vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGezamenlijke patrouilles Suriname en Frans-Guyana op Marowijnerivier

Gezamenlijke patrouilles Suriname en Frans-Guyana op Marowijnerivier

-

Does Travel - naar Suriname

Eind vorige maand heeft de River Council vergadering in St. Laurent plaatsgehad tussen Suriname en Frans-Guyana. De Surinaamse delegatie was onder leiding van de commandant van het Korps Militaire Politie, tevens voorzitter van de River Council Veiligheidswerkgroep, luitenant-kolonel Roy Samuels.

De Franse delegatie werd geleid door Yan Pilon. De activiteiten van de River Council vallen binnen de werkzaamheden van het directoraat Internationale Samenwerking van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

Het doel van deze vergadering was om een efficiënte uitvoering van de grensoverschrijdende samenwerking tussen de militaire politie en partners te verhogen. In het kader van het gezamenlijke beheer van de rivier, de ontwikkeling van grensoverschrijdende economische activiteiten zoals de regulering van het riviertransport op de Marowijnerivier is tijdens deze vergadering overeengekomen om gezamenlijke vaarpatrouilles op de rivier wederom uit te voeren. De launch hiervan heeft op dinsdag 28 november 2023 om 10 uur plaatsgevonden. 

De patrouilles zullen telkens op de dinsdag en zaterdag tussen tien uur ‘s morgens en vijf uur ‘s middags worden uitgevoerd waarbij steeds twee leden van het detachement van de Militaire Politie te Albina worden ingedeeld. De Franse delegatie heeft aangeboden te zullen inkomen met personeel, patrouilleboten en brandstof voor de boten. Vanuit het Commissariaat van het district Marowijne is de toezegging gedaan zorg te dragen voor de Surinaamse vlag op de patrouilleboot gedurende de patrouilles.

De aandachtspunten voor wat betreft het prioriteitsgebied “Veiligheid” waren onder andere grensoverschrijdende criminaliteit, samenwerking op het gebied van de burgerlijke staat en samenwerking op het gebied van veiligheid en bestrijding van illegale grensoverschrijdende activiteiten.

Tot slot is er bij de vergadering overeengekomen om de gezamenlijke vaarpatrouilles in de eerste week van januari 2024 te evalueren. Ook zijn er goede afspraken gemaakt binnen de kaders van de wet- en regelgeving van beide landen en in overeenstemming met de voorwaarde van de Gezamenlijke verklaring over het Beheer van de Marowijne Rivier en de Lawa Rivier en de gezamenlijke ontwikkeling van het grensgebied’ van 15 maart 2021. Deze Gezamenlijke verklaring wordt gemanaged door de River Council. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Dinsdag en zaterdag tussen 10 en 5 geen illegale activiteiten op de rivier dus bika na patrouille dei. Dus zo weten de criminelen dat ze op die dagen liever in hun hangmat kunnen blijven liggen want dang a liba faja. Bedankt voor de info River Councel, het is genoteerd.


    Maak melding
  2. De regering Santokhi heeft geen geld voor de grenspatrouilles op de Marowijne rivier. Het Surinaams leger kan haar controle verplichtingen om die redenen niet nakomen omdat Santokhi de gelden nodig heeft voor zijn vele reizen naar het buitenland. Vandaar het ” meeliften ” van Surinaamse militairen met de Franse gendarmerie.


    Maak melding
  3. De Franse Gendarmerie profiteert van de Surinaamse MP en kennis. Niets nieuws onder de zon. Frankrijk wil de olie en alles uit Su wat geld oplevert. Venezuela wil om dezelfde reden Su annexeren, Hollanders blijven roven net als die gasten uit Brazilie etc. Koelies blijven koelies en hebben Su aan India etc. verkocht, want koelies blijven maar slangen en todo’s dienen met alle gevolgen van dien! Surinamers kom op voor jouw/uw land! Dit is een laatste waarschuwing namens GOD gegeven!


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES