vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameVan Dijk-Silos heeft geen geloof in belofte vp Brunswijk

Van Dijk-Silos heeft geen geloof in belofte vp Brunswijk

-

Does Travel - naar Suriname

Jennifer van Dijk-Silos, jurist en gewezen minister van Justitie en Politie in Suriname, heeft geen enkele geloof erin dat vicepresident Ronnie Brunswijk zich aan zijn recente belofte zal houden door zijn ongenoegen over de gang van zaken in de coalitie niet via de media kenbaar te maken.

“Heeft de belofte van Brunswijk ooit stand gehouden? Nee boi, ik geloof er niet in”, zei Van Dijk-Silos in het radioprogramma Bakana Tori. Op basis hiervan verwacht zij daarom ook dat de spanningen tussen de ABOP en de VHP zich zullen blijven voordoen. “Omdat ze elkaar niet vertrouwen en ze handelen ook onbetrouwbaar jegens elkaar”, stelt zij.

Van Dijk-Silos, die meerdere malen de functie van voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft bekleed, vindt dat de coalitiesamenwerking tussen de VHP, ABOP, PL en NPS in 2020 ook nooit moest hebben plaatsgevonden, omdat het electoraat duidelijk anders beslist had. En die beslissing hield in dat de twee partijen met de meeste zetels, namelijk de VHP en NDP, de coalitie moesten formeren.

“Daarom durf ik te zeggen dat politieke partijen niet van dit land houden. Ik snap niet waarom dit land zo barbaars is geworden. Want we hadden een situatie waarbij altijd de grootste partij gaat vormen. Nu is het teki nyang, teki goal en zweef teki. De partijen hebben totaal geen respect voor de mening van het volk wanneer het volk zegt VHP 20 en NDP 16.

Eén of twee keren was Rutte in Nederland verplicht om te praten met de PVDA. Het respect voor de uitslag van de verkiezingen maakt dat die twee die opposanten van elkaar zijn, gaan praten. Wiens a sani bos. Dus jij als 20 zetels (VHP, red.) kan dan niet als een barbaar de mening van dat volk negeren en je vliegt naar 9 (ABOP, red.) en 1 (PL, red.)”, vervolgt Van Dijk-Silos.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. Vreemde theorie/ regel dat 2 grootste oartijen altijd in Su de coalitie vormen. De feiten zijn anders.


    gemodereerd
  2. Zij heeft haar eigen egoïstische interpretatie van de uitslag.
    Je kan ook zeggen dat de NDP door het volk was afgewezen. Daar ging de hele verkiezingscampagne om. Maar het is niet zo bij haar aangekomen.


    gemodereerd
  3. Eerst heulen met de wolven in het bos en nu als vette huichelaar en judas kritiek leveren.
    Overal ook ter wereld heeft de partij die de meeste zetels heeft behaald het recht te kijken met welke partij (-en) een coalitie gevormd kan worden. Dus dat de VHP de NDP links heeft laten liggen is logisch, gezien het wanbeleid en het onbehoorlijk bestuurd die ze gevoerd hebben.
    Onbegrijpelijk dat deze figuren nog zendtijd krijgen, waarschijnlijk komt dat door het gebrek aan beter.
    Dus Miss Piggy, ga liever afslanken en eet minder….


    gemodereerd
  4. Ai Dijkie, ff een lesje de NDP is geen democratische partij (al lijkt het zo), zoals een dief in een politie uniform geen benoemde politie agent is. Verder zoals een wolf in schapenkleren geen schap kan zijn. ZO is NDP een niet democratische partij!!!!

    Dat VHP een behoorlijke verkeerde beslissing heeft gemaakt om met abop te gaan werken.
    De beste optie zo zijn VHP & NPS met een andere kleine partij. Maar ja Rusland tuimelde met open ogen in het schaakspel van ABOP lijder.

    Gado de wi fesi man.


    gemodereerd
  5. kan ook dat de vhp het voor het zeggen heeft en zich niet druk moet maken om de anderen als die dreigen de coalitie op te blazen
    iets wat nu gewoon gebeurd
    chan doet geen reet tegen bravo omdattie bang is zijn positie kwijt te raken
    op het moment van de eerste grote bek van bravo had hij gelijk de stekker er zelf uit moeten trekken, dan had je een man voor het land geweest
    nu is het gewoon een dikke pop die misbruikt wordt door een idoot met een gekochte graad


    gemodereerd
  6. De VHP kon toch onmogelijk gaan regeren met de partij die het land naar de klote heeft geholpen.

    Dat Chan er zelf niet zoveel van bakt MET ZIJN FRIENDS EN FAMILY BELEID is een ander verhaal. Wat mij het meest stoort is dat Chan zijn soortgenoten blijft plaatsen op strategische posten.

    Alleen in DNA zie ik die zogenaamde Bromtjie Djarie van Chan.


    gemodereerd
  7. De Vhp had alleen moeten regeren en de posten moeten verdelen aan de hand van de samenstelling van de bevolking. Een regering vormen met mensen die onbevlekt zijn geeft al aan hoe men zelf is. De gevestigde orde is gewoon gif voor dit land. Wiens brood men vreet, diens taal men spreekt. Onze bestuurders zijn een schande voor de Surinaamse bevolking en het land.


    gemodereerd
  8. Nu gaat het nog niet eraan toe, zoals het mei 2024 zal zijn. Daar gaan ze met vuil smijten.
    Wie gestolen hft en wie niets hft gedaan.
    Ook die idioot van OW is de weg kwijt


    gemodereerd
  9. Suriname is een bananen republiek, hoe je het wendt of keert. Je kan ook zeggen een Failed State. Zo was het, zo is het en zo zal het blijven ook.


    gemodereerd
  10. Todo dora, wie ben jij om te bepalen wie met wie moet regeren? Ben je vergeten, dat jo koe en boefdraad met een koffer met veel us dollar naar de buurman van jo koe zijn gegaan om een coalitie te vormen tussen de ndp en de abop? En dat Brunswijk hen heeft weggestuurd? En kom je liegen dat Brunswijk niet te vertrouwen is?
    Ben je vergeten, dat door Brunswijk en somohardjo, jouw gotrofather opa D president heeft kunnen worden in 2010?
    Dus wat is jouw probleem, kolos? Jouw mening kunnen we gebruiken als toiletpapier, jo paarse sebrefata.


    gemodereerd
  11. Dikke Soles heeft weinig tot geen verstand van de politiek en haar houding doet mij denken aan een persoon zonder principes. Zou je als moeder wiens kinderen worden verkracht, gedood en verminkt een samenwerkingsverband met die partij aangaan? Ja als je Silos heet en nee als je ZE Santokhi heet. Daar mevrouw is het verschil en iedereen nu weet waarom vrouwen vaak verraad plegen. Als Eva niet het verraad gepleegd zou hebben om van de appel te eten zaten we nu in het paradijs.


    gemodereerd
  12. Waarom denkt dit mens dat de twee grootste politieke partijen in Suriname automatisch samen de coalitie moeten vormen? Als ik Dora en Bravo, twee van de grootste @#$& in de Surinaamse politiek samen opsluit in een cel, verwachten we toch ook niet dat ze zich automatisch als een verliefd stel gaan gedragen, ik denk dat beide partijen daar totaal geen zin in zullen hebben. Sommige dingen doe je principieel wel of niet.


    gemodereerd
  13. Ze ontpopt zich steeds meer en duidelijker als NDP-er. Dat was ze altijd.
    Een populist die al vaker haar ziel en moreel besef verkocht en onzin verkondigt.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES