woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOW start pilotproject ‘handmatig ophalen van kanalen’

OW start pilotproject ‘handmatig ophalen van kanalen’

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Openbare Werken (OW) had vanaf 2021 aangekondigd over te zullen gaan tot het handmatig onderhouden van kanalen en lozingen. Dit besluit is genomen vanwege de toename in kosten, duurzaam beleid en om te besparen op de begroting van Suriname.

Momenteel wordt de lozing langs de Lallarookweg, vanaf de Franchepanestraat tot de Jaggernath Lachmonstraat, handmatig onderhouden voor een tijdsduur van 1 jaar.

Om een lozing te onderhouden met een lange giek machine kost SRD 150 per meter. Handmatig onderhoud kost SRD 35 per meter. Door het handmatig onderhouden wordt er dus SRD 115 per meter bespaard, meldt OW.

Onlangs is er een aanbesteding gehouden voor het handmatig onderhouden van de Boomskreek en Sluiskreek voor een tijdsduur van 1 jaar.

Aan de Surinaamse gemeenschap wordt gevraagd de goot voor hun huis zelf te onderhouden. Op deze manier kan er samen worden gewerkt aan het verbeteren van de ontwatering in woongebieden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Foei Foei toch minister, als je niet deugt ga dan toch weg. Gaat jouw familie met de hand kanalen ophalen!!!
    Voor dat je op het einde bent is alles weer dichtbegroeid.
    Een debiele gedachte!!!!


    gemodereerd
  2. In tal van landen o.a. Thailand en Maleisie zijn er speciale machines ontwikkeld voor dit soort werkzaamheden. Begroeiingen in kanalen worden binnen een mum van tijd verwijdert.
    Daarnaast worden oevers verstevigd met betonnen wanden om afkalving tegen te gaan.
    Suriname heeft nog een lange weg te gaan want de meeste Surinamers dumpen hun afval in de goot voor hun huis of in de rivier. Tijdens mijn laatste vissessie in 2019 op een steiger in nieuw Amsterdam, kwam er een koelkast voorbij drijven…
    Surinamers zijn ware natuurbarbaren!


    gemodereerd
  3. Handmatig?? Wat moeten we ons daarvan voorstellen?? Met emmer en houwer in de goot?? Nurmohamed is nog achterlijker dan ik dacht. LVV verdeeld machines en OW hft niet
    Laat die minister als eerst in de boomskreek zakken. Waar gaan al de begrotingsgelden nr toe??
    Rotonde vegen zet je 30 man. Vr de goten dan??? 10.000??


    gemodereerd
  4. Wat een achterlijke gedoe. De kanalen kan je niet handmatig onderhouden. De kanalen moeten uitgegraven worden. DE MENSEN DIE DEZE PROJECT ONDERSTEUNEN KUNNEN DAT ZELF GAAN UITVOEEEEREN MET HUN FAMILIE.
    Achterlijke heb ik het nooit gezien.


    gemodereerd
  5. Gedetineerden inzetten zoals dat vroeger gebeurde. Je moet ze alleen maar van drinkwater voorzien. Zelfs een kleine vergoeding toekennen zou toch nog een grotere besparing tot gevolg hebben.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES