zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameSampie: "Niet verstandig om na 2025 verder met de VHP in zee...

Sampie: “Niet verstandig om na 2025 verder met de VHP in zee te gaan”

-

Does Travel - naar Suriname

ABOP-parlementariër Edgar Sampie concludeert dat op basis van de ervaring die de ABOP de afgelopen 3,5 jaar met de VHP heeft gehad, het niet verstandig zou zijn om na de verkiezingen van 2025 in Suriname weer een samenwerking met deze partij aan te gaan.

“We zouden deze samenwerking grondig moeten evalueren. En op basis van die evaluatie een besluit nemen na 2025. Maar hoe het nu eruitziet en a fasi fa sani e go, is het beleid van de andere mannen gericht om de ABOP te breken. Zodat de ABOP niet kan groeien. En ifi wan beleid fu wan man de erop gericht fu broko yu partij, dan is het niet verstandig om verder met die man in zee te gaan”, benadrukt de volksvertegenwoordiger.

De reactie van Sampie staat lijnrecht over die van VHP-parlementariër Cedric van Samson die eerder juist positief was naar een vervolgsamenwerking tussen de VHP en ABOP.

Sampie vindt dat de partner van de ABOP zeer onbetrouwbaar is geweest. “Maar wij van de ABOP zitten niet in de regering om te focussen op de VHP. We zijn in de regering om te focussen op wat wij kunnen bereiken voor de samenleving. Maar als we in de regering zouden zijn om alleen op de VHP te focussen, dan waren we allang eruit”, aldus Sampie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

39 REACTIES
  1. Er zijn te weinig serieuze alternatieven in Suriname. 1 ding is zeker, zodra de NDP aan de knoppen zit dan weet je dat na een regeerperiode het land bankroet is. Op dat vlak hebben ze een trackrecord. Met de weinig beschikbare middelen doet regering Santokhi het prima. IMF is ook content met het beleid. Regering moet doorgaan op de ingeslagen weg, daar waar het kan belastingen verhogen en nog meer bezuinigen. Regering Griekenland heeft dit ook gedaan tot onvrede van de bevolking. Anno 2023 staat het land er goed voor. Suriname kan dit ook bereiken.


    Maak melding
  2. Sampie kletst als een dagoebal. Het slingert links en het slingert reks maar a ne go vooruit.

    Sampie moet eerst zichzelf evalueren. Dat paarse propaganda strategie no sa wroko moro maar a sa broko yu.

    We need a new mindset for our new Suriname !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  3. Het zal mij NIET verbazen dat er om humanitaire reden gratie zal worden verleend aan de veelvuldige moordenaars (oa moordenaar bouta met pensioen) en dat chan gaat samenwerken met de ndp omwille van LANDSBELANG. De abop en pl gaan naar huis….SCHAAKMAAT !!!!!!

    We moete NIET vergeten dat destijds omwille van LANDSBELANG moordenaar bouta niet is opgepakt tijdens FRONT olv BOBO vene….


    Maak melding
  4. Wie er ook komt aan de macht denkt altijd eerst aan zijn zak,t volk is hiervan altijd de dupe ,dan t volk weer verdelen in werkenden en niet hard werkenden, motivatie zoek .


    Maak melding
  5. Als deze mensen aan de macht komen dan is Suriname verloren. Ze stelen als ratten en beroven Hindoestanen en Chinezen tot in de boities van Uitkijk en Saramacca en stelen gronden bij Grondzaken.


    Maak melding
  6. Zo als ik zaken gehoord, bekeken en bestudeerd hebr, zijn er vormfouten gemaakt.

    Hierdoor is het vonnis on uitvoerbaar en kan ddb en de andere veroordeelden niet worden gearresteerd.

    Een vonnis kan niet gewijzigd

    Het hele proces moet op nieuw van voren te beginnen.

    Er zijn fouten in bepaalde wetten.


    Maak melding
  7. Sampie, bij NDP krijg je geen centimeter kans om te sjoemelen. Bij VHP heb je nog redelijk kunnen sjoemelen bij grondzaken. ABOP stelt straks niks. Het gaat in 2025 tussen NDP en VHP. Dus ja wat rijkdom verzamelen om verder te kunnen leven.


    Maak melding
  8. Er waren Internationale waarnemers aanwezig @passant. Er is niets mis.

    Een vormfout kan nooit, omdat dit het eindoordeel is van de Rechter. Alles is jarenlang en breedvoerig tot in detail onderzocht en geanalyseerd.

    De Surinaamse wet laat het niet toe dat de verdachten in dit specifieke geval, onmiddellijk worden opgesloten.

    Wat wel klopt is dat dit deel vd wet herschreven moet worden, het is zo oud als Metusalem.

    Misschien dat een suri- proffesional wil uitleggen wat het verschil is met andere moordzaken. Dit heeft geen link met de status van ex-pres, omdat de overige veroordeelden dezelfde rechten hebben.
    Het zal dus iets anders zijn.


    Maak melding
  9. Geen moordenaar/bankrover/drugsdealers als president/VP van Suriname,want dat is vooral een heel slecht schoolvoorbeeld voor de meestal zonder vader in huis opgevoede Creoolse jongeren ….GEEN ETNISCH POLITIEK …..NPS/DA91/VHP voor DESKUNDIGHEID,normen waarden en respect terug in Suriname……..STEM 2025 SLIM : dus zeker niet op de (criminele partijen)NDP/ABOP/PL


    Maak melding
  10. Het is toch een schande dat politieke partijen en met name coalitiepartners sinds het aantreden van deze nieuwe regering in 2020 met propaganda bezig zijn voor 2025 !

    Bah ! Wat een huichelaars !

    Dus is er maar 1 partij die aan het regeren is en die serieus met man en macht werkt om Suriname uit de blubber te trekken ?
    Dan verdient deze ene politieke partij toch waardering !

    De verkiezingen zijn nog ver. Er is nog veel werk te doen. Het is duidelijk welke politieke partij verantwoording heeft en neemt.

    Je kan dus nagaan wat deze ene politieke partij nog meer zou kunnen klaar spelen wanneer het nog meer zetels zou hebben.

    Dus welke partij bewijst nu te beschikken over kennis, kunde, ontwikkelingsVisie en daadkracht ?
    Welke Partij durft harde noten te kraken en durft te Hervormen ?
    Welke partij heeft onze mooie Suriname weer internationaal positief op de kaart gezet ?

    2025 is nog ver.
    Don’t disturb. We have a job to do.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  11. Sinds de intrede van de NDP/ABOP DNA leden in het Surinaams parlement is het niveau/kwaliteit/deskundigheid met rasse schreden gedaald tot 0,0…..Maar het probleem is echter de mensen die op moordenaars/drugsdealers/bankrovers blijven stemmen,en kiezen als president/VP.


    Maak melding
  12. Kalimadjoe
    Het is bij iedereen bekend, dat de Hindoestanen en de Chinezen tot de grootste roversgroep behoren in Suriname.
    Denk aan Grond, Goud, hout en andere grondstoffen
    Is dat geen roven dan????

    Denk goed na voordat je onzin uitkraait


    Maak melding
  13. Jullie domme volk jullie houden van criminaliteit dat is een ding zeer zeker en daarom haten jullie VHP omdat vhp goed op weg met hertstellen van het LAND en daarom werken met alles tegen als een stoorzender.

    Maar die gene die in 2025 verkiezingen wint gaat nooit het land als suriname kunnen redden omdat tot nu toe is nog niemand van kabinetleden die President Chan kan veroorloven dat een ding zeer zeker.
    maar er zullen zoals altijd zakkenvullers zijn en aan zijn eigen belang kijken:)


    Maak melding
  14. Niet alleen een deel van het volk maar ook politieke en religieuze leiders hebben Bouterse beschermd en hebben corruptie en criminaliteit in politiek Suriname in stand gehouden !

    Er waait nu een andere wind !

    Wij zijn nu goed op weg.
    We moeten deze betere wind in onze zeilen houden !

    God zij met ons Suriname.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  15. Het is een feit dat meer dan 80% van de Surinaamse bevolking laag geschoold is.
    Omdat ze over weinig tot geen kennis beschikken maken ze verkeerde keuzes , kiezen ze voor foute leiders en staan ze hun eigen ontwikkeling in weg.
    Zelfs als het beter gaat met het land, gooien ze nog met modder en gaat alles om eigen belang.
    Het is maar de vraag of het ooit beter zal gaan met dit land en haar (achterlijk deel van het) volk.


    Maak melding
  16. Sinds mijn pensionering reis ik veel. Ik ben door heel zo-Azië gereisd en overwinter nu op Gran Canaria.
    Zou graag in su willen zijn, maar mijn vorige posting is de reden dat ik het niet doe.
    De laatste keer, 2 jaar geleden, was een Grote teleurstelling. Er is behalve het binnenland ook geen bal te beleven. Overal waar je komt is smerig, je bent onveilig en veel onbeschofte Surinamers. Het begint al op Zanderij….


    Maak melding
  17. Sampie praat over verstandig…..Sampie zeg praat een keer over beleid, ordening van hout en goud sector. Binnenland wordt jou mensen leeggeroofd en jij houdt je kwebbel dicht.
    Verstandig is iets wat bij jou ver te zoeken is.


    Maak melding
  18. Scenario 1: Chan” verleent gratie. Om te voorkomen dat de ABOP samen met de NDP regeermacht verwerft zal de kiezer in 2025 massaal stemmen op de VHP waardoor “Chan” aan de benodigde meerderheid komt om een nieuwe Regering te vormen. Wie gaat voor scenario 2?


    Maak melding
  19. Sampie je bent niet eens herkozen en praat je al over samenwerking. Bouta zei destijds dat ABOP geen ontwikkelingsvisie heeft dus heb heeft partij een probleem nu kan je niet met VHP werken heb je weer een probleem. Dus ABOP is het probleem want zij kunnen niet met de twee grootste partijen werken. By the way geen van jullie politici daar moeten doen voorkomen alsof jullie zo om het Volk geven het mogelijkheid dat politiek bied om snel rijk te worden daar praten jullie zo. Dien wetsvoorstellen in bij DNA waarvan jij geen enkel voordeel heb maar dat het bevolking goed uitkomt dan doe je wat.
    1. Afschaffen dubbel salaris
    2. Na DNA lid te zijn geen uitkering totdat je zestig ben
    3. Was je voor DNAlid geen ambtenaar wordt je dat ook niet erna noch beleidsadviseur
    4. DNA. mogen niet meer dan 500 vierkante meter aan domeingrond hebben
    5. Geen dubbele baan full DNA lid
    6. Veroordeelden mogen geen DNAlid worden noch enig top bestuurlijke functie bekleden. Bij geen enkel bedrijf waarvan de Staat aandeelhouder is

    Dien zo een wetsvoorstel in dat heb je ballen dan toon je dat je het meen met het Land dat toon je hiermee dat je geen puppet ben van je politieke leider


    Maak melding
  20. Het soort Sampie houdt van lenen en het liefst zoveel mogelijk zodat het soort Sampie daarmee goede sier kan maken. Zodra het op aflossen van het geleende komt is dat soort nergens meer te bekennen. Want schulden maken daar is het soort Sampie goed in maar de schulden aflossen is dat soort niet bekend. Daarom mag iedere Surinamer ZE Santokhi dankbaar zijn dat hij een deel van de schulden die de zwarte dictator en aanhang hebben gemaakt, afgelost heeft. Maar zodra het soort dat op Sampie lijkt aan de macht komt, is dit land zwaar bankroet!


    Maak melding
  21. Bollie 24 december 2023 Bij 14:41
    Kalimadjoe
    Het is bij iedereen bekend, dat de Hindoestanen en de Chinezen tot de grootste roversgroep behoren in Suriname.
    Denk aan Grond, Goud, hout en andere grondstoffen
    Is dat geen roven dan????

    Denk goed na voordat je onzin uitkraait
    ====================================

    En jij hebt er zeker goed over nagedacht voor dat je dacht Kalimadjoe de maat te nemen met die BS die je zelf plaatst. Je zou je eerst moeten afvragen wie de hardst werkende mensen zijn en welke de feestgangers in Suriname alvorens jij je ongenuanceerde uitspraken hier neerzet.


    Maak melding
  22. Sampie, wat heb jijzelf gedaan voor jou volk? Niks! Je moet blij zijn dat bravo jou in de dna heeft geplaatst want daarvoor was je niks. Zie jou grote ogen niet dat landsdienaren het nu beter hebben en niet in de in lange rijen moeten staan? Heeft jou ogen poep of zo?? Als jou volk pinaart dan zoeken zij het zelf want ze zijn veels te lui om te werken, alleen roven kunnen jullie. Hoop dat bravo jou niet meer op de lijst plaatst in de komendr verkiezing want jij deugt niet en bent een nul voor ieder. Inplaatst om af te breken, kom met voorstellen, maar ja, een garnalen kop kan niet anders.


    Maak melding
  23. @ Bollie,……De meeste LANDBOUWERS / VEEHOUDERS zijn mensen die op Chan lijken,en die zijn altijd in het bezit van hun bewerkte gronden/grondhuur/erfpacht (geinvesteerd),,,niks mis mee,want het draagt bij aan de voedselproduktie van Suriname,terwijl andere mensen landbouwgronden hebben gehad (bijv.te Comissarisweg/Bijlhoutweg/Mokkaweg) en men moet een vreemde zijn in Jeruzalem om niet te weten te komen wat voor ontwikkeling op die plaatse gaande is…STOP RACISME/JALOEZIE en HAAT !


    Maak melding
  24. @@@Edgar Sampie
    In het lopende termijn is gebleken dat er te veel kortkomingen zijn wat betreft hoogopgeleiden in jullie achterban. Om op bestuurlijk niveau en ministeriële posten te kunnen bemannen moeten mensen met visie, inzicht, daadkracht en kapabel zijn. Het gaat lang duren voordat jullie de juiste mensen op de juiste plaatsen kunt aanleveren.
    Dus mijn advies is; ga je huishouding op orde zetten!!!!!


    Maak melding
  25. @@@Boeskowtoe
    En ze beginnen ook flink te stinken. Ze kunnen nog amper lezen en lopen te zwaaien met pennen net als bush bush mensen met een houder of hakbijl.
    Fatsoensnormen en begeleiding kennen ze niet.
    DIEP TRIEST!!!


    Maak melding
  26. @@@Debbie
    Wat ben jij toch een vervloekt geboren mens. Alleen jouw moeder kan vertellen of het vaginaal of anaal is geweest.
    Alle wijzers wijzen richting de 2e optie!!!


    Maak melding
  27. Debby 24 december 2023 Bij 14:57
    Ze zijn vervloekt tot hun 10 de generatie wat ze met het volk en land hebben gedaan.
    =================================

    Het is niet voor je te hopen dat die vloek op jezelf terug komt.
    Realiseer, je had al niets te vreten…..


    Maak melding
  28. @@@Koos
    Hoeveel keer moet Suriname bankroet gaan!
    Het Surinaamse volk is gewoon te dom om op dezelfde politieke partij te stemmen die Su naar de verdoemenis heeft gebracht.
    Het zal generaties duren voor dat het hersteld is. En Santokhi zal nu veel meer aan scholing moeten doen om de jonge bevolking naar een hoger niveau op te leiden. Hier geldt dus meer studiebeurzen verstrekken aan knapkoppen.


    Maak melding
  29. Sampie go lees a buku “ animal farm” da yu go leeri fa a politiek e wroko.

    Sampie check din sma fu yu drapé in MOIWANA.
    Dan yu mi taki baka.


    Maak melding
  30. Koos is getrouwd met de blanke moeder van debby.Dat wil zeggen dat ze genetisch defect zijn. Het soort dat je bij geboorte had moeten aborteren. Debby is bij bevalling op haar hoofd gevallen. Koos is gewoon een waardeloze Hollander de graag Surinaamse sardin uit blik eet.


    Maak melding
  31. De NPS haalde in 2020 3 zetels met 32.394 stemmen, en de combinatie ABOP/PL 9 zetels met 24.900 stemmen……..Bepaalde volksstammen (Surinamers) vragen zelf om problemen…Ze accepteren met hun volle verstand veroordeelde misdadigers als hun PRESIDENT en VP…..(Desi Bouterse en Ronnie Brunswijk)…..Wie zijn billen brandt,moet op de blaren zitten….Neks no fout.toch…DOMME/CRIMINELE politici zijn niet het probleem,het probleem is de DOMME mensen die op hun blijven stemmen.


    Maak melding
  32. Sampie lult, Ronny is slim genoeg om dit soort ‘rommelfiguren’ niet meer te selecteren op zijn lijst.
    Dit soort poepzakken zorgen ervoor dat de mensen schelden op onze ‘marronbroeders’
    (Zijn ‘sollicitatie’ bij de bep was al afgewezen begreep ik..we zien hem straks naast zijn broeder belfor op de schopstoel zitten😂😂)


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES