vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijJarenlang misbruik en geweld bij SOS Kinderdorpen in Suriname

Jarenlang misbruik en geweld bij SOS Kinderdorpen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

In mei 2021 werd SOS Kinderdorpen Nederland benaderd door drie personen, momenteel woonachtig in Nederland, die melding maakten van misbruik in het voormalige SOS Children’s Villages Suriname. Het misbruik vond plaats tussen 1990 en begin 2000.

Naar aanleiding van de ontvangen meldingen heeft SOS Children’s Villages International een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau uit Nederland opdracht gegeven om de incidenten uit het verleden te onderzoeken en de behoefte aan ondersteuning van de getroffen mensen vast te stellen.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat zeker negentien kinderen en jongvolwassenen in een periode van ruim dertig jaar op meerdere manieren misbruikt in een voormalig kinderdorp van SOS Kinderdorpen in Suriname. Het gaat onder meer om verkrachting, verwaarlozing en stok- en zweepslagen.

“Wat er in het kinderdorp in Suriname is gebeurd, betreuren wij ten zeerste. Wij vinden het verschrikkelijk dat wij er destijds niet in zijn geslaagd om alle kinderen en jongeren veilig te houden. Dit druist in tegen alles waar wij ons hard voor maken”, liet de organisatie in een verklaring weten.

Een delegatie van SOS Children’s Villages International is naar Suriname gereisd om een formele verontschuldiging aan te bieden aan de personen die in het verleden getroffen zijn door misbruik en om de persoonlijke plannen voor integrale ondersteuning aan elk van hen te presenteren.

SOS Children’s Villages International heeft in februari 2023 in Suriname het onderzoeksrapport aan alle betrokkenen gepresenteerd en officieel excuses aangeboden. Op dit moment worden de getroffen personen op twee manieren ondersteund. Ten eerste ontvangen zij ondersteuning en een maandelijkse financiële bijdrage om in de eerste levensbehoeften te voorzien. Daarnaast worden persoonlijke plannen opgesteld, waarbij wordt gekeken wat op lange termijn nodig is voor heling en zelfredzaamheid. De plannen omvatten psychosociale hulp, opleiding, materiële steun en/of financiële steun voor het opstarten van een bedrijf.

Op 1 juni 2023 is Arian Buurman, algemeen directeur SOS Kinderdorpen Nederland, uitgenodigd bij het NPO2 programma Nieuwsuur om over de misstanden in het voormalig kinderdorp in Suriname te praten.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

7 REACTIES
  1. Die creoolse directeur feeste met de meisjes. Was opgesloten en is in de gevangenis overleden.
    Die klote SOS moeders/tantes gingen in de avond uit en lieten de kinderen alleen. Wat wil je dan.
    Ze keken naar het geld en aten rijkelijk


    gemodereerd
  2. Wat erg dat dit heeft kunnen gebeuren..sterkte aan de slachtoffers.
    Sociale zaken mag hier een voorbeeld aan nemen. Hoe zullen ze de oudjes van i.h.b. Zon Zorg en asiana tegemoetkomen voord jarenlange verwaarlozing???? Ze hebben immers gigantisch gefaald om deze oudjes tw beschermen en ze en veilige thuishaven te bieden


    gemodereerd
  3. EINDELIJK een woord dat mijn goedkeuring heeft Debby. Hoe triest dat deze kinderen hun levenslang geketend zijn en steeds aan het verschrikkelijk leed zullen moeten denken. Zij alleen leven met trauma’s van seksuele uitbuiting, lichamelijk en fysiek mishandelingen. Een ding is mij weer duidelijk geworden. Als het op pedofilie aankomt denken wij dat zoiets in de Surinaamse gemeenschap niet voorkomt; het is alleen iets voor vieze bakra’s. Maar kijk hoe dit wordt gelogenstraft. Voor dit soort vuilakken heb ik maar een straf die ik helaas niet meer kan uitvoeren omdat de hoofddader er niet meer is. Maar de parasitaire vrouwen die zich rijkelijk hebben volgevreten moeten niet straf niet ontlopen.


    gemodereerd
  4. Bij kwetsbare groepen( kinderen,bejaarden,gehandicapten ) moet altijd een scherpere controle zijn dit is al vele malen bewezen, ook mensen die geestelijk kwetsbaar zijn denk maar al die goedgelovigen in de geestelijke gezondheidszorg.( m.i. de de kerk. mandir moskee gangers )


    gemodereerd
  5. Als pleister op de wonde ontvangen de getroffen personen een maandelijkse financiële bijdrage om in de eerste levensbehoeften te voorzien.
    Verder wordt geen woord gerept over die vervloekte daders die toen als beesten tekeer zijn gegaan. Wordt het nu geen hoogtijd om deze daders stuk voor stuk af te slachten? Ik stel me hiertoe ter beschikking als de beul.


    gemodereerd
  6. Nederlanders starten diverse hulporganisaties op in arme landen, die ze dan misbruiken voor hun seksueel gerief.


    gemodereerd
  7. De witte gaat vrijuit zoals altijd de gekleurde is slecht zo zijn bruine en zwarte mensen opgevoed super stom en zielig janken en nederigheid zit in hun diepe geest bij bruine en zwarten. O wee als het een gekleurde was nou dan zou de media wereldwijd flink tekeer gaan. Zo ook met zogenaamd witwassen altijd gekleurde die willen ook beter bestaan en rijk zijn, witte mensen doen zielig en janken altijd het doet pijn aan hun ogen als gekleurde een beter bestaan willen en altijd bezig met zichzelf zielig voor te doen en pakt altijd geld etc van de gekleurde. Jankerds zijn heel veel witte mensen, ik heb ook witte als buren en ook zwarte/witte mix echte zielig jankerds dat ze zijn en altijd ziek roddelen zogenaamd zijn hun engelen maar in het zijn hun demonen.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES