zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenEconomieJogi: "VES moet niet alleen maar kletsen"

Jogi: “VES moet niet alleen maar kletsen”

-

Does Travel - naar Suriname

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) moet volgens VHP-parlementariër Mahinder Jogi niet alleen maar blijven kletsen, maar ook aan de regering aangeven van waar anders zij de financiële middelen moet halen.

“Niet alleen maar blijven kletsen, maar laten ze concreet aangeven. Als ze vinden dat er geld in de Surinamerivier is, laten ze zeggen of we met een boot moeten gaan of met een helikopter. Laten ze ons zeggen waar het geld is, dan wo go teki a moni”, benadrukte Jogi in een interview op TBN.

Hij reageerde hiermee op de recente uitspraken van de VES-secretaris die de regering verwijt van laksheid. Uit laksheid om de financiële middelen ergens anders uit de economie te halen, kiest de regering voor de gemakkelijke weg en pakt ze deze middelen direct bij de consument. Het zou juist volgens de VES in deze moeilijke tijd een gebaar naar de samenleving zijn geweest om de btw op brandstof niet te verhogen.

Recent zijn de prijzen voor gascilinders verhoogd, is de btw op diverse goederen aangepast en zijn er ook andere verhogingen op komst. Jogi begrijpt dat verhogingen niet prettig zijn om aan te horen. Echter stelt hij dat er ook begrip moet zijn voor het feit dat de regering bezig is met hervorming van de economie.

“Het is niet leuk om meer uit te geven, maar we hebben geen keus. We kunnen niet oneindig veel blijven subsidiëren in het land. Maar als we een cola kunnen kopen voor 80 en 90 SRD, dan moeten we best wel in staat zijn om voor een gasbom een paar centen duurder te betalen”, aldus de politicus.

Wat volgens Jogi wel belangrijk is, is de 1.800 SRD aan koopkrachtversterking vanuit het ministerie van SOZAVO. Daar zou president Chan Santokhi volgens hem wel zeker de vinger op de pols moeten houden. “Daarover is er ook veel ontevredenheid, omdat velen die het zouden moeten krijgen het niet krijgen. Terwijl anderen die het niet zouden moeten krijgen, het wel krijgen”, benadrukt de VHP’er.

Hij stelt dat er een overzicht gepresenteerd zou moeten worden om aan te tonen wie precies de mensen zijn die tot nu toe aan deze 1.800 SRD zijn geholpen. “Waar wonen ze? In welk ressort? Hoe heten ze? We willen alles weten, zodat de samenleving kan helpen met controle. Omdat het vermoeden bestaat dat bepaalde politieke partijen hun mensen maximaal hebben geaccommodeerd, waardoor anderen buiten de boot zijn gevallen”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. Dat ben ik nu eens compleet met hem eens. Ze leveren al van het begin af kritiek, maar met aan bevelingen en oplossingen komen ho maar. Als je kritiek levert moet je ook met concreet bewijs en alternatieven komen, anders is die kritiek niets waard. Roepen kan iedereen dat blijkt op dit medium maar genoeg.


    Maak melding
  2. Breiclub ves was uitsluitend aanwezig tijdens de: “Geld moet rollen” eco-colleges.
    Voor de rest flink gespijbeld en nipt geslaagd met een 4,49.

    Oplossingen nooit van gehoord.


    Maak melding
  3. Het geld ligt voor het oprapen, maar men is te lui om het te gaan halen.
    Wie heeft die verkiezingsslogan van Maisha Neus overgenomen. Jullie weten nog : “Ik ga het geld halen bij die boeven, die het gestolen hebben,” doelende op de vorige regering Bouterse. Is de huidige regering dat geld gaan halen? Neen. Te bang of kennelijk gemaakte afspraken van Leonsberg? En wat is de VES. De VES is een organisatie, die de regering gevraagd of ongevraagd van advies dient. De Ves heeft geen regeerbevoegdheden. Logisch, anders mag deze hele regering opstappen om de VES te laten regeren. Let op als al die gestolen miljarden waren teruggehaald was het IMF niet nodig. Nu laten jullie het volk hiervoor opdraaien. Zijn jullie nou begaan met het land en volk of zijn jullie politieke leiders alleen begaan met jullie eigen zakken en zaken. Dit is A-nationalistische politieke lijders.

    Groetjes van Kwakoe met vakantie in Su.


    Maak melding
  4. @ Kwakoe van Helena Christina
    9 september 2023 Bij 14:08
    Allereerst van harte welkom in Suriname en hoop dat je van je vakantie zult mogen genieten.
    Ik ben het deels eens met jouw posting maar deels ook niet. Vaak gehoord dat de fascist Bouterse en zijn Beweging oog heeft voor het volk en opkomt voor het algemeen belang. Dan is de vraag waarom de gestolen miljarden niet vrijwillig weer wordt teruggegeven aan het volk. Die miljarden behoorden toe aan de gewone man.
    Dus als de fascistische beweging werkelijk zo begaan is met het lot van het volk dan hoeft de huidige regering niet in actie te komen.


    Maak melding
  5. De Ves stelt dat de burger, de enige inkomstenbron van de regering is! Dat lijkt mij geen verkeerde opmerking, gezien we leven in het 17de rijkste land ter wereld, qua grondstoffen en bovendien een zeer vruchtbare grond bezitten! Men is vooral gefocust op oil en gas in een tijd waarin het duidelijk is dat we van de fossiele brandstoffen af moeten. Dus de inzichten van Jogi en de regering, geven mij het gevoel dat men niet realistisch bezig is…! Men doet maar wat…


    Maak melding
  6. De opmerkingen van Jogi zijn een schoolvoorbeeld van onterecht op de man/het VES spelen.
    Met dit soort verhalen wordt alleen maar getracht anderen de mond te snoeren terwijl een echte democraat juist elke discussie zou aanmoedigen want oor discussie krijg je betere besluiten. Jogi toont weer een exponent te zijn van de autistisch-narcistische politieke cultuur in Suriname. Dit soort gedrag is absoluut ongewenst.
    VES heeft o.a. gepleit voor een versterking van de belastingdienst. We weten allemaal dat de meeste grootverdieners geen belasting betalen, VES heeft de meervoudige salarissen en absurd extra’s aangekaart, etc. VES heeft meer dan genoeg adviezen gegeven. Maar dat lijken adviezen te zijn die de financiers van Jogi niet aan staan. Daarom maar een inhoudsloze en lage aanval op VES>


    Maak melding
  7. Jogi moet zijn klep dichthouden. De VES is altijd kritisch geweest. De uitvoering van de SRD 1800 koopkrachtversterking loopt helemaal niet vlot, terwijl er steeds meer harde maatregelen genomen worden. Dat bedrag van SRD 1800 is lang achterhaald en een heleboel mensen hebben het ook nog niet ontvangen. Jogi moet zijn ballen in DNA tonen en een motie tegen de minister van Sociale Zaken durven indienen vanwege zijn incompetentie. Maar natuurlijk gaat de heer Jogi dat niet niet doen omdat hij ook profiteert van de boevenpraktijken van de ABOP wat het gronduitgifte beleid betreft. Kinderen van Jogi hebben ook percelen op het Sabaku project gekregen.
    Dus meneer Jogi komt niet geloofwaardig over en moet zijn klep dichthouden.


    gemodereerd
  8. Geef het land weer terug aan Holland, het land is naar de klote geholpen na 1975 !!!


    gemodereerd
  9. Wat zijn we goed in het verdraaien van………,daarbij niet luisteren of in het beste geval heel slecht. De VES heeft in deze een punt.
    De VES hoeft geen oplossingen aan te dragen voor zaken waarbij zij geen verantwoordelijkheid dragen. Haar taak (vrijwillig) is de regering aan haar nekvel pakken, lees, Boi go suku wan tra passi. Het ligt aan de regering hoe zij hiermee omgaat.
    Degene, Jogi, die werk van moet maken over zaken die niet goed lopen gaat de aanbrenger van deze niet goedlopende zaken bekritiseren, het moet niet gekker worden.
    Partijpolitiek bepaalt nog steeds het gedrag van onze leiders (en de aanhang) in plaats van het algemeen belang, een belang waarvan wordt geacht dat iedereen zijn schouders onder zet (slechte zaken daargelaten) zonder politieke kleur gesodemieter. Wroko, wroko na’a tori. Geen gekissebis van, als het fout gaat komt het door de vorige regering, flauwekul natuurlijk, dé regering moet zorgdragen dat het niet fout gaat, dat is hun job, dat is de afspraak, gemaakt met haar kiezers.


    Maak melding
  10. Wat een simplistische denkwijze jonghu.

    Breiclub ves moet helemaal niets, dat klopt: is een breiclub, misschien kunnen ze overstappen op borduurwerk.

    Logisch dat niemand naar ze luistert. De negativiteit druipt ervan af, alsof ze hopen dat de boel crasht.

    De overheid weet exact waarom ze niet in zee gaat met deze baantjesjagers. De echte top Surinaamse economen gaan niet dagelijks als gillende keukenmeiden bij ranzige media over de vloer.

    Wereldwijd geven economen hun visie in de media, niet alleen in suri. Helaas zitten ze niet op tiktok.


    Maak melding
  11. Wat een slap ouwe wijven gelul. Van jan Nelis en alleman kan je verwachten dat ze van alles roepen maar van een zichzelf respecterend economenclupje mag je meer verwachten, Mag je verwachten dat als ze iets roepen ze het onderbouwen en vervolgens met een oplossing en een alternatieve oplossing komen. Dat doet deze knul niet en daarmee is hij geen haar beter dan de massa die maar wat roept


    gemodereerd
  12. Cees van Hartwijk, het land was nooit van Holland een dief kan namelijk nooit de wettelijke eigenaar worden van iets dat hij gestolen heeft. Als Suriname eens aan een groep toebehoorde, waren het de Inheemsen. Suriname is nu van de Surinamers die er nu in wonen (hoe zij hier ook samenkwamen) en net zoals wij hier in Suriname niet kunnen bepalen welke regering het Nederlandse volk wil aanstellen om Nederland te besturen, kan Nederland niet voor ons komen bepalen welke regering wij kiezen. Als wij in Suriname een incompetente regering willen kiezen is het onze zaak het enige wat moet gebeuren is dat wij in de toekomst een betere Surinaamse regering kiezen. Nederland moet wegblijven en het nooit meer voor het zeggen krijgen in Suriname.


    Maak melding
  13. In mijn beleving is ves meer een naaiclub. Ze stappen naar de media ipv onderbouwing van hun advies met beleidsmakers. Daarmee naaien ze de regering en ondermijnen ze het gezag.
    Destijds toen het leenplafond werd verhoogd, durfden ze dit gedrag niet te vertonen want didibrie bo broko deng mars..


    Maak melding
  14. @ henkes
    je reactie staat en valt met de definitie van dief
    Is adhien een dief? Hij noemt het lenen
    Is boefdraad een dief? Hij zegt- ik deed het allemaal voor het volk- en smeerde hem. Tot vandaag is hij voortvluchtig
    Zijn de ndper’s dieven? ze hebben willens en wetens de samenleving niet alleen nu bestolen, maar ook met schulden opgezadeld in de toekomst.
    zijn de ambtenaren dieven die vlak voor de overdracht alles wat los EN vast zat mee te nemen
    zijn de ministers dieven die voor een prikkie auto’s mogen kopen waar ze jarenlang gratis in mochten rijden?
    Is Nederland een dief die Suriname? Nederland “kreeg” (ruil) van Engeland een gebied in Zud Amerika, genaamd Suriname. Kan je van jezelf stelen?

    @ Bosskowtoe
    Ves is geen naaiclub. Ze naaien niemand, letterlijk niet en figuurlijk niet. Binnen de Ves heb je een groep ndpaanhangers/ zij die boefdraad/ndp willens en wetens steunden. nog steunen?
    en een groep die ziet dat anderen zich aan het verrijken zijn. Aangezien ze niet bij de eerste groep hoorden, willen ze nu ook snoepen. Zo ook deze jongen
    Wat beide groepen gemeen hebben is een gebrek aan kennis, want al ben ik geen econoom, maar stom ben ik niet en met mij velen. We zien het allemaal heel duidelijk


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES