Robert Peneux: “Levens betaalde 12.000 euro per maand aan consultants”

17
Peneux
Archieffoto

Ex-Onderwijsminister Marie Levens zou consultants 12.000 euro per maand hebben betaald om het doorstromingssysteem op de basisscholen te implementeren.

“Deze consultants worden nog steeds betaald en hebben niks van ons onderwijs teweeg gebracht. Dus minister Henry Ori zou een heel onderzoek moeten starten hoe deze hoge bedragen zijn betaald aan consultants die zelf in Curaçao en Aruba wonen”, zei Robert Peneux, ex-minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) uit de regeerperiode Bouterse-Adhin, in een radio-interview.

Peneux stelt bij het aantreden van Levens heel hoge verwachtingen van haar te hebben gehad. Uiteindelijk bleek zij niet aan haar verwachtingen te hebben kunnen voldoen en is de toekomst van alle kinderen volgens hem vernietigd. Nu blijkt dat alle directieleden op het ministerie zich willen verschonen en alle schuld op Levens willen plaatsen.

“De nieuwe minister is nu aangetreden en al die NPS-directeuren daar maken nu witte voetjes om nu aan minister Ori te komen zeggen: ja, ik heb mevrouw Levens gezegd om niet zo te gaan. Dat noem ik gewoon judassen. Lafaards! Ordinaire billenlikkers!”, aldus Peneux.

Eerder heeft oud-docent en BvL en ALS-voorzitter Wilgo Valies aangegeven dat hij zich had teruggetrokken als beleidsadviseur van Levens, omdat hij niet eens was met de visie van de minister met betrekking tot het nieuwe structuur. Volgens Peneux is Valies ook een lafaard.

“Deze mensen neem ik niet serieus. Want toen ik de minister was van Onderwijs, was het meneer Valies die eeuwig schreeuwde dat de kwaliteit van ons onderwijs ten onder gaat. Om nu een jaar lang geld te krijgen en nadien je contract niet verlengd te krijgen en nu te schreeuwen dat je je mond hebt geopend. Meneer Valies, u moet u diep schamen!”, aldus Peneux.

Peneux stelt ook verbaasd te zijn dat per 15 mei op het ministerie wederom ‘een grote dief is aangetreden bij Algemene Zaken’. Deze persoon zou hij negen jaren terug samen met de toenmalige minister Ashwin Adhin hebben ontslagen.

“Deze vrouw had het hele ministerie bestolen door gelden van het ministerie te gebruiken om haar eigen huis te meubileren, haar hele familie te accommoderen met diensttelefoons en gelden weg te nemen van het ministerie. Deze boef heeft wederom een intrede gedaan op het ministerie nu. Ik vraag me af of minister Ori wel weet wat voor dief er is aangetreden bij Algemene Zaken. Overall zijn veel zaken zeer bedroevend op het Minowc. Minister Ori zal echt met de botte bijl moeten hakken daar binnen het ministerie om gewoon die troep op te schonen”, aldus de oud-minister.


17 REACTIES

 1. Deze man is 1 van de weinigen in Su die een hart hft voor onderwijs en het nr betere hoogten hft gebracht. Nu zitten we weer onder aan de ladder.
  Geen uitverkoop van diploma’s. Vandaar dat met boeven daar zet nu. Levens zat daar gewoon om de stoel te vullen. Was te oud en dr hersenen niet voor deze tijd.
  Jammer dat Peneux door de vervloekten weggepest is omdat ze niet konden sjoemelen. Onderwijs is nu zo een rotsooi.
  gemodereerd

 2. Wat kletst Peneux? Toen de DiDiBri-likkers Aloe Baba en Shrek minister van onderwijs waren, ging het ook niet goed met ons onderwijs, we waren nog meer de pisang, de klos, de lul en de pineut.
  gemodereerd

 3. Totale vernietiging.

  Nu wordt alle schijnheiligheid v die mini-ster openbaar.
  20.000€ per maand en sommige scholen hadden niet eens meubilair.
  Lijkt wel een faûte grap; een Antiliaan en een Arubaan zijn onderwijs-consultants in suri. Welke taal?

  Schandalig gewoon, nooit had ze geld voor het binnenland. Is waarschijnlijk familie.
  Nu snappen we waarom die leerkrachten naar Aruba en Curacao vertrekken. Het zijn behalve zogenaamde consultants ook ronselaars.

  Nederlandse ambassadeur op het matje, je koninkrijkjes maken er een potje van.
  gemodereerd

 4. Door dit soort mensen komt het land niet voorruit.
  En de volgende wil of gaat hetzelfde ook doen of willen doen.
  Men heeft het landsbelang niet voorop
  Meer eigenbelang hoe kan ik me zakken vullen.
  Of het ooit goed gaat komen daar heb ik de hoop bijna in opgegeven.
  Oude garde nieuwe garde veel van hun denken zo
  gemodereerd

 5. De volgende paarse kwaker in de rij. Shrek.
  De zoveelste paarse poging om te destabiliseren en verdeel en heerspolitiek te zaaien. Nu is Ori géén racist (remember makoe).
  Maar de nps adepten op het minov.
  Maar Shrek,. Waarom is 9 jaar terug géén aangifte gedaan tegen de vermeende dievegge, dievegge jij en aloemang hebben ontslagen?
  Geniet je, na je ontslag, nog steeds vandaag destabiliseren volledige verzorging doorgeven destabiliseren staat Suriname?
  Ofzo heb je die bollekop van je eindelijk uit dievegge gerimpelde bakasee van je gotrofather, opa D de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname, getrokken?
  Who’s next van de paarse mislijders?
  gemodereerd

 6. Maar de auto-doorstroming is iets briljants.Nu hoeven de kinderen naar harte lust leren vechten,stelen,roven en eventueel moorden zonder gehinderd te worden door hun studie op school.
  Al de oefeningen tijdens hun schooltijd gaan hun goed te pas komen in hun volwassen leven.
  gemodereerd

 7. Graaien mensen, zo veel mogelijk graaien, en uiteindelijk arm sterven!

  Vieze smeerlap, hij zal wel veel vriendjes hebben op de juiste plekken.
  gemodereerd

 8. Trikt en Hoeffie betaalde veel meer per consultant en hadden er veel rondlopen die alleen maar vernietigend bezig waren. Toen hield hij zijn brede bek dicht.
  gemodereerd

 9. Stel dat Levens inderdaad 12.000 euro had willen betalen aan buitenlandse consultants, dan moest zij eerst de vette pot, die door Bouterse, Hoefdraad, Adhin en Peneux op een geheime buitenlandse bankrekening gestort werd, gevonden hebben, anders is het niet mogelijk. Of misschien was Levens zo lief om de 12.000 euro te betalen uit haar spaargeld dat zij opzij gezet heeft tijdens haar baan bij de OAS?
  gemodereerd

 10. Slim Suriname zou het tôg gratis doen. Alle deskundigen, de first lady incluis, zouden kosteloos voor lanti gaan werken. Haha waar blijven de oranje helden met hun blablablabla. Het is zo erg, dat zelf onze pres een eigen budget heeft om deze gasten rijkelijk te belonen. Mevrouw Levens is geen uitzondering.
  De consultants worden van overal ingevlogen, zogenaamd voor de ontbrekende deskundigheid.
  Ach, de vorige regeringen tapten ook uit dit vaatje, maar, wat zo erg (bizar) is, deze regering is gekozen omdat zij belooft had, het niet meer te doen op deze wijze, deze “regelarij”zou tot het verleden gaan behoren. Nu is het schering en inslag, vele malen erger. Wij moeten voorlopig maar op de blaren zitten, er komt geen verandering🙈🙈

  Btw, hoeveel kost het de overheid niet aan salaris voor deze lieden, de regering is toch “TRANSPARANT” waarom komt zij niet vertellen in DNA wat het kost.
  gemodereerd

 11. Hahaha Debby je heb een garnaal verstand.
  “Hij hft onderwijs naar beteren hoogten gebracht “ jazeker Debby 4 klas niveau. Is voor jouw betere hoogten.
  Een kinderhand is gauw gevuld hé.
  gemodereerd

 12. So what. Waar zijn die miljoenen die jullie ndp’ers gestolen hebben van het volk.
  gemodereerd

 13. inderdaad deze peneux is net als alle kopstukken van de ndp bang voor het gevang , maar stelletje rovers straks zitten jullie in bak , eigenschuld he ongeschoolden

  iemand zij de volgende ndp-er , van der san of parmessar of tsang of ferrier enz. nou allemaal rijp voor het gevang
  gemodereerd

 14. esmerald , ben jij bij pony op de koffie geweest in haar koffieshop en toen ben jij gezwicht voor die ndp-ers die ons land vernietigd hebben , zwakte van de hollanders he , esmerald jij als hollandse schreeuwt al net zo als die ndp schreeuwers daar in holland , waarom bemoeien jullie met ons suriname , gaat alles dan zo goed daar in holland ,
  goh esmerald dat jij met dat gespuis in zee bent gegaan , schaam je
  gemodereerd

 15. Met al die consultants en adviseurs moest Suriname allang een Dubai zijn…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.