donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMilieuactivist Sleur: 'Zeer grote onwaarheden staan in cyanide onderzoeksrapport'

Milieuactivist Sleur: ‘Zeer grote onwaarheden staan in cyanide onderzoeksrapport’

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen donderdag heeft milieuactivist Erlan Sleur een presentatie gehouden in de DNA over de cyanide situatie in het binnenland. Hij gaf onder andere aan hoe de zakken Jin Chan en andere Chinese merken van een zogenaamde milieuvriendelijke manier van goudwinning Suriname binnenkomen onder valse omschrijvingen en voorwaarden.

Zijn organisatie, Probios, heeft al sinds 2018 ontdekt dat het verderfelijke en zeer giftige cyanide gehaald en gebruikt wordt voor de goudwinning.

“De omgekantelde boot in het stuwmeer met 18 zakken van dit spul en de gevolgen daarvan voor mens en dier hebben velen de ogen geopend dat de Jin Chan niet zo onschuldig is als het wordt beweerd door de producent maar ook door een onderzoek hier gedaan door UNASAT order begeleiding van NIMOS en ADEK. Inmiddels heb ik dit onderzoeksrapport op mijn bureau en staan er zeer grote onwaarheden en tegenstellingen in”, zegt Sleur.

De milieuactivist laat weten dat ProBios daarover een klacht zal indienen bij het Surinaamse Openbaar Ministerie omdat dit strafbare feiten zijn die de volksgezondheid en ons milieu in groot gevaar brengen.

“Poging tot doodslag door onverantwoord en vals gebruik van zeer giftige stoffen zoals cyanide maar ook caustic-soda in grote hoeveelheden zijn verboden en dienen als kapitale delicten te worden behandeld”, aldus Sleur.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Surinamers maken hun eigen land kapot !
    Of geven anderen voor een paar dalla de gelegenheid om hun eigen land kapot te laten maken.

    Surinamer, waar is jouw trots ?

    I ♡ SU
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    gemodereerd
  2. Sleur jij zal 100% gelijk hebben , maar de grote kopstukken worden niet aangepakt door het OM , de grote kopstukken hebben het hier voor het zeggen en niet het OM


    gemodereerd
  3. Meneer Sleur, meneer Neus, Slimmy jullie moeten samen tegen deze strijd vechyen. Hier gaan ze knoeien met de testresultaten.
    Alles naar buitenland sturen, ook frans Giyama


    gemodereerd
  4. De financiële belangen zijn groot voor sommigen.
    Ook waterkant.net bezuinigt. Dat is te zien aan reacties die of helemaal niet geplaatst worden of het duurt heel lang voor ze geplaatst worden.
    Maar neem geen reclames aan voor cyanide.


    gemodereerd
  5. Laat hij dan bewijzen dat het onwaarheden zijn.

    Hierdoor kan hij zien hoe sterk hij is.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES