Brunswijk: “In 2025 neemt ABOP 9 zetels in Paramaribo”

24
Brunswijk:
Beeld: screenshot Facebook

Vicepresident tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk is ervan verzekerd dat de echte strijd bij de aankomende verkiezingen in 2025, in Paramaribo zal worden uitgevochten. Met zijn verhuizing naar de hoofdstad van Suriname verwacht hij daarom nog sterker uit de bus te komen.

“In 2025 neemt ABOP 9 zetels in Paramaribo. Want na Paramaribo a sten o sten!”, zei Brunswijk afgelopen zaterdagavond tijdens de installatie van een ABOP werkgroep in Albina. Deze werkgroep moet ervoor zorgen dat de ontwikkeling op gang wordt gebracht in het district.

De ABOP-leider benadrukte dat hij als ex-militair voorbereid is op alles en daarom een strategie heeft uitgezet om lijsttrekker te worden in Paramaribo. “Als militair moet je een bom maken en het gevaar omzeilen. Nu hebben we dat gedaan”, aldus de Surinaamse politicus.

Brunswijk heeft de partijachterban daarom wederom opgeroepen om zich te bundelen, zodat er weer regeermacht kan worden verworven en meer kan worden gedaan. Ook moeten partijleden harder gaan werken om ervoor te zorgen dat er geen terugval is in de traditionele districten waar de ABOP sterk staat.

Vooral in Marowijne moeten de bestaande 2 zetels worden behouden en moet er in Sipaliwini nog een extra zetel worden gehaald. In zowel Brokopondo en Para verwacht hij één zetel.

De ABOP heeft momenteel 8 zetels in De Nationale Assemblee (DNA). Met de lijstverbinding die zij bij de verkiezingen in 2020 aanging met de Pertjajah Luhur (PL) kan de partij dan rekenen op 10 zetels.


24 REACTIES

 1. Deze machtsgeile figuur samen met zijn vriend Somo denken alleen maar in termen van zetels.

  Ik durf te zeggen dat noch Somo noch deze branieschopper Suriname zal kunnen verheffen.

  Somo en Brunsie zijn synoniemen voor MACHT, GELD en FAMILY AND FRIENDS.

  Binnenland bewoners: BRUNSIE IS AFHANKELIJK VAN JULLIE: STRAF HEM AF!!

  DEZE MAN GAAT SURINAME DEFINITIEF NAAR DE ONDERGANG LEIDEN.
  gemodereerd

 2. Deze idioot denkt de hele dag alleen maar hoeveel zetels hij gaat halen. Hij moet bij de volgende verkiezingen in Paramaribo in plaats van 9 zetels, 9 trappen op zijn achterste krijgen. De ABOP en de PL moet in geen enkele regering meer deelnemen. Ze hebben geen geschikte bestuurders, alleen maar stelletje rovers.
  gemodereerd

 3. Maak dan plaats voor al die jongeren die zoveel beter zijn opgeleid dan u en geen besmet drugsverleden hebben zodat zij zaken kunnen gaan doen met andere landen en het binnenland van Suriname eindelijk vooruit kunnen gaan helpen ipv goud en hout plunderen daar!
  gemodereerd

 4. Dat wordt de grootste uitdaging voor Suriname hoe de invloed van deze crimineel en zijn criminele achterban in toom te houden. Sinds de enorme komst van de Marrons naar Paramaribo is de stad onveilig, smerig, drugs en een poel van verderf geworden. ZE Santokhi doet er verstandig de buitenlandse militairen permanent in Suriname te stationeren.
  gemodereerd

 5. Deze zakken die zich steeds beroepen dat ze ex-militairen zijn en dat ze het beter weten, deze smeerlappen, deze volks verlakkers, zakkenvullers, nietsnutten zitten zowel bij de NDP en de ABOP. Deze smeerlappen hebben hebben het land richting de Middeleeuwen terug geworpen. Met deze smeerlappen zal Suriname nooit vooruit komen. Suriname wordt ontzegd door deze figuren om vooruit te komen en het brede welvaart wordt het volk van Suriname ontzegd. Jammer van deze figuren die zich steeds op de borst kloppen hoe geweldig ze zijn maar zich niet van bewust zijn dat het de grootste parasieten en verkrachters zijn van de staat Suriname. God zij met het land Suriname. Wanneer zal het land Suriname zich van deze belasting verlossen, goedschiks of kwaadschiks. Ongelooflijke domme honden.
  gemodereerd

 6. Albina lijkt op een grote varkensstal. Wat heeft Bee gedaan daar?? Hij had grote bek. Geen moer heeft Abop daar gedaan. Zetel van Brokopondo?? Dan gaan de mensen dood door Cyanide??????? Stuur 5000 durotanks en geef SWM opdracht water te leveren.
  Wat voor zetels???????? Help de mensen
  gemodereerd

 7. Ze mogen blij zijn als ze 4 zetels halen in paramaribo met een verstandelijk beperkte lijsttrekker zoals nu.

  Met wat er nu gaande is m.b.t het binnenland en dergelijke gaat de abop veel aanhang verliezen.
  Gaat allemaal naar Bep ndp en NPS.
  gemodereerd

 8. soso tjoors!! fufurmans!!! luku den fesi bin!!!! da baka dat yu mu sabi a ati!! pe??? na wan lo oplichters!!! Na soso Jorka!! u mu luku bun!!!
  gemodereerd

 9. Als het niet erg voor de hand liggend is, dat deze vice-president (met iets meer dan twee hersencellen) eerlijk verkozen wordt en als zodanig zetels ‘wint’, dan zal hij ze hoogstwaarschijnlijk ‘nemen!’ Misschien wel op dezelfde wijze, waarop hij een sportieve aangelegenheid, zoals een voetbalwedstrijd met een pistool probeerde te beslechten!

  Tan bun
  gemodereerd

 10. Terwijl er gewerkt moet worden jaagt men nu al op zetels, niet wetende hoe Sranang op het juiste spoor te brengen.
  gemodereerd

 11. Deze man denkt dat het zo makkelijk gaat. Deze Gaat maar 2 zetels krijgen als hij niet oppast.
  gemodereerd

 12. Partijachterban moet zich bundelen en zo weer regeermacht te krijgen. Ook moeten partijleden harder werken zodat er meer kan worden gedaan, (lees: MEER KAN WORDEN GEROOFD EN GEDIEFT) aldus de laagst begaafde voorganger.
  Nu pas lult hij over ontwikkeling brengen. Wat heeft hij al de jaren gedaan. Deze man, nou man?? (dikke tjoerie) geloofd in sprookjes met zijn 9 zetels. Waarom gaat hij niet voor alle zetels? Nu al heeft hij geen kader, waar gaat hij in 2025 die 9+ vinden?
  gemodereerd

 13. Ja meneer brunswijk, jij maakt niets klaar. Soso bek. Het is weer hetzelfde als al die andere keren dat je aan het keffen was tegen santhokie en eerder tegen die anderen. En daarna afdruipen met je staart tussen je benen. Die bermtaaal heeft niemand meer behoefte aan. Weg ermee!
  gemodereerd

 14. ha ha , brunswijk kon weleens gelijk krijgen , en als het de abop lukt , zijn wij in ieder geval verlost van de ndp , brunswijk zal het beter doen dan bouterse , ha ha ha
  en wordt brunswijk hier president dan is hij ook direct president van ghana , ha ha ha
  gemodereerd

 15. Suriname is een 2de Haïti aan het worden. De Creolen maken het land onveilig en drugsdealers worden landvertegenwoordigers. Het kan allemaak in Suriname. Nog 1 jaar zo doorgaan en geen enkel land wilt nog zakendoen met Su.
  gemodereerd

 16. De Oranje Movement Gatlikkers … w.o. Pjul en Wiep-Ding … nu schelden jullie Kawtere Bruinswijk voor alles wat vies en vuil is.

  Brunswijk en zijn partijleden … soso tjoors … fufurmans … {@@Wiep-Ding} … Brunswijk …. de crimineel {@@Pjul}.

  Met deze zelfde tjoors, fufurmans … werkt de V…H…P samen m.a.w. SOORT ZOEKT en heeft … SOORT … gevonden en omhelst !!!!!

  De zelfde crimineel {kawtere} en zijn partij maken dat de V…H…P aan de macht is. Zonder de Abop was de V…H…P in de oppositie beland.

  Deze hersenloze Oranje Movement Gatlikkers moeten eerst de hand in eigen boezem steken … tenminste al ze weten wat dat betekent … alvorens links en rechts verwijten te maken.
  gemodereerd

 17. Zolang als het volk blijft stemmen op / kiezen voor, veroordeelde massamoordenaars, drugscriminelen, oplichters, dieven, rovers, fraudeurs, verkrachters, leugenaars en bedriegers, zal het altijd een FAILED STATE zonder enig toekomstperspectief blijven.
  gemodereerd

 18. Heb je die promotie bussen van Ronny Dalton al gezien? Zonde van al dat geld. Ik denk dat de binnenland bewoners hun ogen nu wel goed geopend zijn. Ze zien het verraad van hun leiders.

  Hij mag blij zijn met 1 zetel…
  gemodereerd

 19. Hij zou gelijk kunnen hebben;, een deel van het Surinaamse elektoraat heeft er een handje van om bij herhaling te stemmen op de grootste ellendelingen, criminelen en massamoordenaars. Zelfs ezels stoten zich niet tweemaal aan dezelfde steen, maar een deel van het Surinaamse stemvee stoot zich 3 tot 4 x aan dezelfde stenen des aanstoots of aan een paar loodzware molenstenen, die Suriname al meer dan 40 jaar steeds weer naar de verdoemenis helpen.
  gemodereerd

 20. Sang, Brunswijk is van plan nog meer bosbewoners naar Paramaribo te halen. Voor de stemmen.
  Veiligheid wordt dan een problematische zaak.
  gemodereerd

 21. Kan iemand mijn vertellen hoe veel zetels er te verdelen zijn in Paramaribo??
  Van daar uit kan je een berekening maken als het redelijkerwijs haalbaar is voor de ABOP.
  De NPS zal wel de grootste worden in Paramaribo.
  Maar al die jaren dat NPS an het regeren is, is het land ook niet verder gekomen met al die zogenaamde geleerden.
  Ze maken net zo’n rommeltje van als de rest.
  Zo lang de zakenmensen het politiek gijzelen.zullen wij nooit verderkomen .alleen deze profiteurs worden alsmaar rijker en rijker.
  gemodereerd

 22. @PJUL, je slaat de spijker op zijn kop. Mooier kan ik het niet maken. Ook hier op moengo is het alleen maar ellende met deze gasten. De hele dag voor de winkels hangen of bij klokhouse zitten zuipen en ruzie zoeken. Er gaat vanuit deze gasten geen ene moer uit, ze ontwikkelen zich niet, vertonen dierlijk gedrag, overal kinderen maken. Ga maar kijken hier aan de lijnweg bij de polikliniek, alleen maar minderjarige meisjes die in verwaching zijn. En niet te vergeten dat dit volk zijn eigen milleu naar de kloten brengt en als het fout gaat zijn we weer op begi tour. Maar neks no fout, we blijven stemmen op deze achterlijke idioten. Ba suku ba feni ba tjari.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.