vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidJongen plotseling overleden in dorp; door vervuild water zegt familie

Jongen plotseling overleden in dorp; door vervuild water zegt familie

-

Does Travel - naar Suriname

In het dorp Waki Basoe te Bronsweg in Suriname is een jongen van rond de zes jaar vanmorgen overleden. Familieleden hebben sterk het vermoeden dat hij met vervuild water in aanraking is gekomen en daardoor ziek is geworden.

De jongen begon in de vroege ochtend slijm te braken en had ook diarree. Hij werd naar de dichtstbijzijnde poli gebracht alwaar hij kort daarna kwam te overlijden. Volgens een familielid had hij eerder geen klachten.

Familieleden en bewoners van Bronsweg zijn geschokt over het gebeuren. Het vermoeden bestaat sterk dat de jongen door gebruik van vervuild water klachten begon te krijgen. In het dorp zouden er meerdere kinderen zijn die soortgelijke gezondheidsklachten hebben.

Tot het moment van schrijven is er geen arts geweest om de dood officieel vast te stellen. De Surinaamse politie is reeds op de hoogte gesteld. Er wordt door de familie een diepgaand onderzoek geëist naar de doodsoorzaak.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Ja diepgaand onderzoek plegen en vooral je kinderen beschermen tegen het drinken van mogelijk vervuild water. Dat moet je eerste zorg zijn en niet wachten op gevolgen zoals deze.
    Anders heb je weer eens een geval van : Als het kalf verdronken is……..


    gemodereerd
  2. Is chan SCHULD DOOR HEBZUCHT FAMILIE OE BROKO NA DNA GEBOUW OF CHAN OSO


    gemodereerd
  3. De oorzaak moet vast gesteld worden wat het gevolg is van zijn dood.

    Medisch onderzoek.

    Hierdoor kan er niet alleen bij de bere, lo, familie, dorp rust zijn, maar in heel Suriname.

    Hierdoor kan de vinger gewezen worden naar de veroorzakers. Allemaal moeten worden aangepakt.

    Dat rotzooi moet een keer ophouden wat sinds 25 Februari 1980 in Suriname gebeurd en nu nog steeds door gaat. De kolonisator was weg op 25 November 1975 en zij die vonden dat ze wel wisten hoe het met Suriname en de Surinamers moest bakten er niets van. padvinders die een vakbond wilden hebben hun afgezet en die hebben moord en derf gezaaid om hun macht te behouden, mensen te onderdrukken en zich flink rijk gemaakt als vreet naar pot met de natuurlijke rijkdommen van het land.

    Wat deze jongen is over komen zou daar een schoolvoorbeeld kunnen zijn van neks no fout om valuta te verdienen met de natuurlijke rijkdommen van de padvinders, gezin, familie en vrienden.

    De kolonisator is weg leve de nieuwe redi moesoes.


    gemodereerd
  4. Oenoe SWM moer waar is je Bek nu?Jullie eigen moeder zouden jullie ook doden om satan tevreden te stellen Jullie zyn valse Surinamers nu .Een echte Surinamer als Bouta missen.wy.Die Guyanezen en Fransen komen voor jullie straks


    gemodereerd
  5. Het zal je kind maar wezen! R.I.P., little man.

    Mijn God mensen, wordt toch eens wakker!


    gemodereerd
  6. Ook de Spanjaarden stierven bij bossen toen ze naar Z.Amerikaanse goud opzoek gingen.


    gemodereerd
  7. Dit grondig laten onderzoeken ook een second opinium aanvragen want in dit land weet je niet wie je nog kunt vertrouwen.
    Zelfs artsen niet persoonlijke ervaring.
    Vraag liever naar een Nederlandse arts die bereid is om jullie te helpen.
    Want er gaan verschillende geruchten over cyanide de mensen die ervoor moeten zorgen dat we veilig zijn liegen alles bij elkaar.
    Laat de betrokkenen zelf een hele week het water drinken ze zeggen toch dat het veilig is laat ze het maar bewijzen


    gemodereerd
  8. Slijm braken en diaree,..duidelijke indicaties van vervuild water.
    Onbegrijpelijk dat de overheid na alle berichtgevingen nog geen watermonsters heeft genomen. Het heeft blijkbaar geen prioriteit.
    De vieze-plee-sident heeft een goudconcessie in dit gebied en wint al jaren goud op een zwaar vervuilde wijze. Het zal me niks verbazen als blijkt dat hij een van de grootste afnemers is van cyanide en kwik. Behalve het land is ook de natuur naar de kl…te. Voor zover bekend is dit het eerste geval in het binnenland. We zullen binnenkort wel lezen dat er Par’bo ook mensen sterven a.g.v. de kwikdampen boven de stad.


    gemodereerd
  9. Men moet hun leiders aansprakelijk stellen voor de ontstane situatie in het binnenland. Hun broeders die goud bewerken en anderen hun gronden laten bewerken hebben deel aan dit geheel. Men draagt de rijkdommen weg en vernietigen hun leefgebied en zij blijven met de rotzooi achter. Laat Men maar gaan inventariseren wie er allemaal consessies hebben i. Het binnenland. Hun politieke kerkleiders zitten in het parlement, zijn ministers en juist deze leiders torpederen hun welzijn en welvaart. Ze schreeuwen, dat wij een vuist moeten maken en blijven ons vergiftigen en de grondenrechten met hunvpoten vertrappen. Mijn zwarte broeder is niet goed bezig. Ze strooienvons zand in de ogen en wij zeggen niets en waarom, omdat ze onze broeders zijn. ONZE VIJANDEN KOMT NIET VAN BUITEN, ONZE VIJANDEN ZIJN ONZE BROEDERS ZELF. DE AFSTAMNELING VAN DE AFRIKAAN IS GEWOON BEZIG ZIJN EIGEN AFRIKAANSE BROEDERS EN ZUSTERS AAN HET VERGIFTIGEN ENVKLEIN HOUDEN. WIJ WETEN HET MET Z,N ALLEN EN LATEN ONS NAAR DE SLACHTBANK LEIDEN.
    BELFORT IS DEGENE NAAR WIE MEN MOET LUISTEREN. DENK NA MIJN ZWARTE BROEDERS. ZIJ DIE HET. MET ONS VOOR HEBBEN, VERSTOTEN WIJ EN ONZE VIJANDEN VERWELKOMEN WIJ.


    gemodereerd
  10. Zou ik een moordenaar zijn, dan zou ik alvast een flinke hoeveelheid van dit water opslaan. Wie weet aan wie je het straks moet kunnen aanbieden.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES