vrijdag, maart 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameVan der San: "Procedure benoeming Richano Santokhi in Miami niet juist"

Van der San: “Procedure benoeming Richano Santokhi in Miami niet juist”

-

Does Travel - naar Suriname

Richano Santokhi, zoon van de Surinaamse president Chan Santokhi, is in Miami (de Verenigde Staten) aangesteld is als Consular Agent. Zijn benoeming is reeds aangemeld bij de consul-generaal. Dat meldt Starnieuws vandaag.

Eugène van der San, gewezen directeur van het Kabinet van de President van Suriname, zegt dat de procedure voor deze benoeming niet juist is geweest. “En daarom is de hele benoeming een onterechte. Maar het is niet voor het eerst dat er bij een benoeming verkeerde processen worden ingezet. Dus dat is onder deze regering niks vreemds”, benadrukt Van der San in een interview op Stanvaste Radio.

Hij vindt het jammer dat de politieke top ondanks eerder gemaakte fouten en kritiek nog steeds op dezelfde wijze doorgaat met dit soort benoemingen. Daarnaast vraagt hij zich ook af of Richano op een geschikte manier deze job gaat kunnen doen. De oud-kabinetsdirecteur is diep teleurgesteld in president Chan Santokhi.

Richano blijkt een contract te hebben op het kabinet van de vicepresident voor het verrichten van enkele diensten tot 31 oktober 2024. Van der San ziet dit ook als ‘een mooie gekheid’. “Die man is zoon van de president van het land en we weten dat hij een zoon is die allerlei negatieve dingen over zijn vader vertelde. Dan was hij al die tijd in dienst bij de vicepresident. En dan blijkt nu dat hij daar nog steeds in dienst is op basis van de verklaring van de woordvoerder van de vicepresident. Hij heeft een arbeidsovereenkomst, dus met andere woorden is hij landsdienaar”, stelt hij.

Op een persconferentie gehouden op 25 mei, antwoordde de president dat zijn zoon werkzaam was op het kabinet van de vicepresident. Hij heeft overplaatsing gevraagd naar het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Voor verdere informatie verwees hij naar minister Albert Ramdin. Van der San noemt dit komedie. “De minister begon ook met een leugen om te zeggen dat die man overplaatsing heeft gevraagd en nu bij ons is en wij geven hem een training. Dus binnen drie dagen is die training afgerond, zodat hij zelf benoemd is geworden in Miami? Het is rommel”, aldus Van der San.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

31 REACTIES
  1. De ex pres deed dat toch ook, van schappen vuller bij
    Albert Heijn, benoemd tot beleidsadviseur !!!! Waar
    hebben we het over ??? Dit fenomeen is gebruikelijk
    in Su, kijkt maar naar Somo, hij doet hetzelfde.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  2. Alles wat deze regering doet gaat fout of niet volgens de regels: Zelfs een simpele uitzetting van een vrouw naar Nederland lijkt te hoog gegrepen.

    In de maand maart was de verblijfsvergunning van deze mevrouw al ingetrokken dus verbleef die mevrouw ILLEGAAL in Suriname. Ik snap er geen KKA meer van.

    Santokhi en consorten zijn echte BROKKENPILOTEN.

    Geef mij uw stem en dan geef ik u een mooi land terug aldus Chan.

    En wat dacht je hiervan: We gaan Suriname redden?


    gemodereerd
  3. Dat ding van Dino, Peggy etc. is toen zeker juist geweest, mang hou liever je smoel hor! Je was toch geen vreemde in Jeruzalem! Alhoewel ik dit zeker niet goedkeur.


    gemodereerd
  4. De vader is blij dat die zoon opdonderd. Ik hoop niet dat hij geweldig gaat spelen en dat ze hem ontvoeren. Wij hebben geen geld om te betalen. We zijn moe van deze familie met hun friends and family


    gemodereerd
  5. Dat krijg je eenmaal met een politieke partij waar ze denken dat zij alleen Suriname kunnen besturen.Kijk maar wat een rotzooi zij van gemaakt hebben.Het is om diep te schamen. Het land is onder de VHP regering vervallen tot een bananenrepubliek.


    gemodereerd
  6. Het is inderdaad schandalig dat Santokhi het nepotisme niet kan laten en daar zal hij bij de komende verkiezingen een flinke prijs voor betalen.. Maar san ‘psa? Van der San ziet plotseling dat president Santokhi zijn zoon regelt? Maar ten tijde van president DiDiBri was Van der San blind, want toen zag hij niet dat Meriba, Peggy en Dino, die ook nergens voor deugden, aan de lopende band geregeld werden.


    gemodereerd
  7. Daar gaan we weer.
    Bouterse heeft hetzelfde gedaan.
    Dus dat wil zeggen dat Chan geen haar beter is dan Bouterse.
    Het is diep diep triest, dat we van rotzooi naar rotzooi gaan.
    Het Surinaamse volk heeft het niet getroffen.
    Nepotisme ten top.
    Ja Richano je bent gepromoveerd, van SRD naar $.
    Joe nanga joe pa oeng @#@ jere.
    En het volk moet maar armoede leiden. Mensen die 40 jaar in overheidsdienst verdienen omgerekend €300.
    En de schaarse deviezen worden over de balk gesmeten.


    gemodereerd
  8. De next government moet deze ONBENUL met TWK ontslaan … alle Friends and family
    benoemingen met TWK intrekken …. op staffe van een gevangenisstraf van tenminste tien{10} jaar … terugbetaling AFDWINGEN van tot op dat moment genoten financiën
    uit ’s Landskas

    Het bovenstaande geldt voor de zoon van de Leugenaar van Lelydorp en alle VHP/ABOP friends and family benoemingen.


    gemodereerd
  9. ach robg en jou vriend debby , de ndp heeft van suriname een land gemaakt dat er zelfs geen bananen meer groeien , en nu een bedorven land is dankzij drugshandel , goudwinning en houtkap waar jullie lover ddb over besliste , maar ja het zal jullie toch een worst zijn dat suriname naar de kloten gaat , want jullie zijn bang om naar suriname te komen ,om het land te zien dat vernietigd is door jullie lover


    gemodereerd
  10. Toen deze zoon kritiek op ZE Santokhi leverde stonden de paarse ratten achter deze man want hij deed uitspraken die binnen het beleid van de despoot en zijn fascistische beweging pasten. Inmiddels is alles koek en ei tussen vader en zoon en daarvoor wordt de zoon nu rijkelijk beloond. Ik ben het ermee eens met van de San dat deze jongen niet geschikt is voor zo een zware post maar dat waren Peggy en Patricia van Ommeren ook niet laat staan Misiekaba. Dus inderdaad dit soort incidenten en benoemingen zijn typerend voor een land als Suriname.


    gemodereerd
  11. Jo koe, wat lul je? Nu kom notabene jij mooi weer spelen.
    We gaan even terug in de geschiedenis. Toen in 1986 boelerveen in miami was aangehouden door de DEA wegens poging tot drugshandel en veroordeeld Tot 8 jaar , is zijn vrouw geplaatst op hetzelfde consulaat in miami als diplomate zonder opleiding om haar man te zien……en zijn salaris als chefstaf van het NL werd gewoon doorbetaald. Indien 1990 werd hij vrijgelaten wegens goed gedrag en werd door opa D direct weer in zijn oude functie hersteld.
    Dus paarse ratten als debieus en robgetverderie, smoelwerk dichthouden. En jo koe, ga de pamper van je seniele gotrofather verwisselen.


    gemodereerd
  12. Chan moet zich schamen. Vrouw, zoon, dochter.. en weet ik wie al niet meer, in dienst van de staat! En niet op de minste posities! Allemaal goed betaald!!

    Deze man heeft niet door, dat hij heel het land voor gek zet… Met zijn prudent beleid gezicht..! Zijn licht in zijn tunnel, die schijnt voor hem en zijn familie. Schandalig gewoon..en dat noemt zich vader des Vaderlands..! Je kunt in feite nergens mee terecht bij deze man.. hij luistert niet en heeft geen tijd. Het is de slechtste president die Suriname, zich op dit moment kan wensen!! Sari jere…


    gemodereerd
  13. Ik zou blij zijn als we in 2025 weer een kroeskoppige president zouden krijgen, dan pas zie je oprechte vooruitgang, geen nepotisme, Suriname is nu naar de klote geholpen door gladharigen, deze geimporteerden zijn geen echte Surinamers.


    gemodereerd
  14. Nepotisme ten top,Chan kan niet met familie en friends druk omgaan,volgende verkiezing maakt hij geen kans eigen schuld.Dit is een derde wereld verschijnsel Chan was indertijd ook door Familie en friends benoemd tot minister.


    gemodereerd
  15. @ RobG

    Zo, ik dacht dat je dood was, maar het zij niet zo. Je bent weer uit dat
    stinkend riool gekropen. Jou Baasje deed het ook niet anders, dus muil
    dicht houden aub. Je mist zeker de geur van je Baasje zijn aars ????
    Typie,s NDP,er de schuld bij iemand anders neerleggen, begin ons te ver-
    tellen waar het geld is gebleven wat jou Baasje en consorten achterover
    hebben gedrukt. (Vuile rat)

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  16. Is deze man de enige in suri die kennis heeft v alle procedures in het land.
    Blijkbaar mogen procedures nooit veranderen en zijn ze sinds de geboorte v meneer of sinds de uitroeiing vd Surinen hetzelfde.

    Geef dan de, in jou optiek, toegestane procedure door aan desbetreffende personen ipv te mekkeren in de media.


    gemodereerd
  17. Het land is onder de VHP regering vervallen tot een bananenrepubliek.
    ============================================
    Misschien heb je wel gelijk, realistisch gezien zijn de bananen bomen wel geplant onder jou regering.


    gemodereerd
  18. Deze gewezen directeur van het kabinet is nog steeds teleurgesteld en heeft op alles commentaar. Elke beslissing, benoeming of wat dan ook is fout in zijn zienswijze. Meneer Van der San je hebt bij vele voorgaande regeringen een goede pensioen opgebouwd dus ga lekker genieten want het leven kan zo voorbij zijn .


    gemodereerd
  19. We zijn moe van deze familie met hun friends and family
    =====================================
    Ik snap het, omdat ze misschien niet op jou lijken? Anders had je hier in het verleden bij ddb geen problemen mee toch.


    gemodereerd
  20. Richano Santokhi is een slimme jongeman en wil ook graag profiteren van de family and friends beleid van de huidige regering. Richano hoeft alleen maar naar zijn vader te gaan en te vragen “Pa, ik wil graag een tijdje op het consulaat in Miami gaan werken”. En dan zal Chan tegen hem zeggen “geen probleem hoor beste zoon, je weet dat ik als president en je oom Ronnie als vicepresident goed voor onze families en vrienden zorgen”. Onze motto is beste zoon, eerst family and friends en daarna de rest. En maak je geen zorgen beste zoon van mij, je mag je adviseurs salaris tot 31 oktober 2024 behouden en je mag met de SLM ook business class vliegen.


    gemodereerd
  21. Jammer dat er geen verbeteringen te zien zijn in Suriname. Deze regering blijft maar doorgaan om vrienden en familieleden functies te geven. Het verbaast mij meer dat er sommige hier het probeert goed te praten om telkens te wijzen naar vorige regering. Heeft etnische afkomst te maken van mijn soort is aan de macht, dus wat ze fouten maken moet ik ze toch steunen. Iemand met een normaal denkniveau moet kunnen zien dat deze regering niet goed bezig zijn. De vorige regering is weggestemd om verandering te brengen.. Ik heb een interview van deze jongen gezien en hij lijkt mij niet geschikt voor een functie in het buitenland om Suriname te vertegenwoordigen. Jammer….. Het land gaat voor geen meter vooruit.


    gemodereerd
  22. @@@Boskopoemang …. wanneer wij jou Friends and Family vrienden … letterlijk naakt gaan uitkleden … hoop ik dt je niet op afstand zult staan lullen … de knapste jongen van de klas spelen … daadwerkelijk Santokhi, Brfunswijk en die boevenbende te hulp schieten.

    Wi o go priet’ joe Mars!!!!!!!!!!!!!!!!

    Deze zelfde van der San zul je om hulp SMEKEN !!!!!!!!!!!!


    gemodereerd
  23. Mijn vader zei ooit in 1970 over de politiek. Dezelfde hoop stront maar alleen andere vliegen. Er is nooit iets ten goede veranderd en hij heeft nog steeds gelijk


    gemodereerd
  24. Boskopoemang 2 juni 2023 Bij 00:18
    Dat ding van Dino, Peggy etc. is toen zeker juist geweest, mang hou liever je smoel hor! Je was toch geen vreemde in Jeruzalem! Alhoewel ik dit zeker niet goedkeur.
    ================================

    Boskopoemang, je slaat de spijker op z’n kop.
    De rest van de commentaren vallen onder opportunistische opsmuk.
    Men vergeet wanneer nodig, even in de achterruitkijk spiegel te kijken en zich af te vragen waar de basis van al deze ellende ligt.


    gemodereerd
  25. Het was al een bananenrepubliek..altijd geweest.
    Zolang dat de de corruptie blijft bestaan komt het niet goed met dit land .
    Trouwens heel Zuid Amerika is corrupt.


    gemodereerd
  26. Ook al deed Bouterse dit met zeer ongekwalificeerde mensen en ook al zou deze rel zoon van Chan de meest geschikte kandidaat zijn dan nog is dit 1.000% fout.

    Chan mag met een uiterst ingewikkelde opgave zitten en resultaten beginnen te boeken dit slaat alle recht van spreken over de vorige boevenbende ongeloofwaardig.


    gemodereerd
  27. Dit gebeurt overal ter wereld, dus wat dit betreft en ik het niet goed vind, heeft het mijn zegen.

    koning, keizers, rijke landen, arme landen, dictaturen, prof-voetballers, die hun zonen ook over hun ruggen, roem ook tot prof -voetballers maken, enz, enz.

    Surinamers zeuren en moeten letten op dat rotzooi die ddb, boefdraad, gezin ddb, stiefzoon, grote schulden die ddb en aloebaba gemaakt hebben en waarom ze niet worden opgepakt, idem ook letten op bravo en zijn belangen in goud, hout, alle boeven die voor vele miljoenen US-dollars in hun zakken hebben gestopt, ook in hout, enz.

    Waar is al dat gestolen valuta van ddb, dilip sardjoe, alle ndp-toppers gebleven? Ook vd mede coalitiegenoten van ndp? Hoe halen we al deze valuta terug naar Suriname en sporen we de boeven op.

    ddb wil niet in de gevangenis, boefdraad ondergedoken, bordo ondergedoken, valuta, op buitenlandse bankrekeningen en zal weer naar andere buitenlandse bankrekeningen, brievenbusfirma’s op belastingparadijzen worden overgemaakt en moelijk te achterhalen zijn.

    Daar moeten de Surinamers hun tijd in stoppen en hun valuta terug willen hebben. ddb ea boeven lopen gewoon rond, terwijl die man jullie vernietigd heeft en gelukzoekers en vele volwassenen met een 4 de klas lagere denkniveau juichen voor hem.

    Niet alles wat deze regering doet is goed, maar in vergelijking met wat ddb vanaf 25 Februari 1980 en telkens wanneer hij en vrienden, ndp aan de touwtjes trokken is het gewicht van de aarde in de hoogste kwardraat tot de ontelbaarste kwadraat zwaar/groot. Daar moeten jullie op letten. Je krijgt een balbreuk van alleen al als je naar te kijkt.Dus waar praten we over. Hoeveel schade kan deze functie Suriname brengen?
    Opzouten!


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES