Surinaamse nabestaande laakt knieval Bouterse

76

PARAMARIBO, 22 jul – De nabestaanden van de op acht december 1982 geëxecuteerde burgers zien geen heil in de voorgenomen knieval van Desi Bouterse. Sunil Oemrawsingh, voorzitter van de stichting 8 December 1982, vindt zeker het moment ongeschikt. Het is nog niet eens bekend wie de verantwoordelijken zijn.

Dat moet allemaal vastgesteld worden en daar is het strafproces voor. “Bouterse wil met zijn publiek vergevingsverzoek voor de decembermoorden op een goedkope manier afkomen van zijn verantwoordelijkheid en de gevolgen van zijn daden”, zegt Oemrawsingh tegenover de Times of Suriname. Dus ook als Bouterse zijn voornemen uitvoert, verandert er niets.

Het is uitkijken naar het verdere verloop van het strafproces. “Pas als vastgesteld is wie de verantwoordelijken van de gruweldaden zijn, kan in nationaal belang overwogen worden wat te doen”, aldus Oemrawsingh. Nu ingaan op een eventueel verzoek om vergeving is ook nog riskant. De recente politieke capriolen boezemen wantrouwen in. “Welke waarde moet ik eraan hechten als weer een politicus met woorden op de proppen komt.”


76 REACTIES

 1. Het is naar wat er gebeurt is en ik neem aan dat het verwerkt is en verder verwerkt wordt nu het proces gaan ios maar laten we aub niet wederom een hele bevolking mee laten lijden. Moet dat nog na zoveel jaren
  Nationaal belang waar heeft Oemrawsing het over????

  het volk van Suriname gaat verder met het leven. Dat is gewoon een voldongen feit Punt uit.


  Maak melding

 2. Bouterse heeft al aangegeven dat hij als staatshoofd destijds verantwoordelijk is, en mr.oemrawsing wil toch laten onderzoeken wie verantwoordelijk is?? De Haat die nooit ophoud verteerd alleen maar de Haatdragers.


  Maak melding

 3. Bouterse is en blijft een GROTE riool RAT.
  deze voornemens van massamoordenaar bouterse vindt laag bij de grond en laf. een stelletje idioten in suriname hebben deze beest tot soort heilige verklaard ik schaam mij dood voor deze berichten die ook in de nederlandse media verschijnen als mij colega aan mij vragen wat er in mijn land gebeurd zeg ik eerlijk dat een stelletje idioten hebben gekozen voor de man die hun jarenlang heeft onderdrukt en vernederd.


  Maak melding

 4. Sunil jongen, ik begrijp jou reactie wel, absoluut, alleen, wat ik al een tijd aangeef doordat het justitieel apparaat in het land
  daar, nog te wensen overlaat, en zo lek als een zeef is, heb ik tenminste nooit de hoop gehad dat dit proces normaal zijn beloop zal hebben, hoe lang al loopt eea, dan weer zo
  dan weer dat en zo gaan we door. En nu zijn we op een punt gekomen, wat ik denk, die hele
  zaak gaat langzaam die doofpot in, want wat ik zelf denk niemand gaat de lik in. Als dat zo is dan ben ik benieuwd wie ze gaan opsluiten.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 5. Dan hoeft nederland ook geen knieval pardon tegen het surinaamse volk te zeggen wat betreft de slavernij want er is ook nog geen onderzoek welke fam in het verleden de slaven verscheep hebben naar suriname.? woord voeder van de na bestaanden wat denkt u hier van, dan hoeft nederland ook geen pardon te zeggen wat betreft de ter dood gebrachte 9 onschuldige sur nederlanders in fortzeelandia in 1940 zonder vorm van proces.ook met een vuurpeloten onder leiding van een hoge ned militair


  Maak melding

 6. Sommige mensen denken dat ´verdachte ´ synoniem is aan ´dader´en vinden ook dat een veroordeling belangrijker is dan armoede- bestrijding, ontwikkeling en rust en vrede in Suriname. Ze kunnen in Paramaribo geen kroongetuige inzetten zoals in Den Haag toch?

  Criminalisering is ze wel gelukt, maar demoniseren van de president/bevelhebber elected, no way! doktor van leeuwen, spong ea Sorry for you!


  Maak melding

 7. wie spreek voor wie het lijk net dat surned het voor het zeggen hebben voor het sur,volk als sur,ned de dec moorden wellen aan vechten waar om gaan ze niet naar suri maar ze blijven maar praten wat gebu/is gebu denk voor uit om onze mooie land voor uit te brengen maar nee jullie nee als wat de witte man zeg over wat ned gedan heeft hoor ik nooit het is goed wat desi doet noch god hem de krach geven dat hij volk voor uit kan brengen wat in 10 jaar niet is gedan power aanvolk


  Maak melding

 8. Een aantal surinamers doen alsof zij het licht hebben gezien alleen maar om het feit dat een drugsdealer en massamoordenaar dictator de verkiezing in suriname heeft gewonnen ik begrijp deze dwazen niet meer.
  hoe hoger de verwachting hoe groter de teleurstelling zal zijn waneer die beloofde gouden bergen te lang wegblijven.


  Maak melding

 9. Vergeving.

  Mensen kunnen elkaar veel leed aandoen. Soms trekt de pijn die je hebt opgelopen ‘n diep spoor in je leven. Dat kan leiden tot boosheid en allerlei wraakgevoelens, die je als ‘n last met je meedraagt. In andere gevallen voel je je schuldig omdat je zelf leed berokkend hebt. Ook dat kan ‘n last zijn die nauwelijks te dragen is. Slachtoffers en daders kom je op alle niveau’s tegen.

  Ik heb het over vergeving omdat Suriname aan de vooravond staat van een regeringsovername. De nieuwe president is Desi Bouterse. In Suriname is het voor een ieder niet te verteren dat Bouterse president wordt. Er is te veel gebeurd. We moeten eerlijk zijn om te zeggen dat Bouterse en de zijnen (en daar hoort Brunswijk ook bij)in de jaren ‘80 van de vorige eeuw, een spoor van ellende hebben veroorzaakt. Tussen toen en nu heeft Bouterse nooit en te nimmer getoond dat hij van die gebeurtenissen spijt heeft. Hij heeft steeds weer het vuur aangewakkerd. Zelfs de lopende rechtszaak tegen hem bagatelliseert hij.

  Nu heeft Bouterse door laten schemeren dat hij vergiffenis wilt vragen. Van wie moet de vergiffenis komen. Volgens bisschop Meye, de geestelijke vader van Bouterse, komt de vergiffenis van God. God is niet verantwoordelijk voor de daden van Bouterse. In tijd van nood leert men bidden, maar in dit geval wordt God misbruikt. Het zou Bouterse sieren als hij in een persoonlijk gesprek met de nabestaanden van zijn slachtoffers vergiffenis vraagt. Vervolgens zou hij moeten ingaan op alle vragen van de nabestaanden. Het is dan aan de nabestaanden God te vragen Bouterse te vergeven. Nadien zal Bouterse aan de surinaamse-samenleving vergeving moeten vragen. Ook hier zal hij diep door het stof moeten gaan.


  Maak melding

 10. Beste Castroko en John,
  Omdat het Bouterse is hoeft hij dus niet voor de gevolgen van zijn daden in te staan en kan hij volstaan met een spijtbetuiging.
  Als ik Srd 10,= van iemand zou stelen zou ik in de gevangenis belanden.
  Het recht dient voor iedereen te gelden.
  Zeker als het gaat om moord.


  Maak melding

 11. Suriname, heeft te lang,gewacht met het proces.Nu,zal dat een heel drama worden,doordat hij zich amnestie kan gaan verlenen.De jeugd heeft gekozen,democratisch,moet worden gerespecteerd.Ben56…hebt in mijn jeugd rijst geplant…en ben gevlucht?Zou heel goed voor suriname zijn als al deze mensen die zo blij zijn met de nieuwe president,terug gaan naar suriname,om HEM te helpen met de opbouw van het land.


  Maak melding

 12. Aan alle pro-Bouterse supporters. Neem uw wagen nu en rijd naar Santo Boma. Interview al de gevangenen die ook uw familieleden op gruwelijke wijze hebben behandeld (murder, rape, etc.) Vraag ze als ze de verantwoordelijkheid van deze daden op zich nemen. Indien hun antwoord “ja” is, haal hen dan onmiddelijk uit hun cellen. Wat voor nonsens is dit nou? De Duitse regering zit nog steeds achter ex-Nazi’s om hun te berechten. De Amerikaanse regering is nog steeds achter gewezen Ku Klux Klan leden die Negro kinderen hebben vermoord en gemarteld. Zij die nog in leven zijn, worden nog steeds berecht na langer dan een halve eeuw. Land’s belang? Laat ze met rust dan.


  Maak melding

 13. Ik weet niet wat ik hier van moet vinden hoor; gaat hij als verantwoordelijke leidinggevende (zoals enige tijd geleden) of als hoofdverdachte bekennen en excuses maken? Of is het een religieuze klucht die hij samen met die Meye gaat opvoeren voor zijn ‘aanbidders’?

  Waarom op het Onafhankelijkheidsplein, nu hij morgen direct naar het proces in Boxel kan gaan? Kan hij wellicht toch, dankzij zijn eigen bekentenissen,worden veroordeeld.

  Maar de realiteit zegt mij dat hij niet gaat bekennen en dus geen straf zal uitzitten, omdat er tot nu toe geen onomstotelijk bewijs is en hij bovendien tot pres is gekozen.

  Indien de nabestaanden echt hadden willen weten hoe en door wie hun geliefden zijn vermoord, was (gezien de politiek maatschappelijke situatie in Suriname) een waarheidscommissie, weliswaar niet zaligmakend, maar beter geweest.


  Maak melding

 14. Als jij Suriname wil vernietegen tenkoste 15(vooraanstanden) die nog nooit wat voor Suriname hebben gevoeld dan alleen maar die jongevrouwen in dat land misbruiken dan vraag ik mijn af als jullie niet ook het zelfde vredienen maar goed wie ben ik maar ik denk dat surinamers nu wel hebben laten zien wie zij willen. Hij die ons geleerd heeft om recht optestaan als ons volksleid gespeeld wordt en als jullie niet weten waarom dat nodig is dat kinderen voor de school begint hun volkslied zingen, ga zo maar door komen jullie voor dit soort (vooraanstaaaaaanden)op ai boi Sranangman wat is er met jullie aandehand?


  Maak melding

 15. Als hij zich geroepen voelt om het te doen dan niet op een plein tegen over degene die op heb hebben gestemd, immers dat zij hebben totaal geen weet wat er 30 jaar geleden heeft plaatsgevonden.
  Het zal indien de uitspraak van de Krijgsraad daar aanleiding toegeeft en dan nog alleen ten overstaan van de nabestaanden moeten geschieden. Het zou een gebaar kunnen zijn voor hun die onder deze moorden lijden en hebben geleden, denk ik, met de nadruk op kunnen zijn.
  Nu gaat het meer meer op een one men show lijken, van zie mij eens.


  Maak melding

 16. Du heeft gelijk. Op deze manier komt er dus nooit verandering in Suriname. Denk niet dat het universum daaraan gaat meewerken.

  En geloof mij het proces van tegenwerking is reeds ingezet. Alleen is men te veel met andere dingen bezig om dit in te zien.

  Bouta hoeft maar 1 keer de fout in te gaan en men komt met Internationale sancties. Waar blijf je dan met je productie?

  Misschien kan Linda mij uitleggen wat zij bedoelt met “Had Bouterse niet reeds de verantwoording voor de moorden op zich genomen?”. Als Bouta vrijwillig had meegewerkt aan het proces had ik hem nog het voordeel van de twijfel gegeven. Hij heeft geen respect voor de Surinaamse rechtstaat want hij is nooit op het proces verschenen. Dus Linda, hoe en waar heeft hij de verantwoording van de moorden op zich genomen?


  Maak melding

 17. Als meneer Bouterse inderdaad meent dat hij als regeringsleider politiek (tijdens een dictatoriaalbewind) verantwoordelijkheid neemt en verder niets van afweet vraag ik mij af.Wil/wou het niet weten wat er allemaal onder zijn bewind zich in het land heeft afgespeeld en waarom heeft hij nooit getracht de dader op te sporen en te berechten!!!!!!


  Maak melding

 18. Het zijn deze mensen die Suriname achter hebben gehouden De heer DDB hat het toen over mentalitijdsombuiging dat o.a de dienst auto niet voor prive doel eindens gebruikt werd,dat de wildebus in dienst van het volk is dat die oude man of vrouw niet op een speciaal bus moest wachten, Dat je van 7uur tot 2uur aan het werk ben en geen 7 even, dat Suriname ooit over Wit tifi en witboi,Parbo bierie nee deze mensen wilden buitelandse produkten hebben Zo zijn er nog veel meer dingen die ik naar vore kan halen als dit niet genoeg is dan weet ik het niet meer HAHAHAHA


  Maak melding

 19. Nou komen de REACTIES…..met zout, zonder zout! Begin eerst het Surinaamse Volk te feliciteren met HUN keus om Desi Delano Bouterse te kiezen tot hun president! Surinamers in Suriname en ver daarbuiten..U heeft een goede keus gemaakt…God zal U zegenen!! Desi heeft net zolang gewacht tot/op DIT moment, en…U, lieve mensen heeft GEKOZEN…moorden, drugs….allemaal flauwe kul ! Voor Nederland is dit de ZUURSTE appel, waarin zij moeten bijten !! Verhagen…niet welkom hier…wacht maar..hij komt een “kop thee” drinken met H.M. Beatrix !!! De ex-Nederlandse-sergeant op bezoek bij H.M. Er is niks aan de hand Desi. Suc6 met je land en brengt dat tot grote hoogten…zoals Indonesie !! Stamp wolkenkrabbers uit de vruchtbare Sur. bodem! Geef niks om welke hulp dan ook uit Nederland, vraag maar aan China, India, de Caricom! Vind het verschrikkelijk voor de nabestaanden…ik leef uit mijn hart mee…maar laten zij nu maar zingen..voor het volk waartoe ZIJ behoren…God Zij Met Ons Mooi Suriname! A tan so.


  Maak melding

 20. President van Suriname (Zijne Excellentie Ronald Venetiaan) en Vice President (Zijne Excellentie Ramdien Sardjoe), ondanks Uw tekortkomingen, fouten, gebreken en na gelaten acties. U beiden worden bedankt voor uw inzet voor Suriname en het Surinaamse Volk.

  De toekomstige President DDB (Deliver Drugs Boetekleed) zal gezegend door Steve Meye c.q. My Eye (niet de hand maar het oog van GOD) op 13-08-2010. Wat een prachtige gezegende dag de 13e.

  1. President DDB zal vergeving vragen voor de MOORDEN gepleegd door Luitenant DDB.
  2. President DDB zal vergeving vragen voor de handel in DRUGS door Luitenant/Legerleider/politiekeleider (LLP) DDB.
  3. President DDB zal vergeving vragen voor de wandaden tegen de menselijkheid door LLP DDB.
  4. President DDB zal vergeving vragen voor het BEROVEN van de staatskas van SME door legerleider DDB.
  5. President DDB zal vergeving vragen voor het kapotschieten van de Democratie in 1980, 1982, 1990 en 1996 door de kleine Indiaanse jongen DDB.
  6. President DDB zal aan My Eye (het OOG van GOD) vragen om de 15 virtueel gewaande decembermoord slachtoffers tot leven te wekken (net als in Computer Games).
  7. President DDB zal aan My Eye vragen om vergeving en om hem te behoeden voor totale verstandsverbijstering zodat hij de verleiding om in herhaling te vervallen zoals op 08-12-1982 kan doorstaan.
  8. President DDB zal vergeving vragen voor het vernietigen van het leven zoveel jonge mensen over de hele Aardbol door zijn drugshandel samen met Brunsi.
  9. President DDB zal boetedoening vragen voor “hetgeen wat u wenst dat het u niet geschiedt, doe dat dan ook een ander niet”.
  10. President DDB zal vergeving vragen voor de naderende toekomstige vernietiging van Suriname, zowel moreel, geestelijk als materieel, door het trio DDB, Brunsi en Somo.

  President DDB en zijn aanhang zal hun braaksel en stront opeten vanwege zijn uitlatingen gedaan in het verleden en tijdens de verkiezingscampagne t.a.v. Brunsi en Somo.

  The ten commandments of My Eye & DDB

  President DDB zal ……

  Wat is het woord, de toezegging, de overeenkomst en het vragen van vergeving van zo’n figuur waard?

  De Adek geleerde op MBO niveau, de huidige voorzitter van DNA weet niet hoe een democratie, vrijheid van meninguiting, persvrijheid en Rechtstaat werkt. Tijd voor een bijscholing. Iemand, die in een Moordenaar en drugsbarron gelooft moet toch zeer laag ontwikkeld zijn. Succes oude taart.


  Maak melding

 21. Bouterse heeft al aangegeven dat hij als staatshoofd destijds verantwoordelijk is, en mr.oemrawsing wil toch laten onderzoeken wie verantwoordelijk is?? De Haat die nooit ophoud verteerd alleen maar de Haatdragers.

  John

  Als jou vader of moeder door hun hoofd wordt geschoten door een idioot,wil ik zien of je nog zo nuchter dr bij blijft!!! Wat een achterlijk figuur ben je!!!


  Maak melding

 22. re du,

  je colega,s lachen je stiekem uit van kijk die aap ,,hij is slavernij zogenaam vergeten die 1000x zo erg was,,,,

  du blijf lekkr in ned,,,baja wij suri houden van ons land en ddb


  Maak melding

 23. Dames en heren, peren en noten, we zijn allemaal idioten, om ongedane zaken uit vrees voor de onderdrukking, niet afgedaan te krijgen.

  We zijn allemaal op eigen voordeel uit, goede banen, hoge salarissen en als het moet zullen we ook over lijken lopen. Moreel Verval in Suriname is in een ver gevorderd stadium. je beseft t natuurlijk niet.

  Tijd heelt de wonden niet, maar kapselt ze alleen maar in. Mr new Pres zou er goed aan doen om de Dec 82 zaak niet wakker te roepen in de harten van ons volk. Dit wakkert alle pijn weer aan. En in een pijn toestand verkerende kan een volk niet produceren.

  Laat die torie maar voor Boxel. DAAR moet je je belijdenis en alle ‘maak het goed’ poeha doen.

  Maar niet steeds op treiterende manier met zo’n diepe wond omgaan. PUHLEASE MAN !!! HAVE A HEART !


  Maak melding

 24. De nabestaanden lijken wel zeer wrede mensen(maar dat is het ook) men kan niet bij de realiteit komen……zij zinnen als dom oren het liefst op wraak.
  Dus nu weet ik van waar het kwaad komt.
  En dan zeggen deze mensen tegen mij dat zij naar de kerk gaan.
  Dan wil ik weten wat zij daar doen.


  Maak melding

 25. wat een gezeur van die mensen…Het zijn typisch de stomme idioten die maar blijven roepen dat ned. 300 jaar suriname heeft uitgebuit..en het kan maar een volk zijn die zo stom praat.alsof zij erbij waren..dat heet geschiedenis stommerikken..wat voor vaderlandse geschiedenis is er rond de jaren tachtig??? niks want dat wordt verzwegen voor het volk die dan zegt bang te zijn etc…hypocrieten zijn jullie…en dat stomme volk..die negers..late zij hun mouwen opstroken en ondervinden wat het is om aan het werk te gaan en niet alleen de javanen,hindoestanen, chinezen en andere volkeren die het land opbouwen..en dat door hun er toch og wat welvaart is in het mooie land. dan maar je bek open trekken en anderen de les voorlezen terwijl je geen ene moer doet..maar telkens het excusses komt van wij zijn 300 jaar slaven geweest…hallo dommies het is nu het jaar 2010..wat snappe jullie nog steeds niet ..luie ka. djoeka`s die slavernij zou nu eigenlijk weer ingevoerdt worden om jullie blaka beesten weer aan het werk te krijgen ipv. te gaan dealen in drugs en roven..want dat is in jullie bloed. stelletje proviteurs..


  Maak melding

 26. #1.

  Nationaal belang is dat daders van schending van mensenrechten te allen tijde berecht worden.

  In deze is geen spraken van verjaring, dus zal uiteindelijk een vonnis geveld worden.

  #3.

  Haat? De orgie van haat in 1982 in het Fort was dat een uiting van liefde?

  Voor de goede orde het verlangen naar gerechtigheid is per definitie geen manifestatie van haat!

  #7.

  De rechter bepaald, niet baasje de Moordenaar en zijn gewetenloze pajongwaaiers! Per slot gaat het over schending van mensenrechten!

  Schending van mensenrechten is niet alleen een lokaal onderwerp, ook internationaal!

  Dit onderwerp zal baasje de Moordenaar blijven achtervolgen en omdat hij nu tot president gekozen is zal het de gehele bevolking achtervolgen, wij worden er met de haren bijgesleept.

  Ik begrijp niet waarom baasje de Moordenaar plotseling vergiffenis gaat vragen!

  De grootbek heeft jaren geroepen neks no fout!


  Maak melding

 27. alweer van die domme uitvinding,wie praat in godsnaam over knieval.is dit de nabestaanden of is het bisschop meye.

  De spijtbetuiging vindt op advies van hem plaats. ‘Het is God Zijn tijd om dat te doen.’ Wanneer deze grootse dankdienst, de ‘Brasa Dei’, op het Onafhankelijkheidsplein gehouden zal worden, is nog niet bekend.

  men is gouw geneigd om feiten te verdraaien.alleen maar om de confrontie te diennen.niemand kan de president weerhouden om zijn spijtbetuiging tegenover het volk van dit wilt betuigen.

  Sunil Oemrawsingh en de rest lult gewoon in de ruimte.het bolwerk van de n p s moet nauw een keertje ophouden om het volk nodeloos op te jutten.

  moeten we terug gaan in tijd of wil men een oplossing in deze slepende affaire.

  san wani kong mik a-kong,if ai bos dan mik a bos.maar we gaan niet onder doen voor een stelletje verraders.

  ik hoop dat dit duidelijk is.


  Maak melding

 28. Als Bouterse werkelijk spijt heeft van die moorden dan moet hij het presidentschap niet aanvaarden maar het boetekleed aantrekken en het Surinaamse volk om vergiffenis vragen.

  Groet : Linksom.


  Maak melding

 29. #31.

  “san wani kong mik a-kong,if ai bos dan mik a bos.maar we gaan niet onder doen voor een stelletje verraders.

  ik hoop dat dit duidelijk is.
  Brantimaka”

  werkt uw achteruitkijkspiegel weer!?

  Bedreigingen als bovenstaand werkt niet meer mi ta!

  Uw halfgod is reeds door de big brothers gewaarschuwd.


  Maak melding

 30. Vragen om gerechtigheid is heel wat anders dan haat.
  Verder valt het mij op dat DDB zelf nog geen enkele keer echt excuses heeft aangeboden.
  Als iemand excuses aanbied mag je ook weten waar die excuses voor gelden.
  Dus zal de hele toedracht i.v.m. die 8 dec. moorden boven tafel moeten komen.
  De nabestaanden hebben daar recht op, dat is het minste wat DDB kan doen.
  Maar excuses en spijt of berouw hebben heeft nouw te maken met de straf ondergaan die met de misdaden te meken hebben.
  Het is makkelijk om 15 mensen eerst te martelen op een afschuwelijke manier en dan stanrechtelijk te executeren, dan 30 jaar je mond er over houden zelfs tegen de nabestaanden niets zeggen.
  Ook als de rechterlijke macht je oproept om je verklaring afte leggen. Je gewoon niet op komt dagen en ook niet te vinden is.
  DDB zit dan in het oerwoud of houd zich met gewapende bodygards schuil op OCER.
  Maar niemand krijgt ook maar één woord van hem te horen.
  De nabestaanden moeten met lede ogen toezien hoe het 8 dec proces wordt getraineerd en hoe DDB samen met zijn advocaat Irwin Kanhai van grove minachting van het hof blijk geeft door allerlij leugens te vertellen en zo de rechtsgang nog meer te traineren.
  Als DDB eenmaal in het zadel zit wil hij wel zijn excuses maken.
  Hypocriet hoor DDB als je een kerel was zou je eerst je rechtzaak naar behoren afwerken en als je dan vrijgesproken zou worden, het presidentschap op je nemen.
  Maar nu moet ik er alleen om lachen, het is zo duidelijk doorgestoken kaart.
  Om dan te bedenken dat een hele natie wordt opgeofferd voor de belangen van één persoon.
  Ziet DDB dan niet dat Suriname in een isolement terecht komt en de armoede zal alleen maar stijgen, de inflatie toenemen en die Surinamers die een paar centen hebben en brains zullen het zinkende schip verlaten en zich vestigen buiten Suriname.
  Maar DDB zal er weinig van merken, hij zal zijn luxe leventje voortzetten omgeven door zwaarbewapende bodygards om de bevolking bij zijn tafel weg te houden welke vol lekkernijen ligt en de kruimeltjes die van de tafel afvallen niet eens te gunnen aan de arme bevolking.
  Dus excuses laat meniet lachen dat is de zoveelste leugen.
  Maar btw dit heeft alleen die bisschop Meye gezegd, niet eens DDB zelf, dus waar praten we over.
  Het is een grote zeepbel die vroeg of laat uiteenspat.


  Maak melding

 31. Mattie schreef: DU houd tog je bek jongen ,waarom volg je de 15 dan niet Landveraader

  Mattie is dit het niveau van de gemiddelde DDB aanhanger?
  Jij wenst iemand gewoon de dood.
  Is dit typerend voor een DDB volgeling?
  Heb je dit aan de berm in Ocer geleerd?
  Als dat zo is dan hebben de Surinamers nog heel wat te verwachten.


  Maak melding

 32. Waar zijn de hersenen van vele van jullie gebleven, in principe hoeft D.D.B geen enkele buigen te maken naar niemand want weten jullie het niet: IN EEN MILITARISTISCHE DICTATUUR BESTAAN ER GEEN WETTEN EN ALS JIJ JE BEZIG HOUDT MET RADICALE MILITARISTISCHE HANDELEN DAN VRAAG JE ZELF OM ZO’N BEHANDELING, het is niet iets om blij om tezijn maar nergens op de wereld waar zo’n dictatuur heeft plaats gevonden zijn er zo wenig doden gevallen en alle anti bouterse die nu hun gal uitspugen : zijn er zeker een paar bij die tentijde van de dictatuur pro Bouterse waren maar niet hun zakken hebben kunnen vullen en nu bezig zijn de man te beledigen, aan de nabestaande wil ik zeggen, jullie weten best waarmee ze toen bezig waren, het in coup verband met hulp uit Nederland om de leiding van de militairen te elimimeren, Boontje komt om zijn loontje. Er is maar een man in Suriname die het durft de Hollanders een halt toe te roepen; zaken doen ok maar dan als gelijkmakende partners en niet meer graaien in mijn land’s rijkdommen maar keihard voor betalen, ff wakker worden idiooten, Suriname is onze land en Hollander zal je nooit nooit worden al hoe erg je je best ook zal doen. En tegen Gilvy wil ik zeggen; mevr of meneer je bent bezig alle negers onder een kam te scheren en ik zou jou graag willen ontmoeten om te zien wie je bent een hindo of javaan of zo’n kut zwarte die het jammer vind dat hij als neger is geboren, als dat zo is laat je dan behandelen als M.jACKSON je weet wel en Du jongen al je schrijven is contra Suriname en zijn leiders, blijf maar lekker een lafaard en verdraai de feiten klootzak, je bent erger dan een milkeway, blijf maar de r..t van de bakra’s li..en, ben zeker zo’n leegloper die zich door de sociale dienst laat verzorgen, wordt wakker want je zal nooit tot hun ras toetreden.


  Maak melding

 33. op 23 nuli is toch een laatse zitting voordat Bouta president is.

  ik vraag aan Venetiaan en Santhoki.
  neem nu je verantwoordelijkheid nog het kan en breng hem naar Boxxel voor verhoor.
  daarna opsluiten zolang het proces niet is afgerond.
  precies hoe jullie met kleine boeven en moordenaars doen.

  papo


  Maak melding

 34. mi doro baka
  san na tori nanga da bigi matyo du.du na wan griti meid.aai mati nanga neus.
  un sabi ope un kan miti den,na ini rotterdam
  no fara we fu akantoro fu waterkant net.
  un mu pari boto go luku den te un abi ten.me denki dati wan fu den e-wroko drape.
  dan baas bouta tron president,mi breti fu tego.

  Mi na Bonuman Kosi fu Pikin Tiki


  Maak melding

 35. De komst van Bouterse als president,heeft de surinamers hier en in Suriname niet bijéén gebracht,maar verder uit elkaar gebracht.Zie maar de tweedracht die er ontstaan is.
  Believe it or not!


  Maak melding

 36. Geachte heer Hoost (reactie #4),

  Wanneer je besluit om met ‘serieuze zaken’ politiek te willen bedrijven, hoor je je van te voren wel ‘gedegen’ te verwittigen over wie je tegenstanders zijn. En naar ons idee hebben u en uw kornuiten als nabestaanden van de ‘December Gebeurtenissen’, zich ergens ‘ernstig’ op verkeken.

  En de eerste grote misrekening die je kunt maken alvorens een spel te beginnen, is ‘bij voorbaat’ een foutieve gedachte over je tegenstander ‘hardnekkig’ op na houden. En indien die gedacht vooraf al foutief is. Of als je deze foutieve gedachte niet op tijd kunt of wilt herstellen, opgrond van je vertrouwen in de verkregen informatie of de informant. Of vanwege emoties, dan speel je bij voorbaat al een verloren wedstrijd.

  En deze nabestaanden speelden vanaf het begin af aan een verloren game. Omdat de informatie welke zij eerder verzameld hadden omtrent hun tegenstanders, incorrect was. Wijlen Premier Henk Arron sprak eerder zelfs van ‘padvinders’. Informatie die kennelijk verkregen was van “vrienden” of vrinden, die ‘hoogstwaarschijnlijk’ een dubbele agenda op na hielden (eigen belang voorop).

  http://www.youtube.com/watch?v=Jx3MZHla3GA

  En het ergste van alles is wat wij eerder ook al stelden, dat deze nabestaanden op deze foutieve informatie hardnekkig zijn blijven voortborduren. Dit tot ‘genoegen’ van de informant. Totdat deze nabestaanden zichzelf volledig in de wielen reden. Wat in de schaakwereld ook wel ‘schaakmat’ genoemd wordt. En exact deze zelfde fout hebben de Molukkers in Indonesië indertijd ook gemaakt. Met alle gevolgen van dien.

  http://www.youtube.com/watch?v=3VCP8LZzEKE

  De Molukken (Maluku) is een eilandengroep in het oosten van de Indische Archipel, gelegen tussen (met de klok mee) Celebes, de Filipijnen, Nieuw-Guinea en Timor. De Molukken behoren geografisch tot Melanesië, maar politiek tot Indonesië. De naam “Molukken” is afgeleid uit Jazirat al-Muluk ‘Eiland der Koningen’, een benaming die Arabische handelaren aan deze eilandengroep hebben gegeven. De eilandengroep is verdeeld over twee provincies:

  • Molukken (ook wel Zuid-Molukken genoemd, Maluku Selatan)
  • Noord-Molukken (Maluku Utara).

  De Molukkers zijn een Melanesische bevolkingsgroep die de oorspronkelijke bevolking uitmaken van de eilandenreeks de Molukken, sinds 1949 onderdeel van Indonesië. Sinds de jaren vijftig wonen veel Zuid-Molukkers in Nederland. Ze waren daarmee een van de eerste groepen “allochtonen”.

  Na de overheersing van Japan over Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog, wilde Nederland de heerschappij over Nederlands-Indië herstellen. De inheemse Indonesiërs kwamen daar echter tegen in opstand en onder leiding van Kusno Sosrodihardjo meer bekend als Soekarno. En brak er vervolgens tussen 1945 en 1949 een opstand uit tegen de Hollanders.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Soekarno

  De Nederlandse regering gaf het KNIL opdracht daar tegen te strijden. In het KNIL waren veel Molukkers opgenomen (met name in de lagere rangen). Hierdoor werden de Molukkers door de Hollanders beschouwd als “bondgenoten”. Omdat de regering van Nederland hen had beloofd dat zij een vrije staat zouden krijgen, als zij Nederland hielpen.

  Maar nadat de regering van Nederland internationaal, met name van de Verenigde Staten van Amerika GEEN steun kreeg bij haar pogingen de kolonie te behouden (koloniseren), kon de Nederlandse regering zich ook niet meer aan hun belofte gegeven aan de Molukkers houden.

  De Molukkers, die door de Indonesiërs vervolgens als collaborateurs (landverraders) werden beschouwd, moesten op dienstbevel van het KNIL naar Nederland. De Molukkers werden lange tijd gehuisvest in kampen in Nederland, waaronder voormalig kamp Westerbork. Want meer zat er voor hen NIET in dan een vrijwillige verbanning uit eigen land. Verzet tegen deze Hollanders in Nederland werd vervolgens het gevolg.

  http://www.youtube.com/watch?v=Y-Vp96RLLnk

  En opgrond van het hierboven vermelde, hopen wij dat deze Surinaamse nabestaanden woonachtig in Nederland, lering hieruit zullen mogen trekken. Of eindeloos blijven doorgaan op hun vanaf het begin af aan foutief ingeslagen weg. Slechts als Westers ‘politiek instrument’ ter herkolonisatie van hun geboorte grond. Welke intussen tot het zeventiende rijkste land van de wereld gerekend mag worden.

  Dit alles als gevolg van verkregen informatie van de ‘mol’ (infiltrant) binnen uw eigen vereniging.

  Met dit gezegd te hebben, verblijven wij.

  http://www.youtube.com/watch?v=zOMMWeExwh4&feature=fvsr


  Maak melding

 37. Jaggernath Lachmon heeft toch ook niet in hoogst eigen persoon geschoten op Abaisa, maar was achter de coulissen wel de eind verantwoordelijk. Bobo was slecht een mascotte.


  Maak melding

 38. Soms vraag ik mij af,,waarom worden alle verdachten van wat dan ook niet zo behandeld als ddb..

  Waarom moet iemand in sme die verdacht wordt opgepakt en ingesloten worden,terwijl andere personen vrij en blij rondlopen en ook nog de hoogste ambt bekleden in sme..

  Is dit niet instrijd met de mensenrechten,dan wel dicriminatie in de hoogste orde van de mensheid..

  wat dacht je van meten met verschillende maten..

  suris waarheen zal ons pad lijden..


  Maak melding

 39. Als je aan de jeugd van Suriname vraagt wil je dr. prof. of ing. worden of wil je net als Bouterse of Brunswijk worden??????

  Dan ken je het antwoord waarschijnlijk al. Criminelen hebben meer aanzien dan eerlijke mensen die hardwerken en hun brood op een eerlijke manier verdienen. Grote bekende criminelen met veel macht zullen voor moord of drugs niet gepakt worden. Dit spreekt de jeugd erg qaan. Met studeren kom je niet ver in Suriname. Criminelen hebben juist een beschermingsstatus in Sme. Ik vind het niet vreemd dat meer dan 50% is geemigreerd.


  Maak melding

 40. Beste mensen, wij zitten hier in Ned., de su. hebben gestemd op een man van wie zij denken en hopen dat hij verandering zal brengen.
  Goed hij heeft geen schone handen, maar kijk toch om je heen hier in Europa zelf, kijk wat er gebeurd.
  Wat kunnen wij zeggen over het feit dat (mischien) de PVV mee gaat regeren?WAt denken jullie dan dat de rest van de wereld over ons zal denken?
  Ik zal maar zeggen, vergeef elkaar en ga door met het leven.
  Sometimes life can be a B****, but you pick up the pieces and go on living.
  Als wij elkaar leren vergeven wordt het leven een stuk makkelijker en neen…ik heb niemand verloren tijdens de dec.moorden, maar mijn broer die werd eigenlijk ontvoerd en gedwongen drugs te gebruiken, god zij dank gaat het eindelijk na jaren vechten beter met hem. Vergeten doe je nooit, maar vergeven kan wel.


  Maak melding

 41. Nr 22 : Geachte Redactie, Ik zei, nu komen de REACTIES ! met zout, etc. Wat lees ik SCHELD-KONNADES (harder dan de ouwe kanonnen in Fort Zeelandia !!) Surinamers in Suriname én hier, kunnen het maar niet verkroppen, dat het SURINAAMSE VOLK….dhr Bouterse heeft gekozen tot hun president! Ik las ergens, dat de Bijlmer-Surinamers (een deel) helemaal eens zijn met Bouta als dé Man (Granman foe Sranan!) Nou, wat wilt U ? Dan lees ik nu over de Molukken (Hoost) U..wij..je…kunt de Molukken niet als voorbeeld nemen! Suriname kan NIET eens in de SCHADUW staan van Indonesia, laat staan de Molukken ! Blijf bij je EIGEN geschiedenis Mensen en ga geen vergelijkingen maken….met U, je oerdomme uitspraken…schrijven !! Indonesie heeft haar vrijheid bevochten. Suriname GEKREGEN met….tig miljoen/miljard van Nederland en Jan Pronk toen, maar – uitdelen – Vergeet U de Spoorlijn in West Suriname van – ergens naar NERGENS ??? Laten wij Surinamers bij onze “slippers” blijven en vooral niet andere landen betrekken bij deze uitslag van de Sur. verkiezingen! Ik zei..voor Nederland is dit dit een Zure appel,,,,voor Suriname een NIET te verteren “parapoe”!! of awara, zoals U wilt! Tan bun.


  Maak melding

 42. okay Dan Pinto “tell them” toendertijd werd er op ongewapend burgers geschoten door de politie in opdracht van…..ja zeg het maar.
  Zodra Deci maar iets zegt is er weer hell on earth. Kom op su,s relax and give the man a chance1


  Maak melding

 43. @42 hee meneer ebu van onbewustzijnsbeweging je vergelijkt appels met peren, de hebt de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.

  Wat weet jij van molukkers en de molukken?? je belicht de zaak onvoledig en gedeeltelijk onjuist, dus als je op internet dingen opzoekt om weer een intressant te doen doe het dan goed en zorg dat je weet dat wat je schtijft ook klopt. nogmaals je vergelijkt appels met peren.

  de su mensen in nederland nu hebben een hele andere rol dan de molukkers toen, heel anders.

  in mij ogen ben je gefrustreerd dat heb ik je al vaker verteld, waarom ga je niet in de politiek net als je zoon (VVD er in Diemen) dan kan je je hrad maken voor de surinaamse belangen in nederland!


  Maak melding

 44. Geachte redactie,

  Reactie @35 Brantimakka is een directe bedreiging “we komen langs met de lijkkisten” etc.

  @39 oom kosi: bedreigt jullie in het negersengels. Hij weet waar het kantoor van waterkant,net zit in rotterdam etc. Jullie accepteren het negerengels als reactietaal. Is dit jullie beleid?

  Ik zou beide bovengenoemde reacties verwijderen.


  Maak melding

 45. Pinto en zicoeder leer eerst je geschiedenis alvorens onzin uit te kramen.

  Het was Sedney die aan de politie volmacht had gegeven om te schieten op burgers die zogenaamd voor onrust zouden zorgen.

  Pinto ik heb in het verleden wel vaker geroepen dat jij de pik hebt op hindustanen.
  Vandaar je gekonkel dat het J. Lachman was.

  Durf je nou niet hardop te zeggen dat het iemand was die op jou lijkt die verantwoordelijk is geweest voor de schietpartij op Abaisa waarbij hij is komen te overlijden.

  Je bent een grote lafaard.


  Maak melding

 46. begint hier steeds mee op mamjo te gaan lijken. Maar zelfs daar zijn de discussies over de verkiezing van de ex/Dictator evenwichtiger dan hier.


  Maak melding

 47. ach ja die ebu akademiya is geestelijk niet in orde en dat geld voor de hele aanhang van bouterse allemaal hebben ze last van een gespleten geest.


  Maak melding

 48. @34 W. Whome

  Uw halfgod is reeds door de big brothers gewaarschuwd.

  no bruya brada,niet mijn halfgod maar mijn afgod.
  Elke ketter heeft zijn letter.


  Maak melding

 49. Goededag,

  Ik heb makkelijk praten vanuit NL, US, UK, canada etc.

  Wij als “volk” hebben negatieve ervaringen met dhr. Bouterse. Sommigen hebben als persoon nog negatievere ervarigen met hem als staatshoofd.
  Wij moeten niet naar het buitenland kijken , maar eerst naar onszelf(kijkend in de spiegel). Alleen wijzelf kunnen het voor elkaar krijgen door er wat van te maken.

  Dit is niet cynisch bedoeld, maar kan iemand hier aangeven wat er concreet nog gedaan kan worden om de president naar huis te sturen?

  Als dit op legale manier momenteel niet meer mogelijk is. Moet er met de riemen geroeid worden……..
  Dus waakzaamheid is geboden..in Su en in NL.

  En houden mensen er ook rekening mee dat dhr. Brunswijk ook geen koekje is???

  Als Bouterse(met of zonder Brunswijk) weer hetzelfde met Suriname in negatieve zin kan doen als in 80-90s dan vind ik dat wij als volk (nog) niks waard zijn.

  Ik ken de negatieve eigenschappen van Surinamers(snesie, djuka, koelie, kaffrie, jampanesie, boeroe(het woord bakra gebruik ik uit principes niet),Surineds en “nieuwe” Surinamers, maar nog veel meer positieve eigenschappen van Surinamers.
  Ik ga er vanuit dat het wel lukt.
  Alleen niet zonder slag of stoot!

  Wij moeten eerst aan onszelf en dan aan de argusogen laten zien dat wij het zelf WEL kunnen. Dit zijn wij verplicht aan Su en onze nakomelingen.

  En het belangrjkste in mijn ogen is dit:

  1 persoon is niet sterk genoeg om te doen wat 1 volk kan.

  Oh..voor de mensen die onderscheid willen maken:

  Een Surinamer is een ieder , ongeacht kleur, religie, geslacht, afkomst, politiek voorkeur, intelligentie, geboorteplaats of woonadres Suriname een warm hart toedraagt en er ook naar handelt.

  Sranang, a wiens pe mi de..
  Mi lob’joe !

  Lof ent riespek toe ol woe lof Soerienam


  Maak melding

 50. Ik moet nog iets kwijt:

  Het land Suriname heeft in 1975 haar onafhankelijkheid gekregen..
  Maar de Marrons hebben hun onafhankelijkheid zelf afgedwongen ergens in de 18e eeuw.
  Waren zij niet de eerste ???
  En zijn dit toevallig ook geen Surinamers?

  Sranang lof op


  Maak melding

 51. @49 Arjun Mahabharata

  jij bent niks anders dan een psychiatrisch patiënt met een zeer ernstige persoonlijkheidsstoornis

  splijtzwam heb jij een levensverzekering,zoniet kan jij je laten verzekeren door fedy sijsburg

  de gekozen naam past echt niet bij jou.
  mvg.


  Maak melding

 52. Prema,
  Voor jou oriëntatie hebben wij in de onafhankelijke republiek, geen negers, hindostanen, javanen, chinesen en weet ik wat al meer, maar rechtgeaarde SURINAMERS.

  De hell met dat hokjesgedoe!


  Maak melding

 53. wat vroeger gebeurt is is en blijft erg maar we toch verder leven of zijn we ook gestopt met leven nee geef hem een kans om het goed te maken laat hij het klaren voor ons echte surinaamers ik zeg echte surinaamers want alleen echte surinaamers zoals ik denken aan wat hij voor de arme mensen kan doen en met het echte rijkdom van surinaame moet ik beginnen im gold goud wordt gevonden in mijn suri maar mijn suri ziet niets terug een pecentage houtkap olie paranam mijn rode zand en niet vergeten klm 100% controle hij alleen kan het voor de echte surinaamers doen dus voor mij en mijn broeders daar ik wacht op jullie reply


  Maak melding

 54. wat vroeger gebeurt is is en blijft erg maar we toch verder leven of zijn we ook gestopt met leven nee geef hem een kans om het goed te maken laat hij het klaren voor ons echte surinaamers ik zeg echte surinaamers want alleen echte surinaamers zoals ik denken aan wat hij voor de arme mensen kan doen en met het echte rijkdom van surinaame moet ik beginnen im gold goud wordt gevonden in mijn suri maar mijn suri ziet niets terug een pecentage houtkap olie paranam mijn rode zand en niet vergeten klm met de prijzen open sky 100% controle hij alleen kan het voor de echte surinaamers doen dus voor mij en mijn broeders daar ik wacht op jullie reply


  Maak melding

 55. mensen mensen,

  ik vind het wel jammer als ik zo de berichten allemaal leest van jullie.
  ik moet mij schamen niemand is goed voor jullie een 8 december proces dat al jaren speelt in de surinaamse samenleving krijg nog steeds stalte. 15 jaren lang heeft deze front regering de gelegenheid gehad om een oplossing erin te brengen maar heeft altijd een smoes bedacht dat het een lang proces wordt en elke 5 jaar gebruikt men het als een politieke issue speelt men dan daar niet met de gevoelens van de nabestaanden. mij naaste familie heeft ook eronder geleden terwijl deze regering er alles aan zou doen op het proces te versnelen om daders te vervolgen helaas wachten wij langer dan 15 jaar en nog steeds geen oplossing nu het roer is omgekeerd zal ik de laatste zijn die hierover zou willen praten omdat al langer dan 15 jaar men gehoopt had dat er een oplossing zou komen en nog steeds niet en weer heeft men het gebruikt tijdens verkiezings campagne wie moet je dan geloven front oh oh das jammer het leven gaat door wij zij allemaal op deze aarde gekomen om een missie uit te voeren misschien zijn het jullie die daar in nederland dan de vonnissen moeten uitspreken zoals jullie dat nu doen.

  bolo


  Maak melding

 56. Het probleem is dat Bouterse gewoon een vieze rat is.

  Mensen vergeten even dat naast de decembermoorden er in Moiwanna ook veel mensen door Bouterse zijn leger zijn vermoord.

  Laat het nu ook zou eens zijn dat de mensen in het binnenland niet eens de mogelijkheid hebben gehad om te stemmen.

  Al tijden heb je in Suriname “stadnegers” die vaak neerkijken op hun binnenlandse broeders en zusters. Deze stadsnegers zijn ook nog eens zo dom dat ze vergeten wat er in de geschiedenis is gebeurd.

  Ik heb vlak nadat bekend werd dat bouterse president ging worden even op twitter op het onderwerp bouterse gezocht. En wereldwijd word er geschokt gekeken naar de uitslag van de surinaamse verkiezingen.

  Surinamers schaam je diep…de ellende die je de komende jaren over je heen gaat krijgen is van ongekende proporties…..en weet je…..denk dan nog maar eens terug aan je binnenlandse broeders en zusters waar je zo op neerkeek…want venetiaan deed al geen zak voor ze….maar bouterse….die doet net alsof ze niet bestaan.


  Maak melding

 57. Laat de nabestaanden rustig bij de rechter.
  Geen spijt geen niks gewoon niks….dat ding is altijd zo geweest…Ba zuku ba fini ba tjari.

  Zij hadden de familie leden moeten waarschuwen om niet met vuur te spelen.
  Zij deden dat niet ………..maar een ding………. Hoofdzaak…….. voor mij……nooit meer coup coup gedoe.


  Maak melding

 58. Jou familie baal en Soegrim hebben namen van goden maar waren het niet dezelfde mensen die Bouterse wilden laten vermoorden in een Mandir. Strontzakken zijn het. Ze aten eerst van Bouterse en toen er problemen kwamen wilden zij ook op een ondemocratische manier de macht overnemen door die domme Rambocus te gaan steunen. Nou Coup mislukt dus werden ze afgemaakt.Rambocus zijn familie moet ook niet lullen, want hij heeft een straf gekregen voor het plegen van een coup in een militaire staat. Weg met die 8 december rotzooi. Zelfs de kleinkinderen van Kamperveen hebben gezegd dat het de schuld van zijn opa was, want eerst werkte hij samen met Bouterse.Weet je wie je moet aanwijzen als Schuldige.Sardjoe en Ventiaan, die gezorgd hebben voor etnisch politiek


  Maak melding

 59. Knieval?

  30 jaar na dato? Het moet niet gekker worden.
  Twee minuten na de knieval zit hij aan een dikke Johny Walker? Terwijl de nabestaanden hun tranen wegplengen?

  Je valt voor mij pas op je knie wanneer je je aan de poorten van Santo Boma meldt.

  Je valt voor mij pas op je knie als je je knielend laat pakken door je medegevangenen.

  Je valt voor mij pas op je knie als je alles wat je Suriname en haar bevolking hebt aangedaan met je eigen braaksel weer inslikt.

  Je hoeft voor mij niet op je knie te vallen
  want je meent het toch niet. Dikke ijdeltuit!


  Maak melding

 60. Is Suriname geen seculiere staat, waarbij staat en godsdienst van elkaar geschieden zijn. WE hebben de wetgevende macht, de rechtelijke macht en de uitvoerende macht in de grondwet staan. Nergens staat er iets over de kerkelijke macht. Iedereen weet hoe macht belust de pinksterkerk leiders zijn.Meye ziet nu zijn kans schoon. Laat hij zich met zijn volgelingen bezighouden.


  Maak melding

 61. 49-Arjun Mahabharata,
  Buriki a`no Negersengels maar Sranan Tongo

  fu san ede meki grupu blandasma tongtong tranga so.
  Yu na wan fu den Volwaardig Nederlander. Yu egi bigisma tongo yu no sabi fu taki. syen tori fu tru tru mi boi.
  Yere no,te waterkant net no puru san mi skrifi,dan yu kon.vrijpostig stuk ding.yu no sabi dati waterkant net na wan website fu sranan tori.
  A`sani sa yu e`suku na mi baka,yo go feni eng na mi fesi.
  Go na les go leri fu taki sranan tongo. Yu ede no meki fu weri pet wawan

  San a`jonge disi abi fu leguit.na yu na motyo Du,no meki mi kari mi obya kon na loktu boi.
  No Meki Don Kori Yu Boi
  Mi e`warskow den sma di wani fu prani waswasi godo ondro mi sapatiabon.
  Yu mu luku bun fu no trapu ini wisi,mo go seti a`krafana kon now now.
  Jonge luku dya no meki mi kari mi gari boi.
  noso a`no moi gi yu.
  Mi a`no takiman ma duman. bonyo gron na mi rutu. ook tu wan tra sani,suma firi taki eng baka bradi,afa kon,mi go dya.
  Omeni langa we lul na sma yesi abra decembermoord un no mang fu kaba, a`sani kon weri man.dan san we verwakti.wan kaba mu kon no na gelul tog.
  A`sani fu a`december afersi de na krutubakra anu,ma tog we tan nomo e`lul,a`sani e`weri sma lolo no man.

  Ete wan lesi,mi e`warskow den sma di e`tan nomo nomo fu tanteri trawan,boi un no meki don kori unu.
  Baas bouta na man,te un no lobi so,dan un go kruisig eng.da kaba.

  If doti poda no prit bigi,yu nafu naai bigi.

  Mi na Bonuman Kosi fu Pikin Tiki


  Maak melding

 62. @ 66,
  who is this Brantimaka anyway
  hoe betrouwbaar zijn de idioten op dit net? afschuwelijk,misleidend.
  NANGA SUKU TROBI

  denk goed na over de gevolgen voordat je actie onderneemt.
  wat is de mens toch raar.let maar hoe de idioten zich gedraagt als alles wetend.


  Maak melding

 63. Waveflow no.61,alleen in Moi wana?Brunswijk heeft ook een hele dorp uitgeroeid nl Pokigron,maar daar heb je die vuile rioolrat Vene nooit over gehoord.
  Sommigen meten graag met 2 maten,alleen Bouterse wordt als grote misdagiger gezien,voor het gemak vlakken ze heel graag Brunswijk uit.
  Door dit alles heeft Bouterse ontzettend veel steun van het over grote deel van de bevolking gekregen,ze hamerden er steeds op:waarom Bouterse en Brunswijk niet?
  Vandaar dat Bouterse`s partij de grote winnaar is geworden van de verkiezingen.


  Maak melding

 64. @66 en @67 Brantimaka: Welke van deze twee is de echte? Kijk mijn slaventaal/negerengels/sranang tongo is bijzonder slecht. Kan iemand reactie 66 voor mij vertalen?


  Maak melding

 65. @watcher
  We zijn er allemaal voorstander van dat alles onderzocht wordt en dat iedere misdadiger gestraft wordt. Dus laten we voortvarend met deze zaak door gaan en dan de volgende oppakken.


  Maak melding

 66. Laten wij een voorbeeld ontlenen aan het gegeven dat Bouterse en Brunswijk, die een bloedige oorlog hebben uitgevochten nu uit 1 bord eten.


  Maak melding

 67. wat ik me af vraag is wie denk nou echt over de mensen in suri hij moet zich nu gaan bewijzen en geloof me hij gaat dingen doen onverstelbaar het begin met de monopolyspel van klm prijzen dan zal ik zien of jullie die hier allemaal wat te zeggen hebben over deze desi of jullie hier gaan blijven ik denk zelf dat jullie in de eerste vlucht zelf zitten voor een prijst van 350euro dus laat hij zijn ding doen mensen daarna praten


  Maak melding

 68. Als twee straat honden uit één bord eten schrokken ze alles naar binnen en als het bord (de staatskas) leeg is gaan ze vechten.

  Al de tickets Parbo-Adam 350 € worden vlieg ik niet meer. Voor dat geld kunnen ze hooguit kerosine tot halverwege betalen.


  Maak melding

 69. Gaat hij dat ook doen voor die 50+burgers,vrouwen en kinderen van Moiwana ?
  En de slachtoffers van die coke die hij importeert ?
  Deze man heeft geen eergevoel en is een rat.Een rat die alleen maar uit is op zn eigen voordeel.

  Oen bigin leer a Spaans drape want Bouterse gaat t land met huid en haar verkopen aan de Columbianen.Hopelijk laten de Amerikanen het niet toe en pakken ze hem op.Mag ie gaan brommen in Sing Sing voor al zn misdaden.

  Ik schaam me verrot,wat moet ik tegen mn kinderen zeggen,ga naar school en be good,die zeggen dan doodleuk,nou de president van Suriname heeft dat ook niet gedaan en kijk waar ie zit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.