VIDEO: ‘Nieuwe’ SLM Airbus heet Pride of Suriname

22

De geleasde Airbus A340-300 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heet Pride of Suriname. Vanmorgen vond op de Johan Adolf Pengel luchthaven de naamonthulling en inzegening van het toestel plaats.

De ‘nieuwe’ kist van Surinam Airways, die op de route Paramaribo-Amsterdam ingezet zal worden, is op 13 maart aangekomen in het land. Het toestel vertrok vanuit Amman, Jordanië en is rechtstreeks gevlogen naar Suriname.

Het Sloveense bedrijf Skubin Design heeft de Airbus van de SLM huisstijl voorzien. De bestickering gebeurde in opdracht van de leasemaatschappij V2 aviation uit Dubai.

Nog nooit had het bedrijf zo een groot vliegtuig aangepakt. Het kostte vier dagen om de huisstijl van Surinam Airways op de Airbus A340 te lijmen. Het werk is uitgevoerd door vier medewerkers van Skubin Design bij MRO Joramco in Amman.


22 REACTIES

 1. Nieuwe SLM-toestel heet: Pride Of Suriname

  Pride of what???!!!!

  Zeker trots op:
  Cyanide, vervuilde water, dode vissen en dieren in het Stuwmeer en Surinamerivier, Marowijnerivier, kwik in de grond, water, bodem, ha bos dat dagelijks wordt omgekapt en rondhout zeer goedkoop aan China wordt verkocht, miljoenen valuta die in de zakken van ddb, friends en family verdwijnen, op de zeevisserij, het gebied dat door de Corantijnrivier, Coeroenierivier en Grensgebergten door Guyana sinds 1969 is bezet, trots dat grenzen vh grondgebied van Suriname niet duidelijk (inter)nationaal bekend is , de grote schulden vd SLM, grote schulden met hoge renten bij crebiteuren, devaluatie van de srd, hoge koersen, grote criminaliteit, grote werkloosheid, 40.000 marrons, meer dan 50.000 ambtenaren in overheidsdienst, zeer zwakke en ongeschikte ministers op vele ministeries, ongeschikte vp, veel ongeschikte DNA-leden, Brazilianen, nieuwe Chinzen in de kleine mijnbouwsector zonder dat deze 1 koper srd cent betalen aan belasting, Gambio’s, vernieting flora en fauna, lucht verontreiniging, grote armoede en grote ellende, zeer grote criminaliteit, boefdraad die spoorloos is die vindt dat de grote leningen verdampt zijn, oa water verdampt, maar geleende buitenlandse leningen met hoge renten, hoe dan verdampt natuurkundig?, hoge koersen, devalutatie srd, heel veel Haitianen, nieuwe Chinezen, Venezolanen, Columbianen, Guyanezen, Brazilianen in Suriname, prostitutie, pooiers, geteisem, grote criminaliteit, alles vernietigen door een groep domme witte boorden rondom ddb, friends en familie, ndp-kakkerlakken, abop-ers, bep-ers, pl.-ers, plunderingen op 17 Februari 2023 in de winkels in Paramaribo, domme acties van domme ndp-ers, hoe de onafhankelijkheid van Suriname op 25 November 1975 tot stand gekomen was, omdat bruma en aron vonden dat het moest en het Surinaamse volk niets van afwist en het onaangekondigd gebeurde, hoe het Suriname en de Surinamers sinds 25 November 1975 vergaat of trots op het oude vliegtuig dat gaat vliegen?

  Suriname/Surinamers heeft/hebben niets om trots op de zijn, behalve dat Suriname in de uitverkoop is alles vernietigd wort en de valuta in zakken van enkele personen rondom ddb, familie, DNA-leden van dnp verdwijnen en de domme paarse aanhang hem daarvoor nog bejubelt.

  Opzouten jullie.
  gemodereerd

 2. wanneer gaat dat ding eindelijk vliegen, staat al ruim 2 maanden stil en de lease moet gewoon doorbetaald worden.
  gemodereerd

 3. Schijn bedriegt. De regering stopt nog steeds maandelijks 1 miljoen us dollar in de SLM. Dus nog niets om te pronken.
  gemodereerd

 4. Dan hoe dan? Pride of Suriname op een vliegtuig die niet van jou is maar een lease. Je bent trots op iets wat je eigendom is of wat je hebt behaald en wat een toegevoegde waarde heeft voor het volk van Suriname, maar een vliegtuig, meneer iem sjeng. Wat we wel kunnen zeggen dat we trots kunnen zijn dat we Suriname naar de afgrond hebben gebracht door het politieke beleid vanaf 1975 tot heden. Trots dat de criminaliteit hoogtij dagen viert waardoor je trots mag zijn als je beroofd wordt, is wel een hele eer! Trots dat het hele land door drugs op de wereldkaart staat, trots dat de medische zorg zo goed is dat je trots mag zijn dat je nog leeft als je geholpen wordt en vooral helemaal trots dat onze jonge gemeenschap naar de knoppen wordt geholpen door slecht onderwijs en ontwikkeling en zo kunnen we nog meerdere benoemen. Pride of Suriname, Mi Mars, gezien de staat waar Su nu verkeerd. Sari Torie
  gemodereerd

 5. SLM is lekker bezig, niet storen.
  Passant, jij moet opzouten met je geblaat. Joh, het gaat over de SLM.
  Jij hebt absoluut niks te zoeken in Sranan. Ga over Rutte, la Tina blaten of desnoods over Suri-Change, stof genoeg.
  gemodereerd

 6. echt een aanfluiting , en moet de president daar bij zijn , o ja natuurlijk , hij heeft er voor gezorgd dat deze ouwe en andere ouwe kleintjes kon worden geleasd , betaald met geld dat het arme volk toekomt en de salarissen worden ook betaald door de president met geld dat het arme volk toekomt, maar de schulden lopen op , nu al zeker 175 miljoen US$
  president santokhi gaat u het zelfde flikken wat president bouterse toen deed
  suriname cannot pride of every gang of crooks
  gemodereerd

 7. pony , waarom maakt jij je druk over de slm , jij durft toch niet naar hier te komen , niet met de slm en ook niet met de klm , dus
  gemodereerd

 8. Vroeger hadden de SLM toestellen Surinaamse vogelnamen zoals Sabaku en Tjontjon. Het is misschien een goed idee om weer vogelnamen te kiezen en ik denk b.v. aan Kawfutuboi en Tingifowru.
  gemodereerd

 9. de slm wilde toch met corendon vanuit curacao met hun ouwe kist een airbus vliegen ( als die mag vliegen) naar amsterdam en retour , maar corendon heeft ervan afgezien , ze kiezen ervoor om met een eigen vliegtuig deze vluchten te maken , en zo zetten ze de klm een hak , dat is goed voor de consument , want de tickets worden goedkoper en de slm heeft het nakijken , en de slm zal in aruba ook niets kunnen bereiken , vele vliegmaatschappijen weten dat de slm een onbetrouwbare partner is , en gaan niet in zee met de slm
  gemodereerd

 10. Deze zelfde pres hft eerst de rovers genomen, de Haan en Bissusser en Xaviera im hun zak te vullen. Waarom kon Goonesh niet allang de Slm directeur worden?? Nee eerst de rovers van VHP en ze ook helpen vluchten uit Su
  gemodereerd

 11. Suriname, helaas ben je niet geschikt voor mij om te wonen en daarom verhuis ik binnenkort naar het rustigere deel van Thailand waar mensen streven naar vooruitgang en respect hebben voor elkaar. Maar waar ik ook gewoon mijn kouseband, antroewa, papaja en vele andere vruchten kan kopen en verbouwen. Waar ik mijn pensioen kan uitgeven en vooral ook rustig kan slapen zonder dievenijzer voor de ramen. Waar ik mijn deuren gewoon open kan laten staan. De groeten!!!!
  gemodereerd

 12. De prijzen zullen een heel stuk onder die van de KLM moeten zitten ,zou ik overwegen met de SLM te gaan vliegen.

  De kans op ongewenste gebeurtenissen is veel te groot.
  SLM is door wanbeheer een bodemloze put geworden.Ook als je kijkt hoeveel fte
  er nodig zijn om dit vliegtuig in de lucht te houden.
  Prestige kwestie voor de machthebbers waar de meeste burgers niets aan hebben.
  Hoop dat TUI weer gaat vliegen die was goedkoop en goed.
  gemodereerd

 13. Ik heb gedroomd dat de KLM de route Paramaribo -Amsterdam VV geheel heeft overdragen aan de SLM. De KLM maakte wereldkundig, dat de SLM (lees Sranan) meer rechten heeft omdat de passagiers overwegend bestaan uit Surinamers en ex Surinamers (Surineds). Tevens werd er bij verteld dat de KLM niet afhankelijk is van deze route. Er werd ook gezegd dat het een gebaar is naar Sranan toe als vergoeding voor al het leed en jarenlange achterstelling als kolonie. De SLM krijgt alle gelegenheid om te groeien.
  Toen werd ik wakker en dacht shit het was maar een droom. Bij de koffie dacht ik nog even aan de droom, meestal vervliegt de droom, het zal tôg niet ……………………….

  Misschien kan vriend Passant en de anderen die ook last hebben van zwartgalligheid inzake SLM, Rutte en de KLM bellen, den sma disie lobi (tranga lobi) Sranan tôg.
  gemodereerd

 14. @Mango 24 mei 2023 Bij 21:30,
  hoe oud is deze afgeschreven vogel?

  Mango,
  De Airbus A340 is een viermotorig verkeersvliegtuig voor de lange afstand van de Europese vliegtuigfabrikant Airbus. De A340 kwam tegelijk met de tweemotorige Airbus A330 op de markt. De A340 is een widebody-vliegtuig met een stoelindeling van 2-4-2 stoelen in de breedte en 2 gangpaden.

  Alle Airbussen A340’s hebben een vliegbereik afhankelijk van de versies: 8000 t/m 16.000 km. De Airbus A340 wordt meestal door lijndienstmaatschappijen gebruikt op intercontinentale vluchten. Het is een directe concurrent van de Boeing 747.

  Airbus heeft op 10 november 2011 aangekondigd dat het A340-programma wordt stopgezet wegens gebrek aan nieuwe bestellingen. Bron: Wikipedia
  gemodereerd

 15. @moengoman 24 mei 2023 Bij 22:02,
  Dan hoe dan? Pride of Suriname op een vliegtuig die niet van jou is maar een lease.

  Beste moengoman,
  Daar Suriname niet over eigen mogelijkheden (lees: technisch onderhoud) heeft om vliegtuigen te bezitten is zij genoodzaakt te leasen. Het feit, dat alleen al, de huisstijl (bestickering) van de Airbus A340 uitgevoerd diende te worden door vier medewerkers van Skubin Design bij MRO Joramco in Amman, zegt genoeg.

  Suriname heeft met een oppervlakte, die 4,5 maal groter is dan Nederland, een te kleine bevolking (+/- 609.569) t.o.z van Nederland (+/- 17.280.397) en daarom een te kleine arsenaal aan vakmensen. Suriname heeft dus als zodanig buitenlandse kennis nodig om hetzelfde gedaan te krijgen. Dus in plaats van mensen met parate kennis het land uit te jagen, zouden we er goed aan doen deze vakmensen te verwelkomen. We zouden dan van ‘hossel-economie’, over kunnen gaan naar meer ‘kennis-economie’ en van ‘misplaatste trots’ naar ‘daadwerkelijke trots.’

  Tan bun
  gemodereerd

 16. en daarom een te kleine arsenaal aan vakmensen.

  suriname kent geen vakmensen
  ze kloten altijd maar wat aan
  garantie en verantwoordelijkheid kent een surinamer niet
  kan je wel zien aan het feit dat er in suriname nergens normaal garantie op zit
  en zodra er iets fout loopt is het bij de surinamer altijd een ander zijn schuld
  surinamers zijn een kak volk dat alles over zichzelf heeft afgeroepen
  enige manier om het tij te keren is gewoon eens karakter tonen en verantwoordelijkheid voor je eigen shit nemen om te beginnen

  grootste voorbeeld is deze hele dwaze idiote regering die totaal niets kan presteren behalve nutteloos geld uitgeven of opvreten
  sinds die dikke president werd is het land alleen maar achteruit gegaan, er is geen enkele stap vooruit gedaan of geprobeerd dat te doen
  alle debiele acties van deze regering hebben totaal niets met het land te maken maar alles met de eigen zak van deze opvreters
  gemodereerd

 17. President Chandrikapersad Santokhi toont zich ingenomen met de ‘nieuwe’ Airbus A340-300 van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). “Zoals we allemaal weten, zat de SLM in zwaar weer, maar dat is nu langzamerhand aan het opklaren”, zei het staatshoofd woensdag tijdens de inzegening van de kist op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven.

  Wat een grote grove leugen die de president uitkraait. Toon de jaarrekening 2022 en bezie dat de SLM nog steeds in zwaar weer verkeert / vliegt en dat dit niet binnen 10 jaar 1 – 2 – 3 is opgelost.
  bijvoorbeeld de solvabiliteitsratio geeft een negatieve uitkomt aan dus dat spreekt voor zich.
  gemodereerd

 18. Goed gedaan!
  Zijn ze verder gegaan met het plan van de Haan. Wel zo fair om dit te vermelden.
  Ook hier hebben ze de schulden kunnen droppen.

  Applaus voor de hardwerkenden.
  gemodereerd

 19. @doewopwop 25 mei 2023 Bij 15:53,
  alle debiele acties van deze regering hebben totaal niets met het land te maken maar alles met de eigen zak van deze opvreters

  Beste doewopwop,
  Bijna het hele land is uitbesteed. Ze zijn vooral bezig met het vergiftigen van onze leefomgeving en met name, die van de inheemse bevolking. In plaats van hard met de handen op tafel te slaan en te zeggen: “Nu is het genoeg!”, worden er mensenrechten geschonden en met kogels beantwoordt. Mijn bloed is dermate aan het koken, dat er bijna een volksrevolutie door mijn aderen stroomt!

  Tan bun
  gemodereerd

 20. pony jij ziet ze vliegen , neem nog een shot van dat witte spul van ddb en dan fly always
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.