vrijdag, maart 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameSharman: "Beheer netwerk cyanide- en kwikimport in handen van politieke toppers"

Sharman: “Beheer netwerk cyanide- en kwikimport in handen van politieke toppers”

-

Does Travel - naar Suriname

Volgens vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Dew Sharman, moet er gekeken worden naar de politieke toppers in Suriname. Zij zijn degenen die de netwerken beheren, waardoor tonnen aan cyanide en kwik zonder enige belemmering worden binnengehaald.

“Wat zich nu voordoet in Brokopondo, is inderdaad een probleem. Maar het probleem ligt dieper, want het probleem ligt bij de hebzucht van mensen. Hebzucht van de lokale bewoners, ondernemers en politieke toppers die niet in staat blijken om alles wat met de goudsector te maken heeft op een juiste en correcte wijze te gaan ordenen zodat het op een richtige manier kan gebeuren. Dan zouden al die consequenties waarmee we vandaag te kampen hebben, zich niet voordoen”, benadrukte Sharman donderdag tijdens de openbare vergadering.

Volgens de politicus valt de cyanide en het kwik niet uit de lucht. Daarnaast is het schrikbarend te vernemen dat per kilogram goud er anderhalve kilo kwik of twee kilo cyanide wordt gebruikt. Dit alles komt volgens hem gewoon via de Jules Sedney Haven binnen.

“Dat komt via netwerken. En als u denkt dat het anders is, dan leef ik op een ander planeet”, aldus de VHP’er.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

17 REACTIES
  1. Het is nu wachten op de Surinaamse klimaatactivisten die zich net als de Green peace of Extension rebellen, ketenen aan de schepen op de Jules Sedney Haven. De poort mag ook!

    Laat maar zien hoeveel je van je land houd.


    gemodereerd
  2. De hebzucht naar rijkdom en macht leidt zelfs tot de ondergang van de eigen nazaten en dat zelfs interesseert dit soort hebzuchtige mensen niets en zal hen ook niet tegenhouden naar het bevredigen van deze eigen hebzucht.
    En dan zijn het niet alleen de Hindoestanen etc, doch wat mij verbaasd is dat zelfs de inheemsen hun eigen bed and breakfast bevuilen voor hun en door hun hebzucht


    gemodereerd
  3. Deze parlementariër het vest bij de naam.Maar het zou meer indruk maken als hij paard en wagen bij de naamt noemt. Maar Sharman is bang om namen tr normen.Het is voor een ieder duidelijk dat Brunswijk een van de grote jongens is in de goudsector van Suriname. Deze man vernietigd het binnenland van Suriname.Maar ook de belangen van mensen m.b.t. dit vraagstuk zijn zeer groot.Mensen zijn bang on schuldigen aan tewijzen. Bennie Miranda weet nu wel wat ze met hem van plan zijn.Hij schroomde er niet voor om de verlangen van Brunswijk te benoemen. Hij wist voor velen inzichtelijk te maken dat de binnenlandbewoners worden misbruikt door Abop.Santokhi zorgt ervoor dat er veel wordt geïnvesteerd in Nickerie terwijl Santokhi niets diet voor Marowijne.


    gemodereerd
  4. Dew Sharman zegt dat top POLITICI zitten achter de import van Cyanide en Kwik bij het zoeken naar goud.

    En aangezien ik weet hoe greedy deze gasten zijn dan zullen op termijn alle rivieren vervuild raken met cyanide en kwik resten.

    Deze gasten zullen Suriname ten gronde richten.

    Het interesseert hun geen malle moer, ze gaan immers over lijken.


    gemodereerd
  5. Het zijn de marrons die de marrons vergiftigen voor hebzucht. Precies zo was het in de slaven tijd gebeurt het waren de marrons die de marrons ging verkopen aan de witte mannen. Bij wie gaat men aankloppen voor het vernietigen ( vergiftigen)van het land en de volk.


    gemodereerd
  6. Beste mensen let op mijn worden .
    Als Dew namen gaat noemen . Dan is hij heel snel verdwenen.
    De Chinese maffia en de busiman maffia zal heel snel wat van zich laten horen .
    Daarom kan Chan niet veel doen .
    Hij is al bedreigd door de ndp maffia en ook de Chinese maffia daar om kan hij ook die Palm olie plan niet stop zetten.
    Robg wil die meneer Dew in problemen brengen, dat is de plan van die paarse ratten 🐀.de werkende regeringslieden elimineren.
    Als wij iets aan willen veranderen dan moeten we met z’n alle protesten daar tegen ,en niet op alle goede werk van deze regering .
    Zo komen we niet verder met alle geklaagd en verder niet tot actie overgaan.


    gemodereerd
  7. Een grote hoeveelheid calciumoxide is de aanleiding geweest van dit alles. De vraag is wat men daarmee (zo een grote partij) van plan is(was)?. Calciumoxide wordt o.a.gebruikt in de landbouw, dus makkelijk te importeren. Maar wat ook kan(is) dat men als opschrift op de zakken en op de import documenten calciumoxide laat vermelden, maar dat de inhoud iets anders is b.v. kaliumcyanide. Beide lijken uiterlijk op elkaar. Deze methode is bijna normaal geworden, onderfacturering b.v. is dagelijks een feit. De douane zou het centraal laboratorium of lvv moeten hebben gevraagd om na te gaan of de inhoud calciumoxide is. Dat is binnen enkele uren gedaan. Dit kan de douane wel worden verweten.


    gemodereerd
  8. De hebzucht bij een kleine groep Surinamers en gelukzoekers om de natuurlijke rijkdommen van Suriname weg te geven is sinds 25 November 1975 begonnen. Er was voor gewaarschuwd en het Surinaamse volk wist niets af dat er onafhankelijkheid zou komen. Het kwam als een bliksemschit bij heldere hemel.

    Hiermee werd een gedeelte van de Surinamers buitenspel gezet door de nps, aron en bruma npr, die er niets van bakten en werden door 16 padvinders, soldaten die een vakbond wilden hebben en niet mochten krijgen afgezet. Deze gastjes die van de hoed en de rand over bestuur en beleid ve land niets wisten, wisten het wel bruiner te bakken. Ze wilden een vakbond en kregen een land.

    Gelukzoekers van linkse groepen als paloeloejongens die in die dagen geen kans maakten om 1 zetel te halen en anderen sprongen in dat gat als bijen op honing van bloemen. Deze gastjes dachten het is nu of nooit. Wel we hebben het geweten. Zie het resultaat, vreet naar pot van zo heb je mij niet.

    Gevolg Sranan Skeer, geen valuta, grote ondernemingen als Suralco, Billinton, Moderne Rijstbouw Wageningen, Moderne Buynzeelhoutonderneming, Victoria Oliepalmonderneming, enz allemaal ten onder gegaan door slechte onderhandelingen en geen kaas gegeten hebben hoe een moderne onderneming te moeten beheren, financieel economisch, marketing, export.

    Ja wat goud, diamant, bomen omhakken als luciferhoutjes op grote schaal merken we nu goed de natuur, milieu, de bodem, oppervlakte water, grondwater, vuile de lucht, flora en fauna, maanlandschappen, dieren die dood gaan, dood en verderf bij de goudvelden, iedereeen die zijn haar slag slaat. Vraag mij wie deze gasten zijn die dik aan de goud, delfstoffen, ha aan bos omhakken verdienen en ik zal fluiten als u de juiste familienaam en voornaam noemt.

    Die gastjes verdienen miljoenen US-$ aan valuta. Dragen zwarte kleding en zwarte zonnebrillen en zijn tot de tanden toe bewapend met ( gestolen) zware militaire geweren. Ook bij de douane zitten deze criminelen die de voorraden cyanide door laten. Luister naar het programma van mr singh bij Radio Stanvaste van 14 Mei 2023 via Youtube en krijgt u een beeld wie deze criminelen zijn.

    Deze gastjes nemen genoegen met een handjevol zilver ringen en de multinationals gaan wel met goud en verdienen miljarden aan valuta.

    Wat rest is, is alles is vernietigd, neks no fout, grote armoede, grote ellende, grote schulden in valuta bij crediteuren die niet kunnen worden afgelost.

    En toch is er een grote groep Surinamers die achter red bones die met een trom slaan en achter deze grote vernietiger, grote misdadiger van Suriname lopen en vinden dat hij niet veroordeeld moet worden en vrij uit moet gaan.

    Suriname is ee roversnest van enkele luitjes die alles vernietigen, uitverkoop houden. Ook de Inheemse kapiteins en bajas spelen een vuile rol hierin. Hoe is het zo ver gekomen en sedert wanneer?


    gemodereerd
  9. Beheer netwerk cyanide- en kwikimport in handen van politieke toppers”
    =======
    Klopt wat de heer Sharman zegt. De boevenbende van de ABOP zitten allemaal hierachter. En de VHP onder leiding van Chan durft niets te dien.


    gemodereerd
  10. Als een arts die in de regering zit dit zegt, dan weten we dat het zorgwekkend is. En een paar idiote Sur komen met hun zg onderzoek. Ik geloof geen enkel onderzoek van ze. Noem namen van de politieke debieldn. Chan serie a kondre


    gemodereerd
  11. We zeggen wel eens geld stinkt niet, heel veel mensen boeit het niet dat de natuur vernietig wordt.
    Geld dat telt ,en gaan ze over lijken, het boeit niet dat mensen ziek worden, ze hebben geen meelijden.
    Geld dat is het, heel veel geld daar geef je je leven voor.
    Mensen boeien niet.


    gemodereerd
  12. Veel geschreeuw en weinig wol. Daar hebben we niets aan. Eenieder kan dit raden, kom echter op met namen. Dan pas is de informatie bruikbaar.


    gemodereerd
  13. Ik zit ver weg van min geboorteland. Meestal proberen de bewoners van mijn geboorteland die nooit om de 1 of andere reden net al mij hun jaren in den vreemde hebben doorgebracht, de kou en het heimwee trotserend, mij een soort van schuldgevoel aan te meten. Ik heb geen recht van spreken omdat ik geen Surinamer ben. Wat ze vergeten is dat het volk dat sinds 25 november 1975 zich Surinamer noemen, een grote fout maken. Ze zijn namelijk gewoon de NIEUWE SURINAMERS. Zij bezitten een nationaliteit die voor 1975 niet bestond. Ik ben opgegroeid in en als SURINAME(R) Ik de tijd dat we nog uit volle borst SCHOON SURINAME… zongen. Een tijd dat je nog met een gerust hart naar Colakreek, Republiek en noem maar op. Overal was natuurlijke natuur en ook overal drinkbaar en gezond water. Overal kon je veilig de plaatselijke lekkernijen veilig nuttigen maar niet dat alleen, je kon ook vertrouwen op de kwaliteit van te koop aangeboden binnenlandse producten zoals Cassavebrood en Dosie , vis en Boesimeti.
    Je zag toen niet veel Binnenland bewoners in de stad of het moest zijn dat ze hun waar kwamen aanbieden en inkopen deden om terug mee te nemen naar hun woongebieden. (ik moet aan die moppen denken van Kankalanka en …sabi sang deh na ini un ati). Ze waren meestal kleurrijk minimaal bedekkend gekleed maar zeker niet de lopende blingblingers en wanhopige roversbendes die nu overal opduiken.
    Jaren terug was ik op vakantie in Suriname een paar weken te gast in een Inheems dorp. 75% van de volwassen mannen was alcoholist! Gisteravond zag ik een docu GEK OP DE AMERICAS, en daarin kwam ook alcohol misbruik/verslaving als ondergang van vele Indianen gemeenschappen in NA aan de orde.
    Van de honger naar natuurlijke grondstoffen daar, speelt zich nu in Suriname af.
    Ik heb in mijn bezit 2 houtsnij schalen van Surinaams hout die ik bij vertrek naar Nederland kreeg, Ik heb geen enkel sieraad niet van goud, zilver of double omdat ik het net als tatouages een verachting van jezelf een je ouders vind als je die dingen nodig hebt om gezien te worden en mooi gevonden te worden. Als kind zei ik al dat ik geen hond was dus voor mij geen ketting en zo had ik voor elk sieraad een visie.
    Ooit op vakantie in Suriname, wilde een imo zakenman niet geloven dat ik al tig jaren in Nederland woonde en net een paar dagen op vakantie was. Hij lachte mij uit en opperde dat ik misschien een paar dagen uit Nickerie was gekomen want als ik uit Holland kwam zou ik wel met mijn pantosse sieraden lopen pronken.
    Wel ik zeg
    : iedereen die nu met goud rondloopt in feite schuldig is aan het kwik en cyanide probleem. En zeer zeker Brunswijk en Bouterse met hun graaiende achterban en familie. De andere politieke leiders zijn mede oorzaak van de kaalkap van het Amazonebos van Suriname. Evenals het feit dat Suriname een cokehol is. Ik ben een SurNed en ben er trots op


    gemodereerd
  14. weer iemand die schreeuwt , sharman jij bent ook een lafbek , verdomd wij het gewone volk willen namen horen en zet het op papier en laat de media het uitzenden , zodat wij dan weten waar we op 25 mei 2025 niet op moeten stemmen
    zijn die politieke toppers soms van de vhp of van de abop of van de ndp
    sharman geef namen of vertrek uit de politiek


    gemodereerd
  15. Ja, laat het duidelijk zijn, het is niet die wit mang, maar oe egie sranang mang e por a kondre.
    Die diepgewortelde hebzucht, rust als een vloek op het land.
    Komt nog bij dat er mensen met veel geld in Su wonen en die staan boven de wet.
    En niemand is bij machte om daar wat aan te veranderen, want Surinamers staan bekend om hun lafheid.
    Sranang, …wan troe-troe bakba kondre!


    gemodereerd
  16. De kern van het probleem is dat in Suriname de link tussen de politiek en de uitvoerende organen veel te hecht is. Niet alleen personeelsbeleid (accommoderen) maar ook de uitvoering wordt beïnvloed. Importen zonder heffingen, illegale importen en exporten. Alles is mogelijk omdat de politici hun persoonlijke invloed kunnen aanwenden.
    Politici moeten wetten en regelsmaken, moeten zich niet met de concrete uitvoering bemoeien en anderen moeten de controle op de juiste, volledige en correcte toepassing van wetten en regels bezighouden. Functie scheiding heet dat.
    Mn. CLAD en Rekenkamer moeten versterkt worden en meer bevoegdheden krijgen!


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES