Ophef om uitspraken wethouder over Bouterse

70

De Haagse PvdA wethouder Rabin Baldewsingh heeft zich de woede van zijn partijgenoten op de hals gehaald door opmerkelijke uitspraken te doen over de verkiezing van Desi Bouterse tot president van Suriname. Baldewsingh relativeert in een artikel in dagblad Trouw de bezorgdheid van Surinamers in Nederland. Hij stelt dat Bouterse fouten heeft gemaakt door een coup te plegen en de baas te zijn tijdens de decembermoorden. Ook maakte hij van Suriname een narcostaat “maar daarvoor is hij veroordeeld”.

De wethouder stelt echter ook dat Bouterse staat voor de nieuwe politiek en dat zijn partij iedere bevolkingsgroep in Suriname vertegenwoordigd. Ook heeft de president Volgens hem zeer vooruitstrevende dingen gedaan. “De mensen in Suriname zeggen niet voor niets: hij heeft ten minste onze wegen geasfalteerd en delen van het land tot ontwikkeling gebracht met werkgelegenheid en volkshuisvesting. En nu is hij democratisch gekozen tot president, dat moeten we respecteren, zoals we in Nederland Geert Wilders en zijn partij respecteren.”

Zijn uitspraken zorgen onder meer in zijn eigen PvdA voor woedende reacties meldt Stadsomroep Den Haag. PvdA-raadslid Jos de Jong zegt in een reactie op Twitter: “Herroep je uitspraken over Bouterse van gisteren in Trouw! Je praat verleden van Bouterse goed! Te idioot voor woorden.” De VVD in Den Haag heeft aangegeven niets te snappen van de uitspraken van Baldewsingh.


70 REACTIES

 1. Wat ik niet snap, is waarom men in Nederland zoveel met Bouterse bezig is.

  In een krant staat zelfs dat een DJ die getrouwd is met Kim Feenstra wellicht familie is van dhr Bouterse omdat ze dezelfde achternaam hebben.

  Wat voor belang is er hiermee gemoeid?


  Maak melding

 2. blakaboy

  Wat ik niet snap, is waarom men in Nederland zoveel met Bouterse bezig is.

  Vind je het gek, in Nederland wonen bijna net zoveel Surinamers als in Suriname.


  Maak melding

 3. hollanders of beter gezegt huigelaars.
  zodra ze geen vinger in de pap hebben word de kok afgekraakt ,300 jaar lang hebben jullie geroofd , de koe gemolken zonder haar hooi te geven opdenduur is ze bezweken ,denken jullie dat deze nieuwe koe met zich laat sollen vergeet het maar ,het is straks over voor holland dan gaan jullie de keer zeide van de munt zien stelletje rasisten .


  Maak melding

 4. Ze moeten Baldewsingh niet lullen. De PVDA, CDA en VVD halen de woede van verschillende Nederlanders op de hals. Deze partijen zijn voor wat mij betreft in opspraak.

  Baldewsingh, laat je niet beteugelen om je eigen mening te geven over jou denkwijze. Het is toch hier een democratische samenleving?


  Maak melding

 5. Dit laat de hypocriet van de PVDA Den haag zien. Omdat de wethouder ook de positieve kant van de toekomstige President van Suriname belicht, moet hij zijn toespraak intrekken. Hoe zou de PVDA te Den haag reageren als de wethouder alleen de negatieve kant van toekomstige president belichten?

  Waarom heeft de Tweede Kamer van Nederland nooit een parlementaire onderzoek laten verricht naar de ondersteuning van de coup in februari 1980?
  Men heeft altijd geprobeerd om de toekomstige president van Suriname in een hoek te drukken. Dit omdat hij niet aan de pijpen van Nederland wilde dansen.

  Dank zij de incorrecte “leider” van het nieuwe front heeft het volk bewust gekozen.
  Ik hoop dat er nu rust komt in Suriname.

  Aan de coalitie wil ik vragen om de onroerendgoedbelasting wet van Winston Wirth aan te nemen. Mensen met meer dan 1 huis moet belasting betalen. Dit is ook inkomstengenerend voor het land.

  Gio


  Maak melding

 6. Meneer Baldewsing is moedig en hij heeft gelijk. Hij praat Bouterse’s verleden niet goed maar hij relativeert en en geeft ook zijn verdiensten aan. Hij hoeft helemaal niets te herroepen.


  Maak melding

 7. Zijn uitspraken zorgen onder meer in zijn eigen PvdA voor woedende reacties meldt Stadsomroep Den Haag. PvdA-raadslid Jos de Jong zegt in een reactie op Twitter: “Herroep je uitspraken over Bouterse van gisteren in Trouw! Je praat verleden van Bouterse goed! Te idioot voor woorden.” De VVD in Den Haag heeft aangegeven niets te snappen van de uitspraken van Baldewsingh.

  De PVV van Wilders regeert het land nog niet eens en er zijn al problemen met buitenlandse politici wat als Wilders aan de Macht komt???

  Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam Pvda zal het nog moeilijker krijgen ook o jee er zit ook nog een Ferrier in de Tweedekamer voor het CDA…maak je borsten maar nat!!


  Maak melding

 8. zo werkt de democratie in nederland,de heer wethouder Rabin Baldewsingh mag zijn mening niet kenbaar maken.

  die klote hollanders zijn hypocrieten
  voor het gemak zeg ik bakra,de idioten troosten zich zelf met valse gedachten.ze hebben allemaal boter op hun kop.

  je moet anderen niet iets verwijten,als je het zelf niet goed doet.

  wie is de leider bij de pvda.hoor je deze klagen over de handelingen van de joden ten aanzien van het palestijnse volk.hij heeft nooit zijn bek open gemaakt.nederlanders,is een laffe volk.


  Maak melding

 9. blakaboy

  Wat ik niet snap, is waarom men in Nederland zoveel met Bouterse bezig is.

  De Surinaamse gemeenschap in Nederland

  In Nederland leven circa 350.000 Surinamers, waarvan velen rond de
  onafhankelijkheid in 1975, na de militaire coup van 1980 of na de
  Decembermoorden van 1982 uit Suriname vertrokken.

  Ook in de jaren ’90 van
  de 20ste eeuw emigreerden Surinamers naar Nederland vanwege de toenmalige
  slechte economische situatie in Suriname. De meeste Surinamers in Nederland
  hebben een Nederlands paspoort en het overgrote deel is met succes in de
  Nederlandse samenleving geïntegreerd.

  Dit waren niet de eerste Surinamers in Nederland, vanaf de koloniale tijd is er
  altijd migratie tussen Nederland en Suriname geweest. Aanvankelijk was dit
  vooral de koloniale elite, vanaf de jaren twintig en dertig kwamen ook minder
  gefortuneerde Surinamers op zoek naar een betere opleiding, werk een
  muziek of voetbal carrière naar Nederland.


  Maak melding

 10. Ja ik vind ook dat nederland lult over Bouterse, houd je bezig met je eigen politiek in eigen land, alsof het hier in nederland koek en ei is. Sjonge jonge mang……..Jullie moeten naar de toekomst kijken en niet naar het verleden anders kom je nooit vooruit….Bouterse is gekozen tot president, ja het volk heeft voor hem gekozen dus geef die man een kans mang, dus ik geef dhr. Rabin Baldewsingh helemaal gelijk. en dit is voor het sranang volk Successs with the presss…….
  Soso lobi…….
  Ingie meid……


  Maak melding

 11. Geachte redactie,

  En zo zie je weer hoe ‘schijn’ Democratieën in mekaar steken. Ook in de Westerse wereld.

  Sommigen hebben hun mond volk over ‘Vrijheid van Meningsuiting’ met de P.V.V. van Voorzitter Geert Wilders voorop gelopen. Maar op het moment dat die ‘Vrije Meningsuiting’ NIET in hun racistisch straatje past, dan blijkt er plotseling enige stront aan hun knikkers te zijn getreden.

  En dan kun je GEEN andere conclusie trekken, dan dat deze politieke partijen ‘naar buiten toe’ democratisch ogen. Maar ‘intern’ en mentaal slechts ‘ordinaire dictaturen’ zijn. Die op autoritaire wijze ieders ‘Vrije Mening’ naar hun hand wensen te zetten. Om zodoende de publieke opinie te kunnen misleiden en/of te manipuleren.

  Zagen wij eerder ook al bij de totstandkoming van het zogenaamd ‘standbeeld’ van Anton de Kom in Amsterdam-Zuidoost. Terwijl zij vooraf wisten dat zij schijt hadden aan de heldendaden van de man. Die ook voor hun vrijheid tijdens de Tweede Wereldoorlog gestreden had en zelfs voor stierf.

  http://www.youtube.com/watch?v=pYupfrdEGyw

  En toch wensten zij in 2006 de Nederlandse gemeenschap te manipuleren d.m.v. een ‘revanche’ op de man. Die zelfs reeds lang begraven is. Omdat hij Anton de Kom tegelijkertijd GEEN uitzondering voor het Koninkrijk der Nederlanden wenste te maken t.a.v. het beknotten van de ‘Vrije Meningsuiting’ van burgers. Ter onderdrukking en uitbuiting van de Surinaamse massa tijdens het Nederlands kolonialisme in Suriname.

  http://www.youtube.com/watch?v=LHPt8y7xOqE&feature=PlayList&p=2C8B58CD4316BD79&playnext=1&index=11

  De Haagse PvdA Wethouder Rabin Baldewsingh heeft t.a.v. de verkiezingen in de Republiek Suriname en zijn mening over President Desire Delano Bouterse elected, slechts zijn vrije mening geventileerd. Dat betekent NIET dat wij het met deze mening volledig eens zijn. Maar waar haal je die brutaliteit vandaan, om hem nu onderdruk te zetten zijn mening te herzien. Door hem woorden in de strot proberen te duwen, die de PvdA WEL zouden moeten bevallen?

  Dit soort tegenstrijdige politici zijn niet slechts politieke ‘matennaaiers’, maar zelfs verkrachters van het ‘vrije woord’. Die de Democratie aan de hoogste boom wensen op te hangen, als blijkt dat deze niet voldoet aan hun diepe verlangen naar een verkapte vorm van dictatuur.

  http://www.youtube.com/watch?v=_5vg11V5y_o&feature=PlayList&p=2C8B58CD4316BD79&index=12&playnext=2

  En deze absurde neokoloniale houding van deze PvdA-ers, merk je momenteel ook in de koloniale politieke cultuur in de Republiek Suriname. Vertegenwoordigd door de oude politiek. Belichaamd door de Nieuw Front-combinatie o.l.v. drs. Ronald Venetiaan/N.P.S. en dhr. Ramdien Sardjoe/V.H.P.

  Vernegerde politieke partijen, die GEEN ‘vrije meninguiting’ dulden mocht die mening “afwijkend” zijn. De ergste van allen is ene in Nederland opgeleide Ronald Venetiaan. Een soort van ‘Opper-Neger’. Wiens haat jegens zijn politieke opponenten zijn weerga niet kent in de politieke geschiedenis van Suriname. Een schoolvoorbeeld van meer dan 400 jaar ‘psychische’ slavernij.

  Een Neger die zichzelf volledig is kwijtgeraakt in een moeras van verderf, zelfvernietiging en zelfhaat. Die de Republiek Suriname momenteel lokaal, regionaal en internationaal te schande maakt. Vanwege zijn ‘hardnekkig’ verzet tegen de uitslag van de Algemene en Geheime Verkiezingen van 25 mei 2010 en 19 juli 2010 jl.

  Hier tegenover staat een ‘vrij denkend mens’ Desire Delano Bouterse. Ontlast van alle hebi’s die men hem en grote delen van de Surinaamse gemeenschap zovele jaren vanuit Europa heeft geprobeerd op te leggen. Echter zonder noemenswaardig resultaat.

  Een bijzonder en charismatische leider, die ondanks alles het juiste spoor heeft weten te vinden. Om zijn volk daarheen te leiden, waar het streven naar vrijheid, gelijkheid, vrede en welvaart een normaal verschijnsel is. Zelfs als vanzelfsprekend.

  Maar waar vooral ook het ‘Recht op een Vrije Meninguiting’ voor allen GEEN bedreiging meer hoeft te vormen.

  http://www.youtube.com/watch?v=MEDgdEt9sh8


  Maak melding

 12. Blakaboy,

  het is allemaal een politiek spel van nederland. Ze willen Pres. Bouterse opgeruimd hebben zodat Nederland weer volledig invloed kan hebben in Suriname.


  Maak melding

 13. Rabin Baldewsing mag een eigen mening hebben net zoals ieder ander. Je wordt toch aan de schandpaal genageld als het niet strookt met je direkte omgeving…Wet vrije meningsuiting heeft net zoveel waarde als het papier waar het op geschreven is.


  Maak melding

 14. De heer Baldewsing probeert niets goed te praten. De Nederlanders Bejegenen Suriname en de Surinaamse politiek vanuit de nederlandse culturele bril. Aan deze mensen zou ik willen zeggen,om het venomeen”Bouterse” te begrijpen moet je alles vanuit de Surinaamse culturele bril proberen te bekijken. je moet eerst proberen na te gaan wat er in een Surinamer omgaat.
  We mogen welliswaar dezelfde taal spreken maar onze kijk op bepaalde zaken is heel anders.Ik daag een ieder daarom uit die mij kan aantonen dat wat de heer baldewsing gezegd heeft niet op waarheid berust.


  Maak melding

 15. Dat de Wethouder de specifieke vergelijkingen over het hoofd kan zien is merkwaardig, maar onbegrijpelijk voor velen die niet gedemoraliseerd worden door de politicus, want uiteindelijk worden zijn woorden geassocieerd met bepaalde groepen/rassen in de Nederlandse samenleving.

  In Nederland is racisme verboden (art. 137c Wetboek van Strafrecht), maar een politicus die zijn politieke agenda uiteindelijk richt op bepaalde “mens rassen” word gedoogd middels de democratie. onbegrijpelijk vr.velen.

  Evenals Suriname democratisch haar president gekozen heeft, respecteren wij niet de man, maar respecteren wij de Presidentschap v.d. Republiek Suriname.


  Maak melding

 16. Bouterse heeft wat losgemaakt ai, fromoe in den Haag, en Rabin krijgt op zijn flikker
  want hij had moeten zwijgen. Rabin boi, loek
  boeng mie lob PVDA ma deng kang sjat joe foetoe, goeie dingen over Baas zeggen is vragen om een fromoe, ik merk het in mijn eigen omgeving met die Ptatta’s. Ik droeg dinsdag een NDP trui met pet, mie boi bijna mie ka, ai, terwijl uit Sranang heb eea opgestuurd gekregen, leuk toch, maar nee hoor
  hier kijken ze gelijk neer op je, een dag daarna liep met een Vene pet, en toen ja hoor
  mooie pet jongen,riep iemand me toe, toen zakte mijn broek af Dit moest ik meegeven aan jullie. Werie gewoon!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 17. blaka boy en anderen.
  bouterse is ook nederlander geweest ,maar heeft een kleur( een mooie kleur)
  wat hebben de andere nederlanders op hun kerkstok?
  martelen met de us samen in irak
  martelen met joden in israel
  marelten met us in afgahanistan
  martelen met bouta zuid afrika
  martelen met hollanders in indonesia
  marte te veel om op te noemen
  is er een hollanders veroordeelt ?
  waarom wel bouterse ?aanvallen
  bouterse wil geen inmenging meer van holland na 300 jaren.
  bouterse heeft 100 % gelijk hierin…
  maxime verhagen moet niet schijnheilig gaan doen….
  schande voor het hollandse volk….
  het schijt alsof alle afval uit de hele wereld in holland is komen wonen….
  ik begin mij straks niet lekker te voelen als nederlander….


  Maak melding

 18. Surinamers zijn meester in het vergelijken van appels met peren .iedereen geeft zijn eigen emotionele reaktie aan dit gebeuren ik vindt het terecht dat deze man op zijn donder krijgt de vergelijking van bouterse met wilders gaat niet op het is zo krom als het maar zijn kan. bouterse is een moordenaar onderdruker dictator genocide pleger drugsdealer en een psychopaat en recidivist.


  Maak melding

 19. Baldew Sing beweert dat onder bewind van Bouterse ook positieve ontwikkelingen zijn gebeurt en dat kan ook waar zijn, maar moet dit een reden zijn dat Bouterse daarom zich mag permitteren om de regels en wetten aan zijn laars te lappen en geen enkele respect heeft voor de rechtstaat?

  Baldew Sing zou nu anders piepen als in Ned. de leiders de voorbeeld van Bouterse zouden volgen.
  Hij zou nu geen Wethouder meer zijn omdat hij gebruik heeft gemaakt van VRIJHEID VAN MENINGSUITING.
  Dus Baldew Sing, een ontwikkelde RECHTSTAAT bestaat niet door goede huisvesting en geasfalteerde wegen.
  Wat heb je aan een land die wel goed ontwikkeld is met alle luxe, maar als er geen rechtstaat is en de bevolking zijn bang om hun mond open te doen.

  Een land waar een President de prioriteit geeft aan zijn persoonlijke belangen daar worden intellectuelen VERMOORD of ze vragen asiel in het buitenland zoals Nederland waar de belangen van de bevolking voorop staat en de President een dienaar is van de rechtstaat.

  Trouwens zie je Bouterse als een DIENAAR functioneren voor een rechtstaat? hahaha HIJ HEEFT GEEN TIJD DAARVOOR! dat zei zijn advocaat en ik vraag mij af waarvoor heeft hij een advocaat nodig als hij geen crimineel is.

  Baldew Sing is bevoorrecht om in een land te wonen waar regels en wetten zegevieren en niet de Prsident.
  Dus Baldew Sing, hebben de bevolking in Suriname ook niet dezelfde recht als jij om in een RECHTSTAAT te wonen? of erover te dromen.


  Maak melding

 20. Ach ja, bally is in een hoek gedrukt, nadat vele Suri’s in Den Haag, op wilders hebben gestemd en niet op hem. Ondanks de “deur aan deur campagne”, etc etc..mocht het niet baten, meneer de blaaskaak. Solliciteer maar bij bouta, meneer de “mooi weer” wethouder, met je palmbomen aan de noordzee!!!


  Maak melding

 21. De President/Bevelhebber elected! Koloniale banden breken en natie vorming! Vooruitgang niet meer te stoppen! Geen gezwaai meer met ontwikkelingshulp! De Pres. noemde ’t altijd “onderdrukkingshulp”

  Rabin, Paramaribo kan jou kennis en ervaring goed gebruiken! Als je het tenminste zelf wilt.
  Ik hou van Inie meid!


  Maak melding

 22. @Ray

  In Nederland wonen volgens mij evenveel Marokkanen en Turken (als Surinamers), maar ik kan mij niet herinneren dat men zo uit hun dak gaat.

  Bouterse werkt echt op hun zenuwen.

  Ik vraag mij echt af waarom dit zo is. Wat de diepere oorzaak is.

  Is het “bezorgdheid”….maar sinds wanneer zijn Nederlanders bezorgd om het wel en wee van Surinamers (100% controle, 10 uren werk regel voor de Surinaamse studenten, hogere collegegelden voor Surinaamse studenten etc etc)

  Ik probeer het te begrijpen, maar ik snap het echt niet.


  Maak melding

 23. EBU ik weet niet of dat de bedoeling is maar ik vind dat je Anton de Kom niet met Bouta moet vergelijken. A. de Kom was een strijder voor mensenrechten en vrije meninguiting maar wel voor alle mensen. Hij heeft zelfs voor Nederland gevochten tijdens WO II. A. de Kom was geen crimineel. Bouta is een dictator en crimineel en ontneemt de mensen de vrijheid meningsuiting. Hoe rechtvaardig je dit?

  En hoe kom je erbij dat Desi ontlast is van zijn hebi’s? Volgens mij moet hij dat nog bewijzen.


  Maak melding

 24. Wat ik niet snap, is waarom men in Nederland zoveel met Bouterse bezig is.

  In een krant staat zelfs dat een DJ die getrouwd is met Kim Feenstra wellicht familie is van dhr Bouterse omdat ze dezelfde achternaam hebben.

  Wat voor belang is er hiermee gemoeid?

  blakaboy

  Als je naar school was gegaan dan zou je het mischien snappen!!!


  Maak melding

 25. Dit is typisch Nederlands.

  Zodra een gekleurd persoon een EIGEN mening heeft,wordt de Hollander nerveus. De gemiddelde Hollander is er nog steeds niet aangewend, dat de (in hun ogen zwarte) allochtoon ook een eigen mening heeft die niet hoeft te corresponderen met de zijne. De verdeel- en heers mentaliteit is er na meer dan 300 jaar kolonialisme door hen bedreven, er niet uit te krijgen. Deze uitvinders van huichelarij, hebben totaal geen respect voor welke allochtoon danook.

  Mijn advies:
  Zolang je in Nederland woont en werkt, huichel gewoon met ze mee en waar nodig, GEBRUIK en MISBRUIK ze zonder enige pardon om jouw uiteindelijke doelen te verwezenlijken.
  Hoe lang je ook bevriend bent met welke Hollander danook, EENS komt de ware aap uit de mouw dat ook hij of zij een ordinaire racist is! Het zit nu eenmaal in hun genen oftewel, ze worden ermee geboren. Hun doel is om Suriname te beschadigen en de Surinamers tegen elkaar uit te spelen. Iedere Hollander geniet ervan wanneer wij elkaar de hersenen inslaan. Hun redenering: “Dat ruimt zo toch lekker op”?

  Baldewsingh, wij Surinamers, waar ook ter wereld hebben diepe respect voor jouw zeer genuanceerde analyse. En a.u.b. niet om welk lijfsbehoud danook, biedt geen enkel excuus aan! Dat zou heel veel landgenoten diep teleurstellen.

  En wat de Hollander betreft: get lost!!!


  Maak melding

 26. Blakaboy,

  het is allemaal een politiek spel van nederland. Ze willen Pres. Bouterse opgeruimd hebben zodat Nederland weer volledig invloed kan hebben in Suriname.

  Avenger

  Wat voor invloed had Nederland de afgelopen jaren dan in Su??? Ik weet van niets,mischien heb jij geheime info voor ons!!! Vertel ons hoor!!!


  Maak melding

 27. Ik begrijp waarom blanke intellectuelen moeite hebben om met kritische zwarte denkers in discussie te gaan. Ze hebben eeuwenlang in een cultuur geleefd, waarbij kleur en niet de inhoud de kracht van hun argumentatie bepaalde. Lange tijd gold dat als je zwarte mensen van een stelling wilt overtuigen – maakt niet uit welke stelling – dan moet je een blanke man die laten verkondigen. Dan wordt het als zoete koek ingeslikt.
  aldus Sandew Hira

  de meeste zwaarte mensen hebben een eeuwigdurende minderwaardigheidsgevoel.ze respecteren elkander niet en vertrouwen elkander ook weer niet.

  volgens mij hebben wij nog een hele lange weg te gaan.als je op dit net bepaalde reactie leest.dan zie je dat er nog vele landgenoten zijn met een zeer minderwaardigheidsgevoel.

  dit hebben wij gedeeltelijk te danken aan ronald venetiaan dat geen moeite heeft gedaan om de landgenoten bewust te maken van hun achterstand in denken.personen met een minderwaardigheid complex hebben begeleiding nodig.

  het is de achterlijkheid dat de waardigheid van mijn landgenoten te grabbel legt.maar ja zij weten het ook niet beter.


  Maak melding

 28. De PvdA in Den Haag is inderdaad zeer intolerant en bemoeizuchtig. Want Baldewsingh heeft zichzelf al volkomen belachelijk gemaakt en buiten de orde geplaatst met zijn idiote uitspraken over moordenaar en drugscrimineel Bouterse. Daar hoeft zijn partij dus verder helemaal niets meer mee te doen.


  Maak melding

 29. Verder denk ik niet dat Nederland opnieuw invloed wil hebben zoals hier gedacht wordt.
  De ontwikkelingshulp is op een paar miljoen na afbetaald en ik denk dat de Haagse politici zo langzamerhand blij zijn het hoofdpijndossier Suriname te kunnen sluiten. Die politici zitten ook maar opgezadeld met een lastige erfenis die door hun voorouders is gecreeerd door slavernij en kolonialisme. De Surinamers in Nederland ontwikkelingen zich steeds meer tot echte Hollanders en Europeanen en zullen de banden op termijn wel doorknippen en dat was dan dat. Hoofdstuk gesloten, over en uit.


  Maak melding

 30. Wat Bouterse heeft misdaan kan nooit zijn zogenaamde positieve daden nooit goed praten. Bouterse had nooit tot president mogen worden gekozen gezien zijn criminele reputatie.Zijn politieke partners in crime(Brunswijk en Somo)vergroten mijn pessimisme. Ik schaam me diep voor Suriname. Ik heb absoluut geen vertrouwen in de man zijn verhaaltjes en mooie woorden. Ik ben alvast begonnen met het verzamelen van kartonnen dozen. Jos Steenman gaat het druk krijgen.


  Maak melding

 31. Relativeren mag voorlopig niet in Nederland wat betreft Bouterse.
  De kudde moet zoetgehouden worden door weisglass en al die andere zwartkijkers, dit is momenteel het beleid. Het is nog niet afgelopen straks halen ze al die donkere Surinamers uit de kast om te vertellen waarom het niet goed is dat Suriname zijn eigen weg wilt gaan.


  Maak melding

 32. Roy… ik ben het helemaal met jou eens.
  En diegenen die het woord “BAKRA” gebruiken, wil ik VERZOEKEN dat NOOOOOOIIIT meer te doen. Ik gebruikte dat woord vroeger ook, tot ik hoorde wat de herkomst en betekenis is van dat woord. Ik voelde me vanaf toen walgelijk… Nou het woord is dus een surinaams woord welke is ontstaan tijdens de slavernij. Bakra bestaat uit 2 woorden nl Ba en Kra. Ba betekend Baas en Kra is je ziel, je geest… dus bakra betekend baas van mijn ziel. Zo werden de witte mensen genoemd doot de slaven omdat ze gezien werden als letterlijk het bezit van de witte mens. en Hell no… die witte man is niet de baas van mijn ziel. dus ook niet mijn Bakra. God is mijn bakra.


  Maak melding

 33. In de discussie die de laatste tijd ontstaan
  is, geeft Nederland vol trots aan dat wij in een land wonen waar de vrije meningsuiting
  wordt gerespecteerd. Als Wilders roept dat
  de Koran verbrand moet worden dan zijn de Nederlandse politici niet verontwaardigd.
  Als wlders roept dat de Antillen een boevennest is dan mag dat volgens de Nederlandse politici. Wij wonen immers in een land waar de vrije meningsuiting hoog in de vaandel staat. Wilders hoeft zijn uitspraken niet te herroepen.

  Hoe anders is het wanneer een politicus van surinaamse afkomst zijn mening geeft over
  de verkiezing van Bouters tot president van Suriname. Dan is er volgens de nederlandse
  politici geen sprake meer van
  vrije meningsuiting. Dan is de heer Baldewsingh plotseling een idioot die niet weet waar hij het over heeft. En dan moet hij zijn uitspraken herroepen.
  Ik woon in Nederland en ik ben blij dat
  wij hier in dit land vrij onze mening mogen geven. Als dat voor de heer Wilders geldt dan moet dat zeker ook gelden voor de heer
  Baldewsingh.
  Je hoeft het niet eens te zijn met de heer
  Baldewsingh maar de manier hoe Nederlandse politici hierop reageren geeft aan dat heren
  politici wederom met 2 maten meten.

  jerrol


  Maak melding

 34. Balley,
  Het blijkt eens te meer dat wij van Surinaamse origine een vreemde eend in de Nederlandse politieke bijt zijn en dat altoos zullen blijven.

  Het eropnahouden van een eigen mening is er dan ook niet aan de orden.

  Troost je maar, “wij zullen er komen, is het niet ondanks dan wel dankzij”.


  Maak melding

 35. Blaka Boy

  Er zijn nog steeds grote economische belangen tussen die twee landen (Nederland en Suriname) ook al lijkt dat op het eerste oog niet zo, elke groep Surinamers en Nederlanders in Nederland probeert zijn of haar belangen veilig te stellen nu er een nieuwe regering gevormd wordt daar ze nog niet zo zeker van zijn of dat wel of niet in hun voordeel uit valt en ja in de politiek gaat het helaas over ruggen van een ander in dit geval is Baldewsingh de gebeten hond.

  Maar dit zal niets zijn in vergelijking met de PVV van Geert Wilders als die in de regering komt dan zijn er veel grotere economische belangen op het spel. Pim Fortuin heeft zijn leven daarvoor helaas moeten bekopen.


  Maak melding

 36. Wanneer je 1 persoon vermoordt ben je een moordenaar, vermoordt miljoenen ben je een held (Stalin).’t Is vanuit je welk perspectief de zaken bekijkt.


  Maak melding

 37. Hussainali (#16), dos Caminos (#26),Brantimaka (#28), Na Mi (#33), Jerrol (#35)ik kan mij grotendeels vinden in jullie betoog.

  Ik ben geen voorstander van Bouta, maar word moe van die redi musu’s!


  Maak melding

 38. Meneer Baldew,
  Hierbij mijn hulde aan uw grote, moedige en waardige durf! U laat hiermee zien geen hielenlikker te zijn van het Nederlandse juk tegen Suriname. Ik praat de moorden van ’82 niet goed, net als de grote misstanden van Nederland tegen de wereld. Eén daarvan is de genocide die Nederland heeft gepleegd in Suriname tegen contractarbeiders (onze voorouders). Nederland zorgt sluw ervoor dat zij voor al haar zwarte bladzijden niet vervolgd wordt. Eén subtiele methode is door Suriname te wijzen op de splinter maar de eigen balk niet verhullen. Elke weg naar bevrijding kan stuiten op verzet. ’82 lag in de weg naar de bevrijding van de Surinaamse proletariërs. Op weg naar de Indiase bevrijding zijn er ook doden gevallen, honderden zelfs maar dan gepleegd door het Engelse juk. Suriname moet voor goed worden bevrijd van de kolonisator Nederland en de economische clan (VHP, NPS) die sinds 1975 de arme Surinamers onderdrukken en uitbuiten. Een voorbeeld is dat 3,5 miljard Nederlandse gulden in de portemonnee is verdwenen van deze clan maar voor het arme volk niets is gerealiseerd. Doedel begon eerst met de strijd tegen onderdrukking en hij is zonder proces door Nederland opgesloten in een concentratiekamp tot zijn dood. Anton de Kom was er ook een en hij werd door de demonische klauwen van Nederland verbrijzeld. Nu de heer Bouterse, maar hij is uit een andere hout gesneden dan al zijn voorgangers en hij verdient alle steun van alle arme Surinaamse proletariërs.
  M.v.g.
  Radj


  Maak melding

 39. Brantimaka je mag dan wel over die klotehollanders praten, maar jullie houden nog steeds jullie hand op bij die hollanders.
  Ga eerst je eigen broek ophalen dan heb je pas recht van spreken.
  Tot die tijd moet je gewoon zwijgen en heb je geen recht van spreken.


  Maak melding

 40. Het is Nederland die Bouterse aan de macht heeft geholpen in 1980 en het is Nederland die Bouterse groter maakt, dan hij in werkelijkheid is. Nederland zou er beter aan doen om in het vervolg haar eigen problemen op te lossen en in Su zullen we onze problemen op onze manier oplossen!!!


  Maak melding

 41. De Nederlanders gaan niks snappen.Baldwesingh heeft de waarheid verteld.De bakras zijn bang de waarheid te horen.
  Nederland praat zijn verleden ook altijd goed:W.I.C., V.O.C.Slavernij.Indonesie,Suriname en zo kan ik verder gaan.
  Je kan het Balkenden vragen over al deze Compagnies.En dan hebben we het nog niet over de slavernij verleden.Ze kijken alleen naar het verleden van Bouterse.
  Nederland is de grootste drugsstaat van Europa:Een van de drugs consumerend land en de grootste XTC producerend land ter wereld.Als Nederland iets aan drugsbestrijding wil doen,dan moet het al de koffieshop sluiten.Wat heeft de PvdA daarover te zeggen.Hoe meer ze Bouterse bespreken,des te populairder hij wordt!!
  Geert Wilders gaat hun een lesje leren met zijn oprot premie.Waktie!!


  Maak melding

 42. @ Winston,
  En de Bakras gaan jullie ALLOCHTOON blijven noemen.Hoe rijmt dat terijl je Hollander noemt ondanks dat je netals hun Draai-Tongo praat.Klinkt niet gezellig he?????
  Het zal ook niet leuk zijn wanneer die Verwilderde Geert de oprot premie verhoogd,dan pas is het uit en over wahahaha


  Maak melding

 43. @34 just me:
  Vraag: welke drugs gebruik je?

  @35 jerrol:
  Is dit nieuw voor je? Je klinkt heel verbaasd. Zeker pas uit Suriname in Nederland?


  Maak melding

 44. Op situaties waar Nederlanders dikwijls geen besef van hebben reageren ze altijd kort door de bocht. Dit is de reden waarom ze het niet goed vinden dat Bouterse in de politieke arena net als Wilders moet worden behandeld. Hij is namelijk ook op een democratische manier gekozen. Wat hij heeft gedaan doet op dit moment niet ter zake. Denk hierbij aan de keizer van Japan en Arafat die door Beatrix zijn ontvangen. Kortom Nederlanders zijn van oudsher hypocriet.


  Maak melding

 45. Ik ben het volkomen eens met Baldewsingh.Ik heb mijn ogen niet in mijn achterwerk zitten.Regeringen Bouterse\Wijdenbosch hebben voor de meerderheid van de bevolking in Suriname meer positieve ontwikkelingen gerealiseerd.Voor de kleine groep kolonialen en neokolonialen(machtselite en aanhang) waren de ontwikkelingen desatreus.Men mag met veel bombarie praten over negatieve gebeuretenissen,maar men eist dat er gezwegen wordt over positieve zaken die Bouterse\Wijdenbosch gerealiseerd hebben.De eenzijdige indoctrinatie door de anti Bouterse aanhamg met haar politieke en media steun is aan het wegeroderen.


  Maak melding

 46. @ Priet Pangie
  Ik begrijp je vraag niet zo goed, maar ik denk dat je bedoelt of er een toekomst voor de Surinamers is in Nederland. Vergeleken met een toekomst voor de Surinamers in Suriname waar binnenkort een moordenaar aan het bewind komt, is die er zeker. Maar die moordenaar is natuurlijk wel democratisch gekozen en als de Surinamers in meerderheid een moordenaar willen, dan krijgen ze hun moordenaar. Prima. Maar laat ik dan blij zijn dat mijn gezin en ik in Nederland wonen en net als vele andere Surinamers deelnemen aan deze maatschappij die natuurlijk ook nadelen heeft, maar waar we ons toch goed kunnen redden en die voor de jeugd allerlei mogelijkheden heeft qua onderwijs en loopbaan. Zeker als je kijkt naar de ontwikkelingen in Europa. Mijn kinderen zijn
  dan ook trotse Suri-Europeanen waarvan er een studeert in Londen en de andere in Barcelona werkt. Daar kan Geert Wilders helemaal niets aan veranderen. En we komen heel graag terug in ons geliefde Sranang, maar dan voor de vakanties en familiebezoek.
  Priet Pangie, jij ook veel geluk en voorspoed gewenst met je nieuwe president!


  Maak melding

 47. Du
  kan iemand mij uitleggen met hoeveel maten de bouterse aanhangers meten ik ben de tel al kwijt .

  DU
  Wacht maar tot dat de regering van Desi Bouterse geinstalleerd is, je zult de tel helemaal kwijtraken.


  Maak melding

 48. Ergernis!

  Dat men zich ergert aan uitspraken van iemand die men in Suriname helemaal niet kent is al erg. Maar dat men zich ook nog gaat ergeren aan de reacties op die uitspraken geeft weer hoe onzeker men is.
  Onzeker over de situatie, onzeker over de toekomst, onzeker over het geloof dat het allemaal nog goed komt.

  De Surinamers in Nederland zijn bijna allen POLITIEKE VLUCHTELINGEN of kind daarvan. De enkeling die om andere redenen in Nederland is, daargelaten.
  Zegt u eerlijk! In de jaren 50 waren de enkele Surinamers die in Nederland woonden nog echte bezienswaardigheden. Kroeskop en Krullebol dat waren hun namen. Niemand riep je bij je echte naam. Totdat de politiek in Suriname en Nederland besloot om Surinames onafhankelijkheid de kans te geven.
  Gedwongen en opgedrongen van NL kant en onkundig doorgedrukt van kleine SME kant.
  Kleine schrijf ik, omdat zeker 70% van de bevolking nog niet zo ver was. Daarmee ging ook 50% van de politiek niet accoord. En toen was er een overstap die men later overloper noemde.
  Lachman en andere, Somo en andere politieke leiders van de Aziatische stemmers riepen angst op onder hun volgelingen. De leiders dirigeerden hun volgelingen naar Nederland noch voor de onafhankelijkheidsdatum. De Bijlmervluchten met vluchtelingen waren een feit. POLITIEKE VLUCHTELINGEN.

  En toen kwam de coupe; weer vluchtelingen. En toen kwamen de decembermoorden; weer vluchtelingen. En toen kwam de grote schaarste en armoe; weer vluchtelingen. Allen POLITIEKE VLUCHTELINGEN.

  Surinamers zijn niet voor de lol naar Nederland gekomen omdat het hier zo koud was.
  Surinamers zouden Suriname nooit verlaten als de politiek er niet zo beroerd was.
  Als ze hun leven zeker waren of als ze hun kinderen een goede toekomst konden bieden.

  EN NU? Veel Surinamers die met de Bijlmervluchten gevlucht zijn hebben hun pensioen nu bereikt. Gros van hun wil terug naar het geboortegebied om daar te worden geplant of gestrooid. De kinderen zijn veelal goed terecht gekomen dus kan men ook.

  MAAR NU? Is de situatie politiek in SME weer opgefokt! Bandieten, Moordenaars en een Verkrachter aan de macht. Zo zie je maar!
  Conclussie:
  DE POLITIEK IS NIET GOED VOOR SURINAME OMDAT SURINAME OOK NIET GOED IS VOOR DE POLITIEK.


  Maak melding

 49. Baldewsingh heeft helemaal gelijk dat Nederland hypocriet is inzake bouterse. Nederland heeft notabene een ondemocratische “koninklijke” criminele familie met een verleden in de SS, de Argentijnse junta, het vermoorden van politieke tegenstanders, corruptie zoals Lockheed etc, etc. Daarnaast ontvangen ze vrolijk misdadige regimes uit het Midden-Oosten, de VS, etc.

  Baldewsingh gaat echter compleet de mist in door Wilders te vergelijken met een moordenaar en veroordeelde drugsdealer. Misschien moet hij maar eerst in zijn bij zijn eigen onaanraakbare kaste in India gaan vragen waarom Hindoes zoveel problemen met de Islam hebben. En hoe het kan dat moslims daar 80.000.000 (tachtig miljoen!!!) Hindoes hebben uitgeroeid! Dan zal hij de bezwaren van Wilders tegen deze fascistische ideologie misschien snappen en niet meer zulke onzin uitkraaien…


  Maak melding

 50. Oen tang tiki.
  De advocaat van Bouterse heeft 2 Nederlandse getuigen opgeroepen nl,de toenamlige ambassadeur Vegelin en de militaire attache Hans Valk.Tis de vraag als ze daaraan gehoor zullen geven ik hoop het dan komt er eindelijk klaarheid in de zaak.

  Zoals iedereen weet zijn de Nederlanders de echte hypocrieten op deze aardbol,alles wat hun doen is prima,maar wat een andere kleur doet is ongehoord.
  En toch heb je figuren als DU en Neus,ik ga nu echt geloven dat die 2 holmaten zijn,die alles wat hun slavendrijvers zeggen of doen prima vinden,over hiellelikkers gesproken.


  Maak melding

 51. @55 DAS: Meneer DAS u geeft een hele mooie, korte samenvatting van de feiten, die ertoe hebben geleid dat ongeveer de helft van de Surinaasmse bevolking nu in Nederland zit.

  Als aanvulling op uw verhaal wil ik het volgende aandragen. De gevluchte ex-Surinamers hebben Nederland als hun nieuwe Vaderland aanvaard. De kinderen van deze groep hebben een redelijke of goede opleiding gevolgd en hebben met Suriname slechts vanwege hun ouders een band met Suriname. Zij zijn volledige Europese burgers en gedragen zich ook als zodanig. Suriname zegt hun vrij weinig en deze trend zal zich in de toekomst voortzetten. Zeker in de hoogopgeleide kringen zie je veel gemengde huwelijken, bij de Creolen meer dan bij de Hindustanen.

  De achterblijvers en hun kinderen in Suriname hebben de geestelijke ontwikkeling gemist en het resultaat is dat men stemt op een Crimineel, Moordenaar en Drugsbaron. Dit noemt men in Suriname “Het volk heeft gekozen”.

  Men is er niet van bewust dat zowel DDB als Brunsi met hun drugs het leven van heel veel jongemensen over de hele Aardbol hebben vernietigd. In Suriname is men ziende blind en horende doof. Wat moet je met zo’n volk? Is het misschien de straf van My Eye (MEye) “Het OOG van GOD”?

  Het trio DDB, Brunsi en Somo zal Suriname naar de verdoemenis leiden.


  Maak melding

 52. Eindelijk een Surinamer die zijn mond durft open te trekken in de Nederlandse politiek. Proficiaat heer Baldewsing, mijn steun heb je


  Maak melding

 53. @ Priet Pranje en geestgenoten:
  Ik ben een allochtoon en waarom mag ik niet zo genoemd worden. Jij hebt toch kroes haar, maar als ik je zo noem dan is de wereld te klein. Wake up man.

  Kijk ik ben een Hindustaan en een geboren lafaard. Baldewsing is een Hindustaan dus ook een geboren …… Hij zit te lang in de politiek en zijn hoogste carriere in de politiek in NL heeft hij al bereikt. Meer dan een wethouder komt hij niet. Hij eet van de Nederlandse politiek en van de PvdA en maakt reclame voor een Moordenaar en Drugsbaron in Suriname. In het Hindi zegt men:”Schop nooit tegen de thali (bord) waaruit je eet”.

  Gelukkig leeft hij in Nederland waar vrijheid van meningsuiting en persvrijheid normaal is. In Suriname met de kadaver discipline van de NDP/MC DNA leden zou je bij een afwijkende mening een 22 mm kogel door je kop krijgen. DAT IS NU HET VERSCHIL TUSSEN SME EN NL.

  Hebben jullie in SME niet een Ministerspost voor Baldewsing? In NL is hij uitgepist. Hij is er zo aan toe.


  Maak melding

 54. De Surinamer in Nederlandse dienst mag niet eens kuchen als het over Suriname gaat. Op zich heel zielig.

  Wat doen jullie nog daar? Ik weet dat jullie harten bloedt. Iets te berde willen brengen maar van de koninging niet mogen. Dan leef je niet! Kom maar naar Suriname.


  Maak melding

 55. Hoe heet die straat ook alweer die bouta geasfalteerd heeft? Was het niet de wagenwegstraat, of nee die is nog steeds niet geasfalteerd.
  Was het niet de indira gandhi weg, o nee die was al geasfalteerd maar heette toen pad van wanica. Misschien de oost-west verbinding? Foutje die is kapot gemaakt. Nee ik weet het niet, volgens mij is er geen enkele weg geasfalteerd. O ja toch, bouta heeft de willem capagne straat aangelegd, maar wacht eens even, die heeft hij neit geasfalteerd, daar heeft hij bakstenen voor gebruikt.
  Dus blijft de vraag, welke weg heeft hij geasfalteerd?


  Maak melding

 56. Eenheid broeder, Weg met de Nederlandse politiek en weg met de ”BOUNTY’S” die hun blanke meesters blijft aanbidden, Viva Opperhoofd Bouta !!, weg met de Nederlandse taal, Voer Braziliaans/Portugees & Spaans als nieuwe taal !!


  Maak melding

 57. Dat leren ze nooit af,zie daar Baldewsing heeft zijn eigen mening over Bouterse en dat wordt hem verboden,Arjun Mahaba.no 60,was dat altijd zo?Waren het niet de Nederlanders,die geen eigen mening dulden van niet blanken?Ook jij als Hindustaan hebt eronder geleden,althans je voorouders,ga aub googlen ,lees en huiver wat de Engelsen de Indiers hebben aangedaan.
  Wat betreft Suriname,lees en huiver wat ze met de Kom en Doedel en vele anderen hebben gedaan,enkel maar omdat ze een eigen mening hadden.
  Dus wat je daar typt over een kogel door je kop krijgen als je een eigen mening had,slaat niet alleen op Sur.,als je eerlijk bent zal je moeten toegeven dat het de blanken waren die mensen die niet tot hun ras behoorden ,niet toelieten een eigen mening te hebben.
  Wat is er toch met sommige Sur.allochtonen?Zien ze graag dat ze steeds maar weer,door de blanken als 3e rangsburgers worden gezien?
  Had Baldewsing beter Wilders kunnen ophemelen,naar de reaktie`s van sommigen te lezen,konden ze dat beter accepteren,dan dat hij het voor zijn landgenoot opneemt.
  Baldew,had ook het smerige verleden van Nederland moeten opnoemen,misschien dat ze eindelijk in hun eigen tuin konden gaan wieden ipv steeds maar Bouterse te verwensen.


  Maak melding

 58. Blaka Boy

  Bouterse werkt echt op hun zenuwen.
  Ik vraag mij echt af waarom dit zo is. Wat de diepere oorzaak is.

  Als Bouterse al op de zenuwen van de Nederlanders werkt hoe moet het dan niet zijn als Geert Wilders in de regering komt??

  (zie attach file de lopende ontwikkelingen van de afgelopen week tijdens de onderhandelingen VVD/ CDA/ PVV)

  Geert Wilders donderdag op het binnenhof (Martijn Beekman / de Volkskrant)

  DEN HAAG – Gedoogsteun van de PVV aan een minderheidskabinet van VVD/CDA vindt 63 procent van de Nederlanders een goed plan. Dat blijkt zondag uit een onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond. Onder kiezers van zowel PVV, VVD als CDA ligt dat percentage zelfs boven de 80 procent.

  Zaterdag stemde de CDA-fractie in met een informeel gesprek met VVD en PVV. Zo’n onderhoud zou het begin van een rechtse samenwerking in kunnen luiden. Bij zo’n samenwerking wordt niet alleen gekeken naar meerderheidsvarianten, maar ook naar minderheidskabinetten met gedoogsteun.

  CDA-leider Maxime Verhagen opperde zaterdag om in dat geval niet alleen te kijken naar een regering van VVD en CDA met steun van de PVV. ‘Je kan het ook omdraaien en kijken naar een regering van VVD/PVV met gedoogsteun van het CDA.’

  Uit het onderzoek van De Hond blijkt dat de achterban van het CDA zich merendeels (60 procent) kan vinden in de beslissing om met VVD en PVV om tafel te gaan.

  Bij alle Nederlanders ligt dat percentage op 68.
  De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

  Paars-plus
  Afgelopen week kwam er een einde aan de onderhandelingen over paars-plus (VVD, PvdA, D66 en GroenLinks). Van de ondervraagden vindt 38 procent dat jammer.

  Binnenhofwatchers dachten dat na het stoppen van die besprekingen VVD-leider Mark Rutte het voortouw mocht gaan nemen in het formatieproces.

  Koningin Beatrix schoof echter minister van Staat en oud-premier Ruud Lubbers naar voren als informateur.
  Die keuze vinden veel kiezers (63 procent) te billijken, maar 31 procent van de respondenten vindt wel dat de koningin teveel invloed heeft op het verloop van de kabinetsformatie.


  Maak melding

 59. Meneer Mahabharata,

  Bedankt voor de aanvulling en gelijk heeft u. De hier geboren generaties zijn Europese burgers en gedragen zich ook als zodanig.
  Hun band met Suriname komt door hun ouders, ooms, tantes, nichten en neven maar vooral oma en opa die nog in Suriname wonen.

  In ieder land, groep, klas, club of familie zit er een Zwarte Schaap. Zo ook in de Kerk.
  Laat dit nou toevallig Baldewsing zijn in NL.
  Laat dit nou toevallig Meye zijn in Suriname.

  God zij op het ogenblik NIET met ONS Suriname
  want de “gekozen” leiders kennen hem niet.
  Ze vrezen hem niet, ze prijzen hem niet, ze geloven hem niet en geloven alleen in hun eigen daden. Desi is alleen maar voor de grote show naar de kerk gestapt.

  De bevolking die hen gekozen heeft is min of meer geblinddoekt naar het stemhokje gelopen.
  Dat het leven van honderdduizenden mensen door de drugs van Bouta en Brunsi in een puinhoop is verandert kan hun weinig schelen.
  Tegen de tijd dat ze erachter komen dat ook hun eigen leven door deze twee criminelen tot een puinhoop is gemaakt, is het te laat.

  Ondervinding is de beste leermeester.


  Maak melding

 60. Nederland…… het land van de vrije mening uiting? of toch censuur? mag je hier goed of realistisch praten over Iran? Bouta? Mugabe? Al Qaida? Taliban? Hugo Chaves? en zo kan ik nog een tijdje doorgaan.


  Maak melding

 61. khad en anderten
  hollanders zijn altijd huprocriet.
  hun misdaad hun beledigingen ,is vrijheid van menings uiting.
  maak een tekening (kalikatuur)van de misdaad koninklijke familie ,dan ga je zien waar de democratie van holland is.
  over de misdaad van fam.maxima wordt niet in de media gebracht ,maar wij worden wel geregeerd door deze misdadigers en nu komt ook bij die verwilderde geert die ook uit indonisia komt en misdaad op naam heeft staan.
  hoor je de hollander en de media hierover?
  maar de zwarten die hier wonen schrijven ook niet en weer de media schenkt geen aandacht aan.
  dus voor mij geld dat de echte misdadegers zijn de mensen uit de media.
  en deze media ontvangt bijna 900 miljoen van jullie belasting gelden ,dus ook mijn belasting geld.dus wat ik wil dat belasting gelden stop gezet moet worden aan de media.
  maar wie is ermee belast …
  mensen uit de politiek..
  wie heeft op wie gestemd…en deze partijen doen er ook niets aan.
  weten jullie dat jullie de wethouder verantwoordelijk kan stellen ..
  dus wil je dat er beter wordt omgegaan met onze idee en onze gelden …klaag bij jouw wethouder…
  hebben jullie bezwaaar voor het leger van holland ,,willen jullie dat het leger van holland word afgeschaft klaag bij de wethouder op je jullie hebben gestemd.
  nu is de kans …in holland.
  in sme is het te laat…bouterse weet


  Maak melding

 62. huprocriet. = hypokriet
  kalikatuur = karikatuur
  indonisia = Indonesie.
  misdadegers = misdadigers.

  Welke misdaad heet Geert Wilders op zijn naam? Kan nooit zo erg zijn al 100-de doden.

  wethouders bepalen het beleid in een gemeente. Voor de zaken die jij aanhaalt moet bij je partijbureau of kamerlid zijn


  Maak melding

 63. verwilderde geert
  waarom heeft indonesia de indo en de hollanders verjaagt?
  neus kennen jullie de geschiedenis van je eigen land niet?
  moet ik dit voor de zoveelste keer weer vertellen?
  ik heb er geen tijd voor.
  als jullie weinig kennis hebben dan is het jullie eigen schuld.
  dan mag bouterse doen wat hij wil en jullie kunnen hem ook niets doen.
  maar misschien zijn er heel veel mensen die dit niet weten.
  holland heeft in een dorp in indonsia meer dan 450 mannen en kinderen vermoord tot nu toe zijn de verantwoordelijken niet gestraft.
  holland heeft het vredespaleis en je zou willen geloven dat alles op de wereld en dus ook in holland eerlijk verloopt ,maar niets is minder waar.
  als je geld hebt ,maak niet uit hoe je aan dat geld komt dan kan je dingen doen wat goed gepraat word.of men praat en schrijft er niet meer over.
  dit noemt men machtsmisbruik.
  een mooi v.b.
  als ik bouterse ontmoet zal ik hem een ding vertellen.of misschien heeft hij het al door.
  toen desi de macht in sme had overgenomen,moest hij ervoor zorgen dat hij veel contacten had met machtsmisbruikers.
  machtsmisbruikers zijn mensen met veel geld.
  maar onze desi had nog niet genoeg misdadigers (machtsmisbruikers )met geld.
  hij nam advocaat moordcowich…(hollander)was een verkeerde keus.
  daarom heeft men desi veroordeelt….en deze jonge man die geen ervaring had is bezweken.
  nu komt hij erweer en legaal…
  dit is erg gevaarlijk wat ik nu ga schrijven.
  als desi goede rijke smeerlappen contact maakt,kan hij het hele land in de uitverkoop zetten zich en zijn fam.verrijken en lak hebben aan iedereen,niemand die hem maar iets tgaat kunnen doen.
  als hij het binnen 4 jaar doet en het volk het niet helemaal door heeft,kan hij voor nog 4 jaren nog betere misdadigers (contracten)sluiten en heel veel geld in zijn zak stoppen .na 8 jaren is de man 72 jaar en vertrekt met zijn gezin en bewaking naar een mooie eiland.
  niemand die deze man nog iets kan doen.
  maar ik woon niet in sme en ik maak mij ook geen zorgen om sme.
  ik woon in holland en hier moet ik de boeven leren kennen.
  neus wilde even iets weten over indonesia
  wil je weten hoeveel gelden van de indonesia in holland zit?
  daar kan ik je ook een antwoort op geven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.