Ook SRD’s in beslag genomen bij Brazilliaanse leger actie

8
Ook SRD's in beslag genomen bij Brazilliaanse leger actie
Foto: (c) Braziliaans leger | Delegado Charles Corrêa

PARAMARIBO, 22 okt – Bij een actie van speciale troepen van het Braziliaanse leger zijn zware wapens, drugs, goud en valuta in beslag genomen. Onder de valuta euro’s maar ook Surinaamse dollars (SRD), hetgeen een mogelijke link met Suriname suggereert.

De actie vond vorige week plaats op de grens van Frans-Guyana en Brazilië. Daar werd een boot met 6 opvarenden aangehouden. Bij controle stuitte de autoriteiten op verdacht materiaal. Het ging volgens het Braziliaanse leger onder meer om zware wapens, die gebruikt worden in het leger.

Na uitgebreid onderzoek is naast de valuta, in totaal ruim 4,5 kilo cocaïne en bijna 4 kilo marihuana alsook bijna een kilo goud in beslag genomen.


8 REACTIES

 1. Dit is toch verschrikkelijk??Hoe komen zij aan de wapens die militairen in gebruik hebben??
  Dit moet tot de bodem uitgezocht worden. Flinke straffen verdienen deze gasten. Geen vervroegde in vrijheidstelling.


  Maak melding

 2. @ boeboe dit Sjorie
  Wees niet bang de Brazilianen houden ze wel even vast en ze zoeken langzaam en zorgvuldig. Daarnaast zullen ze in hun cellen aardig zweten.
  De Fransen en de Brazilianen geven aan het is genoeg met de rechteloosheid aan de grens.

  Guyana wil zometeen ook geen gedoe meer met arme Surinamers en heeft met wat VS hulp genoeg capaciteit om ook daar op te gaan treden tegen ordeloze Surinaamse invloeden.


  Maak melding

 3. Nooit hoor je dat het Surinaams leger dit soort acties onderneemt…dat zegt genoeg over de “intenties” van de Surinaamse overheid!! We mogen zowel Frans-Guyana als Brazilië bedanken dat zij wel actie ondernemen in het grensgebied tegen de criminaliteit!!


  Maak melding

 4. @ Wazig,
  Militairen die pgepakt worden door de politie en overgedragen aan de militaire politie, daar horen wij nooit meer iets over !!! Alles gaat in de doofpot, na de overdracht van criminele militairen aan de MP !!! Je hoort nooit dat ze berecht worden of zijn berecht !! Dit weet een ieder, toch zwijgen allen in Suriname hierover !!!


  Maak melding

 5. Het is moeilijk voor de Surinaamse regering op dat soort locaties in te grijpen, want alles wat met zware wapens en drugs te maken heeft, leid naar die zelfde criminele paarse regering.


  Maak melding

 6. Er zijn heel veel van dat soort brave vrome “godvrezende” figuren die zich verplaatsen in Suriname. Dit land is vergeleken met Brazilië een speeltuin voor dat soort lieden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.