Minister Ramdin bespreekt brandende visum kwesties met Nederlandse ambassadeur

8
Visum voor Europa

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking in Suriname (BIBIS) heeft op maandag 22 mei 2023 een belangrijke ontmoeting gehad met ambassadeur Henk van der Zwan van Nederland. Het voornaamste onderwerp van deze ontmoeting was het bespreken van de uitdagingen waar Surinamers mee te maken hebben bij het aanvragen van een Schengenvisum. Deze bespreking vond plaats in het kader van het streven naar een effectieve en efficiënte visumverlening.

Tijdens de bijeenkomst benadrukte minister Ramdin het belang van goede betrekkingen tussen Nederland en Suriname en vroeg hij aandacht voor de hinder die grote groepen Surinamers ondervinden bij het verkrijgen van een Schengenvisum.

Enkele brandende issues werden aan de orde zijn gesteld, waaronder, de lange wachttijden, het lang wachten van burgers buiten het kantoor van VFS, de korte validiteit van de verstrekte visa. De Surinaamse bewindsman benadrukte de wens om deze uitdagingen aan te pakken en te zorgen voor een tijdige afhandeling van de visumaanvragen.

De ambassadeur van Nederland nam kennis van de bezorgdheid van de minister. Hij benadrukte dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat het proces van visumaanvragen efficiënt en transparant verloopt, zodat Surinamers op een soepele wijze kunnen reizen naar het Schengengebied, waaronder Nederland.

Ambassadeur van der Zwan gaf tenslotte aan dat er binnen afzienbare tijd een delegatie bestaande uit functionarissen van de backoffice en Consulaire Zaken Nederland zal afreizen naar Suriname om het visumafhandelingsproces bij VFS te evalueren.


8 REACTIES

 1. Debby ….met je Sabtoki trauma…praat geen BS hoor. Nu kan te tenminste nog krijgen bij vorige regering hoefde je niet eens te proberen. En los daarvan…visum krijgen voor NL is niet allen aangelegenheid van NL maar van NL en het hele Schengengebied. Alle Schengen landen moet overeenstemming bereiken over versoepeling of wat dan ook.
  gemodereerd

 2. Minister Ramdin, wees blij dat de visumaanvragen niet zo soepel verlopen, anders bestond Suriname uit de helft van de inwoners die het land nu telt. Iedereen wil naar het paradijs, ook al moeten ze naar de voedselbank. Nederland moet de volwassen gestudeerden, mensen met een baan (onderwijs, volksgezondheid, enz.) geen visum geven. Suriname draait al op halve kracht en de mensen die zgn op bezoek gaan, komen niet meer terug. Over zij die werkloos (lees LUI) zijn, geen omkijken naar. Wij hebben al genoeg van dat soort hier in Nederland.
  @debby: als je niet weet hoe het werkt, houd je grote stinkende muil. Lees het commentaar van Moen.
  gemodereerd

 3. minister ramdin moet geen eisen gaan stellen , want de nederlandse ambassadeur gaat niet over visums , dat doet VFS Global , de nederlandse ambassadeur heeft vorige week alles haar fijn uitgelegd omdat sommigen klaagden over discriminatie met aanvraag , minister ramdin was zeker opdat moment in het buitenland
  Moen jij vertaald het goed , nederland is ook maar een poppetje van alle schengenlanden
  gemodereerd

 4. ik kan het niet meer volgen….help help help….

  De suri (uitzonderingen achterwege gelaten) mag de suri-nederlander niet maar wilt wel “lekkers” van ze….

  De suri (uitzonderingen achterwege gelaten) mag de bakra niet maar wilt zijn poten wel zetten in ned..enof reizen binnen Schengen…..
  gemodereerd

 5. Het lijkt me niet haalbaar met alle drugs en geld transporten dat Europa hier op zit te wachten.
  Ze hebben al voldoende problemen met de haven controles en op Schiphol, ook het asiel probleem is zo groot dat er geen nieuwe visums aan te raden zijn. Suriname heeft hierin geen uitzonderingspositie. Moet eerst de eigen grenscontroles op orde brengen.
  gemodereerd

 6. Als je te stom bent om een formuliertje in te vullen en doelbewust dingen achterwegen laat.
  Dan moet je ook niet janken als je aanvraag in de papierversnipperaar belandt.

  Regels zijn regels in NL, klopt er iets niet, dan heb je gewoon geen recht op een visum, is overal ter wereld zo, dus niks nieuws.

  De tijd van visumpje aanvragen om vervolgens in de Bijlmer te belanden en zo in decriminaliteit/illegaliteit te belanden is voorbij.

  Dus gewoon oprotten met al die dombo’s die niet eens een formulier volledig en juist kunnen invullen, maar ja wat verwacht je van 4e klas lagere school dombo’s, die denken dat de euro’s in NL aan de bomen groeien…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.