donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEZ-minister Kuldipsingh gaat ook BAVP-opleiding volgen en optreden tegen prijsopdrijvers

EZ-minister Kuldipsingh gaat ook BAVP-opleiding volgen en optreden tegen prijsopdrijvers

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie in Suriname (EZ) wil ook opgeleid worden tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP).

”Omdat wij een tekort hebben aan BAVP’ers heb ik mijn collega van Juspol nu gevraagd om mijn heel personeel, inclusief directie en mij, een BAVP-opleiding te geven. Zodat ook als ik in de winkel ben, ik mag optreden”, zei de Surinaamse bewindsvrouw woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)- vergadering.

Terwijl haar verzoek nog in behandeling is, doet Kuldipsingh een beroep aan een ieder in de samenleving om ook alert te blijven en eventuele gevallen van prijsopdrijvingen en andere overtredingen door te geven aan het ministerie.

“We zijn bezig, maar u moet natuurlijk rekening ermee houden dat wij met de weinige middelen en het geld dat we niet hebben op de begroting, niet landelijk in één keer kunnen gaan”, stelt zij.

Volgens de minister is er een perceptie in de samenleving ontstaan alsof er geen controle in de supermarkten wordt gedaan door de Economische Controle Dienst (ECD). Echter, het EZ-personeel voert in werkelijkheid dagelijks tot in de late uren veldwerkzaamheden uit.

“Met de weinige middelen die we hebben, doen de mensen keihard hun best om die controles te doen. Als de controles er niet waren, dan hadden we geen boetes van bijna 2 miljoen SRD binnengehaald. Dan zouden winkeliers niet klagen. Ze zijn niet blij en ze klagen allemaal. Laatst heeft een winkelier een boete van 70.000 SRD gehad en er is toen heisa ontstaan. Het is het Openbaar Ministerie dat het economisch delict bepaald en de boete vaststelt”, aldus de bewindsvrouw.

De samenleving moet volgens Kuldipsingh ook begrijpen dat prijzen afhankelijk zijn van heel wat factoren. Hieronder vallen de wisselkoers die gebruikt wordt bij de inkoop van de goederen in het buitenland, vrachtkosten maar Suriname, opslagkosten, maar ook de oorlog in Oekraïne die nog steeds van invloed is op heel wat zaken. “Als die ondernemer de producten voor een koers van 40 SRD heeft gekocht, kan ik hem onmogelijk zeggen dat hij het voor een koers van 20 SRD moet verkopen”, aldus de minister.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. Goed zo minister. Na BAVP-opleiding moet je aftreden als minister, want je deugt niet. Dan als controleur werken en hopelijk zal je dat beter doen. Ik hoop dat alle incompetente ministers van de ABOP en PL hetzelfde gaan doen.


    gemodereerd
  2. Goede zaak. Echter eindigt het betoog van minister Rishma Kuldipsingh met: “Als die ondernemer de producten voor een koers van 40 SRD heeft gekocht, kan ik hem onmogelijk zeggen dat hij het voor een koers van 20 SRD moet verkopen.”
    *
    In de praktijk worden inkoopprijzen, dermate verhoogd – bv., van een pot pindakaas – dat het zelfs voor Nederlandse begrippen, absurde prijzen zijn! Sommige winkeliers klagen over diefstal en roofovervallen – wat ik niet goed praat – maar ondertussen zijn zij ook dieven van andersmans portemonnee (Lees; koopkracht).

    Om Bob Marley te citeren: “A hungry man is, is a angry man!”

    Het is ook een kwestie van, hoe men met elkaar omgaat! Het wordt hoog tijd voor een daadkrachtige ‘Voedsel en Warenautoriteit’ (VWA), zoals o.a. in Nederland het geval is, om ‘de vinger aan de pols te houden!’

    In het uiterste geval zou de regering – indien de ondernemer, ècht niet anders kan – bij kunnen springen door belastingen voor de ondernemer, te verlagen.

    Ik wens minister Kuldipsingh veel succes en daadkracht met haar strijd voor rechtvaardigheid ondernemerschap.

    Tan bun


    gemodereerd
  3. Hihihihihihi hahahahah ik vind het heel grappig dat de minister de BAVP- opleiding gaat volgen om winkeliers te kunnen bekeuren.

    Ik stel voor dat het hele kabinet de ples en vp incluis op cursus gaat om te mogen sanctioneren.

    Culturu Tv mag deze clowns dan filmen.


    gemodereerd
  4. De grootste uitbuiter is de overheid zelf.De overheid belast brandstof met invoerrechten,btw en stiekem verhoging goverment take.Dan dwingt dezelfde overheid de ebs om die absurde dure hydroenergie van staatsolie af te nemen en betalen consumenten het gelag.Laat kuldipsing haar afd prijscontrole op de regering af sturen
    Er hoeft geen controle te zijn bij supermarkten als de regering de koers weet te beheersen….daar ligt de wortel vh kwaad


    gemodereerd
  5. Zullen allemaal ook met een vuurwapen rondlopen? Wordt dan een ware wild west.


    gemodereerd
  6. Als minister tekent ze voor wat vergunningen maar ze denk als ze bij de winkelier gaat vind ze de echte hap.
    Deze minister hft niet eens een plan. Hft geen idee hoe ze zaken moet aanpakken. Als de mensen geen vervoer hebben , geef ze dat. Jullie kopen vr vrienden en familie maar niet voor werkzaamheden.
    Sodermieter toch op.


    gemodereerd
  7. Als je maar geen schaarste creëert op deze manier. Want de winkeliers gaan minder aanbieden als ze er minder winst op kunnen maken.


    gemodereerd
  8. Vraag me af, wanneer ze gereshuffled wordt…! Haar bijdrage aan de ontwikkeling van het land is 0. Net als bijna het hele dreamteam van ministers, zwak en niet capabel zijn om leiding te geven aan het land.

    Het gaat ook niet alleen om controles uitvoeren. U bent minister van economische zaken, welke bijdrage levert u om de economie op orde te brengen!? Of om het leven voor de burgers dragelijk te maken? Ik blijf nog netjes nu! Men heeft Walden bedankt omdat ze niet “presteerde”. Maar wat is de bijdrage van deze Mevr. kuldipsingh??? Ik denk dat velen met mij hadden verwacht, dat ze het beter dan haar voorgangster zou doen…! Maar helaas..

    Ga lekker uw BAVP papiertje halen, want dan kunt u ook als politieagente op straat. Belachelijk..


    gemodereerd
  9. De minister is goed bezig voor zijn land en volk. Prijzen gaan niet alleen in suriname omhoog, ook in nl en hier in nl schelden, tieren en vloeken hollanders maar raak, maar of dat gaat helpen want de oorlog in oekranie is niet op zijn eind.


    gemodereerd
  10. 😂😂🤣🤣🤣ai baia, wat een joker op EZ.
    Mevrouw Kuldipsingh, EZ kun je niet runnen als een bakba winkri waarbij de eigenaar zelf op de vloer gaat helpen. Ik zie het al gebeuren mocht zij het doorzetten, de minister die een boete staat uit te schrijven bij omu snesi om de hoek, bij het boodschappen doen. Misschien wil zij ook een wapen dragen.
    Minister, als er een tekort is aan personeel belast met de prijscontrole in de winkel, dan dient u een ding te doen en dat is personeel aannemen en de BAVP opleiding laten volgen. U kunt ook de afdeling uitbreiden met meer personeel of wat eigenlijk uw taak is de ambtenaren op hun sodemieter geven en motiveren hun taken goed uit te voeren.
    Kunt u dit niet dan bent u aan het lummelen.

    Welke idioot wil het hele ministerie van EZ een BAVP opleiding laten volgen. Hoe komt de minister op zo’n idee, het is toch lachwekkend, haar improvisatie vermogen is van een kinderlijk niveau, en zo iemand is minister. Een ministerie run je ook niet als een winkel, waarbij de baas soms komt meehelpen.

    Bij haar aantreden is er geen woord gerept over een tekort aan personeel op de afdeling prijscontrole, integendeel, zij had het over ambtenaren die “niks” uitvoerden.
    Zij wil haar falen camoufleren met een idee, die misschien leuk oogt, maar een minister onwaardig. Zij zou het falen van haar voorganger doen vergeten, maar nu is het dweilen met de kraan open.
    Binnenkort zie ik Santokhi en Brunswijk naast collega Amoksi verkeersovertreders langs de weg aanhouden en controleren. Of gaan zij met de hele regering dieven en moordenaars oppakken, na eerst een les in aanhoudingstechnieken te hebben gevolgd. Santokhi heeft een tekort aan zogenaamd gemotiveerde hardwerkende ambtenaren (familie en vrienden), de 80.000 in ACTIEVE dienst zijn (is) nergens te vinden, de ene helft zit thuis en de andere helft werkt zeven even. Sari tori. Jip en Janneke.


    gemodereerd
  11. Ik weet niet of zij een goede min – ster is, maar het is
    wel een ”snoepje”.

    Jacko


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES