vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBouterse: "Als ze me oppakken, zou ik zeggen: hou rekening, ik rook...

Bouterse: “Als ze me oppakken, zou ik zeggen: hou rekening, ik rook Morello”

-

Does Travel - naar Suriname

Vanmorgen vond in Paramaribo de verdere behandeling van het hoger beroep van het 8 decemberstrafproces plaats. Hoofdverdachte Desi Bouterse liet na afloop van de strafzaak aan journalisten weten dat hij erbij blijft dat hij onschuldig is en zich daarom niet druk maakt over een eventuele aanhouding indien hij later dit jaar ook door het Hof van Justitie in Suriname wordt veroordeeld. Hij bereid zich daar ook niet op voor.

“Als ze me oppakken, zou ik zeggen: hou rekening, ik rook Morello. Als je maar voldoende voor me brengt”, was de reactie van de ex-legerleider. Hoewel de NDP-leider niet wakker ligt van deze strafzaak is benaderd hij het wel voorzichtig. Dit, omdat naar zijn zeggen hij in de afgelopen periode zaken heeft zien gebeuren, die in eerste instantie onmogelijk bleken te zijn. “Dus, why not!”, aldus Bouterse. Wat er zal gebeuren met de NDP als hij wordt opgepakt, heeft hij nog niet over nagedacht. De NDP is volgens hem een sterke organisatie en gaat verder.

Het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM) vertegenwoordigd door waarnemend procureur generaal Astrid Niamut, heeft vandaag wederom benadrukt dat Bouterse medepleger is van aan 15-voudige moord met voorbedachte rade na kalm beraad. Bouterse vindt echter dat de vervolging de zaak helemaal niet begrijpt en de nadruk daarom verkeerd legt. “Begrijpt men hoe deze zaak ontstaan is? Men probeert natuurlijk de zaken anders voor te schotelen”, stelt Bouterse. De zaak zal op 31 juli worden voortgezet. Dan zal advocaat Irwin Kanhai dupliceren. Hierna volgt dan het laatste woord van de verdachten, waarna een datum bepaald kan worden voor het vonnis.

Kanhai vindt dat er helemaal geen duidelijk is in wat er precies op 7 en 8 december 1982 is gebeurd. “We kunnen er niet van uitgaan dat militairen moeten oefenen om op 2 meters afstand iemand dood te schieten. Daar heb je als militair geen oefening voor nodig. Er is dus iets gebeurd wat wij niet kunnen verklaren en we hebben daar ook geen moeite voor gedaan om te kunnen verklaren wat er is gebeurd”, aldus Kanhai. Hij vindt het op zijn zachtst gezegd lachwekkend wanneer de vervolgingsambtenaar zegt dat er schietoefeningen door militairen zijn gehouden, omdat ook een kind van 5 jaar op 2 meters afstand iemand kan doodschieten. Hij gaat ervan uit dat een militair niet meer dan twee schoten nodig heeft om iemand dood te schieten.

Advocaat van de nabestaanden, Hugo Essed, vond het knap van de vervolgingsambtenaar dat zij juist met de verklaringen van getuigen, die Bouterse in zijn voordeel heeft laten horen (Van Haperen en Graanoogst), heeft kunnen concluderen dat er sprake is geweest van voorbedachte rade. “Het feit dat Bouterse de verklaring heeft afgenomen van Kamperveen en er geen twijfel bestaat dat deze verklaring een gedwongen verklaring is geweest, dat ook bijdraagt aan het bewijs dat hier sprake is geweest van voorbedachte rade”, aldus Essed. Verder noemt hij de moorden een wandaad die de Surinaamse rechtsorde ernstig geschokt heeft, maar ook voor ernstige leed gezorgd heeft voor de nabestaanden.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

12 REACTIES
  1. Beste Lezers

    Ik Snap Niet Dat Men Het Nog Niet Door Heeft.
    Het Surinaams Volk Wordt Bedonderd.

    Bouterse Gaat Nooit De Bak In. Onder De Radar Door Zijn Er Al Honderden Duizenden Us Uit Betaald Om Deze Zaak Zo Lang Als Mogelijk Uit Te Rekken

    Deze Zaak Wordt Een Never Ending Story


    gemodereerd
  2. 1 grote poppenkast. Zelfs Stevie Wonder ziet dat Bouterse schuldig is. Veroordelen die man en zet hem op het vliegtuig naar Nederland. Bed in Hotel Scheveningen is opgemaakt.


    gemodereerd
  3. Schuldig, ddb hoeft geen duif te spelen of dat hij een alibi had dat hij op 9 December 1982 bij dokter Ruben Lie Pauw Sam was aan de dokter Swalembergstraat en niets afweet van de moorden.

    Op 8 December 1982 toen de moorden in Fort Zeelandia plaats vonden, moest vakbondsleider Fred Derby zijn kleding gaan afhalen en passeerde het PD van de slachtoffers in Fort Zeelandia en zag tussen mensen in het schemering liggen. Hij moest bij ddb op die dag ook in Fort Zeelandia op kantoor komen.

    ddb zei later zelf dat vakbondsleider Fred Derby zijn schoenen was vergeten in Fort Zeelandia en dat hij deze moest komen afhalen bij hem op het PD van 8 December 1982 in Fort Zeelandia.


    gemodereerd
  4. Zowel barbamang als opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname, zullen branden in de hel. DiDiBri is de grootste vloek van Suriname vanaf februari 1980.
    Ze kunnen allerlei nonsens drogredenen aandragen. Maar feit is dat de 15 mannen gemarteld en geëxecuteerd zijn in opdracht van desi delano bouterse. Die moordenaar heeft zelf de leugen de volgende dag verteld, dat de mannen op de vlucht zijn neergeschoten….
    Stik in je fucking morello, vieze vuile moordenaar.


    gemodereerd
  5. ”Mi bala DDB dat ben je niet, maar voor deze ene keer wel”.
    Je wordt vrijgesproken zoals je voorspeld hebt, want als dat niet
    gebeurt, dan breekt de pleuris uit in Su. De rechters zijn dan vogel
    vrij verklaart, en dan wordt het een burger oorlog in Su waar men
    U tegen moet zeggen! Ondanks dat de NDP de verkiezing heeft verloren,
    hebben jullie nog steeds de macht in handen. Iederéén schijt in zijn/ haar
    broek, bij horen van jou naam. Want niet iederéén weet dat je een ”lieverdje
    bent”. Jammer eigenlijk!!

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  6. Ai yere didibri je gaat sigara krijgen daar in Santoboma,gratis en voor niets.
    Daar na zal je nooi meer iets amder willen hebben.


    gemodereerd
  7. Je rookt morello, maar straks ga je je eigen poep ruiken in de cel.
    Het is me wat. Zoon komt straks de gevangenis uit, dan gaat pa er juist in. Ze blijven gescheiden.


    gemodereerd
  8. Twee mannen op leeftijd.De ene concessie verdeler en de andere nieuw bakken goudconcessie houder.De ene verdachte van veelvoudig moord en de ander zijn advocaat.Hoe klein kan Sur.niet zijn.


    gemodereerd
  9. Sluit hem snel op en gooi de sleutel weg.
    Suriname heeft wel andere dingen te doen dan nog meer tijd, geld en energie te besteden aan deze zwaar gestoorde, laffe moordenaar.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES