vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameVan Samson: "Activisten verantwoordelijk stellen; a no wan agu staat w’e tan!"

Van Samson: “Activisten verantwoordelijk stellen; a no wan agu staat w’e tan!”

-

Does Travel - naar Suriname

VHP-parlementariër Cedric van Samson vindt dat alle activisten in Suriname verantwoordelijk gesteld moeten worden voor de zwaarwichtige uitspraken die zij doen. Het kan volgens de politicus niet door de beugel dat onder andere de activist Regita ‘Asawini’ Edenburg in een interview staatsgevaarlijke bedreigingen uit, waaronder het opblazen van de Afobakastuwdam om zodoende de cyanide in het stuwmeer naar Paramaribo te laten lozen.

Zulke uitspraken kunnen ervoor zorgen dat de volgers van zo een activist, het daadwerkelijk in hun hoofd kunnen halen om zo een handeling te gaan plegen. “Hoever gaat de kracht van een activist? Als activisten op basis van hun gevoel ertoe over willen gaan om bedrijfsterreinen van derden te betreden, dan ben je geen overheid. A no wan Agu staat w’e tan!”, benadrukt de volksvertegenwoordiger in een radio-interview op ABC.

Van Samson noemt onder andere ook de brandstichting, plunderingen en vernielingen die op 17 februari in de binnenstad zijn aangericht nadat de activist Stephano ‘Pakkitow’ Biervliet mensen landelijk heeft opgeroepen om een massaprotestactie te voeren. Zaken zijn uiteindelijk zodanig uit de hand gelopen, maar desbetreffende activist weigert de verantwoordelijkheid te nemen voor de handelingen van zijn volgers.

“Ik kan mij niet verenigen met de denkwijze waarbij een activist alles kan en mag doen en de Staat dan voor alles moet opdraaien”, aldus de politicus.

Ondertussen heeft de kort geding rechter vandaag beslist dat ‘Asawini’ Edenburg teruggehaald moet worden naar Suriname, omdat de magistraat haar ook wil horen. Zij beschikt niet over de juiste documenten, waardoor de Franse autoriteiten deze niet accepteren. De zitting is geschorst tot Asawini terug is in het land. Zij zal nog wel in vreemdelingenbewaring worden gehouden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
  1. Ik luister niet meer naar Van Samson omdat hij geen of weinig kritisch is naar Chan Santokhi toe maar in dit geval ben ik het roerend eens met hem:

    Een activist kan niet suggereren dat indien de zakken Calcium Soda naast het meer niet voor dinsdag zijn opgeruimd DE STUWDAM OPGEBLAZEN ZAL WORDEN.

    DIT VIND IK EEN REGELRECHTE BEDREIGING!!

    DE REGERING Heeft VERZUIMD DIRECT OP TE TREDEN TEGEN DIE MEVROUW ASAWINA.


    gemodereerd
  2. Deze nietsnut vind zichzelf heel bijzonder, omdat hij deel uitmaakt van de volksverlakkerij en hebzucht partij. Dombo!!.


    gemodereerd
  3. Van Samson is een hielenlikker>Zorg ervoor dat je jouw geld spaart dat na deze regeerperiode jij een aantal auto,s kan kopen en taxi kan gaan rijden.


    gemodereerd
  4. Hij moet pakito niet vergelijken met deze dame
    Pakito heeft niemand opgeroepen om te plunderen.
    Laat deze man zijn kritiek voor zich houden.
    Wiens brood men eet Wiens taal men spreekt


    gemodereerd
  5. Deze asawini is gewoon een brulkikker.
    Activisten en vakbonden gijzelen onze mooie Suriname.
    Zo komen we nooit vooruit.
    Bij een goed stabiel land , heb je profijt van vakbonden en activisten.
    Maar nu niet , nu moeten we het land weer opbouwen na alle ravage van 10 jaar ndp Njan Dringi Partij.


    gemodereerd
  6. Goed geregeld. Dit mens komt weer naar Suriname, rechtstreeks naar de vreemdelingenbewaring, ze wordt verhoord door de rechter (daar zal ze alles ontkennen, want zo laf zijn deze mensen), dan terug in bewaring en haar asap posteren/deporteren.


    gemodereerd
  7. van samson , inderdaad deze activist asawini heeft het gezegd dat ze de dam moeten opblazen , en terecht is opgepakt , maar door het blunderen van die amoksi is het totaal verkeert gegaan , verdomd amoksi , jij zet een persoon het land uit zonder de fransen iets aan te kondigen , jij amoksi moet direct vervangen worden , drie jaar lang ligt jij te slapen en de vp ook


    gemodereerd
  8. Eeh vriendje en die mensen die je belachelijk maakt in jouw programma dan? arki noh Ik weiger om mensen belachelijk te maken a publiek omdat ik mn schaapjes al op het droge denkt te hebben, Wanneer je inkomen minder wordt na 25 mei 2025 yu sa go saboteer a stuwdam zaka2X


    gemodereerd
  9. De heer van samson heeft gelijk. Asamotjo heeft een paar jaar als schoonmaakstwr gewerkt in nl. Dan komt ze geweldig doen. Kaulo terrorist.


    gemodereerd
  10. A moro bun Asawini lon go na Holland. Djaso au koti strafu bika a de staatsgevaarlijk.


    gemodereerd
  11. De waarheid is hard en daar hebben velen in Su een hekel aan om het aan te horen. Als er 1 persoon is die het zegt en uitlegt zoals het hoort dan is het meneer Samson wel en daarom wordt deze man voor alles en wat uitgemaakt en meestal door mensen die op hem lijken en het niet kunnen hebben dat hij bij een andere partij zit. Surinamers luisteren graag naar Bouva, Jones, Dada en Dodo, Oostburg ,Makoe en andere personen die niets te vertellen hebben en ook niets betekenen voor het land. Aan de mensen vraag ik, deden deze mensen hun mond open en hebben ze ooit aangegeven dat ze het niet eens waren met het beleid toen Desi aan de macht was?????


    gemodereerd
  12. Surined volkomen eens met jw zienswijze. Ik luister ook graag nr menr samson wanr hij zulke zogenaamde intelectuelen op hun donder geeft.
    Inderdaad deze mensen betekenen niets vr d verdere opbouw vn sur n ze willen altijd ht gelijk aan hun zijde hebben goedschiks of kwaadschiks.
    Van zulke low minded bosapen kn j vn alles verwachten.
    Zoals die domme vieze kawtere straattaal gebruikt zo ook zijn soortgenoten. Deze mensen weten niet wat wet en recht inhoud ze denken door dreigementen te uiten alles netjes gedaan te krijgen. Ze beseffen niet dat door hun gedrag ze afgestoten worde door de gemeenschap. Deze asamotjogodoro moet eruit geschopt worden middels n paardeschop.


    gemodereerd
  13. Van Samson is het boegbeeld van de typische Surinaamse politicus. Van voormalig NDP-aanhanger naar meepratende politicus in de DNA zonder ruggegraat.

    Je kunt het ze ook niet kwalijk nemen, overlopen in de Surinaamse politiek is net als “tjekre-tjekre” gewoon een gokje wagen en kijken wat er uit de bus komt.


    gemodereerd
  14. Vroeger had je het Bos en de Stad, en tussen in had je districten.
    Op een geven moment is het Bos naar de Stad gekomen.
    Het Bos wil in de Stad wonen en van alles genieten wat volkomen normaal is want het zijn volledige staatsburgers.
    Het Bos wil zowel in het Binnenland-Bos gronden hebben en in de stad, dat is dus een beetje dubbelop.
    Het Bos claimt dat waar zij jaren hebben gewoon hun toekomt.
    De stad lees hier dan in deze de regering geeft concessies uit in het Bos en daar is het Bos het dus niet mee eens.
    Wat het ook nog giftiger maakt zijn de corruptelingen uit het Bos die hun eigen mensen verraden en benadelen in combinatie met een bestuurssysteem dat men naast het formele gezag in stand wil houden in het Bos.
    ai baja het gaat alleen maar erger worden de komende tij.


    gemodereerd
  15. Juist @Surined

    Dagelijks een gevloek en gebrul om een bromki djarie. Staat er een creool uit de coalitie in de picture, dan zijn ze een redi moesoe of verrader of moeten ze beginnen te sparen voor 2025.
    Dan gaat die vervloekte krabben-ton open en één voor één proberen ze met alle geweld de slimmerds naar beneden te trekken. Zie-ke-lijk! Toppunt van achterlijkheid!

    Cedric is een topper die zijn best doet ondanks alle geraas en getier…


    gemodereerd
  16. De heer van Samson (door velen gezien als excuus blaka man) heeft in het algemene zin gelijk, je kunt niet zomaar van alles roepen, je moet op je woorden letten.
    Maar wat hij doet is ook niet koosjer.
    Meneer gaat ook uit de bocht met zijn uitspraken, zoals, “ VHP-parlementariër Cedric van Samson vindt dat alle activisten in Suriname verantwoordelijk gesteld moeten worden voor de zwaarwichtige uitspraken die zij doen”.
    Zijn zogenaamde bezorgdheid is gespeeld. Ik maakt deel uit van-of ondersteunt deze overheid, dus heeft hij er baat bij om de activisten, burgers die het niet eens zijn met deze overheid, politiek uit te schakelen. Hij is een hypocriet.
    Demoniseren van een bepaalde groep in de samenleving komt hem goed uit. Met zijn interview wil hij de overheid (politie, OM) aanzetten tot vervolging van de activisten.
    Meneer moet niet op de stoel van het OM gaan zitten🙈 Brengt een activist door zijn uitspraken de veiligheid in gevaar, dan is het OM de gewezen instantie om actie te ondernemen, onderzoeken als hier sprake is van ernstig vergrijp.
    Wij leven immers in een Rechtsstaat, menéér van Samsom, waar burgers in alle vrijheid hun mening mogen geven.


    gemodereerd
  17. deze regering is uniek. if you cant stand the heat , do not stand in the kitchen.


    gemodereerd
  18. Ik kan wel raden welke mensen hier reageren. Ik weet zeker dat er geen binnenland bewoner tussen zit! Het blijkt uit de reacties hierboven. Er is totaal geen gevoel bij de zaken die de mensen van het binnenland overkomen. Deze Mevr. heeft weliswaar uit emotie gehandeld en haar woede op een desastreuze wijze geuit. Maar daar is volgens mij wel begrip voor op te brengen.

    Lanti heeft zijn eigen agenda en heeft letterlijk K met deze mensen. Ik hoor niemand hier over het jongetje van 6 die hoogstwaarschijnlijk is overleden door het drinken van vervuild water!

    V. Samson moet zijn grote mond houden en opkomen voor de belangen van de burgers in het land. Zit men in het DNA om de regering door dik en dun te steunen? Of zit men in het DNA als volksvertegenwoordiger??


    gemodereerd
  19. Als hetgeen samson beweert inderdaad gezegd is door asawini, dan kan ik mij wel indenken dat ze haar deporteren. Belfort gaf in een praatprogramma aan dat mensen van brokopondo welwillend zijn om geweld re gebruiken. BELFORT maande deze mensen aan om dit niet te doen.
    Mijn paart mag deze mevrouw, de stuwdam opblazen. Ze vermoord hierbij alles onderweg naar paramaribo, klasskreek en omgeving is dan ook weggevaagd. Haar stadgenoten zijn meer dan debit aan de vervuiling van het water in het binnenland. Dus mag ze lekker opzouten. Mensen die zulke uitspraken uiten, horen zeker niet hier in Suriname thuis.


    gemodereerd
  20. Er zijn nationale dialogen gehouden m.b.t.het friends en familie beleid en de loze beloften die niet waar gemaakt kunnen worden. Maatschappelijke groepen vragen de President een ombuiging in zijn beleid te brengen maar als klap op de vuurpijl laat ie zijn zoon op een diplomatieke post in Miami benoemen. Is dit nou geen koppigheid, inhaligheid, desavoueren van de eisen van de nationale dialogen?


    gemodereerd
  21. Ik heb de reacties doorgelezen , sommige Surinamers zijn te afhankelijk van etnische/ politiek achtergronden hun reageren zonder na te denken.
    Zelfs als hun politieke partij of etnische groepen iets fout hebben begaan gaat men in verdediging.
    Dat vindt ik niet verstandig inplaats dat jij corrigeert wordt jij de BRANDSTICHTER / PIROMAAN dat breng haat / verdeeldheid/ vijandschap & discriminatie, zo gaat er nooit eenheid gecreëerd worden onder de doorsnee SRANANG SMA.
    Een ding moeten wij gewone burgers niet vergeten dat het palerment/ Dna / Oppositie leden dikke vrienden blijven en gewone burgers aanzetten tot verdeeldheid ” hun drinken lekker koffie samen na hun toneel voorstellingen en wij gewone burgers trappen letterlijk in hun COMEDY ” check de wereld politiek dan gaan wij pas begrijpen wat politiek inhoud .om weer terug te komen op kwestie mvr: Edenburg met vergelijkbare handelingen sommige politieke leden dan zie dat heelveel zaken i /,d DOOFPOT gezet of PRULLENBAK gegooid.
    Ik ga maar één kwestie aankaarten en dat is kwestie CBVS ook SLM ook de overtollige AMBTENAREN ” Een beetje Hersengymnastiek Dames en Heren.
    Welterusten en fijn weekend toegewenst.
    Ik ben geen voorstander van een politieke partij of organisatie, ik ga voor goed bestuur en een goed transparant rechtvaardig beleid ☝️🇸🇷🧠🧠🧠


    gemodereerd
  22. ,@ Konsensi

    Je zegt dat die mevrouw uit emotie heeft gehandeld en desastreuze dingen heeft geroepen dus moeten wij niet kwalijk nemen.

    Ik neem het haar wel kwalijk: Uit emotie zal ze andere IDIOTEN aanzetten om de Stuwdam op te blazen.

    Deze mevrouw waant zich DE AUTORITEIT om andere mensen ook al zijn deze met kwalijke zaken bezig op te dragen onmiddellijk daar te vertrekken.

    Kijk maar hoe onheus zij de minister van ROM bejegend heeft.

    Een gekke DICTATOR in wording is deze mevrouw.


    gemodereerd
  23. Deze overloper kraait vaker onzin uit. Hij moet die hersenen van hem beter gebruiken voordat hij gaat generaliseren. Ik heb nog nooit iets zinnigs van deze overloper gezien in DNA. Van mij mag hij zijn klep liever dichthouden ipv onzin uitkraaien. De VHP heeft een flinke afstraffing nodig de komende verkiezingen en deze overloper zal dan niet meer terugkeren.


    gemodereerd
  24. Van Samson: “Activisten verantwoordelijk stellen; a no wan agu staat w’e tan!”

    Dus die Cedric Samson van de VHP heeft gewoon uit zijn nek zitten lullen en LIEGEN over mevrouw ASAWINI.
    Nu komt het ware verhaal bovenwater.
    Meneer Cedric Samson woont reeds jaren in een varkensstal.

    Wel de familieleden en vrienden van mevrouw ASAWINI hebben straks een grote verrassing voor hem indien hij een bezoek zal willen brengen in Frans-Guyana, Nederland en België.

    Voorlopig kan hij rustig onder de dekmantel van de VHP in Suriname blijven.


    gemodereerd
  25. Ik moet enige correctie aanbrengen op hetgeen ik geschreven heb over Asawini dat zij had geroepen om de Stuwdam op te blazen.

    Ik ben namelijk de video weer gaan bekijken waar zij die uitspraak zou hebben gedaan.

    Deze uitspraak is gedaan door een Orsine Walden tijdens een interview in gezelschap met ene heer Prior.

    Haar walgelijke bejegening naar de minister van ROM toe en haar autoritaire houding om mensen op te dragen een bepaald gebied te verlaten vond ik stuitend.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES