Roosveld betreurt aanvallen Brunswijk: “Ik heb geen ambities om minister van ROS te zijn”

7
presidentieel adviseur Alven Roosvel

“Ik ben de voorzitter van de commissie Sport. Nee, ik ben geen minister van ROS. Ik heb ook geen ambities om minister van ROS te zijn. We hebben een prachtige minister daar op het ministerie van ROS. Zij maakt het beleid en als voorzitter van de commissie sport mag ik een bescheiden bijdrage leveren in een stukje uitvoeren”.

Zo reageert presidentieel adviseur Alven Roosveld, gewezen CDS-directeur tevens gewezen woordvoerder van president Santokhi, over de uitspraken van vicepresident Ronnie Brunswijk. De ABOP-topman haalde afgelopen week hard uit naar alle presidentiële commissies, waaronder ook de commissie Sport die naar zijn zeggen het beleid van minister Gracia Emanuel bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) dwarsboomt.

De tweede man van het land schroomde zelf niet ervoor om de naam van Roosveld te noemen die naar zijn zeggen doet alsof hij ROS heeft overgenomen. Volgens Roosveld zijn problemen er om op te lossen. “Er is geen enkele war. Mensen in vooraanstaande posities moeten leren begrijpen dat hun woord anders weegt. Un sab’ san w’e taki en pe w’e tak’ en”, aldus de presidentieel adviseur.

Roosveld voert aan dat de commissie Sport, die voor zes maanden is aangesteld, momenteel met 33 projecten bezig is. Veel van deze projecten zijn ingediend vanaf het aantreden van deze regering. Dus u moet zich voorstellen dat we vanaf 2020 aanzitten en sommige mensen vanaf 2020 ondersteuning hebben gevraagd, maar het is niet van de grond gekomen. Op enig moment heeft de president om ondersteuning gevraagd, want het blijkt dat de commissies meer slagvaardiger zijn en soms sneller kunnen werken, omdat ze specifieke werkzaamheden hebben. Van de 33 projecten zijn er 19 die we konden uitvoeren. Dit, op basis van het budget en de tijd”, stelde hij.

De gewezen woordvoerder voegt eraan toe dat functionarissen ook moeten begrijpen dat zodra zij in een bepaalde functie zijn geplaatst, zij betaald worden om het werk voor alle Surinamers te doen en niet alleen voor hun partijachterban of alleen mensen die op hen lijken.

Roosveld verwijst naar de vergadering van nagenoeg de gehele coalitietop dinsdagavond waar wederom is afgesproken de eenheid te bewaren en gezamenlijk op te trekken. Op deze vergadering heeft Brunswijk naar zijn zeggen expliciet aangegeven dat hij voorlopig ‘niet in de media te horen zal zijn’.

“Hij heeft ook expliciet aangegeven dat hij teleurgesteld was, maar dat die teleurstelling nu weg is en die motivatie er weer is”, aldus Roosveld.


7 REACTIES

 1. Roosveld … ” Mensen in vooraanstaande posities moeten leren begrijpen dat hun woord anders weegt. Un sab’ san w’e taki en pe w’e tak’ en”, aldus de presidentieel adviseur.
  De gewezen woordvoerder voegt eraan toe dat functionarissen ook moeten begrijpen dat zodra zij in een bepaalde functie zijn geplaatst, zij betaald worden om het werk voor alle Surinamers te doen en niet alleen voor hun partijachterban of alleen mensen die op hen lijken.
  ********************************************
  Roosveld … kun je niet inzien dat je wordt gebruikt/misbruikt.

  Adviseur zijnde … had je deze ware woorden { jammer dat ze komen uit de mond van een Gatlikker} … vanaf dag één{1} … onder de neus van je Liegbeest ple-si-dent en zijn corrupte bende … moeten wrijven met 2-seconden lijm.

  You fool … be careful … vandaag of morgen … ding o broko joe mars … je bent en blijft voor de Oranje Schurken … een Kafrie.
  gemodereerd

 2. ……. ” Roosveld verwijst naar de vergadering van nagenoeg de gehele coalitietop dinsdagavond waar wederom is afgesproken de eenheid te bewaren en gezamenlijk op te trekken. Op deze vergadering heeft Brunswijk naar zijn zeggen expliciet aangegeven dat hij voorlopig ‘niet in de media te horen zal zijn’.

  “Hij heeft ook expliciet aangegeven dat hij teleurgesteld was, maar dat die teleurstelling nu weg is en die motivatie er weer is”, aldus Roosveld.
  **********************************
  Roosveld … je verklapt uit een “gesloten coalitie top ” … wordt dat je in dank afgenomen of ………!!!!!!!!

  Anyhow … het is niet de eerste keer dat Don Don Dia Brunswijk zegt dat hij niet met de pers zal oraten of in de publiciteit treden. De leugen therapie van Santokhi werkt prima in Brunswijk.

  Wat de zaak erger maakt is dat Brunswijk na zo’n NIETSZEGGENDE … coalitietop bijeenkomst …. van niet gemotiveerd …. gemotiveerd is geraakt.

  Ik geef het op ….. gramanoso !!!!!!!!!
  gemodereerd

 3. Ondanks de vele ‘dikbetaalde, buitenlandse, zichzelf verrijkende adviseurs’, weet die vp zich niet te gedragen. Protocollen etc. nooit van gehoord. Gooi die adviseurs eruit.

  Die ros-vrouw wordt teveel betaald om het ministerie te draaien, ze kan het niet. Eeuwig zie je haar in een panjie ergens in een korjaal, das dus regionale ontwikkeling. Mijn schoen!
  Daarom moet het kabinet ingrijpen.

  VP je opdracht is kleinschalige goudzoekers ordenen. Ze vechten met honderden, waaronder veel buitenlanders, om een korreltje goud in schimmige schachten.
  Houtkap ordenen.
  Energie en waterkosten ordenen.
  Luchtvaart en toerisme ordenen.
  Dit zijn ministeries die geld opbrengen, nu is het alleen maar verlies lijden.

  Abop is symbool-politiek, voor soso!
  Enne, we zitten absoluut niet te wachten op een ingezonden rommel, die ze in sunny point niet snappen, got it advi-zeurder.
  gemodereerd

 4. Het is allemaal slappe hap wat deze regring in huis heeft. Het slecht opgeleid kader van de VHP en Abop blijkt nie in staat te zijn om het land te besturen.De ravage die ze hebben aangericht met adviezen van de VES heeft het land nog verder naar de afgrond gebracht. Mensen beginnen massaal hun bezittingen te verkopen om voorgoed het land te verlaten. Het is allemaal paniekvoetbal wat deze regering speelt. Ze zijn de wanhoop nabij. Alles mislukt wat in hun handen komt. Na de verkiezingen van 2025 zal er een grote schoonmaak gehouden moeten worden onder de friends & family van VHP en Abop. Ook de Rechterlijke Macht en het Openbaar Ministerie moet opgeschoond worden.
  gemodereerd

 5. Brunswijk is een waardeloze vice-president die helemaal niets voorstelt. De president heeft hem zeker op het matje geroepen om die klep van hem dicht te houden. De commissies zijn in het leven geroepen omdat er op de ABOP/PL ministeries alleen maar boeven zijn geaccommodeerd die alleen hun eigen mensen laten profiteren. Santhoki moet al deze boeven van de ABOP/PL inclusief de grondrover Jogi eruit gooien.
  gemodereerd

 6. @@@Mensen in vooraanstaande posities moeten leren begrijpen dat hun woord anders weegt.@@@
  Mensen mensen!! Ik zeg al tij keren!! Het is een kwaal van Surinamers over het algemeen!! Zij praten NL. Zij verstaan NL. MAAAARRRRR zij begrijpen er geen bal van!!!! Hersenen heeft een ieder en als je die goed gebruikt, kom je tot verstand en dat is ook een verschil van begrijpen/ begrip tussen!!! Hi Hi hieeee!!! Mw. Mw. Levens had toch gelijk. Een gemiddelde SUrie heeft een 4e klas niveau!! En bij discussies zijn ze professoren nr 1 in weet- nietskunde!!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.