vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij90% ambtenaren meldt zich aan bij verplichte Landsdienarenregistratie

90% ambtenaren meldt zich aan bij verplichte Landsdienarenregistratie

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken in Suriname (BiZa) heeft afgelopen week de resultaten van de verplichte Landsdienarenregistratie (LDR) en het vervolgtraject bekend gemaakt. Vol trots informeerde hij dat de verplichte landsdienaren registratie ondanks alle weerstanden mede door ondersteuning van de ambtenaren een groot succes is geworden.

Verder gaf de Surinaamse bewindsman aan dat verandering altijd met weerstand gepaard gaat en dat het uiteindelijk doel is om verbetering en succes te boeken.

Volgens het landsdienarensysteem zijn er ongeveer 54.000 personen in overheidsdienst; hiervan hebben 48.622 ambtenaren zich geregistreerd. Van de 6000 ambtenaren die zich niet hebben geregistreerd zal het loon stopgezet worden. Verder is er een groep van 5000 ambtenaren die zich wel hebben geregistreerd, maar nog geen werkplek hebben.

Tijdens de LDR is ook de mogelijkheid geboden voor vervroegde uitdiensttreding, mits ze voldoen aan de voorwaarden. Hiervoor hebben zich al 766 landsdienaren opgegeven om gebruik te maken van deze voorziening. De procedure voor de vervroegde uitdiensttreding is inmiddels ingezet. Minister Somohardjo stipt aan dat samen met de minister van Financiën en Planning de stimulus beschikking is getekend, welke bedoeld is voor ambtenaren die vervroegd uit overheidsdienst willen treden.

Met de recente Landsdienarenregistratie heeft Biza meer inzicht gekregen in de competenties en kwalificaties van de ambtenaren, waardoor er een meersporig personeelsbeleid kan worden ontwikkeld en uitgevoerd. Als gevolg van de LDR wordt de betaalrol ook opgeschoond, persoonsgegevens zijn makkelijker te verifiëren en ook de personen die oneigenlijke betalingen krijgen.

Tenslotte gaf de bewindsman mee dat er een modern personeel informatiesysteem wordt gelanceerd per 1 januari 2024. Het is ook van belang dat het vervolgtraject goed wordt afgerond. Het stopzetten van onrechtmatige lonen zal voor Suriname en ambtenaren voordelen hebben waaronder verlaging van de loonkosten,  de arbeidscertificatie zal toenemen en ook de personeelstukken van de landsdienaren zullen nu veel sneller worden afgehandeld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. 5000 geregistreerde ambtenaren, hebben geen werkplek!!!
    Ik ben niet dom, maar bovenstaande heeft een eerlijke en grondiger UITGELGD nodig.

    Komop, wie legd het uit?


    gemodereerd
  2. 90% hebben asngemeld, dus dan weten jullie hoeveel er zijn.
    Hoe zit het met al die gasten in commissie’s en platformen?? Die krijgen ook geld zonder 1 malle moer te doen.


    gemodereerd
  3. Ik mis de ‘braindrain’ in dit rijtje.

    Volgens de suri kranten is er sprake ve tsunami van vertrekkend ‘intellect’ met als gevolg een schreeuwend tekort aan werknemers. Dwz minder werknemers.

    Dus…
    Hoeveel verpleegkundigen, onderwijs etc zijn vertrokken en hoeveel last minute zijn ontslagen.
    Hoeveel ambtenaren in dienst, onderverdeeld in opleidingsniveau en hoeveel nieuw binnen.

    Plus; ontvangen die 5000 ‘zwevende ambtenaren’ een salaris? Das niet normaal voor een ontwikkelingsland. Deze mensen zitten uit hun neus te vreten, ontvangen een loon, plus alle mogelijke subsidies.
    Of je geeft ze een opleiding of je ontslaat ze!
    Ze kunnen ook gaan patrouilleren in de points en goudvelden als handhavers.

    Half werk Bronto.
    Opschieten.


    gemodereerd
  4. Dus 6000 spookambtenaren en 5000 die nog geen baan hebben?
    What about terughalen van de loon die betaald is aan deze spoken en hoe is het toch mogelijk dat een ambtenaar wordt aangenomen en hij geen werk heeft?
    Dat kan alleen in bakba-kondre surbabwe.


    gemodereerd
  5. @Esmerald die 5000 ambtenaren zijn de mensen die op het laatste moment zijn aangenomen. Deze mensen hebben als functie altijd en bij elke protest of demonstratie aanwezig zijn.


    gemodereerd
  6. Als 5000 mensen ingezet zouden worden in veeteelt en landbouw, dan zou Su een van de meest welvarende landen in Zuid amerika zijn.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES