vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameRamsukul: "Asabina doet niets als ambtenaar!"

Ramsukul: “Asabina doet niets als ambtenaar!”

-

Does Travel - naar Suriname

Assembleelid Kishan Ramsukul vindt dat veel parlementariërs kritiek leveren op de wijziging van de Personeelswet, omdat zij zelf ook gevaar lopen dat hun salaris als ambtenaar wordt stopgezet, door deze wetswijziging.

Tijdens de openbare vergadering donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) noemde Ramsukul onder andere de naam van BEP-fractieleider Ronny Asabina, die naar zijn zeggen maandelijks een ambtenarensalaris ontvangt zonder daarvoor te werken.

“Ook het geachte lid Asabina is ambtenaar. Ik ben ook ambtenaar. Maar wanneer gaan wij naar het werk? Dus het lijkt erop dat mensen hier zitten te vechten dat deze wet niet komt, zodat zij en anderen hun salarissen blijven ontvangen zonder dat ze ervoor werken. Ze doen niets! Het geachte lid Asabina doet niets als ambtenaar!”, benadrukte Ramsukul.

Asabina had kort tevoren kritiek geleverd op de behandeling van deze wet.

Ramsukul stelde dat hij bij zijn aantreden als DNA-lid in augustus 2020 schriftelijk aan de minister van Binnenlandse Zaken heeft gevraagd om zijn salaris als ambtenaar stop te zetten. Dat verzoek is ook ingewilligd. “Tenminste dat kunnen andere leden niet doen. Zij blijven hun salaris ontvangen. Ik vraag ze of ze vanmorgen van 7 tot 3 gewerkt hebben als ambtenaar. Maar ze krijgen wel geld elke maand”, aldus de VHP’er.

Asabina reageerde hierop door te stellen dat Ramsukul met zo een statement getracht heeft zijn goede naam en eer op eigenlijke wijze te grabbel te gooien. “In de praktijk merken we dat bepaalde mensen de splinter in andermans ogen zien, maar de balk in hun eigen ogen niet”, stelde Asabina kort.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. De verklaring van Asabina is nietszeggend, omdat hij niet heeft ontkend dat hij een dubbele salaris ontvangt. Asabina krijgt een salaris als ambtenaar, terwijl hij geen tegenprestatie levert en daarnaast ook nog een behoorlijk hoge toelage als lid van de DNA. De bijdrage van Asabina in de DNA is altijd goed en daarom had ik niet verwacht dat hij zich schuldig zou maken aan dergelijke praktijken.


    gemodereerd
  2. Asibana, goede naam en eer? Je bent ontmaskerd, dat je oneigenlijk geld steelt van het surinaams volk, ZONDER dat je ervoor werkt. Is het geld als DNA lid niet voldoende, jo geldwolf? Zou zijn er meerdere van dit soort geldwolven, die in de DNA op hun droge zitten en alleen maar commentaar leveren. Zoals bigi bek boefa, die zg beleidsadviseur is op BUZA. Om niet te spreken van bobo parmessar, aloemang, tsjang, ……dus geen balk Asibana, maar hele boomstammen.


    gemodereerd
  3. Abop en Bep zijn de ondergang van Suriname!
    Ze kunnen niks, doen niks en missen op alle fronten de capaciteiten om een bijdrage te leveren aan ontwikkeling en welvaart.


    gemodereerd
  4. Misschien heeft die Ramsukul wel gelijk beste Asabina, denk daar maar eens over na, in plaats van met splinters en balken te gooien. Balken hebben we niet meer, worden allemaal geëxporteerd.


    gemodereerd
  5. Ordinaire parasiterende profiteur ontmaskerd.
    Onsmakelijke stinkende rotzooi.


    gemodereerd
  6. Had je anders verwacht.Stelletje graaiers bijelkaar. 90 % van de schreeuwers in dna toucheren grof geld waar hij/zij geen recht op hebben.


    gemodereerd
  7. Heb dat nooit van Asabina verwacht, dacht dat hij eerlijk en integer was. Dus Beb achterban, zie hoe jullie leider ook het volk pinaart, dan praat hij over anderen, dus hou je grote bek maar voortaan.


    gemodereerd
  8. Waarom alleen Abop en Bep noemen terwijl het bekend is dat vrijwel alle DNA leden, alleen al de afgelopen twee decennia, een ambtenaren salaris hebben of nog ontvangen. Het riekt naar krompraat.
    Asabina weet dat hij niet de enige is in deze positie.
    Het is heel simpel, waarom laat DNA niet een lijst opstellen van DNA-en kabinetsleden, dan weten wij, wie de gasten zijn die “gratis’ een salaris als 7 even ambtenaar ontvangen. Geachte heer Ramsukul kan er werk van maken, als hij het aandurft, de boze blikken van zijn geachte mede DNA leden zullen namelijk niet mals zijn.


    gemodereerd
  9. Het is onbegrijpelijk dat zoiets überhaupt mogelijk is in Suriname. Misschien moet Chan de zoveelste commissie instellen om uit te zoeken wie wel en niet een dubbel salaris ontvangt. Maar nu word het vingertje gewezen naar iemand van een andere partij, terwijl er binnen zijn eigen coalitie ongetwijfeld mensen zitten die mede schuldig zijn aan dit feit.


    gemodereerd
  10. De grootse boeven en narcisten hebben altijd de grootste mond. Inderdaad die hele BEP club is een ordinaire boevenbende die werkelijk niets maar dan ook werkelijk niets toevoegt aan de ontwikkeling van Suriname terwijl die clowns wel maandelijks een riante salaris opstrijken voor niks doen. Ik heb nooit iets zinnigs uit de mond van een BEP’er gehoord. Dit soort bewegingen zijn alleen maar de vorm in het leven geroepen en voegen niks toe aan een constructief beleid. Ja hoor Omo Asibina, een stropdas en een pak laat een aap zich ook als minister gedragen. Als deze nonsens bewegingen zullen de ondergang van Suriname leiden


    gemodereerd
  11. In veel opzichten lijkt de positie van een ambtenaar op die van werknemers die werkzaam zijn op grond van een arbeidsovereenkomst, te weten:

    1. de ambtenaar werkt in een gezagsverhouding tot een wederpartij (het overheidsorgaan dat de ambtenaar heeft aangesteld);
    2. de ambtenaar voert ten behoeve van zijn wederpartij op vastgestelde tijden vastgestelde taken persoonlijk uit;
    3. de ambtenaar wordt voor deze werkzaamheden door zijn wederpartij betaald.

    In juridische zin is er echter sprake van een fundamenteel verschil tussen de positie van ambtenaren en die van werknemers die werkzaam zijn op grond van een arbeidsovereenkomst.

    Een ambtenaar wordt namelijk door middel van een eenzijdige rechtshandeling – een statuut – door de overheid ‘aangesteld’. De aanstelling wordt in een besluit vastgelegd. Buiten de overheid gaan werknemer en werkgever samen een tweezijdige arbeidsovereenkomst aan. Dat juridische verschil van aanstelling neemt natuurlijk niet weg dat ook een natuurlijk persoon die als ambtenaar werkzaam zal zijn hiermee gelijk een werknemer tot overeenstemming met zijn wederpartij dient te zijn gekomen alvorens de aanstelling formeel wordt vastgelegd.

    Bovengenoemd verschil heeft gevolgen voor de rechten en plichten van ambtenaren die van land tot land verschillen. Bijvoorbeeld:

    * In principe gelden de wettelijke regels omtrent aanstelling en ontslag volgens het burgerlijk recht niet voor ambtenaren. Het ontslagrecht is geregeld in de Ambtenarenwet en de onderhangende regelingen. Ambtenaren kunnen ontslagen worden op grond van nauwomschreven gronden.
    * Ambtenaren hebben in het algemeen stakingsrecht, maar mogen in sommige gevallen niet staken (zie ook minimale dienstverlening).

    De bijzondere rechtspositie van ambtenaren wordt en is in veel landen steeds meer in overeenstemming gebracht met die van werknemers die op grond van een arbeidsovereenkomst werkzaam zijn.


    gemodereerd
  12. Tot in het ‘hoogste college van staat’ zoals de N.A. genoemd wordt zijn er personen die het eigen/persoonlijk belang plaatsen boven de bestaande rechtsorde of zich verzetten tegen wetgeving die de rechtsorde moet verbeteren of versterken. Suriname is wat de Surinaamse mens ervan maakt of zal maken.


    gemodereerd
  13. Die Ramsukul klets uit zijn nek. Waarom heeft hij nooit kritiek geleverd op de family and friends beleid van de regering. Waarom levert de heer Ramsukul geen commentaar op de geldverslindende commissies van de president die de belastingbetalers honderden miljoenen kost. Dus beste heer Ramsukul hou liever die klep van je dicht. De huidige regering heeft in 3 jaar tijd een paar duizend ambtenaren in dienst genomen, waarom heeft de heer Ramsukul die klep van hem niet geopend.


    gemodereerd
  14. eigen+mening , nou jou klep stelt geen zak voor , je moet eens die paarse kleppen die jij op je kop hebt eens verwijderen , nou je zou ineens blind zijn , en ja dan is het kleppen gebeurt he , ramsukul , zegt de waarheid , en klepje , 11.000 paarse ambtenaren worden niet meer betaald , straks komen ze voor het gerecht dat ze alle ontvangen salarissen en toelagen moeten terugstorten , zo niet dan jaren in de bak zonder klep


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES