Sampie ontkent betrokkenheid in cyanide kwestie en doet aangifte

10
Edgar Sampie

ABOP-parlementariër Edgar Sampie ontkent enige betrokkenheid te hebben in de hele cyanide kwestie rondom het stuwmeer in het district Brokopondo. De politicus heeft daarom vandaag aangifte gedaan tegen de persoon die hem in een interview op D-TV hiervan heeft beschuldigd.

“Sampie is in geen enkel geval betrokken bij Chinese ondernemingen in Suriname, die cyanide gebruiken bij de goudwinning. Het is een aanval op mijn goede naam en ik ga alle wegen bewandelen om mijn naam te zuiveren”, benadrukte de ABOP’er vandaag in het radioprogramma Bakana Tori.

Hij betreurt het vooral dat er een gemanipuleerde video van hem en een Chinese ondernemer op Facebook circuleert waarmee naar zijn zeggen een verkeerde indruk wordt gewekt. Tegen de personen die deze video hebben gedeeld, is er ook aangifte gedaan.

De parlementariër stelt dat deze ondernemer hem in 2022 via een vriend van hem heeft laten contacten, omdat er geen schot kwam in een grondaanvraag om een landbouwproject in Brokopondo te kunnen starten. Sampie werd als ABOP’er toen verzocht om zijn invloed aan te kunnen wenden en zijn partijgenoot minister Dinotha Vorswijk bij het ministerie van Grondbeleid & Bosbeheer zover te krijgen dat de aanvraag kon worden toegewezen.

Het assembleelid stelt echter dat hij niet zomaar een gesprek met de bewindsvrouw voor de ondernemer kon regelen, omdat de aanvraag binnen het woongebied van de lokale gemeenschap valt. Vandaar dat hij de ondernemer meenam naar een krutu om daar eerst het verzoek voor te leggen.

“Ik heb niets gehad van die man en wij hebben ook niets besproken. Tot nu toe is die zaak van die man lopende”, beweert hij. De volksvertegenwoordiger voegt eraan toe dat het overigens niet waar is dat deze Chinese ondernemer, dezelfde ondernemer is die gezorgd heeft voor de cyanide vervuiling. Dat zou iemand anders zijn.


10 REACTIES

 1. Kan Sampie uitleggen waarom de chinees helemaal daar wilde gaan om landbouw te doen??? Zoveel grond in commewijne, sarramacca en dichter bij huis. Zie je dat ht verhaal niet klopt
  gemodereerd

 2. ABOP Parlementarier Sampie heeft aangifte gedaan, prima !!!

  Het is een ernstige zaak … daarom moet er grondig onderzoek plaatsvinden.

  Sampie …. “Ik heb niets gehad van die man en wij hebben ook niets besproken.

  Moeten wij dit zonder meer geloven????

  Wie heeft transport betaald van Paramaribo naar de Krutu ??? Hebben de heren onderweg stilzwijgend alleen maar de natuur bewonderd ???? Na de Krutu is ieder zijn eigen weegs gegaan en is er op geen enkel ander moment kontakt geweest ????

  Parlementarier Sampie zal alles ontkennen … Stadsgerillia gelooft deze meneer … nanga ing graad’ fesi … geen moment.

  Dat is mijn goed recht !!!!!!!!!!!!

  De ABOP’ers hebben gesmuld van de “Santokhi pap” … dus het Liegen is tot in hun botten doorgedrongen.
  gemodereerd

 3. Zo zie je maar hoe eerlijk Sampi is.Alleen heeft hij hier en daar wat terreinen toegeëigend.
  gemodereerd

 4. Alle dna en politieke figuren verrijken zichzelf ten koste van het volk, daarom willen ze de politiek de rug niet toekeren, sampie is ook 1 van ze en natuurlijk gaat hij t tegenspreken want men moet met bewijzen komen en al kom je met bewijzen, kunnen ze niks doen want dan wordt de zaak ingetrokken in opdracht door hogerhand.
  gemodereerd

 5. Sample heeft gelijk om alle wegen te bewandelen om zijn naam te zuiveren. Als het dán nog niet lukt, kan hij nog altijd naar de maare maare maaresjousje.
  gemodereerd

 6. h h ha ,stadsgerillia zit nog aan de speen , en bouterse laat hem niet zonder speen gaan , of jij botten hebt zal iedereen hier betwijfelen , misschien dat sampie dat weet , maar met bouterse smeuri krijg je geen botten
  gemodereerd

 7. AL DE CORRUPTELINGEN MOETEN NU MET DE BILLEN BLOOT, GADO NEH SRIEBIE.,…KARMA BEGINT TE WERKEN.
  gemodereerd

 8. Natuurlijk doet hij aangifte, gladjanus
  Surinamer = wanneer valt mijn deel!!!
  gemodereerd

 9. Dat Sampie aangifte heeft gedaan is zijn recht, het is ook het recht van de bewoners in brokopondo, bronsweg en omgeving om te weten dat ze worden vergiftigd door medewerking van hun vertegenwoordigers in Dna en de regering. Wie bezit de gronden waar dit allemaal gaande is.
  Sample mag alles zeggen. Ze weten al jaren dat de goudzoekers die voor hun werken. Cyanide gebruiken.
  Men is betrokken bij dit geheel, links, danwel rechts.
  Dus Sampie, de aangifte gaat je geweten niet sussen.
  BLIJVEN JULLIE, JE ACHTERBAN MAAR VERGIFTIGEN EN HET LAND.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.