Santokhi: parlementariër wordt beknot in Suriname

44

PARAMARIBO, 22 jul – Parlementariërs worden beknot in hun werk. Dit zegt minister en parlementariër Chandrikapersad Santokhi (VHP). De beperking van vrije meningsuiting speelt sinds de aanvang van het nieuwe parlement. Bij de presidentsverkiezing werd een voorlopig hoogtepunt bereikt.

Santokhi’s partijgenoot Radjkoemar Randjietsing mocht zijn punt niet maken. Randjietsing wilde als lid van de verkiezingscommissie verklaren waarom hij tegen de kandidaatstelling van Desi Bouterse was. “Ik heb nog steeds niet gehoord wat Randjietsings bezwaar was. Het volk heeft recht dit te weten”, zegt Santokhi. De halsstarrigheid van parlementsvoorzitter Jennifer Simons is dan ook onbegrijpelijk.

Randjietsing kreeg het woord niet. “Men heeft het werk van parlementariërs beknot”, aldus Santokhi. Ruimte tot debatteren is nodig voor de democratische beleving. De meerderheid heeft dan altijd nog de mogelijkheid argumenten weg te stemmen. “Dan weet de samenleving dat ook.” Nu heeft het er veel van dat de discussie wordt vermeden. En dat bij anvang.


44 REACTIES

 1. Domoor gedrag van FRONT.
  Front mag vooral niet klagen zij zijn de grondleggers van dit alles.
  Daarnaast is deze Pokai ook nog een ezel…in een vergadering is een ieder verplicht zich te houden aan de agenda punten……zoniet is het rommel en frommel en daarmee wilden deze schurken komen….. dus niet komen met rotzooi.
  Maar wie kent schurken als FRONT niet….Laat die Pokai maar lopen(rondvliegen) hoor.


  Maak melding

 2. niet alleen in suriname,maar overal waar er een beschaving heerst.
  dit is pas democratie,regels zijn moeilijk te accepteren.

  de tijd van bandeloosheid is voorbij.


  Maak melding

 3. Santoki en Ranjitsig zijn gewend aan de politieke spelletjes en nu is er iemand die productief wilt vergaderen.Er is geen tijd meer voor een poppenkast.Er moet gewerkt worden. De mensen uit de oude partijen denken nog steeds dat ze het werk in het parlement kunnen blijven traineren.Werke! !!!!!!!!!!!! En geen flauwekul meer.De gasten moeten met productieve ideeenvkomen om de verdiencapaciteit van Suriname te verbeteren.


  Maak melding

 4. PARAMARIBO, 22 jul – Parlementariërs worden beknot in hun werk. Dit zegt minister en parlementariër Chandrikapersad Santokhi (VHP). De beperking van vrije meningsuiting speelt sinds de aanvang van het nieuwe parlement. Bij de presidentsverkiezing werd een voorlopig hoogtepunt bereikt.

  Santokhi in een democratie mag een politicus vanuit het parlement zeggen wat hij wil. Belangrijker is, zeker voor het internationale aanzien, hoe een regering regeert.


  Maak melding

 5. Aantreden van Ameerali heeft effect. Dus heeft de regering toch één capabel persoon. De koers van de US dollar daalt van 3,55 naar 3,45.
  Ameerali heeft handelaren opgeroepen niet meer op te kopen. Het werkt al de tweede keer. In mei na de verkiezing deed hij ook al hetzelfde en het werkte toen ook.
  Hopelijk kan Bouta zich in de schaduw van dit economische zwaargewicht houden. Als Bouta straks weer de behoefte krijgt om te moeten heersen en bepalen wat er gebeurt is het ook weer gebeurd met het effect van Ameerali.


  Maak melding

 6. Santhoki….opzouten.

  Jenny Simons heeft duidelijk uitgelegd dat het gekozen moment niet de juiste was. Als je collega zo graag wilde debatteren hierover, had ie dit in een huishoudelijke vergadering op de agenda moeten plaatsen.

  Maar niet een stemming gaan willen misbruiken om je punt te maken.

  Terecht geacteerd door de voorzitter.

  Wen er maar vast aan dat er een nieuwe wind waait.


  Maak melding

 7. Het begint al goed heren,
  De Demooncratie ligt weer in het verschiet.
  Stelletje eikels.Suriname gaat weer terug in de tijd.
  Stelletje machtsverkrachters!


  Maak melding

 8. Santokhi tjoep. De hele wereld behalve jullie is het erover eens dat Randjietsing kletst en gewoon obstructie aan het plegen was. Denk aan alle keren dat de NDP het grondbeleid wilde bespreken en Somo ze het zwijgen oplegde. Hoor ie bek man. Houden jullie op met tegenwerken en werken jullie nu mee aan een beter Suriname vanuit de oppositie, zoals het hoort en conform verkiezingsuitslag.


  Maak melding

 9. Dat de president/bevelhebber via een schijnproces en een simpelweg verzonnen verklaring op de valreep en nog door een criminele kroongetuige kon worden veroordeeld is ’t volk al meer dan bekend. Uw vriend en collega Indersain S. voormalig narcoticarechercheur is toch slimmer dan je.

  En de jeugd van Suriname weet nu ook dat ‘verdachte’en ‘dader’geen synoniem is! Dus geen tijd verspillen, maar aan de slag! Het volk wil ook weten waar die 90 kilo coca is gebleven Santokhi!


  Maak melding

 10. Onzin, bij een verkiezing is er geen ruimte voor een debat. Dat had hij heel eerder moeten doen als hij protest had. Het zijn van die amateurs die parlementariër worden en de regels niet eens kennen en nu met beperking van vrije meningsuiting schermen.


  Maak melding

 11. De discussies die momenteel gevoerd worden hoe het kan dat het volk van suriname de keuze op Bouterse als President van suriname heeft genomen kan ik alleen maar zeggen dat de voorgaande opeenvolgende regeringen te weinig of niet expliciet genoeg heeft gedaan in een beleid om de jongeren een historisch cultureel besef te ontwikkelen. Dit betekent mijnsinziens dat op dit moment de mate van en kwaliteitsniveau van “gecultureeld” zijn ver te zoeken is. Dit biedt op dit moment een weinig rooskleurig perspectief voor het land Suriname. Ik hoop dat in suriname nu langzamerhand het besef komt. Tevens is de gekozene ook niet de voor de hand liggende voorbeeldpersoon. Conclusie : de tekortkoming in de ontwikkeling van het “cultureel historisch besef” de jongeren tot deze keuze en uitslag heeft geleid. Er is maar een remedie : Suriname Ontwikkel j Cultureel , en dit begint bij de opvoeding thuis van de kinderen.


  Maak melding

 12. santhoki kan heel veel zeggen maar zijn handen zij ook niet zo schoon.Een echte voorbeeld is hij ook niet,hij is iemand die de afgelopen tijd vaak zijn macht heeft misbruikt. en no steeds….


  Maak melding

 13. Ter informatie:

  Bisschop De Bekker: Manifestatie voor spijtbetuiging 8 december geen juist Bijbel-principe
  21 Jul, 21:50
  “Een manifestatie om spijt te betuigen voor de moorden van 8 december 1982 lijkt me geen juist Bijbelse principe. Eigenlijk word ik er niet goed van. Zijn we met God bezig of met mensen”, aldus bisschop Wilhelmus de Bekker van de Rooms Katholieke gemeente. Hij ziet graag dat Desi Bouterse, die gekozen is als president, eerst de juiste Bijbelse weg bewandelt om voor zichzelf en de gemeenschap voor eens en voor altijd af te rekenen met deze kwestie.

  “Overigens waarom alleen 8 december, er is veel meer gebeurd, de gebeurtenissen in West Suriname waarbij personen zijn verdwenen, de kwestie Moiwana en de hele binnenlandse oorlog, die zinloos is geweest”, zegt De Bekker.

  De bisschop vindt dat Steve Meye, geestelijk leider van Bouterse op een verantwoorde manier zou moeten omgaan met eerst het woord van God en de samenleving. Meye zou in de media een voor hem Bijbelse rechtvaardiging hebben gegeven over de manifestatie waar Bouterse zijn spijtbetuiging zal doen. “Het is makkelijk om een gebed en Bijbelteksten te gebruiken, maar die moeten wel eerst in de context van de Bijbel geplaatst worden”, zegt de geestelijke.

  Volgens De Bekker zou Bouterse als goed katholiek beter moeten weten. “Als een mens tot besef komt van zijn verkeerde daden, komt hij eerst tot inkeer, dan belijdenis tegenover God, belijdenis tegenover je naaste en dan wordt om vergeving gevraagd. De kerkvader zegt dat in dit proces er altijd boetedoening is in de samenleving. Volgens hem is het God die vergeeft en mensen aanzet om te vergeven en niet andersom. “Ja, de Bijbel praat zeker over vergeving, wel 70 x 70 maal, maar u moet het wel in zijn Bijbelse context laten”, beantwoordt de Bisschop vragen van Starnieuws.

  De Bekker zegt dat Bouterse niet in de positie is om te verzoenen. Verzoening komt na gerechtigheid en die verzoening is een aangelegenheid van de gewilligheid van vooral nabestaanden of zij die geleden hebben. Daarom moet hij eerst tot God gaan en dan tot de naasten. Het is een Bijbels proces en volgens mij wordt er te gemakkelijk over gewalst”, zegt De Bekker.

  Hij vindt dat nooit voorbij mag worden gegaan aan de door God ingestelde overheden. “Het zou al heel moedig van hem zijn als hij naar het gerechtshof gaat en dit proces daar bekend maakt”, zegt de kerkvader. “Het is een moeilijke zaak, maar Gods woord blijft Gods woord”, aldus bisschop De Bekker.

  (Wilfred Leeuwin)


  Maak melding

 14. santokhie je brengt je hudustaanse broeders in verlegenheid ,pas op probeer geen rassen verscheuring op te wekken .
  probeer je land op te bouwen en niet af te breken .


  Maak melding

 15. Het begint nu al macht hebben is wat anders dan met met macht om te kunnen gaan de afgelopen 30 jaren hebben dat bewezen suriname die niet hebben zitten slapen weten wat ik bedoeld.toe de ndp tekeer ging over grondzaken zijn ze niet beperkt in hun vrijheid van meningsuiting maar waneer het gaat om kritiek op bouterse dan mag dat niet als dit democratie is of beschaving dan lust ik er nog en paar .


  Maak melding

 16. swit sranang

  Goed artikel van Bischop De bekker als je Politiek , Religie en Overheid met elkaar gaat vermengen krijg je controfersiele toestanden. Hetgeen op dit moment hier ook gaande is met de PVV van Geert Wilders.

  Ik zeg altijd er is maar een bijbel maar waarom zijn er toch zoveel verschillende kerken en geloofsgemeenschappen vooral hier in Europa je wil het gewoon niet weten allemaal denken ze dat ze de waarheid in pacht hebben.


  Maak melding

 17. Santokhi, een grotere grapjas is nauwelijks denkbaar. Een lolbroek pur sang (volbloed). Deze gasten noemen zich intellectuelen. Men denkt wanneer men het arme volk in de maling weet te nemen dat men van een hogere orde is. Integendeel. Belangrijk trachten te doen voor mensen die zich voor jou en jouw land totaal niet interesseren. Laat de komedie van voorheen politiek voeren duidelijk tot het verleden laten behoren. Niet een onbelangrijk deel van de bevolking, namelijk de jeugd heeft in deze duidelijk gesproken. Ongebruikelijk misschien, maar betracht al is ’t maar voor een enkele keer een beetje respect voor deze niet onbelangrijke groep. De voorzitter van de Nationale Assemblee, mevrouw Jenny Simons heeft duidelijk gehandeld. Ze wil duidelijk niet ene A Sem-plee van maken. En volkomen terecht. Meneer Santokhi en consorten moeten hun jaloezie laten varen nu er duidelijk, hè- hè, iemand oftewel een groep aan de leiding is die het etnisch appelleren, denken enzovoort tot het verleden wil laten behoren. Een eenheid naar buiten toe is zeer belangrijk. Niet wanneer het minder goed dreigt te gaan, vanwege bijvoorbeeld obstructies van de kant van wie dan ook, men een regering de schuld denkt te kunnen gaan geven. In Suriname vindt men het kennelijk – vanwege een of ander orthodox complex – belangrijker door een of andere binnenlandse – of buitenlandse hypocriet (hypocrieten) belangrijk en aardig te worden gevonden, dan door de mensen die in Suriname, waarvoor je jezelf na een stembusgang dient in te zetten. Ongeacht ras, geloof, kleur enz.. Als je sommige personen hun houding en reacties ziet of hoort, hoef je geen psycholoog te zijn om een voorstelling van zaken te maken hoe zij het gedaan zouden hebben in een identieke situatie waarvan ze een ander steeds verwijt over maken, ongeacht of deze verwijten wel dan niet gegrond zijn. Ik verzeker en garandeer u dat ze zeker niet beter hadden gehandeld. Ze zouden zijn geweest erger dan barbaren, gezien hun opstelling en benadering. Wij hebben niets aan een comediaan als voorzitter in zo’n hoog orgaan als de Nationale Assemblee. Daartoe moet een integer persoon als mevrouw Jenny Simons, zich nimmer laten gebruiken. Ik zeg laat de doden de doden begraven. We moeten voorwaarts. Heel velen delen niet die zogenaamde verfoeilijke en haatdragende houding jegens haar medemens. Vooral waar deze attitudes vanwege duidelijke aanwijzingen met name – rationeel en geestelijk – anders dienen te worden geïnterpreteerd en ingevuld. Al zou men alles hebben wat de wereld bezat, maar geen LIEFDE had, men ware niets. Ik hoop niet dat deze mensen verworden tot schallend koper en/of rinkelende simbaal. Hier heeft gesproken de peetzoon van wijlen de zeer gerespecteerde vakbondsleider Cyrill Daal. Laat de doden de doden begraven. Met alle respect voor wijlen Cyrill Daal en alle omgekomenen/ overledenen. Ik zeg dit voorkoming van misbruik van mijn woorden. Hun ziel ruste allen altijd in vrede. Een overtuigd opbouwend bedoelde bijdrage van Theo R. Sleur. God be with you, all.
  Alle gekozenen in Suriname: dat LIEFDE en TROUW u niet verlate, bind ze om u hals, schrijf ze op de tafel van uw HART, zodat gij genegenheid moge verkrijgen bij GOD en mensen.


  Maak melding

 18. Kijk eens wie praat, Aboi, Brabtimaka,Rob, Blakaboy, Ninja,Lenz,Linda, Mattie, Bally ,Henky!
  Deze slimme aanhangers van Bouterse die stuk
  voor stuk zijn gekwalificeerd in beroven en moorden die praten over zaken waar ze geen benul van hebben.

  Het zou een belediging zijn voor Santokhi als deze rovers niet tegen hem zouden zijn maar voor hem.
  Dat Santokhi goed heeft gefucntioneerd is een feit geworden en dat wordt bij deze bewezen door de opmerkingen van de rovers en aanhangers van Bouterse.

  Santokhi zou gek worden van verdriet en SCHAAMTE als deze soortmensen zijn aanhangers zouden zijn.
  De Kritiek van de Rovers naar hem toe beschouwd hij als een GROOT Compliment. Dus ga vooral door domme Rovers!

  Mijn advies aan de rovers is, ga eerlijk werken voor je brood en dan commentaar leveren aan mensen die niet roven en moorden en hun best doen.


  Maak melding

 19. Aan dhr Bally nr 10 wil ik dit doorgeven,Het zijn amateurs die parlementariers worden.
  Bij deze wil ik ook zeggen,het zijn Moordenaars die President worden,wt vindt jij daarvan.


  Maak melding

 20. nou meneer santhoki waarneer de kalf verdronken huild de koe he wat heeft u in de ambsperiode gedaan niets alleen maar de kleine man laten oppakken en de grote vissen laten lopen en hun gang laten gaan en dat krijg je nu he
  leef en laat leven jouw tijd is al voorbij toen je wat kon doen heb je niets gedaan dus ga lekker genieten van je vakantie .
  grt rocky


  Maak melding

 21. #2.

  “de tijd van bandeloosheid is voorbij.”

  Een typo! Het moet zijn;

  de tijd van bandeloosheid is aangebroken.

  #9.

  Weet uw jeugd ook dat wij als samenleving enkele personen (meer dan honderd) missen door toedoen van uw halfgod!? En dat hij als Capo tutti di Capi te bang is om een schoolreis naar Boxtel te maken!

  #15.

  U slaat de plank volkomen mis!

  Ik lees het volgende;

  “Parlementariërs worden beknot in hun werk.”

  Er staat niet HINDUSTAANSE parlementariërs worden beknot in hun werk.

  Vanwaar deze opmerking uwerzijds?


  Maak melding

 22. Domoren zijn degene die voor de MC hebben gestemd!!! Blijven jullie maar lekker dromen dat Bouta de verlosser is van Su!!

  pitbull
  jij bent op zoek naar een verlosser…als idioot front…smerige land verkopers.


  Maak melding

 23. Deze fronters leren het nooit, nu gaan jullie je aan regels moeten houden, Een verkiezing is een verkiezing dat zijn de regels, binnen front kon tokkie zich boven en beneden alle regels houden, nu niet meer. Tante Jenny is geen Somo.


  Maak melding

 24. President van Suriname (Zijne Excellentie Ronald Venetiaan) en Vice President (Zijne Excellentie Ramdien Sardjoe), ondanks Uw tekortkomingen, fouten, gebreken en nagelaten acties. U beiden worden bedankt voor uw inzet voor Suriname en het Surinaamse Volk.

  De Adek geleerde op MBO niveau, de huidige voorzitter van DNA weet niet hoe een democratie, vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en Rechtstaat werkt. Tijd voor een bijscholing. Iemand, die in een Moordenaar en drugsbaron gelooft moet toch zeer laag ontwikkeld zijn.


  Maak melding

 25. Santoki moet zijn mond dicht houden. Ze doen alsof ze het allemaal niet snappen en willen op deze manier oproer zaaien in de gemeenschap. het recht op hun menings uiting is ze niet ontnomen, maar mevr Simons heeft duidelijk gezegd dat de openbare vergadering niet bestemd is daarvoor. Denk je echt dat zij dat allemaal zelf niet weten…? Er komt vast weer een gesloten vergadering en kan mogen ze het op de agenda plaatsen en hun zegje doen…


  Maak melding

 26. Santokhi jij moet je grote B.K houden want dankzij “schurken” als Randjitsing, Rathipal en de “profiteurs” binnen de partij is de V.H.P gekomen waar het nu is. En jij zal het land als eerste verlaten als te “heet” onder je voeten wordt en zich verenigen met je z.g gescheiden vrouw die in het drugscircuit begeeft. Nog even wachten totdat de “beerput” van je open gaat voor het surinaamse gemeenschap. En die andere profiteur “Sardjoe” zal zich verenigen met zijn vrouw die not altijd een “nederlands- paspoort” heeft terwijl zij ook mee geprofiteert van de faciliteiten tot de tijd dat hij nog V.P is.


  Maak melding

 27. De repressie in begonnen.De nieuwe zakelijkheid:je mag alleen iets zeggen als je DDB gezint bent en uitsluitend wat tot meerdere eer en grorie van DDB is.

  Noord Korea is niet langer de enigste door een idioot geleid land met vazallen.


  Maak melding

 28. @just me & baldew

  Echt beschaafd en volwassen zo’n posting die begint met “moet zijn mond dicht houden/jij moet je grote B.K”

  Verderlezen is dan onverbodig.


  Maak melding

 29. Voor wat betreft het artikel van bisschop Bekker, ben ik het helemaal mee eens!

  Voor wat betreft de vrijheid van meningsuiting en Santokhi ondersschrijf ik de mening van #22 #26 en #28

  Sorry Shayrie (#20), Sheriff heeft idd goed werk verricht, maar hij is absoluut geen heilige! Hij Bouta, Brunsie en Somo zijn uit hetzelfde hout gesneden, allemaal zeer geslepen straatjongens! Vergis je niet in uiterlijk (Hindostaans) vertoon!


  Maak melding

 30. @29 baldew: De kwalificatie die jij gebruikt namelijk: schurken”,“profiteurs”,“heet”,”drugscircuit”, “beerput” en “nederlands- paspoort”.
  Volgens mij gelden al deze benamingen ook voor jou en je partij.
  Je naam alleen al heeft een bepaalde lachwekkende uitwerking op de Hindustanen.


  Maak melding

 31. Bij de verkiezing van de president en de vp op maandag stonden heel veel mensen op de onafhankelijkheids plein uren lang te wachten of feest te vieren. Wat mij opviel was dat meer dan 90 % van de mensen een afro/marrons achtergrond had. Opmerkelijk omdat juist uit deze kringen de slogans komen zoals : wij gaan het land opbouwen en bakrabasie a kaba.
  Elk weldenkend mens vraagt zich af waar ze hun inkomsten vandaan halen omdat je op dat tijdstip op het werk hoort te zijn.
  Juist deze mensen hebben moeite om hun huur op tijd te betalen.
  De meeste kinderen kennen hun vader niet omdat de moeders niet weten wie het was.
  Juist deze kennen overal wel iemand, ze hoeven nooit te betalen, en het wordt wel geregeld. Jij moet het niet proberen!!!
  Ze denken dat een mobiele telefoon gemaakt is om alleen gesprekken te ontvangen, dat is gratis.
  Als ze iets zien liggen is het van hun, dat noemen ze geen stelen immers het is toch van niemand, en ik heb het als eerst gezien!! Dus het is van mij.
  Ze hebben geen zelfspot, nemen zichzelf serieus en kiezen een moordenaar als president.
  Ze zijn zeer vergeetachtig en als het weer slecht gaat gaan ze weer huilen.


  Maak melding

 32. Meneer Sleur wat bent u naief Jenny Simons integer. Houd op man. Als ze integer was had ze Bouterse en kornuiten nooit ondersteund. Het gaat niet om een geval maar als je overzicht en capaciteit hebt ga het dat maar na.


  Maak melding

 33. Hoofdsponsor van de VHP is Pahladsingh, vertegenwoordiger van Ballast Nedam in Suriname. De hele VHP is gesponsord met geld verdiend aan de bosje-brug. Schaamteloze hypocrieten. Front zou NOOIT een brug bouwen naar Meerzorg want daar wonen toch alleen ‘domme Javanen’? Vandaag de dag verdelen NPS, PL, de zonen van Sardjoe en anderen alle grond aan de overkant, want die is nu natuurlijk veel meer waard. Bedankt domme Bosje voor dit kado aan ons.


  Maak melding

 34. Wie niet weet hoe “De Nationale Esemblee” van Suriname functioneert en wat de regels zijn kan het heel snel gaan nalezen.Daarmee lever je ook een kleine bijdrage aan het bewustworden van onze brada’s en sisa’s.Lees en ontwikkel jezelf inplaats van klakkeloos overnemen. Van horen zeggen en napraten komen de leugens in ons land.En al helemaal het napraten van sommige figuren hier op het forum,je gaat niks van ze leren!!

  shame on Santhoki en Randjietsing


  Maak melding

 35. tje poti …….
  Wie niet weet hoe “De Nationale Esemblee” van Suriname functioneert en wat de regels zijn kan het heel snel gaan nalezen.Daarmee lever je ook een kleine bijdrage aan het bewustworden van onze brada’s en sisa’s.Lees en ontwikkel jezelf inplaats van klakkeloos overnemen. Van horen zeggen en napraten komen de leugens in ons land

  shame on Santhoki en Randjietsing


  Maak melding

 36. Jammer dat de Frontregering in 1987 met haar 42 zetels de Grondwet niet gewijzigd had om zaken die nu fout gaan weten te voorkomen. Een gemiste kans dus. Daar is ook VHP, NPS en KTPI debet aan.


  Maak melding

 37. @39 Humphry: volkomen met je eens. “Het paard van troje/De ezel van Suriname” is door NF binnengehaald. Nu zit Suriname met een kiessysteem dat totaal 11176 (4,07%) van alle uitgebrachte stemmen 7 DNA zetels voor AC oplevert. DOM, ABSURD en buiten alle PROPORTIES.


  Maak melding

 38. Nou Diana6 (#34),

  dat is wel zeer sterk gegeneraliseerd, vind je zelf ook niet? Is het nou wel nodig om in al die raciale termen te blijven denken? Je zet dit deel van de bevolking neer als negatief in zeer extreme vorm.

  Natuurlijk is het vreemd dat men op een bepaald deel van de dag reeds daar staat, maar je vergeet hierbij dat de groep -misschien- goed gebrainwashed is, en zoals ik van een NDP-er heb begrepen, wordt de massa opgetrommeld -wellicht tegen een vergoeding- naar die locatie toe te gaan. Alles riekt naar politiek, voor mijn gevoel over de hoofden van de massa.

  Maar bij dit alles moeten we emoties niet de overhand laten nemen. Wij zouden eerder moeten kijken wat wij misschien zouden kunnen doen in de vorm van scholing en ontwikkeling en begeleiding naar een baan toe.

  Gek genoeg hoorde ik vandaag van een vriend die in de jaren tachtig, voor zijn leven moest vluchten, volgende maand naar Suriname vertrekt om daar te gaan werken in de opbouw van het land. Hij laat zich niet meer wegjagen door Bouta. Hij heeft de kracht gevonden om de ‘vijand’ in de oog te kijken.

  Brengt mij bij m’n standpunt: Een mensenmassa die zich zo makkelijk laat verleiden tot het roepen van zinloze leuzen, wekt eerder mijn medelijden op dan dat het mij verwart tot negatieve uitspraken. Wat staat er ook alweer in Amsterdam-Weteringcircuit? Het volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en ziel verliezen. Dan dooft het licht.

  Diana6, ik waardeer jouw mening, maar vraag je alleen verder te kijken, dan de beelden op TV. Probeer daar gewoon ‘zoekende’ mensen te zien. Wie weet kom je tot constructieve ideeen die zelfs in het woelige Suriname tot verandering van hun situaties zou kunnen leiden.

  Met vriendelijke groet,


  Maak melding

 39. Santo doet er goed aan om wat gas terug te nemen. De man gedraagt alsof hij alle, ja alle wijsheid in pacht heeft.

  Hij is zo wijs dat hij Segebai niet eens kent.


  Maak melding

 40. @ pinto ,
  in ieder geval heeft hij een betere opleiding dan bouterse die nu tot president is gekozen.bouterse is zo wijst dat hij jou wijst heeft gemaakt dat mense op de vlucht zijn neergeschoten pinto als wij het over wijs hebben moet jij onder de tafel gaan dokken mi boi fu tru.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.