Indiase president bezoekt Suriname volgende maand

24
Indiase president bezoekt Suriname volgende maand
Draupadi Murmu, president van India sinds 2022.

President Draupadi Murmu van India bezoekt Suriname van 4 tot en met 6 juni aanstaande in het kader van de viering van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie. Het betreft een staatsbezoek, waarvoor zij is uitgenodigd door president Santokhi.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) bevestigt de komst van het Indiase staatshoofd aan tijdens een gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) op zijn departement.

Ramdin geeft aan dat Suriname dit jaar achtereenvolgend 150 jaar Hindoestaanse Immigratie, 160 jaar Keti Koti en 170 jaar Chinese Immigratie zal herdenken. “Al deze ronde getallen worden gezien als jubileumjaren”, zegt de bewindsman. De Surinaamse regering wil invulling geven aan haar beleid rond nationale gedenk- en herdenkingsdagen, waarbij in deze specifieke situatie het gaat om drie speciale dagen.

Hij deelt mee dat naast de Indiase president ook de president van China uitgenodigd is voor de viering van de Chinese Immigratie en heeft het staatshoofd van Ghana voor herdenking van Keti Koti ook een uitnodiging ontvangen.

Op 5 juni wordt er aanvang gemaakt met de eerste grote activiteit in aanwezigheid van president Murmu. In Suriname zal zij een intensief programma afwerken. Naast het feit dat ze voor de viering van Hindoestaanse Immigratie naar Suriname afreist, staat er ook een bilaterale ontmoeting op de agenda. Dit wordt gevolgd door enkele formele handelingen.

Minister Ramdin benadrukt dat de uitwerking van deze relatie met India zeker noodzakelijk is voor beide landen.


24 REACTIES

 1. Op wiens kosten?? Die srd 20 miljoen vr feesten?? Komt het vandaar??? Ik hoop dat men gaat protesteren.
  gemodereerd

 2. weggegooid geld , wij zitten niet te wachten op die dictators , van india , china en ghana , verdomd en het gewone volk laat deze regering in de steek , in india is kinderarbeid de gewoonste zaak van de wereld , en china onderdrukt bepaalde bevolkingsgroepen , en in ghana waren de slavenjagers die hun landgenoten verkochten aan de slavenhandelaars ,ook haalden deze slavenjagers mensen uit andere afrikaanse landen om te verkopen aan de slavenhandelaars , dus wat moeten wij met dat gespuis hier , of gaan ze ons terug kopen om daar als slaaf te werk gesteld worden
  gemodereerd

 3. India is net als China een wereldmacht. Als men het goed aanpakt zou men heel veel voordelen hier aan kunnen hebben.
  gemodereerd

 4. Chan en wie zal al die uitnodigingen vergoeden. Wij het volk? Ik vraag me af waarmee je bezig bent. Ons land gaat achteruit, we hebben bijna geen geld, alles wordt duurder en duurder en je houd je alleen maar bezig met reizen en onnodig mensen uitnodigen. Sommige domme mensen niet niet begrijpen hoeveel dit ons zal kosten, zeggen maar als een domme dat is leuk of goed. Chan treed alsjeblieft af. Ik ben een burger en ik maak recht van mijn democratie wet dus zoek mij niet op te sluiten, want je wilt de burgers recht afpakken. Chan je hebt het land erger gemaakt. Ik was de grootste tegenstander van Bouta. Maar jammer dat ik het moet toegeven dat bouta regeringperiode beter was. We hadden het goed. aur ham hindoestani ba. na sochiye ke ham kaprie ba. Sab desh ke barbaad kar dais ie Chan ( ik ben hindoestaans en geen creool, Chan heeft ons land vernietigd) . ik was echte vhp-er. Maar gezien hoe Chan alles vernietigd en al hebt geld uitgeeft aan zijn reis en families doet mij pijn. Het volk lijdt eronder. We zijn allemaal mensen hind, creools ,javaans, chinees en wie dan ook. We hebben allemaal recht op een betere toekomst en niet alleen jij Chan! Ik stem voor de volgende verkiezing op Bouta. Dat beloof ik meneer Bouta! en ik heb vertrouwen in u.
  gemodereerd

 5. WAT 22 mei 2023 Bij 03:43
  weggegooid geld , wij zitten niet te wachten op die dictators , van india ,
  =========
  Zoals gewoonlijks kraai je weer onzin als een kip zonder kop. India behoort tot de grootste democratie ter wereld. Gebruik toch die kleine hersens een keertje goed, anders hou die klep van je dicht. Niets mis als mee als de president van India een bezoek brengt aan Suriname.
  gemodereerd

 6. Het gespuis heeft natuurlijk weer bezwaar tegen haar bezoek. Want stel je eens voor dat dit bezoek tot meer erkenning van Hindoestanen binnen Suriname zou leiden. En Hindoestanen bewuster maakt van hun cultuur. De creomar zou dit moeilijk kunnen verteren.
  Dus de creomar gaat tegensputteren, zgn omdat het bezoek geld gaat kosten. De creomar beseft niet dat zij niet als toerist komt, die zijn eigen verblijf moet betalen. Zij is gast van de regering. Een gast uit een land dat Suriname veel heeft gegeven, nl de Hindoestaan.
  gemodereerd

 7. kalimadjoe 22 mei 2023 Bij 10:28
  Minister Ramdin hou het netjes en niet gaan bedelen bij India.

  Wat is daar erg aan dan? Surinamers moeten het van de bedelmentaliteit hebben dat is hun trots. Overal hun handen ophouden. Vergeet niet dat Suriname in de tijd van de fascisten van Bouterse bij ruim 200 landen / instellingen de handen ophield om te bedelen. Bijvoorbeeld voor de bouw van ‘van het AMC- ziekenhuis stelde de Islamitsiche Bank $ 70 miljoen beschikbaar. Achteraf bleek dat de fascisten de Islamitische bank misleid had en werd de kosten van de bouw van dat ziekenhuis teruggebracht naar $ 30 miljoen. De rest zou in de zakken van de fascisten zijn verdwenen als de Isl. Bank niet de financiering had stopgezet.

  Idem Soeradj
  gemodereerd

 8. A vrouw lelijk mang. Maar ja vn zulke mensen mag je ht beste verwachten .die mooie vrouwen eisen meer dan ze geven dus mutmu kom gauw n doe wat vr ons land.. die pres vn china komt in geen geval nr n armoedig land als su mr die vn ghana pakt d eerste plane nr su.
  gemodereerd

 9. Suraj net als bouta die massamoordenaar brunsie die bankrover en somo die hebzuchtige landrover n machtswellusteling hb jij koeiedrek in jw kaw-lo kop.
  Een ieder weet wie ht land gedurende 10 jaren wanbeleid in d afgrond hft geduwd aln jij snapt ht nog niet . Ga bouta uitlaat schoonlikken jo koe.
  gemodereerd

 10. Ik sta perplex dat er mensen zijn die hun wenkbrouwen
  fronzen nadat bekend is dat de president van India op uitnodiging een bezoek brengt aan Suriname.

  @@WAT spreekt van ” weggegooid ” geld … bedoelt @@WAT … weggegooid geld in de zakken/pockets van Santokhi en gevolg.

  De Liegbeest van Lelydorp is op slinkse wijze … voor hem en zijn dochter{de zgn first lady} buitenlandse reizen naar India, China en Ghana … voor te bereiden.

  Het zal heten: de president van Suriname is uitgenodigd voor een tegen bezoek door de president van India … op termijn door de presidenten van China en Ghana.

  Chan … denk je dat wij net zulke GROTE INDIOTEN zijn … 25 Mei 2025 zul je dat merken.
  gemodereerd

 11. Je bent wel een nazaat van het gespuis @Wat
  Beetje respect man!

  Goeie gelegenheid om in het reine te komen met jullie voorouders. Jullie hebben opmerkelijk veel eigenschappen van ze.
  4 generaties was het tok, dus doe je fanoedoe-dinges aka spirituele rituelen, voor een betere toekomst van je nazaten, de volgende 4 generaties.
  gemodereerd

 12. Laten ze de straten gaan rijden met die grote kuilen of verzopen straten.
  gemodereerd

 13. Suriname kan het ook dicht bij huis bij Brazilie zijn voor alle kennis en ontwikkeling, samenwerking en voor uitgang.

  Laat ze maar beginnen met Portugees te leren op scholen en Braziliaanse ondernemingen naar Suriname halen, veeteelt, landbouwmachines,/ moderne landbouw cultuur techniek, moderne houtverwerking tot eindproducten en export, een diepzeehaven tussen de 3 de en 5 de rijweg voor de kust van Paramaribo, een goede rechtstreekse trein-en of autoverbinding naar Brazilië, Moderne Zeevisserij onderneming, verwerking en export, gezonde en schone kwaliteit zoetwater onderneming en exporten, eco-toerisme, goede samen werking van SLM en de Braziliaanse internationale Luchtvaart, idem onderhoudt van vliegtuigen.

  Surinamers maken het leven veel ingewikkelder dan het is, terwijl er heel eenvoudige oplossingen zijn, die de bevolking heel snel naar grotere hoogten kunnen brengen.

  Door houtverwerking tot eindproducten, zie dat daardoor wat Buynzeel in het verleden deed, alle Surinamers doe het zelf bouwpakketten van huizen zo kan krijgen, idem Landbouw als machinale landbouw Wageningen Nickerie, Zeevisserij, Eco-toerisme.

  Aardolie en gas zouden Suriname alleen nog hoger op kunnen brengen. Maar nee ddb, boefdraad, jenny simons, bravo, bordo, el somo, bep vonden dat Nieuwe Chinezen naar Suriname gehaald moesten worden en zagen toen niet dat deze bezig waren het oerwoud, goudvelden met kwik, cyanide, erosie, water vervuiling hiermee. En nu schreeuwen de marrons dat alles dicht moet. Waar waren ze toen tussen 25 mei 2010 – 25 mei 2020.
  gemodereerd

 14. Taurus:
  Je schrijft dat je het staatshoofd van India, mevrouw Draupadi MURMU lelijk vindt…….dit terwijl jijzelf momenteel nauwelijks voldoende te vreten hebt in Sur. en dus je zwarte klauwen bij eenieder ophoudt……de kans dat dit staatshoofd jouw soort in Sur. ook wat toeschuift, is levensgroot aanwezig…….wat vindt je trouwens van de meeste van de vrouwen van jouw soort met die vaak gigantisch dikke (al dan niet heel gesneden!!!)”broodneusen”, voorts……what about jullie onhandelbaar duivels haarsoort en zeker niet te vergeten jullie eeuwige onwelriekende lichaamsgeuren…..overigens plegen de meeste van jouw “sisters” letterlijk een moord voor het hebben van dat prachtige glanzende gladde haar zoals alle op het Indiase staatshoofd gelijkende vrouwen hebben……helaas zullen jouw vrouwelijke soortgenoten het moeten doen met al dan niet ingevlochten nephaar of pruiken……..over de carrière en dito intelligentie van mevrouw Murmu, kan ik maar beter zwijgen tegen een oerdomme idioot zoals jij…….
  gemodereerd

 15. …India is één van de grootste en meestbevolkte landen ter wereld en een uiteenlopende samenleving vol tegenstellingen. Het Indische subcontinent strekt zich uit over verschillende klimaatzones, er zijn tal van culturen en volksgroepen, het kastenstelsel speelt een grote rol, er zijn grote verschillen tussen arm en rijk, tussen ouderwets en modern en tussen de stedelijke agglomeraties en het platteland… Bron: Wikipedia
  gemodereerd

 16. Velen profileren een Hindoestaanse naam met hun commentaar als nickname, terwijl het andere rassen zijn, en ook niet echte Surinamers zijn. Zielig mang.
  gemodereerd

 17. Lelijk!? Ga dat maar vertellen aan 1,4 miljard mensen in India, da yoh shie wat is lelijk.
  gemodereerd

 18. zo iedereen is weer wakker geschud , nou suriname met zijn 600.000 inwoners wordt zo dadelijk nog verder in de put gebracht door die chinezen en india doet er een schepje boven op , wat denken jullie dat die twee grootmachten suriname gaat steunen , je ziet het nu al dat china ons regenwoud al aan het verwijderen is en ook goud , en wat dacht je die grote chineze vistrailers een paar jaar geleden voor onze kust , en de chinezen en india azen al op de olie voor onze kust , dus mensen onze toekomst ziet er slecht uit en dat wil jij toch stadsgerilla
  gemodereerd

 19. @@@ Xavier ´d Lorean 22 mei 2023 Bij 20:40
  *************************************
  @@Xavier … niet Bouvier … de Indiaase schoonheden … zijn zo mooi en in trek dat ze door de Indiaase mannen die op jou lijken, in vereniging … VERKRACHT en VERMOORD … worden.

  FAF’ DATI ….. Racistisch Onding !!!!!!!!!
  gemodereerd

 20. Na Sa De 23 mei 2023 Bij 00:18
  Velen profileren een Hindoestaanse naam met hun commentaar als nickname, terwijl het andere rassen zijn, en ook niet echte Surinamers zijn. Zielig mang.

  *******************************
  @@@ Na Sa De ….. het omgekeerde is ook waar !!!!!!

  Velen profileren een niet Hindoestaanse naam …………, terwijl ze Oranje Movement aanhangers zijn ……….. . Lafaards !!!!!!!
  gemodereerd

 21. @@WAT ….. Stadsgerillia wil dat deze … misdadige, frauduleus, zakkenvullende regering … plaats maakt of desnoods met geweld verdreven wordt.

  Stadsgerillia wil dat binnenkort nieuwe verkiezingen gepland worden.

  Stadsgerillia wil dat … ware patriotten, hard werkende, eerlijke mannen en vrouwen … gekozen worden om dit prachtig land te helpen ontwikkelen en het die plaats te geven die het verdiend op planeet Aarde …. that’s my dream for ever and ever !!!!

  @@@WAT … ik hoop dat je mee kunt dromen … zal wel niet !!
  gemodereerd

 22. @Tarus ..ik weet dat je vrouw, je zus en je moeder kleding en overige kosten kosten door je master Chan wordt betaald. En ik begrijp dat je hier hem gaat komen beschermen en zoals altijd kraai je alleen poep uit je mond @Taurus ik denk dat bouta je familie beter kan verzorgen.. je weet wel wat ik bedoel he .. die xxl !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.