dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDoorbraak in 'beerput moordzaak': echtgenote bekent man te hebben vermoord en gedumpt

Doorbraak in ‘beerput moordzaak’: echtgenote bekent man te hebben vermoord en gedumpt

-

Does Travel - naar Suriname

In de zaak waarbij de 54-jarige Ramesh Pershad levenloos in de beerput op het achtererf van zijn woonadres in Suriname werd aangetroffen, heeft de 41-jarige partner Geeta C. de moord op hem bekend. Ook de tweeling dochters van 17, Tara en Zara, hebben bekend iets meer van de zaak af te weten, verneemt Waterkant.Net uit bronnen dichtbij het onderzoek van de politie.

Obductie op het lichaam van de man bracht naar voren dat hij middels stompgeweld het leven heeft gelaten. Vanaf het begin van het onderzoek ontkende de vrouw iets van de moord af te weten. Tijdens het onderzoek viel zij echter door de mand en heeft toegegeven hem om het leven te hebben gebracht en hem vervolgens in de beerput te hebben gedumpt.

Het lichaam van de man werd afgelopen maandag door een familielid in de beerput aangetroffen nadat hij als vermist bij de Surinaamse politie was opgegeven. De aangifte werd dagen na zijn vermissing door zijn partner gedaan op aandringen van de familie. Het voertuig van Ramesh, zijn telefoon en andere bezittingen werden onbeheerd aangetroffen getroffen.

Geeta C. en haar 17-jarige tweelingdochters, die vanaf het begin van het onderzoek waren aangehouden en in verzekering waren gesteld, werden donderdag na te zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris in vrijheid gesteld. Het Surinaamse Openbaar Ministerie tekende echter beroep hiertegen aan, waarna het Hof van justitie het beroep van het OM in de spraakmakende zaak gegrond achtte.

Het OM gaf aan dat er na de beslissing van rechter-commissaris tot invrijheidstelling, nieuwe vervolgdossiers door de politie waren opgestuurd naar het Parket. In de vervolgdossiers van de Forensische Opsporing zouden er nieuwe feiten en omstandigheden aan het licht zijn gekomen die een ander licht werpen op de zaak. Het OM gaf aan dat de ruimte moet worden geboden aan de politie om de verdachten te confronteren met deze nieuwe feiten.

Advocaat van de verdachten, mr. Maureen Nibte, was vanmorgen nog niet bekend met de inhoud van de nieuwe vervolgdossiers omdat ze daar de beschikking nog niet over heeft.

Zij vraagt zich af waarom de politie niet vanaf het begin van hun aanhouding deze informatie in het strafdossier heeft laten opnemen. “Nu de rc zeer terecht de inverzekeringstelling onrechtmatig heeft getoetst wordt er ineens met alle voortvarendheid allerlei vervolgdossiers naar het Parket opgestuurd”, merkte de raadsvrouw op.

Indien deze informatie in een vroeg stadium in het strafdossier was verwerkt, dan was de rc kennelijk meteen tot een ander oordeel gekomen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Een vrouw die met haar dochters dit doet hft een goed reden. De man was vast een ellendeling. Hij zal zijn ogen ook op de meisjes hebben laten vallen.
    Ik hoop dat ze haar niet opsluiten. Moment opname hft tot de dood geleid.


    gemodereerd
  2. Je klets vrouw.

    De politie doet haar best en jij maakt misbruik van én de ervaring én de kennis van veelal nieuwe rekruten.
    Hoelang zit jij er met je artikel 54a ranzigheid. Het recht zegeviert altijd.

    Namens een slachtoffer, geen idee wie ‘t bedoeld.


    gemodereerd
  3. Er wordt vaak beweerd dat Suriname een mooie ‘bromtji djari’ is, maar dat de RC de verdachten met fluwelen handschoenen wilde aanpakken en in vrijheid wilde stellen, heeft er alles mee te maken dat sommige ‘bromtji’ in Suriname een grote mate van white privilege genieten. In Suriname all bromtji are equal but some are more equal than others’. Kijk ook hier op Waterkant, hoe weinig en mild de commentaren zijn die geleverd werden/worden ten aanzien van deze drie verdachten. Ik moet er niet aan denken wat men allemaal gezegd zou hebben als de verdachten een andere familienaam hadden.


    gemodereerd
  4. Het zou best kunnen dat het slachtoffer het verdiend heeft vermoord te worden door zijn vrouw en dochters omdat hij ze als stront behandelde en ze hem daarom in de beerput gedumpt hebben. Maar zo lang daar geen bewijzen voor zijn, moeten de drie verdachten als moordenaar gezien worden en opgesloten blijven en mogen er geen verzachtende omstandigheden verzonnen worden zoals Debby doet.


    gemodereerd
  5. Goedzo, als kinderen er iets ervan weten is t goed dat die man er niet meer is, want gewoonlijk mishandelt en molesteert zulke mannen vrouw en kinderen zoals het geval van de17jarige die met huis is verbrand.


    gemodereerd
  6. Als ik zo’n vrouw en dochters had dan zou ik willen dat ze me zouden vermoorden.


    gemodereerd
  7. Debby heeft de glazenbol!! Hopelijk dat zij jou niet een keer pakken!! Dan bedoel ik niet van achteren!!!


    gemodereerd
  8. Wat is het met “sommige Surinaamse vouwen” dat ze hun man of partner niet vertrouwen met hun dochter. Maar om daarom allemaal over een kam te scheren vindt ik niet kunnen.
    Praat uit eigen ervaring. Ex vertrouwde me niet met onze dochter. terwijl geen haar aan me hoofd me op ander ideeën zou kunnen brengen. Is en zal altijd mijn prinsesje blijven en zijn.
    Me kinderen zijn een onderdeel van mezelf en zal ze nooit kwaad doen. heb alles voor ze over.


    gemodereerd
  9. Mwv: nipte onderzoek neemt tijd zie maar naar dbb al 40 jaar nog niet in gevang.


    gemodereerd
  10. Uit de polder van de gebeurtenissen.
    Het is vaak dat de man de schuld krijgt. Maar de werkelijkheid schijnt vaak een nieuw licht wanneer het onderzoek is afgerond.
    Naar mijn mening is het hier niet anders. Er wordt op geen één moment gesproken over gezinsmishandeling of enige vorm van dwang/mishandeling opgelegd door de echtgenoot. Gelet op het feit dat deze ongelukkige vader twee opgeschoten tieners heeft, lijkt mij voor de hand liggend dat hier de interne problemen zijn begonnen. Vooral deze hindoestaanse man is nog van de oude stempel en heeft meer de verbondenheid met de hindoestaanse cultuur. Dus hij laat niet veel ruimte over voor de meiden in de hedendaagse maatschappelijke vrijheden met andere normen en waarden. En dit werkt conflicterend in veel hindoestaanse gezinnen. Helaas gaan de moeders vaak mee met de dochters en blijft pa alleen achter op een onbewoond eiland. Is wel het meest trieste gebeuren binnen het gezin.
    Het komt enkele keren voor dat een derde man in het spel is en de vrouw kiest om voor goed van haar man vanaf te zijn. Mogelijkerwijs heeft zij haar vent in zijn slaap te grazen genomen. Omdat niet wordt verteld dat deze goede man zich heeft kunnen verweren. Nadere onderzoek van de recherche zal verder verduidelijken hoe de vork in de steel zit!
    Vooral familie van de man ,,veel sterkte,,.


    gemodereerd
  11. @Debby
    Er bestaat geen enkele “goed reden” om iemand te vermoorden. Ik walg van jouw excuus.
    Deze drie moordenaars verdienen niets anders dan jarenlange opsluiting. Foei toch Debby.


    gemodereerd
  12. De RC heeft in deze moeilijke/dure periode in Suriname kennelijk “een gegrond€ reden” aangedragen gekr€g€n van de advocaat ; gelukkig dat het Hof vooralsnog ongevoelig is voor dit soort praktijken


    gemodereerd
  13. Debby die baasje van jou heeft zo velen vermoord, maar dan nog zeg ik!! Niemand heeft recht om hem te vermoorden!!! Jij bent een virus!!! Oprotten jij van deze site!! Rat die je bent!!


    gemodereerd
  14. Niemand weet wat zich achter de deuren van het huis afspeelde. Het blijft gissen naar de juiste reden, maar één ding staat vast: niemand heeft het recht eigen rechter te spelen. Als je in een (beroerde) relatie bent en je ziet het niet meer zitten, dan is er maar één ding wat je moet doen TAKE YOUR CHILDREN AND YOUR BUNDLE AND GO!!
    De geweldige advocaat zal met haar artikel huppelepup komen aandragen, maar deze keer gaat het haar niet lukken. Moord is moord; NO MATTER WHAT!


    gemodereerd
  15. Er bestaan helaas ook vrouwen die hun mannen kleineren, vernederen en mishandelen al is het meestal andersom en iedereen is een verdachte tot de rechter heeft gesproken. Wens de familie heel veel sterkte


    gemodereerd
  16. !! FILIA!! helemaal met je eens. Mijn woorden uit mijn mond!! Klasse FILIA!! Trouwens allemaal gelijk, alleen die debby is wel duppie waard!! of misschien niet eens!! PFFFFF debbie met je commentaar!! Hopelijk dat je anders in elkaar zit, dan de conclusies hier op de site!! Maar volgens mij echt niet!!! Het is niet de eerste keer, maar wel de 1000ste!! Het kan anders!! maar blijkbaar zit het niet in je!! Een echte geboren debieltje!!


    gemodereerd
  17. @ Wiep – ding 20’/ 05/ 13:52

    Hou je op, yé kiri mi dja man!!!! @ Filia : Je hebt gelijk, mensen oordelen heel gauw zonder te weten wat er gaande is! Maarmisschien er was sprake van jaren lange
    mishandeling van die man richting zijn vrouw en kinderen. (Alcohol gebruikt)(
    regelmatig )als hij van het land komt van zijn werk als landbouwer.

    sari tori
    Jacko


    gemodereerd
  18. Deze vrouw moet onmiddellijk worden vrijgelaten, want anders zal het de tweeling dochters slecht vergaan. Ze zitten nu in een kwetsbare leeftijd periode en hebben nu geen ouders.


    gemodereerd
  19. Ik heb niemand gevraagd of ze het met mij eens zijn. Deze zuiplap is noet in de beerput omdat hij een lievertje was. Als een rover je komt beroven, mag je hem neerknallen, als iemand je slaat, mag he harder terug slaan. Valt hij verkeerd en gaat hij dood pech. Denk je dat die vrouw een goede dag is opgestaan en hft gezegd: ik vermoord deze man???? Hij hft erom gevraagd


    gemodereerd
  20. Ik denk dat Debby als vrouw zijnde haar mening heeft gegeven. Dat is helemaal niet verkeerd. Indien er daadwerkelijk sprake is geweest van jarenlange geestelijke en lichamelijke mishandeling door deze man, dan kan ik mij wel voorstellen dat er een moment komt en de vrouw zegt, genoeg tot hier en niet verder. Er zijn genoeg voorbeelden dat dit soort situaties zich hebben voorgedaan. Ik hoop dat deze vrouw indien er wel sprake geweest is van mishandeling, zij de politie hiervan wel op de hoogte heeft gesteld. Het is heel triest allemaal. Ook de buren en familieleden kunnen als getuige opgeroepen worden.

    Iemand vermoorden gaat mij te ver, wat de reden ook is geweest.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES