donderdag, april 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameDiana Pokie kiest definitief voor de NPS

Diana Pokie kiest definitief voor de NPS

-

Does Travel - naar Suriname

Diana Pokie, ex-minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), heeft definitief ervoor gekozen om haar politieke carrière voort te zetten bij de Nationale Partij Suriname (NPS). De tot drie maal toe gekozen parlementariër uit het district Brokopondo zegt dat zij in september tijdens een welkomstvergadering door de groene partij zal worden geïntroduceerd.

Op donderdag 25 mei 2023 heeft Pokie haar lidmaatschap van de ABOP opgezegd. Zij heeft dat schriftelijk gedaan. Met de stap naar de NPS, is dit het derde politiek huis van Pokie.

Ze was in 2010 door de BEP kandidaat gesteld in samenwerking met de ABOP en Seeka in A-Combinatie. Na de verkiezingen viel zij in ongenade bij de BEP door haar ondersteuning aan Ronnie Brunswijk van de ABOP. De procedure van royement en terugroeping werd toen door de BEP ingezet.

In 2012 heeft zij de terugroepactie van de BEP overleefd, nadat de rechter in kort geding haar royement samen met die van haar collega Waldie Ajaiso, nietig verklaarde.

Pokie besloot eind 2014 formeel lid te worden van de ABOP. Ze behaalde namens de BEP in A Combinatieverband 576 stemmen in 2010 in Brokopondo. In 2015 kreeg zij als lijsttrekker van de geel-zwarte partij in Brokopondo 955 stemmen. In 2020 kreeg zij wederom als lijsttrekker van de ABOP 1.128 stemmen.

Lees ook: Diana Pokie: “Al een jaar intensieve gesprekken met NPS”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. pokie , jij sluit je aan bij de nps , die partij is ongeloofwaardig geworden , jou keuze


    gemodereerd
  2. Yesssss!!!! You go girl. Top vrouw….mijn stem hebben jij en mevr Etnel al. Suc6


    gemodereerd
  3. Lood om ijzer, geloof niet in vertrouw op eigen kunnen bij deze groep.


    gemodereerd
  4. Deze mevrouw en haar colega hebben voor gezorgt dat bouterse in 2010 president werd.


    gemodereerd
  5. Wel, misschien is het groen van de NPS haar inspiratie geweest dat het gras hier groener is. Als geel -zwarte bij was ze wellicht gevaarlijk bezig.


    gemodereerd
  6. Het ” kan ” mogelijk wat worden met de NPS als Etnel en Pokie de leiding krijgen in deze politieke partij. Maar ik heb er weinig vertrouwen in omdat de NPS de grootste hindernis vormt voor een daadwerkelijke economische ontwikkeling van Suriname. Vanaf de jaren 50 hebben zij de kans gekregen. Nooit hebben ze er aantoonbaar wat van gemaakt. Dus een succes met een ambitieuze Pokie zal het ook niet worden. Er zijn teveel ratten in de NPS die Pokie uiteindelijk gaan frusteren.


    gemodereerd
  7. In Suriname kun je al met na een lerarenopleiding de politiek in en minister of vice-president worden (aloe-baba). En na een sportopleiding en sergeant in het leger, kun je al opperbevelhebber en president worden.
    Soms heb je zelf helemaal geen opleiding nodig om vice president te worden…. a naai woko.
    Dat kan alleen in bakba kondre surbabwe….


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES