zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameKruisland: "Santokhi grootste politieke teleurstelling na periode Venetiaan"

Kruisland: “Santokhi grootste politieke teleurstelling na periode Venetiaan”

-

Does Travel - naar Suriname

De NPS’er Arnold Kruisland stelt dat de intellectuelen in Suriname het Chandrikapersad Santokhi nooit zullen vergeven dat hij Ronnie Brunswijk, die zowel nationaal en internationaal een strafblad heeft, eerst voor een week tot voorzitter van De Nationale Assemblee heeft laten worden en daarna weer vicepresident van Suriname.

“Het is zo belachelijk en ongelofelijk dat je dat doet”, zei de oud-parlementariër. Hij stelt dat Santokhi vanwege zijn keuzes als leider de grootste politieke teleurstelling is geweest na de periode van Ronald Venetiaan. Deze keuzes zullen Santokhi veel schade berokkenen tijdens de komende verkiezingen. “Hij kan het vergeten dat hij ooit meer zoveel zetels haalt of politiek zo een positie krijgt dat hij weer president wordt. Of er moet een wonder gebeuren”, aldus de politicus in het programma Bakana Tori.

Volgens Kruisland hebben zowel de NDP als NPS in het verleden ook samengewerkt met de ABOP. Echter noch Desi Bouterse noch Ronald Venetiaan hebben ooit toegestaan dat Brunswijk vicepresident of DNA-voorzitter werd. “Nooit toch. Het is onkan. En als Brunswijk het niet kan inzien, dan heeft hij pech. Het is niet in het belang van het land. En dan neem je nog waar als president, maar je kan verdomme de Marowijnerivier niet oversteken. Want anders wordt je gepakt”, stelt hij.

De oud-parlementariër gelooft niet dat de achterban van de VHP deze stap van Santokhi zal accepteren.

Wat hem het meest stoort is dat Santokhi heeft toegelaten dat ABOP het beheer krijgt over het ministerie van Justitie en Politie. De ABOP zou volgens hem nooit het beheer moeten krijgen over de ministeries van Justitie en Politie en Defensie vanwege de achtergrond van Brunswijk. “Mijn God! Hoe wil je dat de veiligheid in dit land gegarandeerd wordt?”, stelde Kruisland. Hij stelt dat de ABOP deze post dan maar bij de NDP moest gaan zoeken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES