Autoriteiten sluiten ‘vieze’ bakkerij in Paramaribo

89

PARAMARIBO, 14 feb – De autoriteiten hebben een bakkerij gesloten verklaard ‘voor onbepaalde tijd.’ Volgens districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Zuidwest was het een ware bende. Milieu-inspecteurs hebben vastgesteld dat de bakker, een buitenlander, bakte te midden van hoopjes rattenpoep.

Ook liepen katten en honden vrijelijk in de bakkerij annex woning rond. “Ik kan me niet voorstellen dat iemand die produceert voor menselijke consumptie, niet uit zichzelf de richtlijnen voor gezondheid opvolgt. Voor mij mag zo iemand geen voedsel meer produceren”, zegt Nerkust tegenover de STVS. Het beeld van gebrekkige hygiëne in bakkerij en bepaalde eethuizen is niet vreemd. Toch was het voor Nerkust deze keer iets te erg.

Het bedrijfje mag voorlopig niet meer open. “Meestal gaat het bij overtreders om wat kleine zaken. De milieupolitie komt dan richtlijnen geven en de mensen volgen die op. Maar dit was een beetje te veel. Als iemand die hier al vier jaar woont, zoiets levert. Je moet minstens rekening houden met de normen en waarden die hier gelden als je dit land binnenkomt, niet van die waar je vandaan komt”, aldus Nerkust.

89 REACTIES

 1. Autoriteiten sluiten ‘vieze’ bakkerij in Paramaribo…..Autoriteiten <<<<<< geloof mij deze mensen doen hun werk niet goed….dus dit is een stukje bluf om ergens anders tjoekoe op te halen…ik ken deze domme schurken …stuk voor stuk….volk belazeren…wie sterft had niet moeten kopen…weet dit


  Maak melding

 2. De overheid is ook aansprakelijk voor deze mensonterende situatie. Wanneer heeft de gezondsheidsinspectie of de inspectie van de Voedsel en Warenwet voor de laatste keer geconctroleerd??? Indien de bakkerij nooit eerder controle heeft gehad of lang geleden, heeft de overheid ook een probleem!!!


  Maak melding

 3. Het probleem in Suriname is corruptie en vriendjespolitiek favorisme.
  Als een winkel gesloten word zoals deze dan belt omoe snesie zijn contact op en de volgende dag is hij gewoon weer open, dat werkt frustrerend op het moraal van de inspectie.
  Sommige winkeliers kunnen niet eens lezen of schrijven toch krijg die man een vergunning ,rijbewijs alles.
  En maar steeds roepen dat jullie van Suriname houden,jullie houden van jullie zak en niet van het land.


  Maak melding

 4. Terecht. Bij ons in Nederland kan men wachten op een fikse boete en op zijn minst 3 maanden de tent sluiten. Dit is niet alleen smerig, je kan dit wel misdadig noemen.


  Maak melding

 5. Forummers, Odi odi.

  @Weet Dit & @Plato: Jullie zijn heel duidelijk.

  Ik heb al een vermoeden welke (illegale) bakkerij deze onhygiënische troep verkoopt aan de burgers in Suriname.
  Waterkant.net kan gewoon vermelden, dat het een CHINEES is.

  @Live uit het Koude Nederland, moet hiervan op de hoogte zijn geweest.
  Want deze heeft het steeds over om meer van die ARME CHINEZEN toe te laten in Suriname.

  Maar die gasten van Milieu en BOG, zitten gewoon uit hun neus te vreten en natuurlijk met een kleine portie Tjauwmin, i.p.v. hun werkzaamheden naar behoren uit te voeren.
  Ze denken ook niet om de Volksgezondheid van de burgers in deze te beschermen.


  Maak melding

 6. =Hier zijn de autoriteiten de schuldigen, dit omdat men al van te voren de regels moet handhaven.

  =Ik vraag mij af waar de BOG blijft met zijn controle.

  -Dit krijg je als je alleen aan geld denkt en niet aan de gezondheid van het volk.


  Maak melding

 7. door GMAPP

  Het probleem in Suriname is corruptie en vriendjespolitiek favorisme.
  Als een winkel gesloten word zoals deze dan belt omoe snesie zijn contact op en de volgende dag is hij gewoon weer open, dat werkt frustrerend op het moraal van de inspectie.
  Sommige winkeliers kunnen niet eens lezen of schrijven toch krijg die man een vergunning ,rijbewijs alles.
  En maar steeds roepen dat jullie van Suriname houden,jullie houden van jullie zak en niet van het land.

  Lelijk ding,
  Er waren tijden waar zelfs Europa zich van rattenvlees bediende. Vieze chinesen zijn overigens niet van deze tijd alleen. Decennia geleden heb ik bij een bakkerij t.o. de centrale markt een heuze vieze kat huis zien houden in een grote deegtrog. Bouterse kan ook niet alles rare larf!


  Maak melding

 8. Wat Nederland er mee te maken heeft weet ik niet.

  Wel weet ik dat de controle in Suriname nog lang niet oporde is.
  Dat er niet meer ongeluken gebeuren komt omdat de Surinaamse keuken er een is van bakken en braden en vrijwel geen rauwkost.


  Maak melding

 9. Huh , ben je jou pillen vergeten kakkerlak? je hebt mijn reactie over geschreven en volgens mij komt de naam val jou holmaat nergens voor in mijn reactie.
  Ben jij de tijd vergeten dat in suriname menselijke uitwerpsel als pindakaas werd verkocht en urine als olie?
  Ben jij de tijd vergenten van die dozen uit nederland om de dictatuur te overleven.
  Ondankbaar ding dat je bent.


  Maak melding

 10. Zelf geef ik de voorkeur aan produkten waarbij je ZIET wat je eet ipv lezen op een doos wat erin dat produkt verwerkt zit(!)Dit even terzijde.

  Deze gevallen zullen met de nodige nonchalance ontvangen worden door de Surinaamse consument.


  Maak melding

 11. Als jullie niet zo lui waren dan hoefden de buitenlanders niet jullie brood te bakken, maar konden jullie het zelf.

  Natuurlijk willen jullie geen brood bakken. Daarvoor moet je ’s nachts werken ….luie saka sakas


  Maak melding

 12. De Suri zelf zit vol bluf djaf tja wan lo dondon tak taki.

  En weten niks.

  Ik kocht ooit een portie tjauw-min na twee hapjes werd ik misselijk, ik dacht het ligt aan mij en nam het eten mee naar huis voor de honden…geloof het of niet, na het ruiken keken de honden raar naar het eten en behoorlijk smerig naar mij….ik dacht iets klopt duidelijk hier niet….ik ben gaan lopen bellen niemand zefs die hele BOG kon mij of wilde iets ondernemen of onderzoeken…dus wie koopt is eigen risico..jo didi..kijk maar hoe raar zij daar in het land sterven…puur door rotzooi te vreten.

  En die gasten die het werk op zich genomen hebben om ons te beschermen nemen het liefst enkele Srd’jes en verkopen het liefst eigen broeders en zusters….puur door domheid en achterlijkheid.


  Maak melding

 13. Onnodig besluit. De bacterieën gaan vanzelf dood in de bakkersoven. Trouwens een heleboel mensen hebben al haren van de bakkers gegeten.. Bij het kneden raken de haren van de vingers los.


  Maak melding

 14. Tedje

  Wat Nederland er mee te maken heeft weet ik niet.

  Wel weet ik dat de controle in Suriname nog lang niet oporde is.
  Dat er niet meer ongeluken gebeuren komt omdat de Surinaamse keuken er een is van bakken en braden en vrijwel geen rauwkost.
  als ik vooraf weet dat het eten dat daar opgediend wordt in een smerhge omgeving wordt voorbereidt, zal ik nooit en te nimmer daar eten nuttigen.ik vraag me af hu jong je was tun je naar europa ging. en ik weet wel dat europa inderdaad niet was zoals het nu is. en steeds hoge standaarden gaan eisen van die landen omdat europa reeds jaren ervoor heeft gezorgd dat alles ok is in europa.


  Maak melding

 15. Nu vraag ik me af, of die honden, ratten en katten die daar liepen voor eigen consumptie was. Of gewoon dienden als huisdieren…..

  Wat ik dus van een makelaar heb gehoord, die waarschijnlijk veel ervaring heeft ermee, dat je je huis nooit moet verhuren aan een bep.soort volk, omdat ze verschrikkelijk viez, onhygienisch en smerig leven.

  Ik ga niet zeggen welk volk anders kan het racistisch overkomen……


  Maak melding

 16. @alleen
  …ook zorgen de europeese landen ervoor dat geen enkel crimineel met amnestie lijder wordt van hun land!
  Dat was je even vergeten erbij te vermelden!
  Viezigheid en criminelen als lijders …is een grote NO,NO, voor ze!


  Maak melding

 17. Ik ben van mening dat de wetgeving m.b.t. de vestigingsplaats van ondernemingen aangescherpt moet worden. Er moet een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen ondernemingen die produceren voor de menselijke consumptie en nonfood ondernemingen.

  Bedrijven die voedsel produceren kunnen niet in een woonhuis gevestigd worden.Er moet een aantoonbare scheiding zijn tussen het woonhuis en een bedrijfspand voor de voedselproductie.De hygiëne regels voor dit soort bedrijven moet ook streng worden.Het gaat om de gezondheid van mensen die serieus genomen moet worden.

  Sommige mensen denken niet aan de gezondheid van anderen en denken alleen aan doekoe maken.Er moet een eeuwig verbod opgelegd worden aan deze mensen.Ze nemen hun klanten niet serieus en ook niet de regelgeving in het land.

  Verzonden vanaf een Samsung smartphone.


  Maak melding

 18. En ja hoor: weer een chinees die spuugt en op de Surinamers en denkt dat brood met rattenpoep, honden – en kattenharen genoeg voor hen is. We worden er niets beter van, zoveel is duidelijk. Maar niet voor DiDiBri Bouta. Die wil ze sneller en gemakkelijker het land binnen laten.


  Maak melding

 19. alleen
  In plaatst dat jullie van de Nederlanders leren lopen jullie alleen maar te schelden op Nederland daarom zijn jullie zo achterlijk.
  iedere keer komen jullie met die stomme vergelijking met nederland, Suriname was voor de jaren 80 ook niet zo als het nu is, ik weet niet wanneer jij geboren bent?
  In meer dan 30 jaren tijd hebben jullie een zootje van gemaakt.


  Maak melding

 20. Toen er onlangs een cruiseschip de wateren van Paramabribo binnenvoer, was het BOG als de kippen om het schip te bestieren en te controleren. Waarop weet alleen Joost. Een incident waarop de toeristen niet zaten te wachten en een allesbehalve warme ontvangst.

  Waarom gaat deze arrogante BOG niet controleren in restaurants, bakkerijen, eethuizen, en andere horeca gelegenheden op overtreding van de Voedsel en Warenwet? De minister van Volksgezondheid moet een verklaring hiervoor geven! En nu!


  Maak melding

 21. Donderdag 14 februari 2013 om 13:00 uur, door Paagal

  Nu vraag ik me af, of die honden, ratten en katten die daar liepen voor eigen consumptie was. Of gewoon dienden als huisdieren…..
  ………………………………………………

  @Pagaal: Nospang Brada.

  Even naar deze (jonge) dame bellen.

  Parlementariër Cheung wil wet die dieren beschermt
  13/02/2013 (Bron-dwt) met Foto.

  PARAMARIBO – Parlementariër Noreen Cheung (NDP) is gedreven tot een nieuwe levensmissie.

  Ze gaat zich hard maken voor een wet die dieren beschermt, zo meldt ze aan dWT Online. Aanleiding voor haar vernieuwde inzet is de vergiftiging van een van haar honden afgelopen dinsdag.

  Dus de Chinezen zijn nu gewaarschuwd!!!

  Want Noreen Cheung komt er aan met.


  Maak melding

 22. @GMAP
  Broeder, door de pinarie en tegelijkertijd de ontvangst van de vele vele vele VOLLE dozen uit HOLLAND (STEUN) zijn de meesten (paars) al geruime tyd ondankbare honden geworden..tevens schaamteloos..
  Moreel besef ontbreekt helaas…


  Maak melding

 23. Surinamers hebben weinig om handen in Nederland. Het leven speelt zich niet op straat af, vooral niet als het koud is. Surinamers kunnen moeilijk aarden in een koude omgeving. Getinte mensen zijn beter bestand in de tropen. Hun huid bestaat uit pigmenten die langdurig zonlicht kunnen verdragen. In Europa krijgen deze mensen weinig zon en raken gedeprimeerd. surinaamse nederlanders. zo noemt de nederlander zich die verbondenheid voelt met Suriname.Hun probleem in nederland is het metabolisme dat berekend is voor een tropisch klimaat. Dat leidt tot excessen als verveling bij volwassenen. Drankmisbruik is een groot probleem bij Surinaamse Nederlanders. Door frustraties omdat men niet echt kan doen wat men wil. Met een gespleten persoonlijkheid. Je wilt daar zijn, maar ook hier. Je wilt naar Suriname teruggaan maar je wilt niet hard werken, want als je dat niet erg vond dan was je al weg.


  Maak melding

 24. HAHAHAHAHA, PRACHTIG! GEVOELENS VAN (echte) SURINAMERS MOOI VERWOORD DOOR EURO/SURI…..
  INDD, STAY THERE…WE DONT NEED YOU, PARASITES..:) 🙂


  Maak melding

 25. -euro/suri nanga yu skrefi fu 14-02-2013 om 13.58 uur en me taki gie sranang fu 14-02-2013 om 14.04 uur.

  Unu na famiri fu a dede coca mang Nekke Green.

  Lichaam Nekke Greene gevonden


  Maak melding

 26. @Fer. E.
  Parlementariër Cheung wil wet die dieren beschermt
  13/02/2013 (Bron-dwt) met Foto.

  PARAMARIBO – Parlementariër Noreen Cheung (NDP) is gedreven tot een nieuwe levensmissie.

  Ze gaat zich hard maken voor een wet die dieren beschermt, zo meldt ze aan dWT Online. Aanleiding voor haar vernieuwde inzet is de vergiftiging van een van haar honden afgelopen dinsdag.

  Doen me denken aan de Dierenpartij in Nederland. M.Timmer.


  Maak melding

 27. Jakkes, jakkie, jakkie!

  He bah, wat een gedoe daar aan de Brokopondolaan.
  Eerst ‘gekke koeienvlees’ nu vieze broodjes…

  Hallo paraatje,
  En hoe smaakten die warme broodjes?
  De bakkerij is om de hoek van je suri-huis, dus…..
  je hebt er ook van genoten…whahahahahahaha…


  Maak melding

 28. Hallo poster van het bericht op: Donderdag 14 februari 2013 om 13:58 uur, door euro/suri blijf aub daar in de bijlmer, luie beesten, uitkering trekkers!

  Ben je weer actief geworden vanuit het psychiatrisch centrum van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Je was een tijdje gestopt met je geesteszieke activiteiten.


  Maak melding

 29. @ euro/suri blijf aub daar in de bijlmer, luie beesten, uitkering trekkers!

  Rustig, jepie dé, bel dr Joemankhan, a mang o soet wang spoitie….joe law mang…


  Maak melding

 30. @paraman
  Je haalt Europa er weer bij!
  Moeten wij die morserij in Suriname dan maar ook niet erg vinden?
  Ik had een kordate reactie van je verwacht.
  Het betreft hier het Surinaams volk en niet het Europese;het volk dat jou lief is!


  Maak melding

 31. EVEN NOG HERHALEN HOOR!WANT IK KAN ER NIET GENOEG VAN KRIJGEN!
  “Milieu-inspecteurs hebben vastgesteld dat de bakker, een buitenlander, bakte te midden van HOOPJES RATTENPOEP.

  Ook liepen KATTEN EN HONDEN VRIJELIJK IN DE BAKKERIJ annex woning rond.

  SJÉÉÉÉÉÉÉZUS CHRRRRRRRRRRRRISTUZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ!

  Deze bakker maakte zich niet druk!
  Het brood is toch voor die minderwaardige mensen bestemd!
  THIS IS JUST THE BEGINNING!!


  Maak melding

 32. Maar wees gerust,alles komt terecht.
  Er komt straks OPDRACHT en wel uit China naar de Surinaamse OPPERBEVELHEBBER dat deze bakkerij per ommegaande geopend moet worden.
  (Niets mag de Chinezen in hun werk belemmeren;is ze trouwens onlangs beloofd)!


  Maak melding

 33. @Sankofa

  Jij zegt:”Zelf geef ik de voorkeur aan produkten waarbij je ZIET wat je eet”!

  Huh …. hoe doe je dat?
  Ben je bij de bereiding ervan ook lijfelijk aanwezig?
  Weet je bij welke winkeliers deze bakker zijn honden katten-rattenharen broden heeft gedumpt?


  Maak melding

 34. @ euro-suri etc etc.

  Drankmisbruik is inderdaad een groot probleem in suri, vooral als je gediagnosticeerd bent als ‘hoge bloeddruk’ patiënt en ook nog diabeet bent.

  Vraag maar aan doekhie en zijn grote vriend ramtha-hal..
  Die zuippartijen met zijn matie bouta, onder het genot van een ‘snufje’ coke zijn hem fataal geworden.

  vwb de rest van je gebrabbel, cliché, cliché, cliché.
  Kom met iets nieuws, deze langspeelplaat is grijs gedraaid!
  Vorige eeuw materie………


  Maak melding

 35. Die vieze chinezen moeten het land uit. Die gasten nemen alles over in Suriname. De regering laat de chinezen genocide plegen op cultuur, eet gewoontes en onze taal. Hoeveel doden moeten er vallen wil men over gaan op uitzetting van deze schoften


  Maak melding

 36. @Medusa.

  paraman is niet bij machte om een kordate reactie te geven.
  Hij heeft namelijk heeeeel erg genoten van die warme broodjes afkomstig van de Brokopondolaan, whahahahahahaha.

  Wss stond hij voor dag en dauw op, om als eerste een warm broodje te bemachtigen.
  Hmmmmmmmm, smakelijk eten…whahahahahaha


  Maak melding

 37. @Parbo
  Als jullie niet zo lui waren dan ……….

  En omdat wij zo lui zijn,dan maar liever honden katten-rattenharen broden!!!

  Wat houden jullie van die Chinezen zeg!
  Je hebt gelijk:”IF JOE LOB’A OKRO JOE MOE’LOB’A SIERIE TOE NÔH!” 😳 😳


  Maak melding

 38. Hallo, ik weet niet hoe oud jullie zijn maar als je de tijd van Moes en de bakkerijen van toen kent dan slaan jullie een mildere toon aan!
  In Frankenstein kun je in bepaalde winkels gaan dan zul je wel zien hoe het aan toe gaat.
  Je vraagt je af dat je in een ontwikkelde land zit waar er heel weinig gecontroleerd wordt.
  Bakkerijen,vleeswinkels,supermarkten enz.


  Maak melding

 39. Ik heb begrepen dat het om een woonhuis/annex bakkerij gaat aan de Brokopondolaan.
  Brokopondolaan schijnt een woonwijk te zijn, dan is het eerste wat in mij opkomt: Wat doet een bakkerij in een woonwijk!
  Maar de bakker zal wel genoeg US of euries onder de tafel hebben geschoven, en zal dit binnenkort weer doen om er weer lustig op los be bakken….Bij God en in Suriname is alles mogelijk….


  Maak melding

 40. Even off-topic
  Ratten zijn overbrengers van de ziekte van Weil (of rattenziekte).

  Besmetting door deze uitermate smerige beesten vindt plaats (ik noem ze persoonlijk een fout van de natuur)door bijv. met rattenurine besmet water binnen te krijgen die via de slijmvliezen (bijvoorbeeld de mond) of via open wonden.

  In het begin zijn er niet erge klachten maar op den duur verergeren die zich in hoge koorts, nefritis, geelzucht door leverontsteking,
  interne bloedingen,spierpijn in de kuiten,rode ogen, vergroting van lever en milt,lever- en nierfunctiestoornissen,zwellingen van de lymfe klieren.
  Je lijdt dan aan het syndroom van Weil of Typhus hepaticus met een sterfkans van 5-10%.
  Dus zeer ernstig!!!
  Elk land is verplicht deze ziekte bij de W.H.O. te melden.


  Maak melding

 41. @sjang

  Klopt, die tijd van Moes???????, who the hell is Moes, ken ik gelukkig niet.
  Ben opgegroeid met de boterhammetjes van Fernandes.
  Iets andere koek dan omoe snesie……..
  Tenminste, je weet maar nooit….

  Volgens mij wordt de middenstand hiero regelmatig gecontroleerd, wat bedoel?
  De uitzonderingen worden publiekelijk aan ‘de schandpaal genageld’, het is je eigen keus als je blijft consumeren ondanks alle waarschuwingen.


  Maak melding

 42. @Who cares,

  Hoi hoi hoi 🙂
  Tsja, je kent het hé, we hadden nog een paar dagen nodig om bij te komen, vandaar…

  Enne, heb jij al een presentje voor je liefje klaar liggen, het is Valentijnsdag 🙂


  Maak melding

 43. @Sjang
  De tijd van Moes heb ik niet meegemaakt,maar als ik mijn vader en zijn vrienden mag geloven berustte dit opzettelijk verspreide gerucht op een oneerlijke concurrentiestrijd tussen de populaire Moes en de andere bamie verkopers!

  Moes zou te doen hebben om die smerige magere ratten te vangen,te slachten en te ontharen,terwijl je zonder moeite makkelijker en goedkoop aan “back and neck” kon komen.


  Maak melding

 44. @Sankofa
  Wat mij in jullie teleurstelt is,dat jullie altijd weer Europa erbij halen wanneer het op een manier gaat zoals het niet moet!Maar als het goede voorbeeld wordt gegeven geven jullie niet thuis en zwijgen als het graf!
  Wanneer komen/zijn we van Holland en Europa af?


  Maak melding

 45. @MEDUSA
  Ik praat voor mezelf en niet namens anderen!

  Waarom kan EU er niet bij gehaald worden terwijl sommigen hier ons willen doen geloen dat ALLES pais en vree is in euroland!Dus not

  Over welk goed voorbeeld heb jij het?
  Als het (echt)goed is ben ik de eerste om dat te onderkennen.


  Maak melding

 46. Volksvergifting dient zwaar gestraft te worden. Een boete is niet voldoende. Zelfs denk ik dat deze bakker vervolgd moet worden wegens poging tot doodslag danwel toebrengen van zwaar lichaamlijk letsel. Het willens en wetens in gevaar brengen van de nationale volksgezondheid middels het bedrijven van bakkerij in strijd met de Mulieuwet en de Voedsel en Warenwet.
  Deze straf moet dan als voorbeeld dienen voor aldegene die op deze wijze over de ruggen van het volk heen grof geld willen verdienen!!


  Maak melding

 47. Donderdag 14 februari 2013 om 17:08 uur, door MEDUSA

  …Jij weet niks maar jij wil praten, doe normaal..de ratten werden naast het huis gevangen….men gooide altijd rest afval over het raam(verhoging bij de ramen) naar buiten daarnaast haddenzij een behoorlijk aantal rattenvallen van gaas…dus imsabie no taktak zomaar.


  Maak melding

 48. @No tak tak zomaar
  Je doet je naam eer aan!
  Wie weet niks???Hoe weet jij dat ik niks weet?
  Dus jij wil mij vertellen dat er liever ratten werden gevangen dan dat er “back and neck” werd gekocht?
  Die domme Surinamers geloofden er wel in,ja!

  En volgens mijn vader en zijn vrienden was de grootte van de stukken (rattenvlees??????????)vlees die erbij werden geserveerd onevenredig groot zodat dat onmogelijk van ratten afkomstig kunnen zijn geweest!Of die stukken waren van REUZE RATTEN afkomstig!

  Verder is het restaurant nooit door de BOG gesloten.

  Joe ê tak tak law law sannie!


  Maak melding

 49. Plato, doe ff normaal ja??
  Ik kan je legio voorbeelden geven van mensen die de bevolking zwaar lichamelijk én geestelijk letsel toebrengen en ofschoon dit bekend is, wordt er niet tegen opgetreden!!

  Moet je eens in de keuken van een willekeurige keuken in de wijk Frimangron kijken………


  Maak melding

 50. Donderdag 14 februari 2013 om 17:08 uur, door MEDUSA

  @Sjang
  De tijd van Moes heb ik niet meegemaakt,maar als ik mijn vader en zijn vrienden mag geloven berustte dit opzettelijk verspreide gerucht op een oneerlijke concurrentiestrijd tussen de populaire Moes en de andere bamie verkopers!

  Moes zou te doen hebben om die smerige magere ratten te vangen,te slachten en te ontharen,terwijl je zonder moeite makkelijker en goedkoop aan “back and neck” kon komen.

  @MEDUSA: Het klopt hoor.

  Moes onze kleine Bami, Telo etc. etc., was bijzonder populair en ook nog goedkoop in die tijd.
  Hogestraat.
  Er was toen opzet in het spel om deze (hardwerkende) Nederlander van Javaanse afkomst totaal brodeloos te maken.
  Het speelde zich af in de jaren ’60 van de vorige eeuw.
  Er was ook zo’n lekkere Javaanse Telo/Bami zaak aan de Rust & Vredestraat naast Instituut Guman.


  Maak melding

 51. Donderdag 14 februari 2013 om 17:08 uur, door MEDUSA ….

  ….Jouw Pa en Vrienden zijn ratten vreters geweest 100! honderd ! en dat weet ik zeker en nog erbij 100%


  Maak melding

 52. Wil jij mij vertellen dat Moes zomaar voor altijd dicht moest als men geen RAT vindt…..gebruik je verstand …zonder een rat en je moet voor altijd dicht… unu kaba man….gebruik je verstand…..want zo rijk was Moes niet om een arme fam….kapot te maken…smerig gedoe was het daar… verschrikkelijk ….dat weet ik !


  Maak melding

 53. Smaakpolitie Rob Geus!
  Je weet niet wat je ziet, je weet niet wat je eet!
  Overal op de wereld zijn er vieze mensen die vieze dingen aan je willen verkopen.
  Het is niet een specifiek Surinaams ding. Storm in een glas water dus, het gaat om één vieze bakkerij in Paramaribo!!
  De consument moet opletten waar hij koopt en wat hij eet. Neem altijd eerst even een kijkje in de keuken.


  Maak melding

 54. Wel een bakkerij draaien.
  Staat voedselveiligheid bovenaan de lijst.
  Je ook een gedegen opleiding gevolgt moet hebben voordat je
  aan zoiets begint.()
  Je moet de werk ruimte altijd schoon houden.
  Zo ook overzichtelijk om een veilig produkt te maken .
  Ook na produceren ook alles goed schoonmaken en opruimen.
  De afvalbakken die buiten staan ook goed afgeslotenhouden voor ongedierte.
  En zelf moet je ook de juiste kleding dragen om besmetting te voorkomen van de produkten die je maakt.

  Naast een gedegen bakkersopleiding.
  Is kennis van hccp ook niet overbodig.
  Daarnaast waneer je bedrijf wat groter word kan je
  ook eens kennis nemen van wcm.
  World Class Manufacturing .

  Zodat je als kleine bakker tegen de wat grote bakkerijen in (suriname )
  concurreren. ;-))
  Geschreven door
  Bakker Rik

  (Ik schrijf uit eigen ervaring (Als bakker,ovenist,Bij grote industriële bakkerijen dit jaar al weer 30 jaar ervaring ) komende zaterdag mag ik mijn diploma op gaan halen van wcm ( cgo2 opleiding)


  Maak melding

 55. Ingrid mi gudu jij studeert Chinees tog?

  wil jij niet op de toerismebeurs volgend jaar het land promoten??

  ik stel voor; een laag uitgesneden T-shirt met opschrift:

  !!!!!!! I LOVE BROODJE KEUTEL IN SU !!!!!!

  🙂


  Maak melding

 56. @100 ! Honderd procent
  Moes ging dicht omdat die valse concurrentie zijn vernietigend werk had volbracht!En niets anders!
  Volgens mij geloof je ook in sinterklaas en zwarte piet!


  Maak melding

 57. @Rik
  Die regels die je daar opnoemt zullen wel voor Surinaamse bakkers gelden,maar niet voor Chinese bakker (hun mag geen strobreed in de weg gelegd worden)!
  Honden,katten,rattenpoep alles toegestaan!


  Maak melding

 58. LEES EN HUIVER!!!!

  BOG sluit supermarkt in Brownsweg
  14/02/2013 11:06 – Hugo den Boer

  BROKOPONDO – Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft woensdag supermarkt Wi Feng in Bronsweg gesloten. Bij de inspectie bleek dat de eigenaar aanbevelingen die hij na twee eerdere controles had gekregen niet heeft uitgevoerd.

  “Als hij de aanpassingen alsnog doorvoert en een hercontrole aanvraagt, mag hij weer open”, zegt het sectiehoofd van het BOG, Percy Stuart.

  Een controleteam van BOG is zeer ontevreden teruggekeerd van een inspectieronde langs winkels in Brownsweg. Bij alle gecontroleerde winkels zijn er producten aangetroffen die niet geschikt zijn voor consumptie. “We hebben negen winkels gecontroleerd en allemaal hadden ze ondeugdelijke producten. Dat betekent niet altijd dat ze over de vervaldatum zijn. Het kan dat de verpakking niet meer voldeed. Daardoor zijn de producten ook niet meer goed voor consumptie.” Alle afgekeurde goederen werden ter plaatse vernietigd.

  In maart volgt een nieuwe controle, waarbij ook winkels rondom het stuwmeer een bezoek kunnen verwachten. Vanuit die regio komen veel klachten. BOG krijgt frequent vanuit de plaatselijke bestuursdienst informatie doorgespeeld over de situatie in de winkels.

  Bron:De Ware Tijd.

  HET GAAT MAAR DOOR! 😳 😳 😳


  Maak melding

 59. @medusa, iedereen word moe van je, reageer aub een beetje minder vaak, je bent gewoon weg irritant, heb je dat niet door?
  sjeetjes man, have pride, u stupid fuck


  Maak melding

 60. MEDUSA,
  JA INDERDAAD, je irriteert ons mateloos met je -lees en huiver- en je opgeblazen reacties die nergens opslaan. Als je zo graag wil uitleggen ga dan lesgeven op een avondschool.
  Je verstoort het evenwicht op WKN omdat je niets te doen hebt en geen aandacht genoeg krijgt. Ga studeren of zo…..donder toch op groot lelijk wijf!


  Maak melding

 61. niet alleen bakkerijen, maar alle eet gelegenheden van z.w. hindoestanden chinezen, indianen,crioro’s ,javanen,blakmang/oema,doklas,malatas, kortom van alles en iedereen moet goed door zocht worden..

  chineze eet huizen,zijn de smeerigsten in het land..

  wat mij betreft,vergunning direct intrekken en sluiten die tent..
  denk om de gezondheid van het volk..


  Maak melding

 62. @wat een gelul
  Als iedereen moe van mij word 😳 vind ik het niet erg!
  Maar als iedereen moe van mij wordT,dan zou dat een slok op een borrel schelen! 😀 😀 😀


  Maak melding

 63. @ Lea
  Ik krijg geen aandacht genoeg?
  Van jou wel DOMBO!
  Ik irriteer je toch of niet?
  Hoe weet je dat,nou indien je er geen aandacht aan schenkt,KENUA!
  JE KRIJGT SPOEDIG EEN HEART ATTACK van dit lelijk wijf;ik zal het niet nalaten!
  Hoe eerder hoe beter!KOM OP!


  Maak melding

 64. GMAP

  alleen
  In plaatst dat jullie van de Nederlanders leren lopen jullie alleen maar te schelden op Nederland daarom zijn jullie zo achterlijk.
  iedere keer komen jullie met die stomme vergelijking met nederland, Suriname was voor de jaren 80 ook niet zo als het nu is, ik weet niet wanneer jij geboren bent?
  In meer dan 30 jaren tijd hebben jullie een zootje van gemaakt
  ik snap niet hu je kunt stellen dat ik op nederland scheld. ik geeft een reactie op wat eddy do mundo heeft gesteld. mu gud ik zal je dit niet in rekening brengen.


  Maak melding

 65. @Lea
  Aha!!Er is nog wat klootjesvolk te bespeuren,die mij nog aandacht geeft,ondanks de irritaties!
  Klootjes …ja idd!Tegen zijn/haar eigen principes in!
  Flikker gauw op en krijg ondertussen EEN HEART ATTACK man!


  Maak melding

 66. Waar gaat deze discussie eigenlijk over..
  In elk land..overal ter wereld..heb je bakkelijen (oeps.. Chinese woordspeling zie ik opeens)..winkels..
  restaurants..fabrieken..waar de regels niet in acht wordt genomen qua hygiëne..is niets bijzonders hoor..als men het gecontroleerd en zodanig is dat er moet worden opgetreden..sluiten die hap en herstellen..flinke boete erbij..ik ben nl..maar ook hier in nl heb je zaken waar ik liever niet eet of iets koop..
  ps
  gelukkige zien we niet alles en weten we niet alles..anders zouden we alleen maar thuis eten..alhoewel..sommige mensen kunnen er thuis ook een vieze troep van maken..


  Maak melding

 67. Piet,
  Het zijn die achterlijke Surneds die het altijd beter weten daarom gaat hun discussies altijd over niets
  Zelf over een gesloten bakkerij struikelen ze over elkaar.
  Altijd weer die krabbenmentaliteit……maar ja het is niet anders he.


  Maak melding

 68. Wat een gedoe, dat wel, eerst moeten ze die gast eruit zetten, en verder gaan uitzoeken, of er nog meer van die vieze zooi aanwezig is, te gek voor woorden.
  Lekker brood zal het geweest zijn.


  Maak melding

 69. @Piet: vieste zaken in Nederland zijn momenteel de Turkse en Egyptische Shoarma tenten.

  Juist de Chineze restaurants heeft zich laatste 5 jaar zich flink gemoderniseerd en ge-up to date. Ook hebben vele Chineze restaurants eigenaren van de 2e generatie hun restaurants omgetoverd tot een nieuw concept; All You Can Eat. Namelijk in Japans en of wel sushi restaurants. Het loopt hartstikke goed. Hoe ik aan deze informatie ben gekomen. Is heel simpel. Zelf gaan eten en met mensen praten.


  Maak melding

 70. Zegt het voort, zegt het voort!

  “Importkip in blik, slag voor Surinaamse kipsector.

  De Surinaamse markt wordt de laatste tijd overspoeld met kippenvlees in blik afkomstig uit Azië.
  Het etiket is volledig in het Chinees en vrijwel onverstaanbaar voor de consument.

  Het ingeblikt kippenvlees is voornamelijk te vinden op de schappen van supermarkten die gerund worden door Chinezen.

  De ongebreidelde import van kippenbouten uit Amerika en hele kippen uit Brazilië had de sector al een behoorlijke dreun bezorgd.
  Met de import van kippenvlees in blik wordt aan de Surinaamse kipsector weer slagen toegebracht.
  ‘We zijn moe geworden om deze zaken te entameren’, zegt Nemchand Kandhai, voorzitter van de Associatie van Pluimveesector (APSS).
  De APSS heeft deze nieuwe ontwikkeling dat in het nadeel werkt van de lokale pluimveekwekers, al vaker onder de aandacht gebracht van het ministerie van Handel en Industrie (HI), echter zonder resultaat.

  Alles wordt gegooid op liberalisatie en vrijhandel. De regering kan niet ingrijpen, omdat importeurs vrij zijn goederen binnen te brengen, zegt Kandhai.”
  bron:Dagblad Suriname

  Niet normaal dit.
  Zit er echt kippenvlees in die blikjes?
  Surinamers jullie snappen de macht van de consument totaal niet!
  Koop die blikkies niet, dan maar geen kip.
  Koop alleen maar made in su, of ‘kweek’ je eigen kippetjes!

  Schandalig dat suri kip moet importeren, zo’n groot land.
  Steun de lokalen en koop alleen maar lokale kip.

  Geloof in eigen kunnen, I love su, noemen ze dit…..
  Kom op, je kunt het!


  Maak melding

 71. @Esmerald: ben je weleens in een Aziatisch land geweest? Volgens mij niet. Je gaat heus niet dood, het is gewoon weerstand opbouwen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.