vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVIDEO: Activist Asawini via Zanderij vertrokken naar Nederland

VIDEO: Activist Asawini via Zanderij vertrokken naar Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaams-Nederlandse activist Asawini is in vrijheid gesteld en vandaag naar Nederland vertrokken. In dit filmpje van De Vliegende Reporter is te zien dat zij onder begeleiding van iemand van de Nederlandse ambassade in Suriname en haar twee advocaten, op de luchthaven aankwam.

Ze gaf aan dat het goed met haar gaat en dat ze moet vertrekken uit Suriname, maar dat vrijwillig doet voor haar eigen veiligheid. Ook liet ze weten haar strijd niet op te zullen geven.

De activist wiens echte naam Regita Edenburg is, was afgelopen week uitgezet naar Frans-Guyana. Tegen LIM FM zei ze dat het aanvoelde als een gijzeling en dat ze niet wist waar ze zich bevond.

Ze werd daarna teruggehaald naar Paramaribo, omdat er procedurele fouten zouden zijn gemaakt. Vice-president Brunswijk bracht gisteravond een bezoek aan haar.

Tegen journalisten die vragen vandaag stelden op de luchthaven zei ze: “Ik zou aan Suriname willen zeggen recht en waarheid dat maakt vrij. Ze wilde verder niet veel kwijt. “Jullie horen nog van me”, aldus Asawini.

Dit zei ze tegen LIM FM:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Ze moest toch voor de rechter?? Ik hoop dat ze samen met dr advocaten de zaak online doet.
    En dat ze de Staat voor het gerecht sleept
    Voor een terrorist is ze wel snel vrij en gaat met iemand van de ambassade nr airport. Internationaal gaat ze Su te schande zetten.


    gemodereerd
  2. Het is, sinds jaar en dag, een ‘politieke gewoonte’, om bijna ieder activist die een regering niet welgevallig is, een terrorist te noemen. Nelson Mandela was in de ogen van het – Hollandse – Apartheidsregime, ook een ’terrorist!’ Tsja…


    gemodereerd
  3. Lever je Nederlands staatsburgerschap in en ga dan terug naar Suriname, met je blauw paspoort. Dán heb je recht van spreken en kan je de grote activist uithangen met je volgelingen die met een beetje geluk de 2e klas van de lagere school doorlopen hebben.


    gemodereerd
  4. Donder op. De bijstand is al gestort vorig maand in de bijlmer. Jou recht en waarheid moet je zoeken bij koning Willem, minister president Rutte.


    gemodereerd
  5. Opzouten vreemdeling.

    In USA, Rusland, China, Brazilie, EU, Afrika, moslimlanden, Indonsie, Saoedi Arabie, moet je dat doen, dan zal je merken hoe je van af zal
    komen?


    gemodereerd
  6. Geen werkgever in NL????💪
    Verhuis dan direct helemaal naar Suriname! Stelletje niksnutten!!🙈


    gemodereerd
  7. De klasse justitie maakt overuren in Suriname. De OM is totaal corrupt en heeft geen kennis van zaken . De helft van de rechterlijke macht is corrupt en doet uitspraken zoals in Rusland van putin. Buitenlandse investeerders jullie zijn gewaarschuwd om niet naar Suriname te reizen zolang de corrupte bende in Suriname regeren.


    gemodereerd
  8. Wel triest dat ze naar vertrekt in nl is het heel slecht gesteld hoor. Iedere ziek gestoord persoon in nederland zoekt media aandacht om meer ziek te worden hoop ik, zelfs ook mij gestoorde zeer racistische blanke ratten buurvrouwen echte zieke gestoorde aandacht zoekers zulke stinkende witte wijven altijd de zieke lokale media aandacht zoeken, ik spuug op zulke gestoorden maar in nl zieke manier van leven altijd media aandacht zoeken. Dus asawini welkom in gestoorde media land holland. De media in nederland is zeer ziek en racistische je zal gauw genoeg merken.


    gemodereerd
  9. Ai Debby “ ze gaat Suriname internationale te schande zetten “
    Dat is jullie doel hé.
    Jullie zijn geen echte Sranan man .
    Jullie zijn de vernietigers van volk en vaderland.
    Ga je diep schamen.
    Als je die waardigheid nog bezit.
    Profiteurs zijn jullie .
    Wij Surinamers hebben jullie niet nodig.jullie blijven in die 💩 van ddb zitten, kruipen jullie een keer er uit en kijk dan om je heen.
    Dan zal je een andere wereld aanschouwen.


    gemodereerd
  10. dus persoon , 4 juni 2023 Bij 23:11 , jij beschouwd deze asawini ook als een terrorist goed gezien , ze kan in holland als hollandse ook vervolgd worden als terrorist , dus we zullen dan horen wat ze dan te vertellen heeft , of we horen nooit meer iets van die terrorist


    gemodereerd
  11. Wat een gescheld op iemand die door een minister zonder enigerlei van rechtsgang eigenmachtig het land uitgewerkt is.
    Een minister die blunderde en haar terug moest nemen en de rechtelijke macht weer schoffeerde.

    Is het dan niet logisch dat je je bedreigd voelt omdat geen van de beschuldigingen hard gemaakt worden.

    Welke belangen dient de minister.
    Deze mevrouw die geen onvertogen woord uit maakt heeft de mazel dat haar NL paspoort haar beschermt. Zijn neemt wel afschijdt van kinderen en haar Surinaamse leven.
    ondertussen wordt er gescholden op van alles en nog wat terwijl de minister van Juspol duidelijk zijn zaak niet hard heeft kunnen maken want anders had hij haar niet laten gaan.

    Niet deze vrouw maakt Suriname zwart maar zij die hier lopen te schelden en de huidige regering. Ik moet min inhouden geen racistisch te noemen kwalificaties voor de minister van Juspol te gebruiken. Deze meneer heeft al menig maal aangetoond niet bekwaam te zijn edoch ABOP en VHP gijzelen elkaar.
    Ik hoop dat een volgende verkiezing gebaseerd wordt op basis van gelijk wegende stemmen. of wel 1 kiezer 1 stem.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES