zaterdag, mei 18, 2024
HomeNieuws uit SurinamePanka: "Vervanging Bouterse als voorzitter helemaal niet op agenda NDP"

Panka: “Vervanging Bouterse als voorzitter helemaal niet op agenda NDP”

-

Does Travel - naar Suriname

De vervanging van Desi Bouterse als voorzitter van de Nationale Democratische Partij in Suriname (NDP) is ondanks zijn veroordeling tot 20 jaar celstraf twee weken terug door het Hof van Justitie, op dit moment niet aan de orde.

“Dat is helemaal niet op de agenda. We weten niet waarom dat zou moeten gebeuren”, zei NDP-woordvoerder Ricardo Panka tegenover ABC.

Met een eindveroordeling van de oud-president is de kans reëel dat indien hij geen gratie krijgt, hij zijn straf in de gevangenis gaat moeten uitzitten. Dit zal ook direct gevolgen hebben voor de NDP, aangezien Bouterse dan geen leiding aan deze partij meer zal kunnen geven.

Panka stelt dat ondanks deze dreiging de interne verkiezingen binnen de paarse partij nog niet aan de orde zijn. Ook stelt hij dat indien Bouterse inderdaad gratie wenste aan te vragen, hij dat allang zou hebben gedaan.

“Maar op basis van een aantal vraagpunten en issues denk ik dat het niet aan de orde zal zijn”, aldus Panka.

Bouterse kan volgens het Openbaar Ministerie sinds de melding van zijn advocaat op 22 december, tot 8 januari nog zijn gratie-aanvraag indienen. Dat komt, omdat de dag van de indiening van het voornemen, de weekenden en de nationale vrije dagen niet worden meegeteld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
  1. Panka is door Bouterse van informatie onthouden. Een geheim verslag is in handen van een bekend persoon binnen de partij. Abrahams is genoemd in dit verslag als opvolger.


    Maak melding
  2. Na 8-1-2024 zal er weer uitstel worden aangevraagd.
    Om dat er een puf bij hem dwaas zit.
    OM stelt voor een paar maanden uit .
    Tot dat die puf gelaten is.
    Daar na moet OM nog bij komen van de stank.


    Maak melding
  3. Een moordenaar blijft een moordenaar in gods ogen dus laat
    Bouterse lekker gaan zitten voor wat hij gedaan heeft als mens is hij waardeloos.
    Al die mensen die achter hem staan zijn idioten die omgekocht zijn.


    Maak melding
  4. De Nationale Drugs Partij met aan het hoofd MOORDENAAR/DRUGSDEALER DESI BOUTERSE is funest voor de ontwikkeling van de arme en niet geschoolde Afro jongeren….Wanneer zullen hun ogen geopend worden zodat ze kunnen inzien dat ze MISBRUIKT worden ( om de moordenaar/drugsdealer in het zadel te houden) ?


    Maak melding
  5. Een SERIE-MOORDENAAR als partijvoorzitter. Deze partij heeft geen geweten. In deze partij regeert de DUIVEL 😈

    VOLGENS HET HOF HAD DEZE SERIE-KILLER LEVENSLANG VERDIEND en niet 20 jaar gevangenisstraf.

    En ze schamen zich totaal niet!!omdat ze op zoek zijn naar regeermacht.


    Maak melding
  6. Als men in ‘bananenrepubliek’ Suriname zich schuldig gemaakt heeft aan vechtpartijen, wordt hen verzocht zich te melden bij de politie, maar als men in ‘bananenrepubliek’ Suriname veroordeeld is tot 20 jaar gevangenisstraf i.v.m. massaslachtingen en andere gruwelijkheden, dan kunnen sommigen op basis van ‘klasse-justitie’ voorzitter blijven van een politieke partij en hun verbale gif rond blijven sproeien, alsof het de normaalste zaak van de wereld is!

    En als ene NDP-woordvoerder Ricardo Panka, vervolgens reageert met de woorden: “Dat is helemaal niet op de agenda. We weten niet waarom dat zou moeten gebeuren”, dan leeft men volgens mij in een totaal andere absurde parallelle werkelijkheid!


    Maak melding
  7. zet BIGI TIFI JANKIE &sons matie foe foefoeroe abrahams als jullie voorzitter
    toch den njang ow plat.
    zet chotelal als voorzitter. kan geen nederlands praten en schrijven.
    sma lai lai below degree. 4e klassers v marie levens.


    Maak melding
  8. Het is bekend dat Ashwin Adhin open staat om president van Suriname te worden in 2025, daarmee zou hij ook in aanmerking komen voor het voorzitterschap bij het NDP. Lijkt me niet wenselijk dat deze incompetente bestuurder president van Suriname gaat worden, immers hij is/was verantwoordelijk voor de verdwenen 100 miljoen US dollar kasreserve van lokale banken. Volgens Adhin was het geld gebruikt om onder andere aardappelen, uien en andere basisgoederen mee te bekostigen. Tot op de dag van vandaag weet niemand waar het geld voor is gebruikt. Destijds is Adhin ook aangehouden ivm vernielingen die zijn aangebracht op het kabinet van de vicepresident tijdens zijn bewind. Laten we eerlijk zijn in die tijd was het OM vervallen tot een filiaal van het NDP. Natuurlijk hadden ze hem achter tralies moeten zetten. Angst regeerde het land. Maar goed het lijkt erop dat trias politica toch werkt in Suriname. Iedere keer als de NDP klaar is met regeren is het land bankroet. Over facts gesproken.


    Maak melding
  9. Heeft de NDP Bouterse wel goed bekeken de laatste tijd? Of ze hem nu willen vervangen of niet, als ik de NDP was zou ik er toch maar over gaan nadenken hoe te handelen wanneer hij de kraaienmars heeft geblazen, omdat het na één slof Morello al afgelopen kan zijn voor Baas Bouta.


    Maak melding
  10. Is dit nieuws..

    Laat ze het maar lekker zelf uitzoeken.
    Niet klagen maar draag zelf die Hebie die jullie paarsen de afgelopen jr hebben gekweekt.
    Die snekie v jullie is een owroe aboma geworden, een blok aan je been.
    His name is K.A.R.M.A.

    Yuk!!!


    Maak melding
  11. Dit geeft de aard en de zwakte van de Nationale Dagoe Partij aan !

    NDP weg ermee !

    Wij werken aan onze toekomst.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  12. Inderdaad, laat deze dagoe partij z’n eigen dagoewe sneki dragen. Het is en blijft een duivelse partij!
    Hij mag van mij voorzitter blijven, maar dan vanuit z’n cel in Santa Boma.
    De aanhangers zijn zwaar vergiftigd, getuige het gif die duivelse Debby elke dag hier spuugt.


    Maak melding
  13. ddb is niet zo bij de pinken om het 8 December 1982 plan te beraden en te maken, het zelfde is duidelijk over het 25 Februari 1980 plan van de coup.
    Wel is hij als hoogste man/dictator die beiden plannen heeft uitgevoerd en er voor verantwoordelijk is en voor veroordeeld en voor gestraft mag worden.
    Op 20 December 2023 is het vonnis van het Hof geweest voor ddb ( 20 jaar celstraf), iwan dijksteel ( 15 jaar celstraf), benny brondesten ( 15 jaar celstraf), stephanus dendoe ( 15 jaar celstraf), ernst geffrey ( 15 jaar celstraf).
    Hoe voelen de vrienden van ddb die bij de pinken waren met het plan van de 8 December 1982 moorden te Fort Zeelandia zich nu hij voor 20 jaar veroordeeld is door het CH zich?
    Zijn ze blij en zijn ze bang dat ddb nu gaat praten en ze ook in de gevangenis laten te recht komen.
    ddb, dan mi law dat mi one de cut a strafu, dan de man san de bij de pinken nanga a plan fu 8 December 1982 moorden in Fort Zeelandia de go vrij uit en play moi weer. Recht voor een, recht voor allen.


    Maak melding
  14. André Misiekaba : Tijdens de verkiezingen van 2020 werd hij opnieuw gekozen tot lid van DNA. Het DNA-lid, tevens ondervoorzitter, stapte echter op 28 juli 2020 uit de partij. Hij is ontevreden omdat bepaalde figuren (ABRAHAMS/BOUVA enz enz) niet worden teruggefloten en er geen evaluatie wordt gehouden over het grote verlies voor de NDP van tien zetels tijdens de verkiezingen.Hij stond zijn zetel af aan de NDP en werd opgevolgd door Tashana Lösche….Bij de volgende verkiezingen doet
    de NDP mee onder een andere naam namelijk : PVDD….Partij Voor De Dieren.


    Maak melding
  15. Ik snap het niet hoor. Wij eisten van Nederland excuus voor het leed dat ons is aangedaan. Zelf excuus van de Koning eisten wij. Waarom eisen we dit niet van Bouterse voor het leed dat hij ons heeft aangedaan. Als hij de smerige coup niet had gepleegd en 15 man had doodgeschoten dan hadden we vooruitgang geboekt. Helaas sinds deze smerige coup zijn we uitgekotst door het buitenland en hebben we geleden zowel materieel!!!!!! als immaterieel
    Bouterse weigert excuus aan te bieden.
    Ik den man je kan hoermee de laatste jaren van je leven buiten de gevangenis blijven. Je vrouw en kinderen hoeven niet te lijden met de gedachte dat je in het gevang zit.
    BIEDT je excuus toch aan
    Nee, trots trots weerhoudt je
    Ik snap niet dat mensen, dus niet alleen Bouterse, niet over hun trots kunnen heen stappen
    Ik zou daar minder moeite mee hebben. Zeker als het een hoger doel dient


    Maak melding
  16. Eén ding is zonder meer duidelijk. Bouterse heeft nu een onmiskenbare veroordeling en verliest daarmee zijn actief en passief kiesrecht. Hij kan dus nooit meer zijn stem uitbrengen en nooit meer op een kieslijst staan.
    Ik ben wel verbaast dat hij blijkbaar tot 8 jan een gratie verzoek kan indienen! Maar dat verzoek is weinig zinvol. Het kan nooit of te nimmer worden toegekend.


    Maak melding
  17. 2027 zijn verkiezingen in de NDP.
    Dus de zielige debielen die maar online bezig zijn, kijk liever naar de benzineprijzen.
    En hoe jullie pres het land in 3 jaren naar de klote hft geholpen.


    Maak melding
  18. Dit heet uitstel van executie. Zoals ook hun voorzitter zijn veroordeling op de lange baan heeft kunnen schuiven, zo schuiven de NDP idioten het opheffen van de partij ook op de lange baan door hun kop in het zand te steken.
    De partij bestaat in 2025 niet meer.


    Maak melding
  19. Panka beseft dat het niet de geregistreerde leden en/of de belangstellenden zijn die beslissen over de leiding van de partij. De eigenaar of eigenaren van de partij beslissen daarover. Misikaba heeft getracht tot de top door te dringen, maar hij werd met trappen en klappen naar zijn plaats gestuurd.
    De D in de ndp staat heus niet voor democratie.


    Maak melding
  20. Er staat een prachtig verwoord stuk geschreven op Sterrennieuws door Carmen Pinas:
    “Verzoeningsproces vereist ook zelfreflectie door NDP”.

    “Wil de NDP de geschiedenis in gaan met een achterhoedegevecht, die slechts het belang dient van één man en niet de toekomst van Suriname?”.


    Maak melding
  21. “NDP-reactie op Hugo Essed”
    Artikel in de ware tijd van vandaag 5 januari 2024.
    =========================================

    De NDP geeft weer aan niet het verschil te kennen tussen een Politiek- en Juridisch proces en vraagt dat Hugo Essed de NDP met rust te laten. Bespreekt u het vonnis, de hiaten in het vonnis en niet de NDP.

    Hahaha…alleen doet de NDP omgekeerd precies hetzelfde en komt niet verder dan dat de veroordeling van haar voorzitter een “politiek proces” betreft. De NDP komt inhoudelijk ook niet verder hoe men aan deze bevindingen komt dan in negatieve zin te verwijzen naar de ex-kolonisator Nederland.
    Hoe sneu moet je niet zijn om op zo’n wijze met ongenuanceerde oneliners weer te proberen het volk een rad voor de ogen te draaien.


    Maak melding
  22. Het schijnt dat Bouterse het leven van velen nog blijft beheersen. Ze kunnen niet zonder de moordenaar Bouterse. Ze geven zelf aan dat de moordenaar passé is en toch komen ze terug met meningen na een scheet van Bouterse en NDP. De meesten wonen niet eens in Sranan. Sranan mag geen onderwerp zijn voor bezigheidstherapie.


    Maak melding
  23. Je hebt twee soorten groepen die voorstander zijn. De Boutisten die gaan voor hem door het vuur al zou zijn eigen dochter verkrachten. Dan heb je een splitgroep van voor en tegenstander bij de NDP . Maar 1 ding kunnen ze niet beantwoorden, waar is die verdomde moordenaar gebleven, bij zijn schoonzoon ondergedoken misschien? Frappant dat niemand zich dat blijkt af te vragen. Hij gaat geen hoger beroep aanvragen want hij is toch ondergedoken. Ik hoop voor hem dat hem nog een beetje slaap is gegund, met alle demonen waar hij mee moet dealen.


    Maak melding
  24. Pony 5 januari 2024 Bij 19:18
    Het schijnt dat Bouterse het leven van velen nog blijft beheersen. Ze kunnen niet zonder de moordenaar Bouterse. Ze geven zelf aan dat de moordenaar passé is en toch komen ze terug met meningen na een scheet van Bouterse en NDP. De meesten wonen niet eens in Sranan. Sranan mag geen onderwerp zijn voor bezigheidstherapie.
    =========================

    Narcistisch klein paardje, ik stel vast dat jij geen last hebt van de vele ongenuanceerde en onzinnige uitlatingen hier op WTK. Je bent een grote splijtzwam die met je postings anderen de maat probeert te nemen. We zijn en hebben allemaal Surinaamse roots en hebben een natuurlijke geboorte recht om te reageren op die onzinnige rotzooi die jij en anderen hier neerpennen. Noem het maar bezigheidstherapie, maar anderen en ik zullen ten alle tijden hier aanwezig zijn om jou en anderen te blijven scholen in wat goed en kwaad is, als je dit nu leuk vindt of niet.


    Maak melding
  25. Sabaku, blablablabla, “ om jou en anderen te blijven scholen in wat goed en kwaad is”. Heb jij hiervoor het moreel kompas. Ik neem niemand de maat, ik stel alleen maar vast, komt niet leuk over, hé. Iedereen mag wat vinden van sranan, met of zonder roots. Alleen mag je pas oordelen als je zelf in sranan zit, vind ik, dan kun je de consequenties van de meningen ook meemaken. Met je mening zet je anderen in sranan tot nadenken, terwijl het misschien blablablabla is. Sabaku, no spang, iedereen die hierop WKT reageert bezit geen kleine ‘ego’, ook jij niet.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES