donderdag, april 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameStaatshoofden Suriname en Guyana hebben bilateraal onderhoud

Staatshoofden Suriname en Guyana hebben bilateraal onderhoud

-

Does Travel - naar Suriname

President Chandrikapersad Santokhi heeft op maandag 29 mei 2023 een bilateraal onderhoud gehad met zijn Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali. Beide staatshoofden zijn op voormelde dag met een door de Braziliaanse regering beschikbaar gesteld vliegtuig naar het zuiderbuurland vertrokken voor deelname aan een staatshoofdenvergadering.

Op deze bijeenkomst zullen de regeringsleiders op dinsdag 30 mei met elkaar van gedachten wisselen over de reactivering van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (UNASUR).

President Santokhi heeft op maandag 29 mei na zijn vertrek vanuit de Surinaamse Johan Adolf Pengel International Airport een tussenstop gemaakt op de Cheddi Jagan International Airport, waar president Ali op het vliegtuig stapte. Voor vertrek naar Brazilië hebben de staatshoofden samen hun ministers van Buitenlandse Zaken een kort bilateraal onderhoud gehad.

Zo is er gesproken over de bouw van de brug over de Corantijnrivier, de samenwerking op het gebied van olie en gas, de visserijsector, de grenssituatie en de export van Surinaamse producten naar Guyana. Tijdens het onderhoud is ook de dredging fee, die een belemmerende factor in de handel vormt, aan de orde gekomen.

President Ali is door zijn Surinaamse ambtgenoot uitgenodigd om de festiviteiten in het kader van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie in Suriname bij te wonen. President Santokhi heeft ook persoonlijk zijn condoleances overgebracht in verband met het heengaan van 19 kinderen bij brand in de slaapzaal van de Mahdia Secondary School.

De staatshoofden bespraken acties die ondernomen zijn om medeleerlingen, ouders en familie te begeleiden. President Santokhi heeft aangegeven dat Suriname bereid is hulp te bieden, waar nodig.

Beide regeringsleiders hebben opnieuw bevestigd dat de relatie tussen Suriname en Guyana belangrijk is. Zij kijken uit naar een volgende ontmoeting in het kader van het Strategisch Dialoog en Samenwerkingsplatform (SDCP) dat gericht is op het versterken van de onderlinge band. De bedoeling is dat de bilaterale gesprekken de komende twee dagen worden voortgezet.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Ik vraag me af,wat KOBUS PRINTA & KOBIESKEER ,daar te zoeken hebben,kijk ze daar zitten als twee verlegen awaries(Sur.gezegde)zij hebben daar niks te kamellen.een uitnodiging voor 150 jr viering hindostaanse immigratie,thats all.zelfs geen vliegtuig om er naar toe te vliegen.stelletje 🤣🤣😎


    gemodereerd
  2. Hij zal weer los en vast dingen zeggen om interressant over te komen. Uit beleegdheid gaat de Guyaneze pres met je praten.
    Je wilt hulp bieden aan de mensen wiens economische situatie 1000x beter is als van jouw land. De bewoners vam Brokopondo hebben ook jou hulp nodig maar die kijk je niet aan.
    Je zal gaan zeggen als Guyana de brug mkt mogen ze de rivier.
    Je moest hem zeggen dat Tigri vrij moet. Met BS


    gemodereerd
  3. Vergeet niet over het Surinaamsgebied dat ligt tussen de Corantijnrivier, Coeroenirivier en Grensgebergten van Suriname te praten.

    Als dat niet aan de Guyanezen duidelijk wordt gemaakt dat het Surinaamsgebied is, zijn jullie geen knip voor de neus waard.

    Op komen voor het Surinaamsbelang, het gaat niet om sociale zaken, het gaat om het Surinaams grondgebied en daar moet men bereid zijn om voor te sterven.

    Het speelkwartier is afgelopen, er moeten nu spijkers met koppen worden geslagen.

    Er zijn genoeg lafaard geweest die als het om Surinaamsbelang gaat ze met de pet naar hebben gegooid.

    Wat van Suriname is, is van Suriname en dat moet duidelijk worden gezegd.

    De dood of de Gladiolen, andere smaak is er niet als het om het Surinaamsbelang gaat en dat moeten de Guyanezen een keer duidelijk worden gemaakt. Dat .. van Guyana t.a.v. het Surinaamsgrondgebied moet nu afgelopen zijn. Het gaat niet alleen om het spel maar ook om de knikkers. We hebben onze aardolie en aargas in het zeegebied al kwijtgeraakt aan Guyana en hebben het na kijken. Een tweede keer gaat het niet meer gebeuren.

    If a moes bosz, mik a bosk.


    gemodereerd
  4. Zo is er gesproken over de bouw van de brug over de Corantijnrivier, de samenwerking op het gebied van olie en gas, de visserijsector, de grenssituatie en de export van Surinaamse producten naar Guyana.
    ============
    Chan durfde met de Guyanese boeven niet over het Tigri-gebied te praten. Waardeloos!


    gemodereerd
  5. De Guyanezen krijgen de indruk dat Suriname een beetje probeert te parasieteren nu het goed met hen gaat.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES