vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouva: "Ondanks belofte toch nieuwe concessie aan buitenlander uitgegeven te Grankreek"

Bouva: “Ondanks belofte toch nieuwe concessie aan buitenlander uitgegeven te Grankreek”

-

Does Travel - naar Suriname

Ondanks de belofte van de Surinaamse regering, dat er geen nieuwe concessies zullen worden uitgegeven, blijkt dat toch te zijn gebeurd zegt NDP-parlementariër Melvin Bouva. Hij onthulde dinsdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee van Suriname (DNA) dat minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) op 26 mei 2023 een nieuwe concessie aan een Indiër heeft uitgegeven.

Het terrein met een grootte van 23.732 hectare is gelegen te Grankreek, Marowijne, ten noorden van het Lelygebergte in het district Sipaliwini. Wat de zaak volgens de politicus nog erger maakt, is dat deze concessie, vermoedelijk voor houtkap, in een woongebied valt van in stamverband levende personen.

“Waarmee is de regering bezig? Wat moeten we hieruit verstaan? En aan een vreemdeling nog erbij. Dit is niet de afspraak, regering. De afspraak is dat u in dat gebied van de in stamverband levenden geen nieuwe concessies zou uitgeven”, stelde hij.

De volksvertegenwoordiger ziet deze handeling als disrespect naar het parlement toe. De documenten die zijn beweringen moeten staven, overhandigde hij aan de parlementsvoorzitter.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. De ene bloedzuiger verwijt de andere bloedzuiger v parasitisme. Assemblee v landverraders.


    gemodereerd
  2. die schreeuwer bouva heeft zeker papieren laten zien die van 2017 zijn en gewoon de datum heeft veranderd , bouva ha ha , jongen jij zal afgaan zeker in jou broek , begin pampers te dragen , anders gaat het stinken in het dna gebouw


    gemodereerd
  3. Als dit waar is moet de minister terstond aftreden: Met de uitgifte van deze concessie toont de minister aan lak te hebben aan de afspraken die gemaakt zijn in DNA:

    Het kan niet anders dat de Indiër een envelop met..daar onder de tafel heeft laten liggen.


    gemodereerd
  4. Hoeveel respect had oplichter Bouva toen hij schaamteloos, gewetenloos en a-sociaal de kas van de naschoolse opvang heeft gejat en leeggeroofd.

    Geld wat voor kinderen is bestemd, steekt deze crimineel in eigen zak.

    Hoe slecht en verrot zit je dan in elkaar.


    gemodereerd
  5. Dan moeten de bewoners vanaf dag 1 iedereen uit het gebied jagen ook al komen ze met politie en militairen. Als ze toestaan dat er machines daar komen of er wordt gebouwd dan zijn ze slap. Moeten ze nadien niet komen janken. VHP is met Abop gaan werken om binndnland te beroven


    gemodereerd
  6. Meneer Bouva heeft gelijk. Wat is dit voor gedonder. Dan zullen anderen zeggen dat hij eerst naar zichzelf en zijn partij moet kijken, maar dat weten we en nu gaat het gewoon verder.
    Daarom meneer Bouva hoop ik dat u in de opposisie blijft dan kunt u de regering flink aanpakken


    gemodereerd
  7. De VHP en de ABOP kunnen elkaar goed vinden als het gaat om family and friends beleid. Schaamteloos beleid van deze boeven.


    gemodereerd
  8. Mocht dit bericht op waarheid berusten, dan moet de minister per direct worden ontslagen.


    gemodereerd
  9. Bouval goed van jou; je bent een echte alerte sranang mang. Wanneer ga je jouw dieftigheid van de NSO bekend maken?


    gemodereerd
  10. Meneer Melvin Bouva,
    De 4 miljard leningen die jouw partij en ex president Bouterse heeft gemaakt, hoe ben je van plan deze schulden terug te betalen. Heb je wel hierover nagedacht krankejoris. Je zou beter in de bush bush thuis horen dan kun je beter communiceren met de jungle bewoners!


    gemodereerd
  11. als het klopt wat die schreeuwer bouva zegt en als het document dat hij aan de voorzitter van het DNA bee gegeven heeft op waarheid berust , dan moet de regering zijn ontslag aanbieden , maar als het document vervalst is dan moet die schreeuwer tenminste voor 20 jaar in de bak


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES