Santokhi: ‘Er is hard gewerkt en veel resultaten zijn neergezet’

10
Santokhi-Brunswijk-25-mei-2023

De afgelopen drie jaren zijn volgens president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk niet makkelijk geweest voor de regering, maar zij heeft zich eraan verbonden om land en volk te leiden naar betere tijden. Santokhi zei tijdens een persconferentie op donderdag 25 mei ervan overtuigd te zijn dat hetgeen bereikt is in de afgelopen periode voldoende basis biedt en een sterk fundament is om verder op voort te borduren.

De regering van Suriname wil ook naar beter beleid, bestuur en resultaten neerzetten. Daarvoor is er voordialoog ingezet om zoveel mogelijk de inzichten van de Surinaamse samenleving over haar bijdrage in het vervolgtraject te vernemen. De resultaten van dit traject zijn intussen in de regeringsraad goedgekeurd om te worden meegenomen in het beleid 2023-2025. Dit zal dus geschieden met verregaande en nauwe betrokkenheid van de samenleving. Hiervoor zijn volgens president Santokhi reeds verschillende structuren uitgewerkt, welke allemaal ingevuld zullen worden.

Terugblikkend zegt het staatshoofd dat er hard is gewerkt en veel resultaten zijn neergezet. De economie is volgens hem op koers. Hij erkent dat niet alles op tijd is gekomen en dat de uitvoering van het herziene IMF-programma lang op zich heeft laten wachten. President Santokhi heeft de overtuiging dat het Staff-Level Agreement met het IMF volgende week op Board Level wordt goedgekeurd. De schuldencrisis noemt hij behoorlijk stabiel met een duurzaam herschikkingsprogramma. 

De regeringsfunctionarissen zeggen dat er nog veel uitdagingen zijn. Zo noemde Brunswijk de armoede en de cyanide kwestie. Hij riep de samenleving op niet in paniek te raken noch zaken te dramatiseren.

Santokhi noemde ook de hoge winkelprijzen en onstabiele koers. Daarentegen kan de regering volgens hem nu op eigen kracht salarissen en verhogingen betalen en sociale programma’s uitvoeren, al dan niet met steun van internationale instituten.


10 REACTIES

 1. Er is inderdaad heel hard gewerkt door deze regering aan het accomoderen van family and friends. Nu gaat de zoon van Santokhi op het consulaat in Miami werken. Dat is dan ook goed geregeld. Voor de rest is het allemaal gebakken lucht wat Santhoki zegt. Santhoki en Brunswijk weten precies hoe ze het volk voor de gek moeten houden. Alles wat krom is proberen ze recht te praten.
  gemodereerd

 2. Een van de resultaten is dat 90% van de gemeenschap in armoede leeft. Ga zo voort !!!!!!
  gemodereerd

 3. Chan schaam je man! Je hebt Suriname leeg geplunderd en met al het geld lekker op vakantie met je vrouw, familie, ministers en aanhangers die van je likken. Het volk lijdt eronder.. geniet nog even van je macht// je komt nooit meer aan de macht. Jij bent erger dan Bouta! schaam je leba!
  gemodereerd

 4. Ai Chan yu tjaring fu tru: Je hebt hard gewerkt en veel resultaten behaald.

  Ja dat is waar: Friends en Family beleid als nooit tevoren. LEY NANGA BEDRIEGIE DATI YU OVERTREF A VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MOORDENAAR IN EERSTE AANLEG.

  ALLEEN MENSEN DIE OP JOU LIJKEN WORDEN OP STRATEGISCHE POSTEN BENOEMD.

  DIT ZIJN JOUW VERWORVENHEDEN CHAN EN DAAROM HEB IK EEN HEKEL AAN JOU GEKREGEN.

  EN LET OP: IK BEN NIET DE ENIGE. JE HEBT MIJ BEDROGEN IN 2020

  BLIJF MAAR RONDRIJDEN DOOR PARAMARIBO IN JE GLOEDNIEUWE VOLGAUTO’S.

  JIJ GAAT DE REKENING GEPRESENTEERD KRIJGEN!!
  gemodereerd

 5. Meneer Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk,

  Ik weet niet waar deze euforische uitspraken op gebaseerd zijn, want intussen beantwoorden jullie de inheemse bevolking met geweld en kogels, omdat ze opkomen voor hun leefgebied, die dermate vervuild en vergiftigd wordt, met name, door het kankerverwekkende en niet-door-de-natuur-afbreekbare kwik!

  De focus moet niet alleen gelegd worden op de cyanide-vervuiling, want dat neigt naar een afleidingsmanoeuvre om precaire (vooral inheemse) ellende uit de weg te gaan. Jullie staan toe, dat niet alleen de inwoners, maar ook het unieke regenwoud – die samen met het amazonegebied de longen van de Aarde vormen – te laten verstikken en visgebieden totaal te laten vernietigen, door onverschilligheid (wat mij betreft, de slechtste menselijke eigenschap) en wanbeleid!

  Jullie hebben oogluikend toegestaan, dat ondernemers hun prijzen zo hoog hebben laten stijgen, waardoor de inflatie onmenselijke hoogten heeft bereikt en zelfs in Europese landen de wenkbrauwen hebben doen fronzen. Weinig sociaalvoelend dus!

  Jullie hebben, in grote mate, niet de ‘breedste schouders’ de ‘zwaarste lasten’ laten dragen maar de armsten ‘zonder zwemband de diepte in gegooid.’ Ik snap dat het tijd vergt om de grote problemen waar het land mee kampt, niet in een dag (ook niet in zeven) opgelost kunnen worden, maar ben van menig, dat jullie ‘de huiden al aan het verkopen zijn, voordat de beer geschoten is.’ Een vliegtuigmaatschappij is genoodzaakt vluchten om te leiden naar een buurland, omdat vliegtorens niet bemand kunnen worden, bij gebrek aan personeel. Niet echt iets om trots op te zijn! Een geoliede economie is gebaat bij bevoorrading, vooral door de lucht.

  In alle beschaafde landen is de vicepresident op de achtergrond aanwezig, maar soms vraag ik mij af, wie dit godvergeten, misdadige land eigenlijk leidt!

  Het volk verlangd en verdiend transparantie, want het water is men tot aan de lippen gestegen! Van de mensen mag natuurlijk ook meer verantwoordelijkheid verwacht worden, maar een goed voorbeeld, doet goed volgen. Men heeft meer ’tools’ nodig om dit mogelijk te maken, afgezien van het feit dat men de indruk heeft, dat jullie families te zeer bevoorrecht worden! Iets wat steeds meer kwaad bloed zet.

  Ik wens jullie verder veel succes, met het zwelgen in zelfgenoegzaamheid!

  Toussaint de La Serna
  gemodereerd

 6. Echt woorden van een narcist. Een emmer met gaten. Denkt dat hij het goed en geweldig doet terwijl resultaat 0,0 is. Merkt hij dat het godd gaat?? Moorden, roven, meer daklozen, armoede op armoede. Vies en smerig land
  gemodereerd

 7. Wie gelooft noch in de leugens die zij keer op keer verkopen.Het volk hoopt alleen maar dat de regeerperiode van deze bedriegers zo snel mogelijk tot een eind komt. Alles wat zij aanraken met hun krabita handen vervalt in een vloek.Het volk is moe van Santokhi en Brunswijk. Achter de schermen hebben de amateurs van de VES een bijdrage geleverd aan deze ellende. De top van de VES zit ook verweven met het handelskapitaal. Ze worden alleen maar rijker door deze misère. Nu wassen zij hun handen in onschuld.
  gemodereerd

 8. Inderdaad heeft deze regering tot nu toe hard gewerkt en zo te zien gaan ze de komende tijd de komende tijd op dezelfde voet verder en zelfs nog harder hun best doen, te beginnen met de zoon van Santokhi, die een on de job training gaat krijgen om als diplomaat tewerk gesteld te worden in Miami. De regering Santokhi-Brunswijk kan het zwerversprobleem in Suriname zo oplossen, ze hoeven slechts één beetje harder te werken, door al de zwervers in de binnenstad on the job trainingen aan te bieden op welk gebied dan ook, dat ze zelf ambiëren. Zo slaan ze twee vliegen in één klap ze lossen het gebrek aan kader en het zwerversprobleem op. Als zij op die manier erin slagen om 10% van de problemen waar Suriname nu mee kampt op te lossen, kan deze regering bij de volgende verkiezingen 100% op mijn stem rekenen.
  gemodereerd

 9. ddb, ddb,-gezin, family, ddb inner circle, ndp-dna-leden, paarse kakkerlakken, ndp-coalitiegenoten ( abop, pl, doe, palu in het verleden, ddb en de 15 coupplegers van 25 Februari 1980, bruma, cubanen, maurice bishop, columbiaanse drugsmaffia, verdwenen militaire wapens uit de Kazerne, neks no fout, vertrappen vd grondwet en verdragen, 8 December 1982 moorden, Moiwana 86 moorden, vele misdaden tegen de Inheemsen grote leningen met hoge renten bij crediteuren, devaluatie vd gulden/srd, skaliens op het stuwmeer, gouddelven met kwik en cyanide, bomen omhakken in het oerwoud, vervuiling vh oppervlakte water, vervuiling grondwater, vernieting vd flora en fauna, vervuiling vd grond met kwik ea gifsoorten, het moraal, weg, normen, waarden, principes, zelfverijking van ddb en mensen om hem heen, ndp- top, sLM-vliegtuig als privé vliegtuig te gebruiken, dure hotels naar bestemmingen waar ze naar heen vlogen, grote armoede en grote ellende bij de bevolking, vele nieuwe chinezen naar Suriname gehaald, venezolanen, brazilianen, cubanen, haitianen, Suralco en Billinton het land te laten verlaten, vele ha bomen om te hakken en het rondhout heel goedkoop te verkopen voor de Chinezen in China, erosie van de gronden waar de bomen zijn omgehakt, grote criminaliteit in Suriname, schulden niet kunnen af lossen, slarissen niet kunnen betalen van ambtenaren, geen medicijnen, ea, enz hebben Suriname vernietigd.

  Zie wat van gevolg Suriname terecht is gekomen

  En toch zijn er gelukzoekers, vele domme paarse aanhangers die vinden dat ddb en andere zware criminelen vrij uit moeten gaan voor al de misdaden die hij/zij gepleegd hebben in Suriname.

  Ik begrijp er niets van.

  De huidige regering onder z.e. president Chandrikaperkash Santokhi worstelt al 3 jaren lang met de crediteuren om deze schulden te herschikken, gunstige voorwaarden te krijgen, uitstel van betaling/aflossing tot dat er betere mogelijkheden voor Suriname zijn om deze schulden met hoge renten af te kunnen lossen. De weinige valuta die dan jaarlijks vrij komt kan dan besteed worden ten gunste van de uitdagingen vd Surinaamse economie en het land en de bevolking staande te houden.

  Ik wens de regeringscoalitie onder leiding van z.e.president Chandrikaperkash Santohki het aller beste toe om Suriname goed op de rails te zetten niet voor de volgende verkiezing, maar voor de volgende generaties.

  Het Surinaamse volk moet zich van bewust zijn van de gevolgen van ddb, ndp en allerlei grappenmakers die denken dat regeren een bacove winkel is en in de coalitie zitten en willen zitten. Als men niet van de hoed en de rand weet en niet over de juiste kennis en ervaring/en beschikt over crises management, technocratisch is, integer, voor het algemeen belang is, juiste persoonlijkheid heeft kan men beter zich niet met het bestuur en beleid, de politiek van Suriname bezig houden.

  Laat de VHP het werk doen, het is de enigste poltieke partij in deze coalitie die daar toe in staat is. De andere politieke partijen bakken er niets van, ja toch?
  gemodereerd

 10. “Op eigen kracht al dan niet met steun v buitenlandse instituten” ???? Wie houdt Chan voor de gek? Om kwaad v t worden..
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.