ga maar bomen kappen in Limburg, ga maar vis zomaar vangen in Duitsland.

  Nee in zulke landen houdt men van hun land, men maakt keuzes en regels in landsbelang.
  Wanneer de buren het goed hebben, hebben jou kinderen dat ook.

  Afgrijzelijk hoor het beleid in dit land.
  Men grijpt de macht om zichzelf en familie te verrijken!

  Ik las net dat een of ander kersen bedrijf 1000ha grond vraagt om meer te produceren.
  Wie houdt wie voor de gek.

  En de kids op Latour Winti Wai enz moeten met 10 en meer in een klein huis wonen.

  Nederland heeft dit land aan bandieten overgelaten. En dat is een kwalijke zaak.

  Let wel! Diplomaten doen ook bijna niets worden geregeld en leven als koningen, ministers werken een jaar en krijgen pensioen.
  Burgers moeten 30 jaren werken en krijgen bijna niets.

  Men liegt, bedriegt en steelt van de rijkdommen.
  Daarom worden er geen strenge regels gemaakt.

  Ik las net dat iemand plesident wil worden!
  Ik schrok ervan, wil men plesident worden om het volk te dienen? Of wil men een functie om zonder eer te jatten en om familie en vrienden te begunstigen.

  Lord knows

  Maar God vraag ik om hulp.


  Maak melding

 26. Walgelijk dat men de voorkeur geeft aan een veelvoudige moordenaar en bij verstek veroordeelde drugsdealer. Dit karkas wordt eind mei alweer veroordeeld.
  Dat hele ding is een vooropgezette zaak.
  Veroorzaak rommel, afleidingsmanoeuvres zodat de echte problemen niet worden aangepakt.

  Overal zitten die paarse ratten. Elke beweging van de coalitie wordt vervalst en gepubliceerd. Ik heb hier zo vaak voor gewaarschuwd.


  Maak melding

 27. Esmerald 14 mei 2021 At 18:45
  Walgelijk dat men de voorkeur geeft aan een veelvoudige moordenaar en bij verstek veroordeelde drugsdealer.
  =============================

  De huidige vp heeft ook geen schone handen.


  Maak melding

 28. Een IEDER, die waar ter wereld ook een veroordeelde is en een Strafblad heeft;
  Nimmer is deze persoon te vertrouwen.
  Bitter gevoel zal altijd heersen en ja het is niet anders als het door het VOLK
  is gekozen.
  Beloftes maken Schuld. een Ieder maakt voorzichtzelf in de toekomst uit
  of het Goed komt.
  gemodereerd

 29. De achterban v VHP en de NPS moeten de koppen bij elkaar steken.
  Is dit het waard. Het is dagelijks vechten tegen een bierkaai. Die mensen zitten vol haat en venijn.
  Het is een onmenselijke opoffering voor een grotendeels ondankbaar volk.

  Er is een reden waarom jullie hebben gewonnen. Terugtrekken is niet fair tegenover de kiezers. Dat wordt wat, alle internationale afspraken naar de knoppen.

  Er moet nu wel een duidelijk statement worden gemaakt. Hoe nu verder.


  Maak melding

 30. Je hebt het 10 jr geslikt. Gefeest en gebeest met die bouta’s dus wat maakt het uit.
  Je bent het gewend tok! Is jou ding robles.


  Maak melding

 31. Vraag me af waar al die mpp zijn die deze president en regering de hemel in lulde. Chan je bent een ka leugenaar. Inderdaad joe e seting. Ronny doet wat hij wilt omdat Chan lekker aan Ronny’s reet likt. Hij heeft Ronny nodig om president te blijven. Jullie hebben het volk zwaarder belazerd dan de vorige regering. Allerlei kaulo belofte’s . Het Surinaams volk is genaaid. Zwaarder genaaid door de vorige regering. Maar A kies oeng mars mooi. Ondankbaarheid betaald zichzelf terug en het eind is niet in zicht. Jullie gaan smeken om de terugkeer van Bouterse.


  Maak melding

 32. Chan Santhoki is de meest waardeloze president die Suriname ook gekend heeft. Zijn ballen zitten tussen zijn oren. Deze man verkoopt nog zijn eigen moeder om president te blijven. Walgelijk , je hebt geen ballen, geef die stoel maar terug


  Maak melding

 33. De natuur doet z,n werk deze liegbeesten moeten naar huis bravo heeft zoveel gronden en joggi die van joggi moet ook onderloep genomen worden


  Maak melding

 34. Latour Posse, lees het stukje van Robles, kan je zien waar het meeste geld naar toe is gegaan, de rest is moeilijk te achterhalen. De NDP heeft het volk 10 jaar lang met geld gepaaid. Men heeft moeten lenen want op gegeven moment kregen zij te weinig geld binnen. Dus de holle kreten die je hier leest moet je niet geloven. Komen meer uit frustratie dan uit werkelijkheid . Lees ook het Hp. Natuurlijk hebben de toppers van de NDP ook een greep in de kast gedaan.


  Maak melding

 35. Chan, zeg wat!!! Jij bent President….Maar dat zal niet gebeuren, omdat je met alle family and friends benoemingen zoooo chantabel bent geworden. Tot nu toe heb je NOOIT je ministers gecorrigeerd, of tot orde geroepen. Houtsmokkel, Haitianen, Nurmohamed,
  Jij bent en blijft verantwoordelijke. Waar zijn je diaspora miljarden… ???. Had je niet zelf kunnen weten of bedenken dat die er niet zijn???


  Maak melding

 36. ligt in de genen!!!
  zij die stelen houd niet van het land!!
  net als Bouterse het land berooid met alle ellende achter laten!!!
  ongelooflijk ongelofelijk!!!
  dieven die liegen!!


  Maak melding

 37. Deze man is zo dom Ronny Brunswijck, dat hij blijft ontkennen dat nimmer en nooit aan Pokie heeft gevraagd om te ondertekenen, is hij aan het dementeren of hij denkt de intelligentie van de Surinamers te onderschatten.
  Ps
  Wie heeft de grootste verraad gepleegd in de DNA, voor 250 000 us dollars zodat Jeniffer Simon gekozen kon worden tot voorzitter.
  Wat was zijn reactie de eerste uur na het verraad.!!?


  Maak melding

 38. Franco
  14 mei 2021 At 19:17
  Vraag me af waar al die mpp zijn die deze president en regering de hemel in lulde. Chan je bent een ka leugenaar. Inderdaad joe e seting. Ronny doet wat hij wilt omdat Chan lekker aan Ronny’s reet likt. Hij heeft Ronny nodig om president te blijven. Jullie hebben het volk zwaarder belazerd dan de vorige regering. Allerlei kaulo belofte’s . Het Surinaams volk is genaaid. Zwaarder genaaid door de vorige regering. Maar A kies oeng mars mooi. Ondankbaarheid betaald zichzelf terug en het eind is niet in zicht. Jullie gaan smeken om de terugkeer van Bouterse.

  ZE President Santokhi, de beste president doet zijn werk voortreffelijk alleen de onderontwikkelde yapyappies weigeren dit in te zien,
  gemodereerd

 39. Pony, ik heb het gelezen. Ik lees ieders commentaar, pro of contra. Het klopt dat bevriende aannemers bijna alle vergunningen krijgen en dat er wordt gegraaid door de regering, die op dat moment aan de macht is. En je kan niet meer uitgeven dan er geld in de staatskas binnenkomt. In het dagelijks leven kan je geen huishouden draaiende houden met leningen. Op een gegeven moment kom je niet meer uit de schulden met alle gevolgen vandien. En nog desastreuzer is het met het besturen van een land op basis van vrnl leningen; ook al leen je voor consumptie goederen en je investeert niet in productie. De gevolgen van dat belijd zijn dodelijk gebleken voor de staatskas. De paarse drugsmaffia olv opa D had gedacht dat ze nog 5 jaar zouden bij krijgen van het verarmd surinaams volk, die het beu was om op basis van voedselpakketten te leven. 60 jaar terug leefde men al van voedselpakketten. Hoe komt het dat er nog steeds voedselpakketten worden uitgedeeld en de gevestigde orde verrijkt zich meer en meer? Is er al die jaren geen ontwikkeling geweest om enigszins een redelijk bestaan te hebben voor de gewone man/vrouw in Suriname?
  Wie kent de tijd nog dat de Surinaamse gulden ongeveer 2 x de NF was? Als mijn tante een postwissel van 25 NF stuurde, kreeg ik 15 Surinaamse gld.
  Laten we elkaar niet voor de gek houden. Corruptie is even oud als de mensheid zelf en moeilijk uit te bannen. En ik pleit voor een grootschalig corruptieonderzoek vanaf de onafhankelijkheid ZONDER AANZIENS DES PERSOONS OF POLITIEKE KLEUR. En wie SCHULDIG bevonden is, voor een bijzonder gerechtshof brengen, veroordelen en alle geconfisqueerde goederen, gronden en gelden, weer in de staatskas brengen.
  En de meest discutabele figuur uit de Surinaamse geschiedenis vanaf de onafhankelijkheid is zonder opa D. Ipv ontwikkeling heeft hij, samen met zíjn kornuiten, ons land keer op keer naar de afgrond gebracht en waarom? Om zijn eigen hachje te redden. Hij zaaide dood en verderf. De feiten liegen er niet om en zijn bekend.
  Nu is er een regering van 4 partijen, die een ultra lege staatskas met ook nog megaschulden , heeft aangetroffen en uit de paarse puinhopen Suriname moet proberen te redden. Nou, hell of a job! Het is makkelijker iets af te breken dan op te bouwen.
  We willen dat de zaken snel gaan na jarenlange stilstand en achteruitgang en zichtbare zaken van corruptie, etc . Ik stel steeds de vragen:PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE? En ook de vraag waarom BOEFDRAAD nog steeds niet op de Interpol opsporingslijst staat, onderzoek naar Waka Pasi, Carifesta, Naschoolse opvang, etc. Deze zaken waren zg al in onderzoek tijdens opa D. En ik heb mij ook afgevraagd of er nieuwe Leonsberg akkoord is gesloten tussen de huidige regering en opa D. Ik ben ook bezorgd over de IMF deal. Het verarmd surinaams volk zal nog meer klappen krijgen; doet me denken aan de SAP onder Vene 1 in de jaren 90. Terwijl grote boeven de dans ontspringen met geroofde gronden,etc, Wie wil kan mij voor gek verklaren maar de waarheid moet gezegd worden ZONDER AANZIENS DES PERSOONS. Want we verdienen beter.


  Maak melding

 40. Suriname gaat alleen maar achteruit. Misschien wil President Santokhi echt een verandering in Suriname brengen. Eerst zien dan geloven. Maar om met zulke hebzuchtige leiders een samenwerking aan te gaan. De uitkomsten kunnen we voorspellen. De meeste van deze politieke leiders hebben dezelfde agenda. Zelfverrijking en eigen belangen staat op punt 1. De IMF deal wordt een ramp. Het geleende geld gaat in handen van deze hebzuchtige leiders. De VP is 1 van de leiders die naar niemand wil luisteren, zelfs niet naar zijn eigen adviseurs. Allemaal 1 pot nat!
  gemodereerd

 41. Esmerald 14 mei 2021 At 19:00
  Je hebt het 10 jr geslikt. Gefeest en gebeest met die bouta’s dus wat maakt het uit.
  Je bent het gewend tok! Is jou ding robles.
  ================================

  Ik heb geen feest gevierd hoor. Ik werk gewoon voor mijn geld en heb vrienden van alle kleuren en alle politieke voorkeuren. Ik zie alleen wat de huidige situatie is. En dat is een regering waar de president niks voor elkaar gaat krijgen omdat hij gegijzeld wordt door de Abop. De Abop is inmiddels weer verscheurd. Waar het bijna leek dat Saramaccaners en Aucaners 1 front zouden vormen is dat pact onherstelbaar beschadigd door Poki-gate. Als er nu verkiezingen komen gaat de Abop zetels verliezen. De ambitie van Brunswijk om president te worden kan hij dus voorgoed vergeten. De VHP zal ook verliezen. Het volk die slim heeft gestemd zal ongetwijfeld enorm geschrokken zijn van de snel stijgende prijzen en de aankomende maatregelen. Dat kun je wel proberen uit te leggen maar dat lukt je nooit na alle blunders en de familie benoemingen. Dus wat moet je dan? Zeg het me maar. Ik verwacht zelf dat mensen die nu VHP hebben gestemd maar dat voorheen niet deden weer terugkeren naar hun honk. Dus een versplintering is wat ik verwacht. Hoe dat uitpakt? Ik weet het niet. T’is momenteel een teringzooi in de Surinaamse politiek.


  Maak melding

 42. Suriname gaat alleen maar achteruit. Misschien wil President Santokhi een verandering in Suriname brengen. Eerst zien dan geloven. Maar om met zulke hebzuchtige leiders een samenwerking aan te gaan. De uitkomsten kunnen we voorspellen. De meeste van deze politieke leiders hebben dezelfde agenda. Zelfverrijking en eigen belangen staat op punt 1. De IMF deal wordt een ramp. Het geleende geld gaat in handen van deze hebzuchtige leiders. De VP is 1 van de leiders die naar niemand wil luisteren, zelfs niet naar zijn eigen adviseurs. Allemaal 1 pot nat!
  gemodereerd

 43. Er blijft maar één die voor alles verantwoordelijk is.
  En dat is: President Santokhi
  Hij is de hoogste aangestelde om op de huishouding van Su te letten!!!!!
  gemodereerd

 44. Al vanaf het begin had de VHP kenbaar gemaakt liever niet met de ABop samen te willen werken want deze partij is onbetrouwbaar. Het blijkt weer op juiste feiten te berusten.

  Trouwens, dat jij een academicus bent is niet waar. Wie liegt er altijd? Niet ik hoor vp !


  Maak melding

 45. Helemaal mee eens met “Latour Posse14 mei 2021 At 21:59”

  Laat een corruptie onderzoek komen vanaf de onafhankelijkheid
  Waarom zijn de politieke criminelen nooit veroordeeld ?
  Bouterse bewijst dat criminaliteit veilig is in Suriname en veilig is in politiek Suriname, sterker nog politiek Suriname beschermt criminaliteit !

  Maar ik vraag me af is het alleen de schuld van de regering ?
  Van de afgelopen 40 jaar heeft de NDP 20 jaar geregeerd ! Dat men 1 keer die fout heeft gemaakt daar gelaten. Maar in 2010 èn in 2015 en dan in 2020 bijna weer weer deze zelfde vernietigers de leiding geven om het land te besturen die al eerder en meerdere keren land en volk hadden vernietigd is gewoon totaal buiten zinnen !
  Er is in Suriname, qua verhouding, sinds de onafhankelijkheid totaal geen ontwikkeling. Vergelijk de afgelopen 45 jaar van Suriname met 45 jaar van andere landen.

  Venetiaan heeft een hele grote fout gemaakt om het daarbij te laten met alle gevolgen van dien. Hij had toen al een signaal moeten afgeven aan het volk en aan de toekomstige bestuurders van het land:
  de politiek is geen thuis voor criminelen !

  Nu gaat ook niet alles vlekkeloos, maar er waait duidelijk een andere wind. De intentie en de daadkracht is er om ongeregeldheden gelijk aan te pakken. Het begin lijkt er dus te zijn.

  Ik ben geen VHPer, maar ik vind het goed dat Suriname nu geleid wordt door een politie agent en het is duidelijk dat hij orde op zaken brengt. En zo te zien pakt hij ook de fouten aan van zijn eigen regeerteam.
  Vooralsnog heb ik geen reden om aan hem te twijfelen. Ik zie dat zijn grootste zorg is om Suriname weer spoedig op rails te brengen want er is geen tijd te verliezen.
  Suriname doet er goed aan om deze president te blijven ondersteunen maar niet blind en onvoorwaardelijk.

  Zonder kritiek is er nml geen ontwikkeling, tijdig en terecht kritisch zijn helpt om fouten te voorkomen !

  Justitia Pietas Fides.

  Suriname voorwaarts. Krakti !


  Maak melding

 46. Attendering:
  Z. E. Santokhi geeft de vernietigers van land en volk tijd en ruimte om te herstellen.
  Het volk loopt al op haar teentjes en is nog steeds zeer gevoelig voor de paarse slangen.
  Het is overduidelijk hoe de paarse propaganda machine overuren draait met haat, verdeeldheid en fake news.

  Daarnaast is ook op te merken dat mensen uit de eigen coalitie niet nadenken voor ze praten met de media, niet aan de gevolgen denken bij een verkeerde opvatting. Zij bedoelen het als informatief maar de paarse slangen weten het zodanig te verdraaien dat het naar het volk als onbekwaamheid van de regering wordt bestempeld.

  You better watch out !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 47. Vicieuze cirkel.

  De criminelen moeten opgepakt worden, maar er is een chronisch tekort aan integere mankracht. Daarnaast is de verhoging van salaris van deze mensen tegengehouden.

  De ene helft van het land, moet de andere helft opsluiten. Hoe eenvoudig is dat. Men is
  bezig met een grote schoonmaak bij justitiële, militaire en financiële diensten. Ze zitten overal.

  Als slim suri echt slim is, dan eisen ze nu aanpassing van de prioriteiten en dat is zwaar inzetten op corruptie en crime.
  Naar voren halen van de zware rechtszaken. Niet laten afleiden door de waan van de dag.

  Er is een pandemie, het land is failliet en de gevangenissen puilen uit, dat is de realiteit.


  Maak melding

 48. @Robles.
  Ik ben ook bang dat de president niet tot tevredenheid zal kunnen leveren omdat het clientisme heel moeilijk uit te roeien zal zijn. Het is DNA geworden omdat iedereen die eerlijk wil zijn of voor dom uitgemaakt wordt of met wantrouwen bezien wordt.

  Gelukkig blaast Brunswijk zijn eigen partij op en kan hij met een paar duizend stemmen in de nabije toekomst vergeten een bepalende factor te blijven. Hij heeft zijn hoogte punt gehad.
  Tenzij hij volledig gesaboteerd wordt kan Santohki 5 jaar regeren want de DNA en de President en VP zijn voor 5 jaar gekozen. Desnoods met verstandige delen van de NDP, BEP en ABOB. Santohki heeft de regering wel zo samengesteld dat hij zonder ABOB verder kan. De brief van de VHP duidt hier al op. Er hoeft maar een enkele ABOBer over te gaan naar de BEP en de ABOB kan gaan.
  Denkt u dat Brokopondo, Sipaliwini en Belfort trouw blijven aan de ABOB gezien de recente geschiedenis als het echt spannend wordt.
  PL blijft net 17.000 stemmen en de kans de HVB weer te assimileren echt geen bij wagen van ABOB die haar een oor heeft aangenaaid. Bronto wil in 2025 op BZK zitten.

  Oude politiek en nieuwe politiek lopen niet zo ver van elkaar af.


  Maak melding

 49. Ronnie Brunswijk ook jij bent een bedriegers
  en rover in Suriname .Een Vos verlies zijn haren maar
  zijn streken niet .Daarom kan je het land niet uit
  want dan word je opgepakt net als je baas Bouterse.
  Als jullie echte mannen zijn met ballen dan gaan jullie naar het buitenland
  zodat het volk van jullie bevrijdt zijn.
  gemodereerd

 50. Sorry Jojo, desnoods met verstandige delen van de NDP samenwerken? Die zijn besmet met het paarse virus en bedrog en hebben hun ziel verkocht aan de verkrachter van Suriname ,opa D, en die ondemocratische partij moet met wortel en tak worden uitgeroeid uit de Surinaamse samenleving. Geen enkele verstandige politicus zal zo’n beslissing nemen. Het verarmd surinaams volk vergeet nooit iets. Ze worden opgehitst door de paarse propagandamachine, firma list en bedrog, via nepnieuws. Men moet ervan doordrongen zijn, dat de negatieve effecten van opa D en zijn paarse criminele boevenbende vanaf 1980 doorgewerkt hebben in de Surinaamse samenleving en we zitten aan de onderkant van een diepe economische krater veroorzaakt door die bende, die er voorlopig schijnbaar mee wegkomt.


  Maak melding

 51. Kan je nagaan hoe bang het volk van Suriname is om haar mandaat aan een Hindoestaan te geven als President. Chan moet nu het beste van zien te maken met een bankrover en drugs veroordeelde naast hem als VP.
  Jullie hebben het wel voor elkaar gekregen om een pikin ingie boi, drugs veroordeelde en moordenaar van kinderen van Suriname totale macht te geven. Hij heeft het land samen met zijn kornuiten in complete ellende achtergelaten.
  Probeer bij de volgende verkiezen volledige regeermandaat aan de Surinaamse Hindoestaan Chan Santokhi te geven en ik ben ervan overtuig dat Suriname er veel beter uit zal komen.


  Maak melding

 52. Eenmaal een dief altijd een dief.Vindt je het gek dat hij bij Bouterse opbezoek ging,en dat ze ook alsof doen Hoefdraad te zoeken.Ze weten allemaal bliksemgoed waar hoefdraad is.Banrover,consessie rover,grondrover,zo iemand moest de bak in gaan.De wereld kijk de ontwikkelingen in Suriname.Nederland gaat nooit geld in steken in een boevenbende van een regering.Hebzuchtig ,griedie,en machtsmisbruik.Die gast lijk wel idi amien
  gemodereerd

 53. ” …

  16 May, 00:00

  Minister Diana Pokie zegt in een brief aan de president geen bezwaar te hebben tegen een onderzoek. Zij heeft vertrouwen in de president en rekent op een eerlijk onderzoek. Zij wil vervanging van Anenda Veldman als trekker van de commissie.

  Minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) is met verplicht verlof, maar is volkomen buiten spel gezet. Zaterdag zou in opdracht van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk de code van de server van het Domeinkantoor zijn gewijzigd.
  … ” (Starnieuws)

  Mocht Diana Pokie onterecht beschuldigd worden dan moet zij het niet erbij laten.

  Je reputatie is belangrijker dan tyuku moni.
  Haar toekomst staat nu op het spel !

  Ook al gaat het om oude aanvragen van Brunswijk, die oude aanvragen zijn ook niet zuiver ! Brunswijk heeft sowieso geen recht op zoveel gronden.

  Er moet ook een onderzoek komen naar al die bedrijven en stichtingen.

  Er klopt gewoon iets niet !

  Buitenlandse verslaggevers en journalisten komen met allerlei informatie. Wat doen de Surinaamse journalisten ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 54. Het zal jammer zijn als Brunswijk zijn twijfelachtige verworven positie, op deze manier zou gaan misbruiken, ik denk en hoop dat hij wijzer zal zijn, en dat dit alleen maar lasterpraat is.🙄🤔


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.