woensdag, april 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameCambiel: "Het zal beter gaan met Suriname als Brunswijk in 2025 deel...

Cambiel: “Het zal beter gaan met Suriname als Brunswijk in 2025 deel uitmaakt van regering”

-

Does Travel - naar Suriname

Marinus Cambiel, ondervoorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), heeft de achterban tijdens een partijvergadering afgelopen week in Commewijne opgeroepen om het geloof in de geelzwarte partij niet te verliezen. De tweede man van de ABOP merkte onder andere op dat economische situatie van het land noodzaakt dat het volk nu meer zal moeten betalen voor elektriciteit en stroom.

Echter, verzekerde hij de mensen dat deze verhogingen ervoor zullen zorgen dat het beter zal gaan met het land, waardoor de mensen zelf zullen vergeten dat ze zoveel moeten betalen voor de nutsvoorzieningen. “Y’o pai pikinso moro stroom, yo pai pikinso moro watra, maar i mag sabi dati o go moro bung. Want w’o tyari verandering dati y’o fergiti dat so hey yu e pai”, benadrukte Cambiel.

Hij beweert dat het zelfs nog beter met Suriname zal gaan als zijn partijvoorzitter Ronnie Brunswijk deel uitmaakt van de nieuwe regering die in 2025 zal aantreden. “M’e beloof i. Yu mag sabi dat ifi meneer Brunswijk de ini a regering 2025, a’o go moro betre. Daarom un’ hori un’ srefi en un’ du un’ uiterste best dati ini 2025 Brunswijk de baka na in’sei!”, aldus Cambiel.

Cambiel begrijpt dat mensen het nu zwaar te verduren hebben. Echter, de schuld daarvoor moet volgens hem gezocht worden bij de vorige regering. Hij meent dat de NDP het land helemaal kapot heeft geslagen en totaal heeft vernietigd. Daarnaast hebben de vorige beleidsmakers volgens hem al het geleende geld op hun privérekeningen gestort. Hierdoor zijn er miljarden aan schulden overgelaten.

Ook de bauxietsector is naar zeggen van Cambiel kapotgeslagen door toedoen van de NDP en zijn er ook hoge schulden achtergelaten bij de oliemaatschappijen. De oude plaat hierover afdraaien vindt hij daarom terecht. “Den man nyan alla moni. Now den man nyan alla oli moni en den man meki omen paiman. Staatsolie, na wi mus’ draai en fu kisi moni fu draai a kondre opnieuw”, aldus Cambiel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

30 REACTIES
  1. Deze idioot hft lef. Sodermieter op. 3 jaar met deze regering en 80 % van de bevolking pinaart. De 20 % zit in de rovers van de regering.
    Dank zij Bouterse hebben ze stroom.


    gemodereerd
  2. Van waar komt deze KOBUS PRINTA met deze theorie vandaan ? zeker uit BOE BOE kondre,..laat hij zijn mensen eerst uit het moeras halen,OMOE djiem wang boeng bigie BRIK jere.volgens mie ie batterij,of joe Accu leegie mie mang ! Kawtere neh voer bere.joe eh njang steak.


    gemodereerd
  3. Oke dang famiri, er wordt al voorgesorteerd! Politiek = op een zeer slinkse manier met prachtige woorden & beloften zand strooien in de ogen van eigen Surinamers om je eigen positie veilig te stellen! En bet your life sommige abanies komen weer aan de macht!


    gemodereerd
  4. Oké, deze partijleider, heeft geen internationale visie!
    Dat het dan beter zal gaan met Suriname, ik heb mijn twijfels.

    Ach ja, niet alles is goud, wat blinkt.


    gemodereerd
  5. Ik heb echt een andere mening dan mijnheer Cambiel. Zonder de Brunswijks zou het nu al beter gaan, dus zeker na 2025. Ik ben alleen bang dat de Surinamers weer liever gaan leven op de pof en de dieven partij zullen kiezen samen met de PL en inderdaad De ABOP.
    Je levensonderhoud kado krijgen is gemakkelijker dan er voor werken.
    En vervolgens kopen de Chinezen het land op en is de schuld na 5 jaar 6 miljard.


    gemodereerd
  6. En nu hij deel uitmaakt van de huidige regering, gaat het niet goed? Hoe dan? Wel, het zal alleen goed kunnen gaan met Suriname als Bravo, als regeringsleider, na de volgende verkiezingen zijn nepotisme- en corruptiestok vervangt door een toverstok.


    gemodereerd
  7. Marinus Cambiel … ondervoorzitter ABOP … de man zijn uitstraling is die van een DEBIEL !!!!
    Cambiel schaamt zich niet te stellen dat in een volgende regering het goed zal gaan met Su. als Kawteri Brunswijk weer deel uitmaakt van de regering.

    Marinus Cambiel denkt misschien dat alleen debielen in Mei 2025 naar de stembus zullen gaan.

    Brunswijk is nu al politiek dood {dede} … hij moet alleen nog voorgoed onder de zoden gelegd worden.


    gemodereerd
  8. Ik zal maar niet reageren op deze meneer baja: A mang diesie na waste of time


    gemodereerd
  9. Cambiel denkt nog steeds dat hij met leugen en bedrog het voor een groot deel ongeletterde volk in zijn achterban van alles kan wijsmaken. Hij behoort samen met Brunswijk tot een van de rijksten van het land.

    Deze man heeft goudconcessies in zijn bezit en hij is makkelijk aan grote stukken land gekomen. Hij zegt dat de mensen meer voor energie moeten betalen en dat zij er beter van zullen worden.Hij liegt de mensen net als Santokhi alles voor.

    Ik hoop dat Abop en VHP bij de volgende verkiezing zwaar worden afgestraft door het kiezersvolk.Het moet zodanig voor hen uitpakken dat zij geen gewicht in de schaal kunnen leggen in de samenwerking met andere politieke partijen.


    gemodereerd
  10. Deze man ziet spoken welk land gaat zaken willen doen met Suriname.
    Niemand nada


    gemodereerd
  11. @ marinus labiel herstel cambiel,

    Als ik naar jullie kijk, komt er bij mij een soort ingeving van ja, wat zal ik zeggen, jullie zijn goed in andere taken zoals eten, feesten, dansen en beesten. Maar bestuur en wet en regelgeving, beschaving, dat is niet jullie ding !!! Niet racistisch bedoeld maar zuiver realistisch.
    Ik denk dat ook andere op dit forum ook met mij eens zijn !!!
    In velen huiskamers wordt dit ook geventileerd als men naar jullie kijkt !!!
    De abop is nu 2023 bezig met de verkiezingen van 2025. Terwijl de president bezig is met belangrijke zaken, hij is bezig om het land uit de crisis te halen en jullie zijn al bezig met one way traffic !!!
    We leven in in de 21e eeuw, al zouden we in het jaar 3000 leven, jullie soort zullen altijd op hetzelfde niveau blijven, het is jullie niet gegeven wat andere volken wel hebben gekregen intelligentie !!!


    gemodereerd
  12. @ RobGay

    Jouw baasje heeft het domme volk, ook bedrogen en bestolen.
    Dus jij moet, het laatste zijn die het woord moet hebben! ” Jij ziet de splinter in andersmans oog, maar het dwarsbalk voor de jouwe zie je niet”.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  13. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

    Marinus Cambiel, ondervoorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP).

    Waar komt deze domme podium taal spreker plotseling vandaan?
    Dat de mensen in Suriname en ook de verdwaalde aanhangers van (ABOP) nog steeds blijven geloven in het domme podium taal van deze niet echt ontwikkelde figuur en profiteur, gaat echt mijn verstand te boven.

    Er komt geen enkel vooruitgang in Suriname met zulke DOMME figuren.

    Kijk maar om jullie heen in het binnenland, wat er reeds gaande is.
    Het gehele achterland wordt reeds jaren vergiftigd met Kwik en Cyanide.
    ABOP, VHP en ook de NDP zijn jaeren hiermee bezig.

    Een volk dat op corrupte politici, bedriegers, dieven, veroordeelde drugscrimenelen, moordenaars en verraders stemt, is geen slachtoffer maar medeplichtig.

    Waarom maakt deze domme ondervoorzitter zijn mond niet open, dat mevrouw ASAWINI de ogen van de ABOP aanhangers probeert te openen en hun verstand nu eindelijk moeten gaan gebruiken.

    Je hebt ook een minister van justitie Kenneth Amoksi alias (ALESIE), die helemaal niet geschikt is om zo’n functie te bekleden.
    Hij weet bliksemsgoed wat er verkeerd gaat in Suriname.
    Maar hij sluit zijn ABOP ogen en oren onder dwang van een vicepresident Ronny Bravo Brunswijk.
    Ik weet niet of deze AMOKSI gratis zijn universitaire bu GRATIS heeft gekregen voor zijn afstudeerrichting aan de Antom de Kom universiteit.

    Dat hij advocaat bij het Hof van Justitie was en daarna in 2020 werd benoemd tot rechter en vicevoorzitter van het Constitutioneel Hof, zegt in deze als (politicus) nog niets.
    Iedereen weet hoe het reeds jaren toegaat in Suriname met zulke benoemingen.


    gemodereerd
  14. Vaak zie je dat mensen overlopen naar andere partijen, nu begrijp ik de vergelijking met voetbal want partijleden worden ook zo gekocht en gewisseld…
    Bepaalde aanhangers mogen gerust als “hooligans” worden bestempeld.


    gemodereerd
  15. als deze man nou met echte positieve voorbeelden en plannen kwam .
    hebben deze lui uberhaupt een politieke opleiding genten.


    gemodereerd
  16. Kijken jullie hoe preween naar die debiel zit te kijken op de achtergrond. Die denkt bij zichzelf kome pe Kong doe sang ?kawtere haar a dang snel jere .


    gemodereerd
  17. Net zo iets als waarom mensen klanten blijven bij een winkel die waardeloze producten verkoopt dit doe je alleen maar als er geen andere winkel is of als die er wel is maar je denkt dat die dezelfde troep verkoopt. De verkoper roept we hopen u snel weer te zien terwijl de uiterste verkoopdatum op je boodschappen maart 2022 is. Dan gaat het stinken in je boodschappentasje.


    gemodereerd
  18. De ABOP en PL horen in geen enkele regering thuis. Deze boevenbende van incompetente leiders hebben bij de komende verkiezingen een flinke afstraffing nodig. Na drie jaar regeren heb ik nog geen enkele positieve bijdrage van deze beide boevenclub gezien in landsbelang. Ze zijn het hele jaar alleen verkiezingscampagne en accomoderen van family and friends bezig. Weg met de ABOP en PL.


    gemodereerd
  19. Vergis ik mij niet dan maakt de ABOP nu ook deel uit van de huidige regering. Weliswaar is de bijdrage van Brunswijk nihil en totaal niet van toegevoegde waarde. Maar wat anders moet ik verwachten van een VP zonder gedegen opleiding en geen politieke ervaring? De ABOP doet voor de vorm mee en ik vrees dat het in 2025 niet anders zal zijn. Ik heb het al voor de uitslag gezegd dat als deze racisten deel uit gaan maken van de regering en het beleid van Suriname gaan bepalen het afgelopen is met de eenheid in dit land. Paramaribo is al een ghetto door overlast gevende Marrons en idem Wanica. Over Sunny Point praat ik liever niet.


    gemodereerd
  20. Cambiel zijn redenering is te vergelijken met de uitspraak van een vrouwenbeul die tegen zijn slachtoffer zegt: momenteel mishandel en verkracht ik je dagelijks, maar als je me in de komende 5 jaar weer het vertrouwen geeft, zal je eens zien hoe aardig ik voor je zal zijn, elke dag rozengeur en manenschijn.


    gemodereerd
  21. Niet reageren op dit soort figuren deze man spoor echt niet ,ABOP IS NU AL VERLEDEN TIJD.


    gemodereerd
  22. Terwijl de president bezig is met belangrijke zaken, hij is bezig om het land uit de crisis te halen
    ja vakantiereisjes overal heen
    grond weggeven om een haven te bouwen in nickerie?
    een brug bouwen naar guyana

    tevens hoor je elke partij dat ze meer stemmen gaan krijgen?
    waar komen al deze surinamers vandaan?
    net als vorige keer uit guyana en haiti?
    geen enkele partij hoor je met degelijke plannen om de economie e.d aan te pakken
    of het cyanide probleem, de goudconcessies of houtkap
    en de jaarlijkse wateroverlast?
    en de corruptie in regering en bij politie

    wij zijn goed , wij zijn beter, dus stem op ons….niet omdat we echt een degelijk plan hebben


    gemodereerd
  23. trek willekeurig 54 mensen van de straat en zet ze in het dna
    dan heb je minimaal dezelfde kwaliteit als wat er nu zit in het dna


    gemodereerd
  24. Een laaggeschoold, primitief volk dat structureel blijft stemmen/kiezen voor gevaarlijke idioten en drugsveroordeelde massamoordenaars en drugscriminelen zal tot in lengte van dagen in armoe gedompeld blijven in deze corrupte, criminele FAILED STATE.


    gemodereerd
  25. ABOP kan een patent aanvragen op de naam Marinus.
    Geen enkele politieke partij weet een economische plan te presenteren waaruit blijkt hoe de economie op te krikken. Het enige wat men presenteert: beloftes. Wat men in de praktijk uitvoert: constante kritiek op elkaar.
    En zo blijft alles bij het oude bekende.
    Suriname kan niet verbeteren omdat niemand daar weet hoe het moet.


    gemodereerd
  26. Er is echt een groot probleem in Suriname, de meeste mensen zijn zwaar debiel. zwaar crimineel of hebben max. 4 jaar lagere school.

    Waar zijn de echte knappe koppen die dit land uit de shit haalt en voorkomen dat iedereen over 10 jaar verplicht Chinees moet praten

    Chan heeft ook maar een HBO pretstudie gedaan, dus ook die gaat het niet redden… al hebben ze 1000 adviseurs in dienst!

    Deze lapzwans is er ook zo’n eentje.


    gemodereerd
  27. Deze meneer spreekt zijn politieke achterban toe, waarde, niet meer dan een korreltje zout. De andere partijen laten zich ook niet onbetuigd, doen ook van deze knullige uitspraken.
    Wat erg is, deze man vergeet voor even dat zijn partij al in de regering zit, dus ze moeten niet wachten tot 2025, maar beter hun best doen.

    De oranje helden reageren weer discriminerend, historisch zelfs. Zwarte mensen, (lees Marrons) wáren geen mensen. De opvattingen over de Abop en haar leden nú, zijn niet nieuw, zijn in de tijd van de slavernij ook al aangehaald als kenmerken van hun voor ouders, alleen werd het gebruikt om de mensen te ontmenselijken. Na de afschaffing van de slavernij zijn de waanideeën niet ineens verdwenen, ze zijn juist verholen in zogenaamde niemendalletjes. Nú worden deze vermeende kenmerken gebezigd vanuit racistisch oogpunt omdat de Marrons niet lijken op de oranje helden. Sari tori. Verholen discriminatie is veel erger dan de rechttoe-rechtaan discriminatie.
    Een ding wil ik deze oranje gasten voorhouden: elke keer weer afgeven op de Marrons gaat niet helpen, trouwens het vermeende overlast en anderen kwalificaties waren in het verleden ook kenmerken van de andere groepen, dus……..de Marrons maken een onlosmakelijk deel uit van onze bevolking, het is zinvoller met hen te gaan samenwerken, eventueel ze ter hand te nemen, dan bereik eerder je iets, niet met, misbaksels enzo. Misplaatste Kwalificaties plaats deze groep juist buiten het maatschappelijk debat. Wat heerst is het gedrag en opvatting dat de botsing der meningen achterwege mag blijven. Er hoeft niet geargumenteerd; er moet ’bestreden’ worden, zie hoe men praat en denkt over de NDP. Dit is in essentie antidemocratisch. Het geloof in de kwalificatie lijkt sterker dan de kracht van het argument. Reserveer deze termen/ kwalificaties als idioot, abanies, debiel, geen beschaving, en dergelijke voor de mensen die ze daadwerkelijk verdienen.

    Btw, de oranje helden moeten ook niet zo hoog van de toren blazen, zonder de “Abop boeven” waren zij nu op ‘rare’ plekken duimen aan het draaien, dus ksttttttttt.

    Het gedoe met de zoon van de president (een grote miskleun) heeft de zegen van de oranje helden, want vinden zij, hij lijkt op ons. De heer van der San geeft zijn visie op het (foute) gedrag van de president en men vindt dat hij het doet omdat het gaat om iemand die niet op hem lijkt, dus…….De oranje helden doen hetzelfde hierboven met hun kritiek op de heer Cambiel, die niet op hen lijkt. Hoe hypocritisch wil je het nog hebben.
    Santokhi doet niet aan zelfreflectie terwijl men de oppositie daarvan verwijt.

    Santokhi heeft het diaspora clubje van voornamelijk surineds weer nieuw leven in geblazen. Het enige wat de Surineds moeten doen is massaal naar ons toekomen om te helpen, dan zijn het djadja srananmangs. Overigens, de heer Matta schijnt naar ik vernomen heb nog steeds te wachten op de vrijwillige financiële bijdrage van de vele Surineds, je weet wel, de groep die potsierlijk trots aangeeft over hun tranga lobi, hun support blijft magertjes, uh, geen vertrouwen???????? Jip en Janneke


    gemodereerd
  28. De domme massa in sme zal zeker op hun getto meester stemmen. Hij zegt het niet voor niets. Hij kent zn eigen mensen.


    gemodereerd
  29. Als warlord in Afrika zou hij beter uit de verf komen. Als politicus is hij totaal ongeschikt.
    Maar als dom Suriname massaal op hem stemt en hij president mag worden, dang sranang ka foe troe. Want de abop heeft geen mensen binnen haar gelederen met kennis die het land tot ontwikkeling kunnen brengen. Wel veel kneusjes die het land naar de verdoemenis helpen, getuige de min. van JustPol die er voor spek en bonen zit.
    Daarnaast,… abop zit al in de regering, alleen Cambiel, de kaw-tere weet dat nog niet.


    gemodereerd
  30. robg en debby zijn bang voor de abop , want die vreten de ndp op nog voor 2025


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES