woensdag, mei 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJones: "Waarheidsvinding zal veel meer dienst leveren aan de samenleving dan veroordeling...

Jones: “Waarheidsvinding zal veel meer dienst leveren aan de samenleving dan veroordeling van Bouterse”

-

Does Travel - naar Suriname

NDP-parlementariër Ebu Jones vindt het goed dat de rechtszaak rondom de 8 decembermoorden in Suriname zo zoetjes aan het einde nadert. Hij ziet echter geen enkel voordeel voor Suriname met het simpelweg veroordelen van hoofdverdachte Desi Bouterse, die ook voorzitter is van de NDP.

Overigens stelt de volksvertegenwoordiger dat een ieder binnen de paarse partij kan worden vervangen, met uitzondering van Bouterse. “Bouterse is Bouterse; niemand kan hem vervangen. Is een veroordeling überhaupt een einde van datgene waarmee we zitten als natie? Of zeggen we juist: waarheidsvinding zal veel meer dienst leveren aan de samenleving dan simpelweg een veroordeling”, aldus de politicus in het programma Bakana Tori.

Bouterse riskeert 20 jaar cel en onmiddellijke gevangenneming indien hij in hoger beroep ook door het Hof van Justitie wordt veroordeeld. De zaak zal op 31 juli worden voortgezet. Dan zal advocaat Irwin Kanhai dupliceren. Hierna volgt dan het laatste woord van de verdachten, waarna een datum bepaald kan worden voor het vonnis.

Jones stelt als jurist een aantal vraagtekens te hebben over het 8 decemberstrafproces. “Zodra er twijfel is, dan moet je anders ernaar kijken. Er mag geen enkele vorm van twijfel zijn”, stelt hij. Vandaar dat hij voorstander is van waarheidsvinding.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
  1. De rommel ‘jurist’ Jones doet weer zijn mond open. Volgens deze rommelaar heeft Suriname geen voordeel bij een veroordeling van de fascistische despoot en dictator want hij is onvervangbaar. Nou beste rommelaar laat ik jou een ding zeggen; niet alle Surinamers staan achter deze dictator die persoonlijk verantwoordelijk voor is dat Suriname bankroet is. Verder vraag ik mij af of je wel gevoelens hebt. Hoe zullen de nabestaanden van de oorlogsmisdaden zich voelen? Zijn ze ook zo vergevingsgezind als de rest van de meelopers? Ik denk het niet. Het is ook typerend voor jouw soort om je reactie op Bakana Tori o.l.v de rioolist en radio man Clifford te geven. Onder de fascisten heeft deze man zijn zakken goed gevuld hoor en daarom zal hij ook steun aan de dictator blijven geven. Integriteit komt in zijn woordenboek niet in voor.


    gemodereerd
  2. NEE JONES. NO TAK KAA SANIE
    JOE BASIE KIER MOORDT 15 SKORO SMA FOE A KONDRE.

    DA SA IE MOES DOE NANGA SO MANG MOORDENAAR SANG PLEEG MASSAMOORD

    WAARHEIDSVINDING NOH….NO NO JERE MI BOI

    JO ABI FOE TJAAR BREDE NANGA PINDAKASIE GIE JOE BASIE IEN SANTO BOMA.

    A NO KAWKA BEN DE IENENG EDE SEE IN 1982!!!!!!!!!

    LOS VAN NDP SANG LAI NANGA LIBI SMA SANG EDESEE NO DE BEST. NDP MAG DOEK OP NA 31 JULI JERE MI BOI. SPANG NANGA FOEFOERMANG TOEMSIE.
    ETE WANG LESIE: NDP SMA EDESEE NO DE SA A MOES DE. BAKRA E KAAR DENG SOORT SMA DISIE: GEESTELIJK GEHANDICAPTEN


    gemodereerd
  3. MET VOORBEDACHTE RADE: A MAN KIER SOMENI SMA. A NO PER ONGELUK.
    JOE BASIE MEK ENG PLAN TAK AW GO KIER SOMENI SMA. A NO PER ONGELUK

    DEN FAMIRI FOE DENG SMA A NO PINGO OF PAKIRA OF DAGOE. NA LIBISOEMA JOE BASIE KIRIE.

    EFOE JOE EDESEE ZWAKKI GO ZOEKOE JEPIE.


    gemodereerd
  4. Jones stelt als jurist een aantal vraagtekens te hebben over het 8 decemberstrafproces. “Zodra er twijfel is, dan moet je anders ernaar kijken. Er mag geen enkele vorm van twijfel zijn”, stelt hij. Vandaar dat hij voorstander is van waarheidsvinding.
    ================================

    Wel er bestaat geen enkel twijfel bij de rechters, de nabestaanden en de rest van het volk.
    Het recht heeft gesproken en moet ten uitvoer worden gebracht.
    Overigens vindt deze despoot dat Bouterse niet kan worden vervangen, wel ik heb nieuws voor hem,….
    De man heeft 40 jaar de tijd gehad om met het volk van Suriname in het reine te komen, dus naar welke waarheidsvinding ben je nu plotseling zo naar op zoek? Hij heeft het volk samen met zijn kornuiten middels ongerechtvaardigde en ongegeneerde zelfverrijking verder naar de verdoemenis geholpen.
    Van mij mogen allen die zich de spreekbuis van DiDiBri vinden medeverantwoordelijk worden geacht voor de chaos en ellende die deze samenleving heeft moeten doorstaan.
    En daar hoef je geen jurist voor te zijn…
    DDB heeft met zijn ordinaire greep naar macht in Suriname minimaal voor tweespalt gezorgd in de Samenleving en met het martelen en vermoorden van onschuldige burgers een definitieve einde gemaakt aan de onschuld van land….sari tori!


    gemodereerd
  5. Jones en overigens al zijn partijgenoten draaien HUN moreelkompas altijd zo dat hun baas er onderuit kan komen. Wie is Jones om voor de samenleving t komen bepalen wat goed voor de samenleving is? Walgelijke arrogantie.


    gemodereerd
  6. Deze oelewapper- en ndp koe, snapt niet dat een waarheidsbevinding een gepasseerd station is. Desie Bouterse heeft landgenoten vermoord en verdient maar een plek tw. achter de tralies in Santo Boma. Komt nog bij dat hij met zijn 10 jarig wanbewind de domme massa heeft vergiftigd en het land in een economische malaise heeft gebracht. 20 jaar achter de tralies is voor mij te mild, ik zie hem veel liever aan de strop aan een kan-kantrieboom.
    Dat er domme massa is die niet verder gekomen zijn dan de lagere school is een feit. Je hoeft dan ook niet gestudeerd te hebben om deze koeien knollen voor citroenen te verkopen.
    Elke idioot kan dat!
    En nu maar zien dat mijn reactie geplaatst word.


    gemodereerd
  7. nee hoor, gewoon straf uitzitten. want je gaat me niet uitleggen dat alles voor bassie is. bouterse heeft deel aan de chaos, maar het is hem ook makkelijk gemaakt door andere boeven. dus eerst straf van boutese, er staat een stoel en een bed voor hem klaar. desnoods ook een doos morello. en dan gaan wij verder met waarheidsvinding en hoe gaan wij met elkaar om en wat willen wij. wij maken geen martelaren.


    gemodereerd
  8. De feiten liggen bij het gerechtshof ga die waarheid lezen LUL.Alles wat verder verteld gaat worden zijn overblijfsel .Iedereen gaat zichzelf vrij pleiten of de schuld geven aan hen die er niet meer zijn.waardeloze actie en veels te laat.


    gemodereerd
  9. Meneer Ebu Jones als je altijd in de leugens en fabeltjes hebt gelooft dan zal de echte waarheid nooit tot jou doordringen. Dus meneer Jones en Van der San moeten niet steeds als de zaak Bouterse voorkomt voor hun beurt praten en het volk opruien en in verwarring brengen, dus laat de mensen die recht moeten spreken hun werk doen. Het zijn mensen als jou Jones die een land nooit vooruit zullen brengen want met al je diploma’s geloof je niet in jezelf en je kunnen maar verheft een ander tot afgod en ben bereid om alles te slikken .Maar Ebu je moet weten dat niet een ieder zo een zwakzinnige is of is gehersenspoeld.


    gemodereerd
  10. Ebu Jones van de Bosje brug pleuren kan misschien ook meer opleveren voor Suriname dan een simpele veroordeling van Bouterse, maar net als in het geval van waarheidsvinding (wat dat ook mag zijn) zijn wij daar niet in geinteresseerd, daar bestaat geen enkele twijfel over.
    Iedereen kan volgens Jones vervangen worden binnen de NDP. Wat is dat weer voor onzin? Zelfs een koning of een keizer kan vervangen worden en als dat niet door mensen gebeurt, dan doet de natuur het wel voor ons.


    gemodereerd
  11. Ebu jones waarom kan jij een moordenaar niet vervangen.
    Jij bent nog erger als de persoon zelf.


    gemodereerd
  12. Ik heb mij altijd afgevraagd waarom het niks wordt met Suriname, onze ( sommige) intellectuele in Suriname laat precies zien wat niet klopt in Su. Neem nou Jones, van der san het is toch triest. Ik vraag me echt af waar het land met dit soort intellectuele politici naar toe gaat. NDP = Bouterse en Abop = Brunswijk en het zijn juist deze twee mannen die Suriname nationaal en internationaal te schande zetten en Suriname in de verdoemenis helpen. Ik zou zeggen opsluiten en verder heel de politieke bestel vernieuwen, ook geen Chan, Bouva , Adhin,Jogi etc weg met ze.


    gemodereerd
  13. Als jij een misdaad heb gepleegt verliest je naar mijn mening jou rechten, dan hoor jij in de gavangenis.


    gemodereerd
  14. Weer zo’n dwaas die hoog van de toren wil blazen, omdat dat hij dna-lid is, zijn onzin als waarheid aan de Surinamers als waarheid kan presenteren en ze ervoor moeten applaudiseren.

    Ga toch terug naar je boes ston en blijf daar de rest van je leven liggen.

    Voor jouw en zeker voor ddb geldt, als je geschoren wordt, moet je stil stillen.

    Let op!, four poep kleur eyes!, Zo’n uitspraak, is eens maar nooit weer. Heb je het gesnapt.


    gemodereerd
  15. Onzin Jones, verander ook je naam past niet bij jou. Waarom heb je de Afrikaanse koning gevraagd die Suriname heeft bezocht om brunswijk te bekronen, jou te voorzien van een pure Afrikaanse naam.
    Als een crimineel/moordenaar gevonnist is, moet hij of zij in gevangenis .Geen onzinnige dingen uitkramen in de ether.


    gemodereerd
  16. Als ik een moord heb gepleegd zal ik vragen om WAARHEIDSVINDING en dan kom ik mooi niet in de gevangenis.

    Hihihihihihi en deze man noemt zich jurist!!!


    gemodereerd
  17. 20 jaar bajes voor het martelen, folteren, verminken en standrechtelijk vermoorden van 15 onschuldige en ongewapende landgenoten. Wen er maar aan !!!!…..LOCK HIM UP. !!!!!!


    gemodereerd
  18. jones , alles wordt hier al verteld –jij bent een zwakzinnige — je bent een lul —je bent een oelewapper — je bent een rommelaar — je bent een koe —en er zal straks nog meer wensingen komen , jones de 15 echte Surinaamse vrijheidsstrijders die geëxcecuteerd zijn door jou lover bouterse vindt jij dat het niet gebeurd is , jones lulletje jij durft de nabestaanden die hun geliefden verloren hebben niet in de ogen te kijken laat staan om hen te spreken , o ja droplul is ook nog niet gezegd , jones neem van ons aan dat als bouterse niet in het gevang komt er iets ergs gaat gebeuren waar al zijn aanhangers ook mee te maken krijgen het volk zal het recht in eigenhanden nemen , jullie komen allemaal in de nor
    het volk gaat niet executeren maar opsluiten die aanhangers en beulen


    gemodereerd
  19. Ebu Jones kan zich beter aanmelden bij PCS met al zijn geregelde baantjes en onkunde.
    In het al jaren slepende proces is de waarheid al lang naar boven gekomen en vastgesteld, ondanks alle leugens en obstructie van Bouterse. Niemand zit te wachten op nog meer paarse KA.
    Je bent totaal gestoord als je met dit soort bagger aan komt zetten. Rijp voor PCS.


    gemodereerd
  20. Jones, je kletst uit je nek.
    Raadpleeg de stukken van de PG.
    Ben je voor bevoegd of niet!!


    gemodereerd
  21. Bouta heeft 40 jaar de kans gehad de waarheid te vertellen hij was zelfs tien jaar president.nu interesseert de waarheid zoals de ndp naar buiten zal brengen ons niet meer. Go kot joe straffe. Ie doe. Do the crime pay the time.


    gemodereerd
  22. Wat doet de rechtbank dan anders dan de Waarheid, de feiten zoeken en de kans bieden aan de betrokkenen om bewijs (feiten) aan te leveren voor de waarheid om niet op basis van slechts geruchten te komen tot een oordeel?
    Feit is dat bijna elke direct betrokkene en getuige niet meer leeft. Velen hebben wel een verklaring achtergelaten.
    Denkt men soms dat de rechtbank een showproces voert?


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES