vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomie'Geen sprake van sluiting Western Union kantoren in Suriname'

‘Geen sprake van sluiting Western Union kantoren in Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

Een bericht dat het Amerikaanse bedrijf Western Union binnenkort alle filialen in Suriname voorgoed zal sluiten, lijkt niet op waarheid te berusten. Er is binnen het bedrijf vooralsnog geen melding van sluiting van kantoren in Suriname. Dat blijkt uit een rondgang van diverse Surinaamse media, in een poging om de waarheid te achterhalen.

Woensdag verspreidde Facebookpagina Arkinoh een fake bericht hierover, dat vervolgens massaal gedeeld werd. Diverse media namen contact op met Western Union om het bericht te verifiëren.

Zo sprak Keynews met de directeur van een vestiging in Suriname, die aangaf dat het verspreidde bericht fake news is. “We hebben nooit een officieel bericht daarover gestuurd, alle kantoren zijn normaal open”, zei de directeur tegen Keynews.

Ook D-TV Express ging achter de feiten aan en probeerde contact op te nemen met de leiding van Western Union in Suriname, echter zonder resultaat. Een kantoor aan de Wanicastraat bleek wel om interne reden gesloten. Aan de Kwattaweg waren er volgens D-TV Express geen euro’s. De vestiging aan de Hermitageweg bleek gewoon open.

D-TV sprak ook met journalist Gloria Botse in Nederland. Zij gaf aan dat er in Nederland niets aan de hand is en dat er gewoon geld gestuurd kan worden naar Suriname. Botse sprak met twee kantoren in Rotterdam en het hoofdkantoor van Western Union in Nederland. Het bedrijf heeft de berichtgeving ook gecheckt met de moederorganisatie in de VS en heeft verzekerd dat er op dit moment geen melding of sprake is van sluiting van kantoren in Suriname.

Met Western Union kan via een kantoor, de website of gewoon via een app op de telefoon snel geld overgemaakt worden naar een ontvanger in bijvoorbeeld het buitenland. De verzender krijgt een unieke code die naar de ontvanger gestuurd moet worden. Het geld kan met deze code vrijwel meteen in cash opgehaald worden bij een kantoor. De verzender betaald een kleine fee. Voor Suriname is de fee vanaf 1,90 euro per transactie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Ik ben al een tijd gestopt met geld over te maken naar Suriname via welk geldwisselkantoor dan ook.
    Het geld groeit niet op mijn rug en ben – a.g.v. de wereldwijde economische malaise – genoodzaakt prioriteiten te stellen bij de besteding van mijn financiële middelen.
    Surinamers over het algemeen liggen liever op hun luie rug in een hangmat, wachtend op de diaspora voor een maandelijkse financiële ondersteuning. Word nou eens eindelijk creatief en bedenk mogelijkheden om zelf in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Uitzonderingen natuurlijk daar gelaten.


    gemodereerd
  2. Eerst vage problemen bij Surichange en nu bij WU. Wat als er daadwerkelijk problemen bij WU zijn? Met de reeds heersende problemen van de bevolking zou het een aderlating zijn als ze nu de reeds jaren aanwezige financiele hulp van de Diasporadia aan hun mensen daar zijn. Sinds jaar en dag zijn die stortingen een flinke bijdrage aan de Surinaamse economie.
    Nog even en je/wij zijn weer overgeleverd aan mensen op brommers die de poen aan huis bezorgden. Nou de Abanies zulle paraat staan.
    NB: Dat er geen €’s zijn op Kwatta zal wel komen omdat mensen met grote bedragen aan €’s naan Brazil vertrekken met een duister verhaal over de afkomst, bestemming of rechtmatige eigenaar.


    gemodereerd
  3. Maar het gaat wel volgen binnen een jaar, verwacht ik, want er is al besloten dat cash eruit moet. Alles digitaal.


    gemodereerd
  4. “sensatiegeile” journalist…. Zo komen de klojo’s nog in de picture 🙂 🙂


    gemodereerd
  5. @Pe Cunia….ik neem aan dat je het over je eigen fam en vrienden hebt die je blijkbaar onder druk zetten om geld te sturen…althans zo komt je bericht over. Mijn fam en vrienden zitten echt niet op hun gat maar zijn hardwerkende mensen. Zeel verplichten mij tot niets. Ik steun ze omdat ik het zelf wil


    gemodereerd
  6. Ik heb wel geld gestuurd met western union goede service hebben hun. In nl altijd gedoe met geldwisselkantoren over witwassen etc, ik hoop niet dat suriname ook die kant opgaat. Nederland wil dat de surinamers de nederlands economie draagt maar surinamers worden kaalgeplukt althans ik dat is hollands ambitie, hollanders 1 ambitie geld geld afpakken dat is hun ambitie kantoorbaan van zeven ochtends tot 18.00 geld stromen zoeken en janken om geld achter pc anders pc toetsenbord slopen op kantoor rioolratten gedrag dat is hun ambitie. Surinamers, aziaten ambitie is wereldwijd zakendoen van amerika tot india. Ambities verschillen in nl.


    gemodereerd
  7. Niets mis om valuta naar Suriname te sturen. De Amerikaanse Joden maken miljarden jaarlijks over naar Israel. Het over maken van valuta naar de thuislanden van immigraten in het Westen naar hun thuislanden gebeurt op grote schaal en dit zorgt ook voor ontwikkeling, vooruit gang in de thuislanden.

    Het zou goed zijn dat Surinamers die valuta naar hun thuislanden sturen gaan nadenken of dit geconsumeerd moet worden of het gestopt wordt in middelen van bestaan van hun familie in the thuislanden. Hierdoor kunnen oa kleine ondernemingen ontstaan, waarmee de familie, broer, zus, enz hun eigen middel van bestaan, ons belang, bus kopen, een auto om taxi te rijden, een korjaal te kopen voor vervoer van passagiers, enz kan hebben en voor zijn/haar eigen inkomsten zorgt voor het gezin. Dit kan dan gezien worden als ontwikkeling vd familie, gezin en zelf het beste van de maken i.p.v. afhankelijk te blijven. Geef de familie hengels om zelf hun eigen vis te vangen i.p.v. op dozen met levensmiddelen te gaan wachten.

    Surineds blijven jullie je familie in Suriname met valuta ondersteunen. Western Union is God Zij dank dat dit ook mogelijk is voor Suriname om dit te doen.

    Samen Werken, Samen Sterker

    Vergeet nooit waar je vandaan gekomen bent en wat goed is voor Suriname en de Surinamers.

    Aan het Surinaams grondgebied zijn wij verpand.


    gemodereerd
  8. Pe Cunia, goed voor jou dat je eindelijk besloten hebt een deel van je uitkering niet meer naar je familie in Suriname over te maken.


    gemodereerd
  9. Weer een paarse paniek scenario. Kunnen die paarse djamoe edes niet iets nieuws bedenken ipv om steeds te destabiliseren?
    Ieder land heeft de broodnodige valuta nodig om de economie te kunnen draaien.


    gemodereerd
  10. Waar er rook is is er vuur. Net aals Surichange staat ook WU in de kijkers van instanties. Waarschijnlijk heeft iedereen nu bdoor dat wisselkantoren een grote rol spelen in het witwassen van illegaal verkregen geld. Geldovermakingen van Suris in het buitenland aan familie en vrienden in Su via wisselkantoren is soms wel een zegen maar dat criminelen dezelfde route gebruiken om hun zwart verkregen geld wit te wassen is een vloek. WU zal, nu de weg via SC is afgesloten, nieuwe louche klanten erbij krijgen.


    gemodereerd
  11. @passant mooi geschreven maar werkelijkheid is heel anders in nederland worden alle geldwisselkantoren als witwas zaken gezien door zieke witte lange mannen met half kale rot kop. Ik werd ook gevraagd hoe of wat, bij de geld wisselkantoor. De hollands ambitie 100 jaar geleden roven en moorden en slaven handelen met schepen op zee boeven in genen. Denk je dat je van je uitkering 1 cent kan sturen naar suriname voor micro economie nou die rioolratten houden alles goed in de gaten en hun laten het in de media als stinkende scheet flink stinken(rioolmedia of journalistiek etc)heet dat.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES