OPINIE: ‘Zielenpiet Adhin’

14
NDP gaat acties vakbonden vanaf vandaag ondersteunen
Archiefbeeld (c) Interview D-TV Express met Adhin.

[INGEZONDEN] – In een interview met D-TV Express, zei Ashwin Adhin, dat de media en bepaalde deskundigen, de Nationale Democratische Partij (NDP) stigmatiseren. Volgens de gewezen vice president zijn de media niet oprecht bezig door steeds te schrijven over 10 jaren wanbeleid. Wat een zielenpootje deze ex-president. In het parlement kan Ahswin Adhin, zijn mannetjes niet staan, dan krijgen de media het etiket van boeman en zondebok. Deze zielenpiet probeert alles recht te praten wat krom is.

Het is de harde waarheid dat Bouterse & consorten bijkans 10 jaren een desastreus beleid hebben gevoerd. De media hebben het wanbeleid van 10 jaren van de vorige regering aan de kaak gesteld. Moesten zij het wanbeleid verdoezelen en leugens verkondigen? Voor de NDP is het moeilijk de hand in eigen boezem te steken. We kennen de NDP slogan al te goed: ‘a no mi’.

Door de diefstal van US$ 100 miljoen bij de Centrale Bank van Suriname en het aardappelen- en uien beleid van ex-vice president Ahwin Adhin, was de situatie toen ernstig verslechterd. Er zijn legio voorbeelden van frauduleuze en criminele handelingen van NDPers, vooral in de financiële sector. Het financieel beleid had geleid tot een junkstatus van Suriname. Daarom is regering Bouterse/Adhin in 2020 weggestemd. Hoeveel stemmen had Ashwin Adhin gekregen in Wanica? U mag het zelf invullen.

Hij moet de Nationale Democratische Partij(NDP), omdopen tot de Nationale Default Partij, want wanneer zij aan de macht komt, krijgt Suriname Default Status. Deze regering onder leiding van president Santokhi, heeft Suriname getild uit de Default Status. Volgens de president is het niet goed de volgende generatie te belasten met een schuldvraagstuk en een hypotheek op de toekomst te plaatsen.

Nu zijn de monetaire reserves gestegen van -140 miljoen US-dollar naar meer dan 1 miljard US-dollar. Daarnaast is de kasreserve, die bijna volledig was uitgeput, gegroeid tot US$ 300 miljoen, de importdekking is gestegen van 0 weken naar 7 maanden. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een economische groei van 2,5 procent geprojecteerd, terwijl deze eerder op -8 procent lag. Bovendien is het begrotingstekort gedaald van 19 naar 3 procent.

Volgens Ashwin Adhin, beschermt de media deze regering te veel door niets te schrijven over ‘de ripdeal van regering met bondholders’. Deze regering onder leiding van president Santokhi, kent geen ripdeals. Deze regering kent alleen maar transparante deals. Criminele transacties en ripdeals waren gesloten door regering Bouterse/Adhin, waarbij de voortvluchtige Gillmore Hoefdraad, een hoofdrol had in die deals. Natuurlijk werd hij bijgestaan door de vorige president en de vice president.

Ashwin Adhin zegt dat bij de herschikking van de hoge schulden het parlement betrokken moet worden en goedkeuring nodig is van het parlement. VHP fractieleider Asis Gajajadien, zei onlangs in een vraaggesprek met Culturu TV, dat toen regering Bouterse en Consorten de leningen zijn aangegaan met de bondholders, het parlement niet betrokken is geweest bij die “ripdeal”.

De ‘ripdeal’, gesloten door Bouterse en consorten van USD 675 miljoen, met een rente die nu opgelopen is van 12,87 % tot bijna 15%, en de lening is nu gestegen tot een bedrag van USD 880 miljoen per mei 2023. Waar was Ashwin Adhin toen regering Bouterse die ripdeal met de bondholders had gesloten?

Idris Naipal


14 REACTIES

 1. Het commentaar van Idris Naipal moeten wij niet serieus nemen. Deze man is onderdeel van de VHP propagandamachine. Kijk wat voor schade de VHP in de Surinaamse samenleving heeft aangericht. Een koers die op hol is geslagen, verduistering van overheidsgelden, voortrekken van familie en vrienden, verlenen van concessies aan Chinezen die de watervoorziening in het binnenland hebben vernietigd met tienduizenden kilo’s cyanide. Samen met steun van de VES heeft de VHP het land in de vernieling gebracht. Wij gaan de VHP hierop wreed afrekenen.
  gemodereerd

 2. Deze regering laatt volk ook pinaren maar de ndp mag NOOIT MEER TERUGKOMEN als regering want anders gaan we dood!!!
  gemodereerd

 3. Aloemang is inderdaad een zielepiet. Die paturia en chor. Teveel tijd en aandacht voor die paarse mislijders, die ons land de afgrond keer op keer hebben ingetrapt. Waarom? Alleen maar om dient gerimpelde bakasee van de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D.
  gemodereerd

 4. Beste Idris, als ik jou was zou ik mijn klep dichthouden. De herschikking van de schulden is voor de huidige regering goed geweest omdat er deze regeerperiode minder afgelost hoeft te worden. De schulden zijn door jou president juist verschoven naar de komende generatie en alles moet afgelost worden. De bondholders krijgen hun verlies gecompenseerd uit de toekomstige olieopbrengsten. Jou ministers van financiën heeft zelf gezegd dat daarover opnieuw onderhandeld moet worden. Dus alsjeblieft hou die klep dicht en je zou liever commentaar kunnen leveren op de family and friends beleid van de VHP en ABOP. Laat jou president een keertje wat meer daadkracht tonen. Wat de heer Adhin betreft, is helemaal niet belangrijk op dit moment. Ik vindt jou zelfs een grotere nietsnut en slijkbad beste Idris. Net als de grootste grondrover van Suriname, de heer Jogi. Dus klep dichthouden. Laat de media zaken over aan de echte journalisten.
  gemodereerd

 5. PAARS = MAFFIA Land, volk en staatskas tot op de bodem leeggeroofd. En alle betrokkenen zijn inmiddels veroordeelde misdadigers. Bouterse, 20 jaar bajes…….Hoefdraad, 12 jaar bajes…. v. Trikt, 8 jaar bajes…..Kromosoeto, 5jaar bajes…..Hausil, 3 jaar bajes…..Bouva, naschoolse opvang oplichter…..Parmessar, Amorok fraudeur…..ennnnn, deze hypocriete, corrupte, criminele struisvogel Adhin, staat in de verdachtenbank voor diefstal/verduistering van staateigendommen, in de vorm van dienstauto’s, computers, laptops etc.
  gemodereerd

 6. Naipal wat is jouw bijdrage gewrrst in de 3 jaar dat de boeven gilde van VHP in de regering zit??
  Jij krijgt je geld voor het schrijven en verrijkt jezelf.
  gemodereerd

 7. Deze hufter met zijn NDP, de nationale Dagoe partij zijn mede verantwoordelijk voor de catastrofe die Suriname nu treft. Een catastrofe op verschillende gebieden. Economisch, sociaal, cultureel, medisch, moreel en intellectueel.
  De NDP is de vormer van de Surinaamse natie tot een Narco staat.
  Tot de laatste dag van hun bewind hebben deze hufters het land vernietigd. Alles wegdragen wat ze konden, en wat ze niet konden gebruiken hebben ze vernietigd. Deze hufters hebben de regering Chan het zo moeilijk gemaakt.
  Deze dieven hebben zich allemaal verrijkt. Chan had ze allemaal meedogenloos moeten vervolgen. In Armoede hebben ze Suriname achtergelaten.
  gemodereerd

 8. Idris, kwijlebal, de regeringen, onder Bouterse en Santokhi, hebben beiden een puinzooi van Sranan gemaakt. Adhin liegt toch niet als hij stelt dat de media de NDP zwart loopt te maken. Jij en je kornuiten deden het jaren vanuit de oppositie en nu drie jaren vanuit de regering. Er wordt van alles beweerd, door toenmalige oppositie en huidige coalitie, feit is dat het arme volk nog verder in de modder zakt.
  Idris, wie is de chauffeur vandaag, wie rijdt de lanti auto, wie is aan het stuur? Het wegdek is brokobroko gemaakt door Bouterse, dat is een gegeven. Santokhi heeft beweert dat hij een betere chauffeur is die ondanks de slechte staat van het wegdek, de auto op de weg kan houden. Santokhi schijnt geen betere chauffeur te zijn, hij kan lanti auto ook niet op de weg houden, maakt te veel brokken, niet alleen door het wegdek maar ook door onkunde (ook laffe houding)
  Idris, deze regering is transparant!, hoe zo, dan ben jij de enige die alles krijgt te horen wat deze regering doet. Hoe verklaar je de ophef in de samenleving en DNA, dat de regering geen moer verteld. Waar blijven dan de resultaten van haar daden, waarom steeds spreken in algemeenheid en niet in details. Deze regering heeft niks te verbergen waarom dan deze ge-beslotenheid.
  Volgens “Nita” loopt er een muisje rond bij de VHP, vanaf 25-5-2020.

  Uit de tekst: “Volgens de president is het niet goed de volgende generatie te belasten met een schuldvraagstuk en een hypotheek op de toekomst te plaatsen”.
  Wat heeft hij dan gedaan bij de schulden herschikking?, wie gaat dit allemaal straks moeten aflossen, jouw, onze generatie, mi mars. Dus ook jij Idris doet net als je zielenpiet Adhin, wat krom is recht proberen te praten, alleen Adhin doet het om zich niet schuldig bij te voelen, terwijl Santokhi het doet om iedereen een rad voor de ogen te draaien, doen alsof het een uitmuntend resultaat is.
  gemodereerd

 9. Die smerige aardappelkop is alleen maar goed in kontebonken in bepaalde kringen.

  Hoeveel kilo aardappels en uien passen er in zijn reet?

  Het is gewoon een van de vele ordinaire graaiers met het IQ van een aardappel.
  gemodereerd

 10. Hij heeft zeker die we informatie ontvangen over nieuwe “Areas of interest”; wil zo snel mogelijk aan de macht komen om grote lappen grond weer op naam van zijn zus/zwager te zetten en door te verkopen aan de Chinezen. Ook de dienstauto’s voor een paar tientjes aan srd’s over te nemen
  Heeft hij ook “een verklaring” voor die US$200, miljoen “aardappelen en uien” en de verklaring van zijn baas 80 miljoen goud en de rest “tralalala” 🙂 🙂
  gemodereerd

 11. Deze uienkop heeft nog het lef om zijn mond open te doen. Al deze ndp boeven weten donders goed wat ze hebben aangericht. Wat ze ook goed beseffen dat Santhokie en zijn regering het behoorlijk zwaar hebben om met een lege kas, die door ndp’ers is leeg geroofd, ons prachtig land Suriname op de rails te krijgen. Ik stel mezelf steeds de vraag: Hebben deze rovers, die menen op te komen voor het volk, een ziel?????? En dan ook nog de grootste praatjes hebben in de DNA. Maaar, er komt een dag dat het Universum met ze zal afrekenen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.