woensdag, april 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameAbiamofo over verhoging gascilinderprijzen: "We kunnen niet met drie verhogingen tegelijk komen"

Abiamofo over verhoging gascilinderprijzen: “We kunnen niet met drie verhogingen tegelijk komen”

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering zal de verhoging van de prijs van gascilinders voorlopig nog aanhouden. Volgens minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen kan de samenleving niet tegelijk met drie verhogingen worden geconfronteerd.

De bewindsman sprak hierover woensdag kort voor aanvang van de wekelijkse Raad van Ministers (RvM) vergadering.

Abiamofo stelde dat voor nu de elektriciteitstarieven per 1 juni zijn verhoogd. Stapsgewijs zal ook de prijs van water vanaf 1 juli worden opgetrokken. Op verzoek van Abiamofo heeft de elektriciteitstarievencommissie wel een verkoopprijs voor de gascilinders vastgesteld.

“Nu zijn ze gekomen op een prijs die overeenkomt met de prijs die wij vooraf ook hadden berekend. Nu moet er een ingangsdatum vastgesteld worden. We hebben dus nog geen besluit genomen. We hebben gezegd voor nu eerst elektriciteit en daarna water in kleine stappen. We kunnen niet met drie verhogingen tegelijk komen”, stelt de minister.

Hij voegt eraan toe dat de NV EBS nog steeds de prijs van gas subsidieert uit de inkomsten van elektriciteit. En voor elke gascilinder van 28 lbs, subsidieert het staatsbedrijf voor 500 SRD.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Als de regering de gascilinder prijs naar 500 srd opschroeft dan kan ik ze op een briefje meegeven dat de dagen van Santhoki geteld zijn.

    Er zullen massale demonstraties gaan plaatsvinden waardoor er geen uitweg meer zal zijn voor Chan en de koning van Marowijne.


    gemodereerd
  2. Dan gaan de mensen nog meer roven. Nu kan men niet goed eten dan gascilinder omhoog. SU is zwanger van roversbende van VHP
    Roy Makka is ook zo een vloek. Deze regering is de slechtste dat Su ooit hft gekend


    gemodereerd
  3. Niet te geloven hoeveel subsidies de mensen daar krijgen.
    Alle inkomsten vd overheid gaat op aan salarissen en subsidies. Dan willen ze productie, met welk geld.

    Niet eens in abu dhabi krijgt men zoveel subsidie. Onvoorstelbaar!


    gemodereerd
  4. @ debby de grootste surinaamse vloek. Je moet behandeld worden door een team van psychiaters. De VHP zit in elke vezel in je stinkend lichaam. Het moet een keer afgelopen zijn met al die subsidies. In Nederland betalen wij voor alles; niets wordt gesubsidieerd. Vergeet niet dat, ook al noem je deze regering de slechtste ooit, deze al 3 jaar stand heeft gehouden. In een ander geval waren al jouw soortgenoten tot de bedelstaf veroordeeld en waren niet alleen de gevangenissen tjokvol, maar ook de begraafplaatsen.


    gemodereerd
  5. Filia , wij mogen geen (debby) zeggen , maar jij hebt gelijk , dit persoon zit daar in holland te profiteren van hollands gemeenschapsgeld en gasbommen , dat stinkt ,maar daar hebben ze ook begraafplaatsen waar dit soort gasten gratis in een graf gedumd worden zonder subsidie


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES