vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijIndiase president onder de indruk van de eenheid en diversiteit in Suriname

Indiase president onder de indruk van de eenheid en diversiteit in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

“Ik ben onder de indruk van de eenheid en diversiteit. De liefde binnen de Surinaamse samenleving neem ik mee als boodschap naar India. Het is belangrijk om in een wereld van complexiteit en uitdagende vraagstukken een sterke en hechte samenleving te hebben.” Dat zei de Indiase president Droupadi Murmu dinsdag na een ontmoeting met de Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS).

De IRIS is vanaf zijn oprichting een volwaardige partner van de staat Suriname om vrede en rust te waarborgen. De IRIS tracht de tolerantie tussen de verschillende religieuze stromingen te versterken en het nationalisme te bevorderen. Tijdens de voorgesprekken welke moeten leiden tot een gestructureerde nationale dialoog is deze raad een belangrijke gesprekspartner geweest van de regering.

Op dinsdag 6 juni heeft president Chandrikapersad Santokhi samen met zijn Indiase ambtsgenoot Droupadi Murmu een bijeenkomst gehad met de IRIS. In de IRIS zijn vertegenwoordigd de Madjlies Moesliemien Suriname; Sanatan Dharm Maha Sabha; de Surinaamse Islamitische Vereniging; Vereniging Arya Dewaker Suriname en het R.K. Bisdom Paramaribo.

President Santokhi is ingenomen dat de leden van de Interreligieuze Raad in Suriname tijd hebben vrijgemaakt om een korte gedachtewisseling met president Murmu mogelijk te maken. “Onze Indiase voorouders kwamen met hun religies en culturen uit India. En dat deden ook de andere groepen die uit verschillende delen van de wereld naar Suriname kwamen. We hebben voorouders die afkomstig zijn uit het Afrikaanse continent, Indonesië, China, Libanon, Europa en vele andere plaatsen. De religieuze rijkdom maakt Suriname tot een uniek voorbeeld voor de wereld. We laten zien dat zoveel religies vreedzaam naast elkaar kunnen bestaan en in harmonie met elkaar kunnen worden beoefend”, aldus het Surinaamse staatshoofd.

President Santokhi is alle religieuze leiders erkentelijk die gevraagd en ongevraagd hun wijsheid delen om de multi-etnische samenleving te waarborgen en vrede te stimuleren. Hij noemt de IRIS een zeer belangrijke organisatie. De regeringsleider is ervan overtuigd dat zij belangrijke voorstellen kan aandragen om normen en waarden te herstellen en problemen op te lossen.

President Murmu merkt op dat Suriname een voorbeeldland is voor culturele versmelting.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

8 REACTIES
  1. Sorry mevrouw de president. Er is totaal geen eenheid in dit land. Rassendiscriminatie, geweld, roverij (met name door de djuka’s), en onderlinge wedijverij (vooral Hindoestanen) zorgen er voor dat dit land na de onafhankelijkheid niet vooruit is gekomen. Daarom is uw land een voorbeeld voor de wereld. Ondanks de enorme armoede houdt het de handen niet op om te bedelen. Dat verdient groot respect !


    gemodereerd
  2. Eenheid in Suriname…? Die is ver te zoeken want die is niet te vinden in de samenleving noch de politiek. Er is eerder sprake van een kraboe-mentaliteit.
    Daarom komt het land niet vooruit.


    gemodereerd
  3. Op Pagwa, Op 1 July, 25 November, 31 December komt de eenheid in verscheidenheid beter tot haar recht.

    Wat deze immigratie dagen vd Hindostanen, Javanen, Chinezen, enz zal nog heel veel aan moeten gebeuren om het ook die betekrnis en plaats te geven als de bovengenoemde dagen in Suriname.

    Dit is meer voor de groep, wat tot een zekere graad te begrijpen is, maar als men het tot een vrije dag voor alle Surinaners wil maken zal men meer aan moeten doen.

    Werk aan de winkel, wat moet hieraan gedaan eorden om anderen ook bij te betrekken of is het eenheid in verscheidenheid. Laat de andere etniciteiten dan gewoon gaan werken en de economie draaiende blijft.


    gemodereerd
  4. PRESIDENT DROUPADI MURMU BARA DHANJEBAAD.

    YOU ARE A PRESIDENT OF A COUNTRY WITH 3 MILJARD PEOPLE. YOU ARE A GREAT WOMAN IN THIS WORLD ANO 2023.

    SURINAM NEEDS YOUR HELP IN AGRICULTURE, ICT, MEDICINES.

    SURINAM ALSO NEEDS 100.000 OF YOUR POLICE OFFICERS LIKE CRIME PATROL AGENTS FOR A BETTER SAFETY SITUATION IN SURINAM. POLICE OF SURINAME ARE VERY CORRUPT ANT DONT WANT TO WORK HARD.

    SURINAM ALSO NEEDS 200.000 SUZUKI MARUTI CARS 600CC BECAUSE OUR SURINAMESE PEOPLE CANNOT AFFORD FUEL PRICES ANYMORE. WE ARE LOOKING FOR LITTLE MARUTI,S INSTEAD OF MOTORCYCLES.

    WE ALSO WANT 2 TIMES A WEEK FLIGHTS FROM SURINAM TO INDIA VISA VERSA.
    FOR A NORMAL PRICE. WITHOUT VISA.

    WE ALSO NEEDS 10.000 GOATS WITH LONG EARS WHICH BECOME VERY BIG. BECAUSE THE SURINAM GOATS ARE GROWING TOO SLOWLY.
    FOR PARAMARIBO ZOO WE WOULD LIKE TO HAVE 10 ELEFANTS.

    FOR OUR INLAND SCHOOLS WE NEED 50 GOOD TATA SCHOOLBUSES 50-70 CHILDREN.

    AND SOME MILITARY BOATS EN POLICE BOATS.

    THAT IS WAT SURINAME NEED THIS MOMENT.

    INDIAN PEOPLE ARE WELKOM TO DO AGRICULTURE , GOLDMINING WITHOUT KWIK, BAUXITE INDUSTRY ETC ETC IN SURINAME.

    LET YOUR INDIAN PEOPLE COME TO SURINAM PLEASE.

    BARA DHANJEBAAD


    gemodereerd
  5. Eenheid??? In Suriname???
    Dan hebben ze verdomd goed geacteerd, zelfs de oscarwinnaars kunnen het ze niet nadoen…


    gemodereerd
  6. In India hebben de minderheden, m.n. de moslims en de christenen, veel meer rechten en veel minder plichten dan de meerderheid, de Hindoes.
    Zo is er bijv. een wet die zegt dat bij onlusten tussen een groep uit de minderheid en een groep uit de meerderheid, de minderheden nooit gestraft zullen worden, zelfs als ze aantoonbaar schuldig zijn, maar de meerderheid altijd gestraft zal worden, zelfs als ze aantoonbaar onschuldig zijn.
    Hopelijk heeft mevrouw Murmu gezien dat dit in Suriname anders is en heeft ze naar India meegenomen dat deze Indiase wet pure discriminatie is.
    Ander voorbeeld. De regering heeft laatst bepaald dat meisjes pas op hun 21ste mogen trouwen (was eerst 18). Welke groep denk je dat daar problemen mee had? Juist. Deze groep heeft op basis van de Islamitische wetten (Sharia) voor elkaar gekregen dat moslimmeisjes officieel v.a. hun 14e mogen trouwen.
    India is de enige democratie ter wereld waar de moslimwetten – hoe onredelijk ook – van kracht zijn.
    Nog steeds is het gangbaar in India dat een moslimman zijn vrouw het huis uit kan zetten door slechts 3 keer het Arabische woord voor scheiding (talaq) tegen haar uit te spreken of schriftelijk mee te delen of wie weet, ook via gebarentaal haar dit kenbaar kan maken.
    Alleen moslims mogen dit. Doet een een Hindoe zoiets, dan belandt hij in de gevangenis.
    Murmu moet vanuit Suriname meenemen dat dit niet normaal is en dat in India een uniforme wet moet komen waarin geen enkele groep privileges krijgt.


    gemodereerd
  7. murmu we waren niet in de indruk van u , kijk eerst naar uw eigenland , 10% van de 1,4 miljard inwoners daar waar u er ook een van bent leeft in weelde , dan 20% hangt aan de zijden van de 10% , maar 70%leeft in armoede , dagelijks gaan de beelden over de gehele wereld , ook kinderarbeid is daar een normale zaak , nogmaals president murmu wij raken niet onder de indruk van u , nog wel goede reis terug en geen weerzien


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES