Verkeersveiligheidsinstituut geeft voorlichting op scholen

3

Het Verkeersveiligheidsinstituut (VVI) in Suriname heeft op woensdag 17 mei in het kader van “The 7th UN Global Road Safety Week” voorlichtingssessies voor twee scholen verzorgd. De scholieren van de Algemene Middelbare School (AMS) en de Poolschool werden middels een interactieve presentatie voorgelicht.

“In het kader van de 7th UN Global Road Safety Week, werd middels een verkeersveiligheid voorlichtingsdag op de scholen invulling gegeven aan de bewustwordingscampagne.”, vertelt VVI-directeur Joanne Adraai.

The Global Road Safety Week is een steeds terugkerende bewustwordingscampagne die wordt georganiseerd door de World Health Organization (WHO). Het beoogde doel met deze bewustwordingscampagne is het vergroten van de verkeersveiligheid en voorkomen van ongevallen. 

Met het gekozen thema voor dit jaar “sustainable transport” staat de zevende editie in het licht van het omschakelen van transport. Het doen toenemen van het gebruik van het openbaar vervoer, fietsen en lopen zijn enkele doelen van de WHO.

Verder gaf de VVI-onderdirecteur Purcy Landveld aan dat in samenwerking met een interdepartementale commissie verschillende projecten zullen worden uitgevoerd. Eén van de projecten die aandacht vereiste van het instituut, was de veiligheid bij de Veritasschool. Vanwege de afwezigheid van drempels en een vervaagd zebrapad, had de school geruime tijd te kampen met een onveilige verkeerssituatie.

Torill Leisberger, onderdirecteur op de Veritasschool, toonde zich ingenomen met de aanpak. Ze kijkt uit naar de verschillende projecten die uitgevoerd zullen worden op de andere scholen.


3 REACTIES

 1. In de nadagen van de Boerikiwagen kregen wij les van meneer Peneux een echte skowtoe. We hadden zoveel ontzag voor hem dat we niet voorbij zn huis aan de Zwartenhovebrugstraat durfden te lopen. We gingen via de Domineestraat, Sivaplein. De enigste verkeersslachtoffers uit die tijd die ik me kan herinneren waren zwerfhonden. De doorsnee auto’s toen waren de VW kever en de Isusu Balet en oja de Boerikiwagi en de gele Landsbussen en de Wildebus. Maar nu zijn de wildebussen Noah bussen zonder laadklep(voor kenners een vertrouwd vervoersmiddel)
  gemodereerd

 2. waarom zo laat , deze voorlichting had toch zeker 10 jaar geleden plaats moeten vinden , echt surinaams alles op de lange baan schuiven
  gemodereerd

 3. ”Het is water naar zee dragen” de meeste Surie,s zijn idioten
  op de weg!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.