Verkeersruzie tussen buschauffeur en bromfietser escaleert; beiden aangehouden

9

Flinke commotie afgelopen dinsdagmiddag aan de Coesewijnestraat in Suriname. De bestuurder van een lijnbus raakte in een fikse woordenwisseling met een bromfietser. Dit nadat de bromfietser op bovengenoemde straat vlak voor de bus reed en de chauffeur hem daarover aansprak.

Ter hoogte van het verkeerslicht stapte de bromfietser af om verhaal te halen bij de buschauffeur. Het bleef echter niet bij woorden want al snel escaleerde de situatie, waarbij de man de buschauffeur een flinke duw gaf. Dit is ook gefilmd door een passagier.

Daarna liep het al snel uit de hand. De buschauffeur pakte een houwer en hakte in op de bromfiets. De bromfietser sloeg op zijn beurt een ruit van de bus aan diggelen. Passagiers sprongen daarna in paniek uit de bus. Ook de bromfietser liep letsel op.

Toen de buschauffeur vervolgens in zijn bus stapte om weg te rijden werd zijn voertuig door de bromfietser bekogeld met een steen. Blijkbaar sloegen de stoppen door bij de chauffeur want hij keerde zijn bus en reed met een behoorlijke snelheid af op de bromfiets die op het wegdek lag.

De bromfiets werd een flink eind verder meegesleurd door de bus en was totaal vernield. Beelden van deze actie van de chauffeur gingen rond op social media en hebben tot flinke verontwaardiging geleid.

De politie van Flora wist uiteindelijk beide partijen aan te houden en naar het politiebureau over te brengen voor verhoor. De redactie verneemt dat de zaak tot slot door partijen is beslecht waarna ze zijn heengezonden.


9 REACTIES

 1. Dus als ze werkelijk zijn heengezonden dan kan je erop rekenen dat vele bestuurders en weggebruikers zulke nonsens ook uit gaan halen.

  Niet eens een paar nachten in de cel.
  Dit land is werkelijk waar een No law No order. De wet van de Daltons, Billie de Kid en al dat cowboy gespuis. De sheriffs zijn in diepe slaap of te vetgemest om nog normaal te kunnen functioneren.

  Het land van verwaterde poedermelk en aangelengde honing. Ai Sranan…
  gemodereerd

 2. En de trauma van de passagiers tellen jullie niet mee??
  Dit land wordt met de dag erger.
  gemodereerd

 3. De lontjes van Surinamers worden steeds korter, zo kort zelfs, dat sommige Surinamers helemaal geen lontje meer hebben.
  gemodereerd

 4. De wegen zijn al smal.En als de bromfietser lange benen heeft,steken de knieën uit meer dan de breedte van de bromfiets toelaat.Erg hinderlijk voor auto die hem moet passeren.En buschauffeurs blijven hosselaars.
  gemodereerd

 5. De zaak is door partijen beslecht. En wie heeft er aan het langste eind getrokken? Beide partijen behoren tot de slechtste categorie verkeersdeelnemers.
  Buschauffeurs gebruiken hun voertuig vaker als wapen en negeren de verkeersregels. Bromfietsers zijn onbekend met de regels en halen continu links in.
  gemodereerd

 6. Een aanzienlijk deel van de Surinaamse inwoners zouden standaard een cursus ‘Conflictbeheersing’ moeten krijgen en mensen in dienstverlenende beroepen, in het bijzonder!

  Tan bun
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.