zaterdag, april 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameHardeo Ramadhin: "Pokie gaat juist terugvallen in aantal stemmen"

Hardeo Ramadhin: “Pokie gaat juist terugvallen in aantal stemmen”

-

Does Travel - naar Suriname

Politiek analist Hardeo Ramadhin stelt niet te verwachten dat Diana Pokie, die recent de overstap van de ABOP heeft gemaakt naar de NPS, veel stemmen zal halen bij de verkiezingen van 2025 in Suriname. Integendeel verwacht hij dat de politica terug zal vallen in het aantal stemmen.

“In de meeste gevallen als je van partij A naar partij B gaat, val je terug in het aantal stemmen”, benadrukt Ramadhin. De politiek analist voert aan dat veel politici de vergissing maken door te denken dat hun kracht los staat van hun politieke partij.

Maar het is uiteindelijk de partij die ervoor kiest om een kandidaat op de lijst te plaatsen en op basis van die positionering worden kiezers in de gelegenheid gesteld om hun stem uit te brengen. Het is uiteindelijk ook dezelfde politieke partij die zo een kandidaat bij verkiezingswinst beloond met een ministerspost.

Ramadhin verwijst als voorbeeld naar de gevallen van William Waidoe die kort voor de verkiezingen van 2020 van de Pertjajah Luhur (PL) overliep naar de NDP, Raymond Sapoen die na 25 mei 2020 ook de PL de rug toekeerde, Enrique Ralim alias ‘Kleine Somo’, en Indra Jawalapersad.

Namens de PL werd Waidoe in 2015 gekozen met 3.038 stemmen. Hij is uiteindelijk gegaan op de NDP-lijst in 2020, maar kreeg amper 612 stemmen. “Dezelfde Waidoe die in Nickerie woont en werkt en met dezelfde achterban”, stelt Ramadhin.

Ook Sapoen kreeg in PL-verband in 2015 in totaal 5.159 stemmen. Hij ging in HVB verband in 2020 en viel terug naar 577 stemmen. In 2015 heeft Ralim 2.434 stemmen op de PL-lijst behaald, maar in 2020 ging hij naar de NDP-lijst en viel terug naar 1.147 stemmen.

Jawalapersad kreeg in 1996 in totaal 2.644 stemmen op de lijst van de VHP in Wanica. Na vijf jaren en met haar eigen partij Naya Kadam heeft ze maar 1.268 stemmen gehad. “Zij is dus niet meer in de politieke arena verschenen. Dus het is niet zo dat als je van partij A gaat naar B, dat je je hele achterban meeneemt”, aldus Ramadhin.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
  1. Aldus de voorspeller van de vhp. Waarom zou dat gebeuren , meneer Hardeo? Omdat ze zich niet bij uw partij heeftie aangesloten?
    Ik ben geen voorstander van om politieke prostituees op verkiesbare plaatsen te zetten, omdat je je eigen loyale partijgenoten tekort doet.


    gemodereerd
  2. Deze vrouw komt bij de verkiezing van 25 Mei 2025 wel in de DNA, let op.

    De kiezerss van Brokopondo kennen haar kwaliteiten, wat de ABOP met haar heeft aangedaan, ze komt uit gebied en is een van hen, woont in het gebied, kent de uitdagingen van haar mensen en de mensen weten wat ze aan haar hebben.

    De Marrons weten ook hie de relatie was van de marrons met de NPS.Ze kennen de betekenis en dit of nu is de kans om zich weer bij hun stadsbroeders en stadszusters aan te sluiten.

    Het beeld in Brokopondo hoofstad van de Stadsscreool ontmoet de Boscreool komt hier nu hierdoor goed tot haar recht.

    Een goede keus van deze mevrouw en ze moet een wasi doen met een NPS stadscreool bij dit standbeeld te Brokopondo hoofdplaats en een dram drinken en ook de gron mama niet vergeten.


    gemodereerd
  3. Zolang deze figuren die er nu zijn voorgoed verdwijnen mkt ht niet uit of Pokie meer stemmen behaald. Verder hebben we he advies niet nodig


    gemodereerd
  4. Ben niet helemaal eens met de geachte heer Hardeo. Ik zelf denk dat de NPS sterk gaat terugkomen bij de komende verkiezingen en daarbij zal Pokie een belangrijke bijdrage leveren. Ik denk dat het aantal zetels van de NPS meer dan zal verdubbelen. Het volk moet de arrogantie en family and friends beleid van de VHP en ABOP/PL flink afstraffen. De NPS en een paar kleinere partijen moeten een belangrijkere rol gaan spelen in Suriname.


    gemodereerd
  5. Beste meneer hardeo ramadhin.
    Als een betrouwbare politiek analist moet je niet alleen kijken naar mensen die van A naar B gaan, maar ook kijken naar van B naar A.
    Als je van politieke partij A (VHP) naar politieke partij B (ndp) gaat dan is het logisch dat je een terug val krijgt. Het is te vergelijken met als je van Barcelona naar Ajax gaat.
    Klasse verschil.daarom heb ik geen geloof in jouw politieke analyse.


    gemodereerd
  6. Hardeo is de juiste ervaringsdeskundige om dit soort voorspellingen te doen; ooit was Hardeootje ook zo ontevreden met zijn moederpartij de VHP dat hij samen met een paar andere grappenmakers een eigen.politieke partij de Djanta Partij, heeft opgericht. Toen de Djanta Partij niemand van het beoogde volk aantrok, keerde Hardeootje met hangende pootjes terug bij zijn baas Lachmon en dat leverde hem geen windeieren op want daarna werd hij de trotse drager van het witte uniform van de DC van Nickerie. Door Hardeootje zijn.aderen stroomt het bloed van een rasechte.politieke draaikont, vandaar dat hij weet wat ’tjé poti’ Pokie te wachten staat.


    gemodereerd
  7. Onbegrijpelijk dat de locals niet beseffen dat die vrouw lappen grond heeft uitgedeeld en daarom is ontslagen.

    Een koers van 3 zegt de suri’s niets en stabiliteit kun je niet eten, daarom hebben ze massaal op ndp gestemd. Dus… wat wordt hun strategie?

    Ook onbegrijpelijk dat niemand valt over die ex-milieu-minister(kwik) en dat onderwijs nu gewoon op het kabinet zit met 2 salarissen.
    Betekent dit dat de nps op de achtergrond toch stiekum samenwerkt met de vhp, want al die nps-directeuren zitten er ook nog!
    Wie?


    gemodereerd
  8. Hardeo, je kunt je danig vergissen. “In de meeste gevallen” betekent niet “altijd”.
    De omstandigheden zijn niet altijd hetzelfde, maar veranderen telkens weer. Trouwens, de verkiezingen zijn niet morgen of de komende week. Jouw analyse zie ik in deze als wishful thinking.


    gemodereerd
  9. de ndp en de nps zijn niet meer betrouwbaar , de nps met rusland-etnel-poki en de ndp totaal , , , , weg met de ndp—–weg met de nps , weg met de ndp—–weg met de nps , weg met de ndp—–weg met de nps , he he he , zo en nu kan na 2025 suriname opgebouwd worden


    gemodereerd
  10. Veel zal afhangen van hoe het kiesstelsel gaat veranderen.
    Als het evenredig is zal het niet zo veel uit maken of Pokie veel stemmen uit Brokopondo haalt. Dan is het belangrijker of zij mensen uit paramaribo aanspreekt die ABOP zouden gaan stemmen.

    Bij een stelsel 1 zetel per district en de rest evenredig dan kan ze haar gewicht in goud waard worden voor de NPS en BEP en ABOP een gevoelige tik geven.


    gemodereerd
  11. Heel rare move van Pokie. Dat had ik helemaal niet verwacht vane een Saramaccaanse die over het algemeen zeer intelligente mensen zijn. Je gaat je toch niet aansluiten bij een politieke partij die alleen nog kan bouwen op een generatie Surinamers die aan het uitsterven is.Pokie is mijn inziens nog steeds niet bij haar positieven na de zeer traumatische ervaringen bij de Abop. Zij had toch kunnen kiezen voor BEP of NDP?


    gemodereerd
  12. Wat een belediging om mevr Pokie te vergelijken met William Waidoe, Raymond Sapoen, Enrique Ralim en Indra Jawalapersad.
    Ze komt WEL om DNA let maar op!


    gemodereerd
  13. Mnr. H. Ramadhin ….. voelt nattigheid …. voelt nu al wat op 25 Mei 2025 zal gebeuren.
    Met zijn politieke analyse probeert hij de stembusgang {nu al} te beïnvloeden.

    Mevr. Pokie heeft voor zichzelf de juiste beslissing genomen.
    Brunswijk zal van alles proberen { geld rondstrooien als één gek } om het tijd te keren,
    but it’s to late !!!!!!!!!!

    Hr. Ramadhin … graag een {uw} analyse over de stembus uitslag voor de V…..H….P…..
    in 2025


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES