Bennie Miranda: “Kawtere e ley gi NDP nanga BEP”

15
Bennie Miranda houdt het niet lang vol bij ABOP
Archieffoto (2020): Miranda hier met Brunswijk toen bekend werd dat hij zich aansloot bij de ABOP.

Kawtere e ley zomaar gi NDP nanga BEP. Al deze mensen zijn leugenaars. Het is een leugenaarsbende”. Zo reageert Bennie Miranda, criticus en assistent woordvoerder van de BEP, op de uitlatingen van vicepresident Ronnie Brunswijk.

Naar aanleiding van berichten over de aanwezigheid van cyanide in het water rondom het Brokopondostuwmeer, is de tweede man van het land dinsdagochtend naar het gebied afgereisd om zich ter plaatse te oriënteren. In een videoboodschap haalt Brunswijk fel uit richting bepaalde personen en zegt dat het onjuist is om te stellen dat de huidige regering het gebruik van cyanide heeft toegelaten in de goudwinning.

Uit rapporten zou zijn gebleken dat de import van dit gevaarlijk spul vanaf 2015 wordt toegelaten en sinds 2018 al aanwezig is in het district Brokopondo. Toen zaten andere partijen in de regering aan, namelijk de NDP en BEP. Brunswijk hekelt daarom het feit dat BEP-voorzitter Ronny Asabina nu mooi weer komt spelen door de huidige regering als boosdoener aan te wijzen.

Miranda, die Brunswijk met de bijnaam Kawtere aanduidt, vindt echter dat de vicepresident zijn eigen falen in de schoenen van andere partijen wilt schuiven. Hij roept daarom een ieder op om niet in deze ‘leugens’ te trappen.


15 REACTIES

 1. Bennie miranda is een flying monkey van didibri.
  De BEP is net zo erg als de paarse ratten.
  Hoe komt Suriname aan zoveel rottigheid?
  Hoogstwaarschijnlijk heeft brunswijk gewoon gelijk.
  gemodereerd

 2. Suriname is één van de weinige landen, die hun leefomgeving, het prachtige regenwoud vergiftigen met het gebruik van cyanide en kwik voor goudwinning!

  Mooi lopen doen, vol met goud behangen nekken en armen, maar vooral niet bezig zijn met wat voor vervuilde ontgonnen leefomgeving ze achterlaten voor hun kinderen!
  Dit korte termijn-denken, gaat ons in de toekomst nog behoorlijk opbreken. Shell vervuild menige visgebieden in Afrika en in Suriname zijn de graaiers druk bezig onherstelbare schade toe te brengen!

  Amerikanen doen al eeuwen aan goudwinning zonder het gebruik van dit soort, zwaar giftige en kankerverwekkende middelen.
  ———————————————————————————————-
  “There is enough sufficiency voor men’s need,
  but not enough for men’s greed!”

  MAHATMA GANDHI
  gemodereerd

 3. toussaint , buitenom het gebruik van kwik en cyanide wordt het regenwoud ontdaan van zijn bomen ook door die chinezen en de schade die zal nooit herstellen
  miranda weet jij niet dat het giftige goedje er al was in 2017 , vandaag was een vrouw uit brokopondo aan het woord en zij legt de schuld bij deze regering en als de regering niet het giftige spul opruimt voor een bepaalde datum , dan zullen ze het brengen naar paramaribo en in het dna gebouw , vrouw u weet niet dat het giftige spul al in 2017 naast u deur lag , echt raar , dus breng dat spul naar leonsberg , ddb zal smullen
  gemodereerd

 4. Benny is dong kaw poepe. Hij is overal uitgescheten en is een veroordeelde drugscrimineel uit Nederland. De scheeuwers en huilbabies van de ndp en bep proberen hun wan – en misdaden tegenover het surinaams volk te camoufleren door constant de huidige regering ALLES, wat er in ons land gebeurt, in de schoenen te schuiven en lijden aan zg geheugenverlies.
  Dus Benny, kaw poepe, a nai woko.
  gemodereerd

 5. Jammer dat zo een prachtige land met zoveel ongerepte puur natuur door menselijke hebzucht in een paar generaties wordt vergiftigd en vernietigd.

  Dat komt ervan als de helft van de bevolking (vooral de fos kondremangs en tweede kondremangs) die zo trots schreeuwen dat zij de echte Surinamers zijn en zo lui zijn dat men niet denkt aan duurzame economisch ontwikkeling. Ken je het verhaal van de boer die een kip had die gouden eieren ging leggen. Suriname gaat ook die kant op.

  Vele harde werkers vluchten, duurzaam opbouwen heeft geen zin. De groep vernietigers is groter dan de groep opbouwers. Ik ben echt benieuwd wanneer die mindshift komt, want straks is Suriname niets anders dan een grote gifbelt met kwik, cyanide, pesticide en rovers.
  gemodereerd

 6. Telkens weer blijkt dat de zogenaamde leiders van het land die zo nationalistisch zijn en claimen dat ze zo veel van het land houden juist wel de mensen zijn die het naar land de kloten helpen met hun deals via allerlei side letter vehicles, stichtingen en meer.
  Een harde reset – neutralisatie van deze figuren zou zeer op zijn plaats zijn.
  gemodereerd

 7. Het is voor vriend en vijand duidelijk dat deze regering de crisis niet kan managen. Zij kunnen de crisis waarin het land verkeert niet managen. Het ontbreekt hen aan intellectuele kracht. De politici van VHP en ABOP vluchten voor de problemen van het land. Brunswijk is een amateur en Santokhi en zijn team hebben de inzichten en vaardigheden om een bakovenwinkel te leiden. Ik ben daarom heel blij dat het volk nu heeft ingezien dat ABOP en VHP alleen maar gebakken lucht verkopen aan de massa. Ze liegen en bedriegen de gemeenschap met allerlei fantastische verhalen.Ze doen me denken aan Zelenski in Oekraine die met de ” wunder waffens ” van de NAVO alleen maar nederlagen te verduren hebben. De problemen zijn voor Santokhi en zijn regering een MAAT te groot. Het blijkt dat VHP helemaal niet beschikken over het deskundig kader. Ook het wetenschappelijk bureau van de VHP, de zogenoemde VES, heeft met adviezen Santokhi het moeras ingestuurd.
  gemodereerd

 8. Voor hen in Suriname die goed onderricht hebben genoten moet het echt frustrerend zijn om door zulke incompetente apen geleid te worden.
  Snap je nu ook de braindrain in Suriname die tot gevolg heeft dat het land nog verder onderontwikkeld raakt tot ver onder het niveau a la Haïti.
  gemodereerd

 9. De belangen van Brunswijk in deze kwestie zijn zeer groot. De man bezit diverse concessies. Veel van zijn concessies heeft hij doorverhuurd aan andere personen zoals VHP-ers en Chinezen. Het is ook aan te nemen dat Brunswijk voor zijn mijnsactiviteiten ook van cyanide gebruikmaakt. Maar Brunswijk denkt dat heel het volk dom is. Hij heeft van Santokhi geleerd dat je met leugen en bedrog een volk kan misleiden.
  gemodereerd

 10. De ict technologie is heel zeer geavanceerd ontwikkeld in de 21e eeuw, nu is het eindelijk mogelijk om kunstmatig intelligentie in te bouwen bij deze bevolkingsgroep om zichzelf ontwikkelen waardoor ze ook beschaafd worden !!! De van nature intelligentie die ze bij hun geboorte hebben gekregen is 0,0 !!!!
  gemodereerd

 11. Tegenwoordig is iedereen in Su politicus, criticus, activist, analyticus, deskundig, journalist, negativist (?),presentator. Wat zijn we toch gezegend in dit land. En toch komen we geen stapje verder.
  Telkens hetzelfde gespuis dat wordt geïnterviewd door even ondeskundige nep-journalisten. Wanneer zal de vereniging van surinaamse journalisten zich hierover uitlaten. Of heb ik dat gemist?
  gemodereerd

 12. Niet alleen Chinezen maken gebruik van cyanide, ook de westerse bedrijven. Heb ex schoonfamilie-leden die daar werken. Ik ging altijd in discussie met hun, maar ” ding mang ei pai boeng en weekend we njang uitgebreid drape” was hun betoog. Geld (papier) is belangrijker dan mens en natuur.
  gemodereerd

 13. robg jij snuift ook aan de kont van jou vriend miranda en aan alle ndp en bep kopstukken he , maar robg jij bent o zo poepjes bang voor brunswijk he , en ook op santokhi he , en ook op jou vrienden van de ndp hier , oh oh ,dus daarom durf jij niet naar suriname te komen , iedereen heeft een nepper zo in de gaten zelfs jou vrienden

  en jij was een tijdje geleden hier , jij kan liegen ls de beste
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.